Pecman sanoi:
TADAAA!!1!
Olemme samaa mieltä! Minäkin luotan järjenkäyttöön ja SWOT-analyyseihin. Uskonnoissahan näin ei tehdä, siksihän ne juuri ovat uskontoja l.uskomuksia joihinkin muinaistaruihin. Siitä on järki kaukana.
Se uskontojen kieltäminen oli ns.joukki. Uskonnonvapaus on hieno asia, mutta mielestäni sen tulisi tosiaan olla vapautta eikä pakkoa. Ala-asteella ei pitäisi opettaa uskontoa ja uskonnollisia tarinoita historiallisina totuuksina, koska niitä ne eivät ole. Itseasiassahan toi aivopesu alkaa monesti vielä aikaisemmin, joissain saatanan sunnuntaikerhoissa. Lapsillehan voi kertoa mitä satuja tahansa ja ne menevät läpi.
Minulta ei kukaan kysynyt ala-asteella, että haluanko uskonnonopetusta.
Amerikassa on muutama osavaltio jonka kouluissa ei enää opeteta evoluutioteoriaa. Sehän oli kuulemma vain "teoria", jonka paikkaansapitävyydestä ei ole mitään todisteita.
Uskonnonopetukselle todisteiden puuttuminen ei sen sijaan ole mikään este.
Minusta tuntuu, että syy minkä takia uskontoa aletaan tuputtaan jo niin nuorena on juuri se, että eihän kukaan ajatteleva aikuinen ihminen niitä juttuja usko. Miettikäähän jos oikeasti ikäraja Raamatun lukemiselle olisi 18 vuotta. Kyllä siinä huuli pyöreänä miettisi, että mimmonen hökötys se Nooan arkki oli ja miten vitussa sinne mahtui niin paljon elukoita. Sitten se jamppa joka asui valaan vatsassakin oli aika kova sälli. :lol2:
Kai ne uskonnot jotain muutakin on, kuin Noaan arkkeja ja muita pieniä yksityiskohtia. Ne isot asiathan, eli kristinuskossa syntien anteeksiantamus ja lähimmäisenrakkaus, ovat niitä, jotka oikeasti muodostavat uskonnon ytimen... Uskonnot eivät kaadu yksityiskohtiin, vaan isoihin peruskysymyksiin liittyviin ristiriitoihin. Eli, vaikka Raamatussa sanottaisiin, että maailma luotiin 7 päivässä, ei sitä ole pakko ottaa kirjaimellisesti. Tärkeämpää on se, miksi ja kuka, kuin miten ja milloin...
Aika monet tulevat uskoon yli 18 vuotiaina, riippumatta onko heillä uskonnollista taustaa vai ei. Eli se, että kerrotaanko lapsille uskosta alle 18 vuotiaina vai ei, ei välttämättä ratkaise. Ja murrosikähän on nimenomaan sitä varten, että vanhempien opeista ja näkemyksistä siirtyisi omaan maailmankatsomukseen. Samalla saattaa uskontokunta vaihtua, tai ei...
Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että uskonnot, politiikka ja tiede tulisi pitää vahvasti erillään. Suutari pysyköön lestissään. Ei uskonnon tarkoitus ole selvittää maailmankaikkeuden rakennetta. Eikä tieteen tarkoitus ole löytää ihmiselämälle merkitys. Politiikkaan nyt uskonnot sekaantuvat harmittavan usein, koska politiikkaa tekevät ihmiset, ja ihmiset uskovat. Samalla tavoin kaikkien ihmisten perusarvot, esim. perhe, raha, työ, kunnia jne., vaikuttavat ihmisen käyttäytymiseen esim. politiikassa, joten onko sitten realistista odottaa, että poliitikot olisivat kaikki ateisteja? Ja mitä ateismi sitten on, ellei uskoa siihen, ettei mitään yliluonnollista ole? Tiede ei voi, ei saa, eikä sen tarvitse todistaa uskon paikkansapitävyyttä. Tiede ei siis voi tukea ateismia muuten kuin sillä, ettei se kykene näkemään mitään yliluonnollista maailmassa. Eikä tiede voi tukea uskontoja muuten kuin sillä, ettei se voi todistaa, ettei mitään yliluonnollista ole olemassa.
Mitä uskonnon opetukseen tulee, kannatan sitä samasta syystä kuin kannatan historian opetusta. Se on yleissivistystä, ja halusimmepa tai emme, meidän kulttuurimme on länsimaista kulttuuria, joka on kristillistä kulttuuria. Meillä on 2000 vuotta kristinuskon historiaa takanapäin länsimaissa, ja 800 Suomessakin. Ei sitä noin vain pyyhitä pois. Sitäpaitsi, Suomessa voi aina valita E.T.n, jos uskonnontunnit eivät tunnu omalta jutulta... Kyllä Suomen koulutusjärjestelmä joustaa aika paljon.
Mitä jenkkeihin tulee, niin siellä ollaan lähdetty sille tielle, että uskonto selittääkin maailmankaikkeuden mekanismeja. Tämä katsantokanta on vailla pohjaa sen takia, että uskonnon tehtävä ei ole tutkia luonnonilmiöitä, vaan selittää, mitä varten me olemme täällä, ja mikä on elämän tarkoitus jne.