Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Lääkiksen jälkeiset koulutukset voi tehdä lähes missä haluaa.
:D Katos jäbä alkaa oivaltaa. Eihän niissä eroa ole. Kaikista lääkiksistä valmistuu lääketieteen lisensiaatteja. Piste. Yhtä päteviä kaikki tyynni. Se onkin sitten eriasia onko esim. Kuopio tai Oulu mielestäsi niin takapajula verrattuna esim. Helsinkiin/Turkuun että siellä ei yksinkertaisesti pysty elämään kuutta vuotta.Muutenhan ei oo mitään järkeä yrittää kauheella vaivalla Helsinkiin jos Kuopiossa opetus periaatteessa sama ja sisäänpääsy puolet helpompaa.
EDIT: Mutta tottakai niihin erikoistumisiin pätee samat säännöt että suuremmat kaupungit suositumpia? Tosin erikoisaloja on varmaan lähemmäs 30 ellei ylikin ja ei kai erikoistumista tarvitse suorittaa missään lääkiskaupungissa? Joten valinnanvaraa & paikkoja pitäisi olla? Suosituimmat alat suosituimmissa kaupungeissa kuitenkin voivat täyttyä? TJJ?
Helsingistä on kuitenkin vaikea saada erikoistumispaikkaa jos olen oikein ymmärtänyt? Korjatkaahan toki jos olen väärässä, mutta Helsingissähän ei pahemmin ole lääkäreille ilman tohtorin papereita töitä tarjolla.
Todellako? Luulin että erikoistumaan voi mennä ihan sen lisensiaatin tutkinnon pohjalta...? Tai että suurin osa ainakin menisi? Onko tietoa kuinka moni todella värkkäilee tuon väitöskirjan peruskoulutuksen aikana?Ainakin se on yksiselitteistä että tohtorin tutkinto on tarpeellinen, käytännössä jopa pakollinen, erikoistumispaikan saamiseksi.
Ainakin se on yksiselitteistä että tohtorin tutkinto on tarpeellinen, käytännössä jopa pakollinen, erikoistumispaikan saamiseksi.
Mitä käytännön hyötyjä tuosta tohtoroinnista on? Saat kovempaa palkkaa? Katsotaan että olet kykeneväinen johonkin tutkimustyöhön? Onko siis eroa esim. lisensiaatti erikoislääkäri vs. tohtori erikoislääkäri? Vai miten nuo tittelit menevät?
Esim. Hus:in työpaikkailmoituksissa haettaessa vakituiseen virkaan henkilöä olen monesti nähnyt vaadittavan tohtorin arvoa hakijoilta. Väikkärin teko väkisin ihan vaan snobbailumielessä kuulostaa aika huvittavalta.
http://www.hus.fi/default.asp?path=1,46,15173,15175,15183,16672Virankelpoisuusvaatimukset on ihan tarkasti määritelty ja epäilen suuresti, että johonkin tavalliseen - EI tutkimusvirkaan haettaessa - voitaisiin vaatia tohtorinhattua.
Joo jotenkin näin itsekin kuvittelin asian olevan...Kuulostaa helvetin kuulilta. Palkkaan pientä bonusta, SAATTAA tietää jostain enemmän kuin muut, mutta käytännössä ei tarkota yhtään mitään.
Väitöskirjan kun voi tehdä tyyliin yksittäisestä proteiinista ja sen toiminnasta kehossa. Onko siitä sitten paljoa muuta riemua vaikka ortopedille kuin että on hienoa sanoa olevansa tohtori? Ei.
Yliopistosairaalassa erikoislääkärin virkaan kelpoisuutena vaaditaan lääketieteen tohtorin tutkinto tai lääketieteen ja kirurgian tohtorin arvo. Eli osastolääkäri tms virkoihin ei edes yliopistosairaalassa vaadita tohtorin tutkintoa.