juu tosi hyviä huomioita,
@Jabbar ja
@Jyrsijä1
Jokainen tekee tosiaan tyylillään, riippuu paljon tosiaan tavoitteista myöskin, miten liike kannattaa tehdä. Tiedä sitten keksinkö tässä pyörää uudelleen, mutta itselleni se oli melkoinen ahaa -elämys alkaa oikeasti keskittyä tekniikkaan ja siihen, että se on identtinen joka toistossa. Jos teen satoja toistoja vetoa vuodessa, haluan saada niistä kaiken irti. Jos se tekeminen ei ole tasaista niin tietysti osa toistoista menee hieman hukkaan. Se sitten onko tyylinä kuolletus vai "touch-and-go" riippuu tekijästä ja päämääristä. Hyvin ja sulavasti liikkuminen on tyylistä riippumatta tärkeintä mielestäni.
Henk.koht se painon hallinta, oikeiden asentojen oppiminen ja vahvistaminen on mun heikkouksia, joten keskityn niihin. Näkisin aloittelijalle eduksi tehdä myös hallitusti laskien, kun laskuvaihekin opettaa sitä oikeanlaista tekniikkaa. Samalla kehittyisivät keskivartalon hallinta, paineiden hyväksikäyttö ja lihasmassa, kaikki nämä suojaavat vammoilta. Painot ovat tietysti maltilliset.
Tää on vaan mun näkökulma, jokainen arvioi ite, missä omat heikkoudet ovat. Vaihteluna suosittelisin kuitenkin kokeilemaan, vaikka kevennyksen aikana.
Raskaammat sarjat teen itsekin kuoletuksilla, kun tavoitteena on kehittää tehoja.
@Vaginaattori
Johtuu varmaan siitä, että kun kroppa on valmiiksi jännittettynä (niin kuin jousipyssy) toistot ovat kevyempiä. Joskus kuolletuksillakin vedettäessä toinen toisto tuntuu kevyemmältä kuin ensimmäinen. Elämän suuria mysteerejä meille maallikoille :D joku oppinut varmaan tietääkin miksi