Kyykky- ja mavekyssäreitä

an kuinka paha juttu, jos mavessa joskus nosto "kiertää" ts. painoa on tyyliin enemmän toisella jalalla kuin toisella tai toinen puoli nousee nopeemmin? :confused:
Löysin luultavasti syyn ongelmaan: nyt kun kiinnitin asiaan huomiota, huomasin, että astun helposti vahingossa toisen (vahvemman?) jalan jokusen sentin edemmäs aloitusasennossa. *tähän se kädellä naaman peittävä hymiö* Ihan näin vaan vinkvinkkinä jos jollain muulla on sama pulma...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Verisistä sääristä tunnistaa hyvän vetotekniikan ;)

Eikai. Onse vittumaista kun mankkua menee haavaan ja tanko veressä. Kunnon vetosukat jalkaan ja tekniikan hiontaa; sääriä pitkin yhtäsuuntainen ylöspäin menevä liike. Ei sillai et vedät tankoa sääriä päin. Selkä piukkana ja polvien jälkeen vedät tangon "syliin" eli persettä eteen ja kunnon puristus. Helvetinmoista selän yliojentamista kannattaa välttää (takakeno), kuormittaa ainakin omaa selkää nii maa perhanasti. Lantion käyttö a ja o.
Ei se kyllä Aina niinkään mene.. Mitä järkea olisi muuten aloittaa maastavetoa keskeltä jalkaa jos se kuitenkin irrotuksen jälkeen olisi säärissä kiinni? Itsellä ei tanko koskaa osu sääriin taikka polviin nostossa. Välityksien kanssa on tietenkin asian kanssa tekemistä, itse en saisi ollenkaan leg drivea jos aloittaisin tanko kiinni säärissä ja sääret vertikaalisena.
 
Ei se kyllä Aina niinkään mene.. Mitä järkea olisi muuten aloittaa maastavetoa keskeltä jalkaa jos se kuitenkin irrotuksen jälkeen olisi säärissä kiinni? Itsellä ei tanko koskaa osu sääriin taikka polviin nostossa. Välityksien kanssa on tietenkin asian kanssa tekemistä, itse en saisi ollenkaan leg drivea jos aloittaisin tanko kiinni säärissä ja sääret vertikaalisena.

Tanko kiinni säärissä ei automaattisesti tarkoita sääriä vertikaalisena. Ensin siis tanko keskellä jalkaa, sitten polvia senverran eteen että sääret koskettaa tankoa. Tästä asennosta saat varmasti myös leg driven.
 
Tanko kiinni säärissä ei automaattisesti tarkoita sääriä vertikaalisena. Ensin siis tanko keskellä jalkaa, sitten polvia senverran eteen että sääret koskettaa tankoa. Tästä asennosta saat varmasti myös leg driven.


Jep, tulee sääriä pitkin/ihan niitä hipoen suoraan ylös about vähän ennen polvea. Lähdössä tanko irti sääristä noin 5cm
 
Tanko kiinni säärissä ei automaattisesti tarkoita sääriä vertikaalisena. Ensin siis tanko keskellä jalkaa, sitten polvia senverran eteen että sääret koskettaa tankoa. Tästä asennosta saat varmasti myös leg driven.
Juu, ei tarkoita kyseisellä tyylillä omat maastavedot aloitan myös. (En kuitenkaan aivan kosketa tankoa säärilläni)
Anyway tuossa asennossa sääret eivät ole vertikaalisena. Tuosta asiasta tuntuu olevan paljon eri mielipiteitä mutta omalla kohdallani vertikaalisena pitäminen ei toimi juurikin tuon driven puutteen vuoksi.
 
Miten porukka tekee alaslasku vaiheen mavessa? Jotkut laskee ihan miten sattuu selkä köyryllä, jotkut pudottaa tangon yläasennosta. Joku oli aiemmin täs ketjus sitä mieltä, et laskuvaihe on riskitön asento, ja olis aika sama miten sen tekee. Oon kyl osittain eri mieltä, mut en oo tarpeeks kokenut tekeen vielä absoluuttisia johtopäätöksiä. Tänään tein silleen, että laskin tangon aina reisillä kyykäten(kyykyn negatiivinen osa siis), mikä tuntui järkevimmältä tavalta(aiemmin selällä laskenut liikkeen vaan toisinpäin samoilta raiteilta). Reisillä ku oikein painottaa ton laskun, ni tuntuis ottavan hyvin ainaki takareisiin ja ei katoa missään vaiheessa jännitys kropasta.

Lasken tangon hallitusti alas ja pidän paineen koko ajan sarjan alusta loppuun. Jotenkin tämä tapa tuntuu parhaiten sopivan itselleni. Onhan noita +400 kg mavettajia, mitkä tekee myös alaslaskuvaiheen hallitusti. Venäläinen Mikhael Koklyaev ainakin tekee niin ja luulisi hänen noilla mave voimillaan (417,5 kg) tietävän mitä tekee. :cool: Ymmärrän hyvin että voimanosto kilpailussa tangon alaslaskun voi tehdä eri tavalla, kunhan tangosta pitää vaan kiinni, eikä sitä tiputa. Muutenhan nosto hylätään. Mutta treeneissä tuo kontrolloitu alaslaskuvaihe harjoittaa myös selkää. Tässä vielä video missä hän tekee progressiivista mave sarjaa pyramidin muodossa alhaalta ylös ja ylhäältä takaisin alas:
View: https://m.youtube.com/watch?v=AZLCwd0PZ_I


:)
 
Viimeksi muokattu:
Miten porukka tekee alaslasku vaiheen mavessa?
Mä yleensä päästän alas lähes vapaapudotuksella; liikerata periaatteessa about sama kuin ylös nostaessa, mutta paljon nopeemmin. Yritän kuitenkin pitää selän edelleen suorassa. Joskus pudotan viimesen toiston joko ylhäältä asti tai tyyliin polvenkorkeudelta. En sitten tiedä onko tämä hyvä tyyli. Joskus taas teen erikseen varta vasten hallituilla hitailla alaslaskuilla.
 
mavet teen nykyisin aina hitaasti laskemalla, ilman kosketusta lattiaan tai vain kevyesti hipaisemalla. itselleni o tärkeintä saada lihasmassaa ja hyvä tuntuma siihen tekniikkaan. Painoilla ei ole mitään väliä, hyvin ne on kasvanu kuitenkin.
Mulla muuttu näin tekeminen ainakin paljon miellyttävämmäksi, toimi kaikissa voimaliikkeissä hyvin ja alko tulokset kasvamaan taas nopeasti kun sai oikeat lihakset tekemään työn niin kyykyissä kuin vedoissa ja punnerruksissa @Vaginaattori
 
Itselläni on ainakin tulokset ja tekniikka parantuneet huomattavasti kun olen ruvennut pysäyttämään joka toiston, alas päästän vapaasti säästäen näin energiaa uuteen vetoon.

Isommilla painoilla tuo hallittu alasmeno ei ole välttämättä se fiksuin idea jos mietitään riskit vs hyöty- kannalta. Tiedän, että on paljon isoja ja vahvoja maastavetäjiä, jotka jarruttavat alasmentäessäkin hieman, mutta yleistäen perusjannuista puhuttaessa se ei yleensä ole se optimaalisin tapa. Paukuttaa sitten avuilla ne lihakset loppuun jos haluaa.

Mutta jokainen tyylillään, en tuhise partaani vihaisena jos salila joku laskee maastavetosarjoissa painot hallitusti alas. Epävarmuuden iskiessä varmempi tapa on silti mielestäni vapaana lasku (pitäen tietysti tangosta kiinni).
 
Viimeksi muokattu:
juu tosi hyviä huomioita, @Jabbar ja @Jyrsijä1

Jokainen tekee tosiaan tyylillään, riippuu paljon tosiaan tavoitteista myöskin, miten liike kannattaa tehdä. Tiedä sitten keksinkö tässä pyörää uudelleen, mutta itselleni se oli melkoinen ahaa -elämys alkaa oikeasti keskittyä tekniikkaan ja siihen, että se on identtinen joka toistossa. Jos teen satoja toistoja vetoa vuodessa, haluan saada niistä kaiken irti. Jos se tekeminen ei ole tasaista niin tietysti osa toistoista menee hieman hukkaan. Se sitten onko tyylinä kuolletus vai "touch-and-go" riippuu tekijästä ja päämääristä. Hyvin ja sulavasti liikkuminen on tyylistä riippumatta tärkeintä mielestäni.

Henk.koht se painon hallinta, oikeiden asentojen oppiminen ja vahvistaminen on mun heikkouksia, joten keskityn niihin. Näkisin aloittelijalle eduksi tehdä myös hallitusti laskien, kun laskuvaihekin opettaa sitä oikeanlaista tekniikkaa. Samalla kehittyisivät keskivartalon hallinta, paineiden hyväksikäyttö ja lihasmassa, kaikki nämä suojaavat vammoilta. Painot ovat tietysti maltilliset.
Tää on vaan mun näkökulma, jokainen arvioi ite, missä omat heikkoudet ovat. Vaihteluna suosittelisin kuitenkin kokeilemaan, vaikka kevennyksen aikana.
Raskaammat sarjat teen itsekin kuoletuksilla, kun tavoitteena on kehittää tehoja.

@Vaginaattori
Johtuu varmaan siitä, että kun kroppa on valmiiksi jännittettynä (niin kuin jousipyssy) toistot ovat kevyempiä. Joskus kuolletuksillakin vedettäessä toinen toisto tuntuu kevyemmältä kuin ensimmäinen. Elämän suuria mysteerejä meille maallikoille :D joku oppinut varmaan tietääkin miksi
 
Kyl mut ite saan ERITTÄIN paljo enemmän toistoja jos vedän vaa sillee elastisuuden voimilla ne toistot. Siks vedän kaikki kuolleena, ku vaikee uskoo et kehittyis yhtä hyvin jos vetää iha vauhdilla. Sanotaa vaikka jos saan +-120kgx10 kuolletettuna about nyt, ni saan varmastikkin lähemmäs 20 toistoo tolla touch n' go tyylillä.

Kuoletus ja hallittu alaslaskuhan eivät ole toisensa poissulkevia asioita. Oma tyylini on nimenomaan se, että tuodaan paino hallitusti alas, stopataan ja tehdään uusi toisto.

Itselläni on ainakin tulokset ja tekniikka parantuneet huomattavasti kun olen ruvennut pysäyttämään joka toiston, alas päästän vapaasti säästäen näin energiaa uuteen vetoon.

Isommilla painoilla tuo hallittu alasmeno ei ole välttämättä se fiksuin idea jos mietitään riskit vs hyöty- kannalta.

Sitten taas seisaaltaan ranka on yleensä paremmassa asennossa paineiden ottoa varten, mikä puhuu enemmän hallitun alaslaskun turvallisuuden puolesta. Vähän riippuu siis siitäkin, missä vaiheessa ne hapet haluaa ottaa sisälle. Itse en näe juuri tolkkua esim. siinä, että ensimmäiseen toistoon otetaan hapet kädet ylhäällä ja kroppa pystyssä ja seuraaviin kädet kiinni lattialla olevassa tangossa.
 
katohan tää kuva: https://khabaristantimes.com/wp-content/uploads/2015/05/SPine.jpg siinä hieman se selän luonnollinen asento käy ilmi. sitä sen vedossakin tulis noudattaa.

vedon paineet jos ottaa ylhäällä pitää kyllä olla erittäin huolellinen, ettei tuu vaivoja. jos vatsaontelopaine kauheesti laskee häipyy myös selän tuki. sen takia ne paineet alhaalla joka toiston lähtiessä on täysin perusteltuja. ei niitä seisaaltaan ilman tankoa tarvi ottaa. ylenpalttinen sisäänhengitys kupu täyteen on harvoin se tehokkain tapa auttaa keskikroppaa.
 
Neuvo, jonka sain salilla yhel tyypilt: Sun täytyy ennemmin tai myöhemmi alkaa vetää kädet toisin päin(ristiotetta meinaten), johon vastasin, että vedän jo sormilukolla. Kuulemma kiertää olkapäitä eteen myötäote jolloin ''keikkaa'' mave eteenpäin. Okei fair enough, tavallaan loogista, mut toinen käsi toisinpäin ei muka tee samaa asiaa? Silloha toinen kiertyy ja toinen ei.
Ne olkapäät vedetään ihan joka otteella taakse kun latsit jännittyvät. Itse olen nimenomaan selän kiertymisen välttämiseksi alkanut sisäänajaa sormilukkoa. Tuntuu paljon ristiotetta paremmalta. Joten jatka ihmeessä sillä sormilukolla.
 
Onko normikyykylle jotain täysin korvaavaa liikettä? Polvet rusahtelee ikävästi ja kipeytyy tuon jälkeen :/

Treenin jälkeen kylmägeeliä polviin ja pidä huoli että polvet pysyvät lämpöisinä. Helpottaa huomattavasti treenin jälkeisiä polvikipuja.
 
rahisee, naksuu vai siis tekee mitä? kunnon jäät treenin jälkeen, ei geelejä. niiden vaikutus on enempi kukkaroon. 20min jäitä kosteen rätin läpi hyvin lähellä palorajaa. parin tunnin paussi ja sama uudelleen vaikka. jos rahina sattuu, ei hyvä. rustopinta lumpion takana kulunut. ellei rahina satu, no worries. ennen treeniä neopreenit päälle jo lämmittelyssä. kyykkyjen jälkeen pois.

kyykky ei oo pakollinen, ellei voimanostossa halua kilpailla. jos ei rusahtelua tapahdu muissa liikkeissä, sitten teet niitä.
 
rahisee, naksuu vai siis tekee mitä? kunnon jäät treenin jälkeen, ei geelejä. niiden vaikutus on enempi kukkaroon. 20min jäitä kosteen rätin läpi hyvin lähellä palorajaa. parin tunnin paussi ja sama uudelleen vaikka. jos rahina sattuu, ei hyvä. rustopinta lumpion takana kulunut. ellei rahina satu, no worries. ennen treeniä neopreenit päälle jo lämmittelyssä. kyykkyjen jälkeen pois.

kyykky ei oo pakollinen, ellei voimanostossa halua kilpailla. jos ei rusahtelua tapahdu muissa liikkeissä, sitten teet niitä.
Täytynee vaihtaa omatkin hevossalvat ihan kunnon jäihin, jos niistä olisi enemmän apua. Vinkkejä tähän samaan asiaan kyllä otetaan vastaan, polvi rajoittaa kyykkäilyt ainoastaan takakyykkyyn ja sekin mielellään stopilla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom