GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%

Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
@Alakoukku Penkin kulmaa kannattaa vaihdella lievästä vinosta jopa alavinoonkin eli pään puoli vähän alempana. Muutama aste riittää. Hieman eri osia vaan painottaa eli ei mikään kriittinen juttu. Oteleveyksiä kannattaa vaihdella myös hieman vajaasta penkkileveydestä tempausleveyteen.
Aivan, okei.

Kuinka oleellista on vetää tanko mahdollisimman lähelle penkin pohjaa eli mahdollisimman lähelle itseä? Semmonen muistikuva jäänyt, että selkäliikkeissä tärkeintä on rutistus eli ns. loppuvaihe. Aika pirusti joutuu tiputtamaan painoja, jos tarkoitus saada tanko lähelle penkin pohjaa.

Ja kiitos muuten kun ammattilaisena vastailet täällä meidän maallikoiden kysymyksiin ja vieläpä hyvin nopeasti. Arvostan.
 
No worries. Yleisellä tasolla täällä vastailen mieluusti ja onhan täällä jo 2002 alkaen tullu pyörittyä. Yksityiskohtainen ja yksilöllinen valmennus sitten tuon firmani kautta.

Kyllä se koko liikerata on tärkee ja venytyksestä lähtee alhaalta. Ei se ns. huippusupistus sen tärkeempi ole, koska siellä ei pysty tuottaan paljon voimaa. Sellanen karsii kuormia ja niitä se lihas kuitenkin vaatii kasvaakseen. Se ihan loppu on tosi hankala ja stoppaamalla sinne penkin alareunaan on vaikee saada tankoo pysähtymään. Jos se on semmonen ns. normaali old school -penkki, missä pehmuste ja rauta vie sen 10cm suurin piirtein, kyllä se sinne kolahtamaan olis kuitenkin hyvä saada.
 
Hmm.. okei. Eli rautaa pois. Ei lähelläkään kolahda penkkiin meikäläisellä.

Jos jollain ideoita miten toteuttaa ratkaisu tuohon venytyksen saamiseen. Koska jos käyttää liikutettavaa tasapenkkiä ja nostaa sen ylös laittamalla painoja / steppereitä alle, niin milläs käyt hakemassa sen tangon sieltä lattiasta jos meinaat venytyksellä tehdä jokaisen toiston? Varmaan ainoa tapa on ensin nostaa toinen puoli tangosta ilmaan ja sit toinen puoli, jolloin tanko jää roikkumaan käsien varaan. Saa nähä miten onnistuu ja keikkaako penkki ku yrittää siinä tasapainotella =)

Joku huikkasikin tuossa ylempänä että smithissä voi tehdä, mutta siihen tulee aika iso kulma eli ei saada ihan suoraa hyljesoutua oikein tehtyä.
 
Tangolle oma koroke hieman eteen, mistä sen voi ottaa käsille hyvin, muttei oo tiellä tehdessä. Jos on liikaa välppäystä, muut soudut toimii oikein hyvin myös.
 
Joo just tollai on tullut nuo itekin tehtyä. Boksikorkeus joku 40-50cm ja ei ongelmia. Pieniä levyjäkin voi käyttää, jos ei meinaa tila riittää.
 
Osio saattaa ola väärä, mutta kysytään nyt mielipidettä niin jto:lta kuin muiltakin.
Suomeen on perustettu tämmöinen Aitovoimailu ry. Ajatuksena takana on siis se, että nykyinen classic (raw) voimanosto on sekin mennyt liikaa "hifistelyn" ja kikkailun puolelle.
Lajeina toimii jalkakyykky (vain high bar) ja kyykkysyvyys jotain sellaista luokkaa, että reisi osuu pohkeen yläosaan. Maastaveto, jossa sallitaan vain kapea asento, ei siis sumo. Pystypunnerus (alkaa maasta), koska siinä ei voi niin paljon asentokikkailla kuin penkkipunnerruksessa. Lisäpainoleuanveto. Polvilämppäreinä sallitaan vain ns oikeat lämmittimet, ei näitä nykyisiä jotka toimivat jo lähes polvisiteiden tavoin. Tässä nyt isoimmat muutokset nykyiseen "raw"-voimanostoon. Rannesiteet ja vyö sallitaan. Antidoping itsestäänselvyys.
Onko tällaiselle paikkansa/tilaa.? Vai sekoittaako vaan ennestään jo sekaista paikkaa.? Ainakin penkkipunnerruksen pois jättäminen tuntuu isolta asialta, vaikka perusteet ymmärrettäviä. Sen verran ikoninen asema penkillä kuitenkin on.
 
Pystypunnerrus jäi aikanaan painonnostosta pois juurikin asentokikkailun takia. Siitä tuli seisaaltaan tehty penkkipunnerrus. Sen tilalle laittasin ite ihan vaan solttupenkin.

Kyykyn syvyysmääritys ei missään nimessä saa olla mikään "ruumiinosa koskettaa toista ruumiinosaa". Pohje ja takareisi on niin hatarat käsitteet, ettei mitään rajaa ja esim hoikkakoipisella ottaa ennemmin persus maahan, ku takareidet pohkeisiin 😄 Niskakyykynki raja tosi häilyvä. Eli siinä voimanoston nykyset syvyyskriteerit olis ihan hyvät.

Jos jätetään polvilämpät/-tuet pois, pitäs mennä ihan paljain polvin kokonaan. Ei ne neopreenit miltään vammoilta suojaa eikä niiden käyttöä mitenkään pysty perustelemaan. Totta on, että nää uudet älyttömän tukevat kisatuet on aivan karmeita jo! Pelkkää varustevalmistajien sanelua. Ei ne saa t-paitakaupalla rahaa tarpeeksi.

Saahan sitä kaikenlaista liittoa pukata pystyyn ja hauskaahan se on katella poikia(kin) kalsareissa kyykkäämässä :) Sääntöjä rakennellessa vaan pitää olla erittäin laaja taju siitä ihmisten erilaisuudesta ja miten sitä tasa-arvoa mahdollisimman tiukasti saatais noudatettua.
 
Juu, paljain polvin olis selkein ratkaisu, solttupenkki tai pikemminkin voimapunnerrus samoin. Tahtoo vain olla niin, että aina halutaan lisää kiloja. ja esim. paljain polvin kyykkääminen pudottaa ihan selkeästi tuloksia.
 
Hyvä esimerkki näiden uusien 7mm paksujen polvitukien jäykkyydestä kertoo se video, missä semmosen tötterön päälle laitetaan 20kg levy ja jep... ei mee kasaan edes. No... sama se näiden sallittujen varustevalmistajienki ja muiden älyytömyyksien kanssa. Raha puhuu ja asiat menee päin helevettiä.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Osio saattaa ola väärä, mutta kysytään nyt mielipidettä niin jto:lta kuin muiltakin.
Suomeen on perustettu tämmöinen Aitovoimailu ry.

Tuhoon tuomittu idea, säännöt on niin puutteelliset ja niiltä osin kun niitä on niin tehty suosimaan noita perustajajäseniä. On vaikee nähdä, että tuosta kehittyis mitään, koska lahjakkaat noiden lajien kaverit kuitenkin voimanoston puolella (niin toki nuokin perustajat). Vaikuttaa et ois perustettu kritisoimaan vaan ipf-sääntöjä.
 
Mitä ajatuksia safety tangosta? Pääsin sillä ainakin helpommin syvemmälle kyykkäämään. Jostain syystä piti kyllä tiputtaa painoja vrt. normitankoon.
 
Mitä ajatuksia safety tangosta? Pääsin sillä ainakin helpommin syvemmälle kyykkäämään. Jostain syystä piti kyllä tiputtaa painoja vrt. normitankoon.
Vaatii painopisteen takia enempi keskivartalolta, on asennon takia etureisipainotteisempi ja ainakin dinoxilta tullut painoi sen reilut 23kg.
Ite selkävaivaisena(potentiaalinen tilanne jossa pitää kipata niskasta kiireellä) ja en kilpailevana tykkäsin tästä tangosta.
Luulis tavallaan siirtyvän vielä enempi maveen kuten etukyykky/zercher vrt. takakyykky(tää on ihan mutu ja oma järkeily).
+ite en huomannut tota painonalenemaa kovin selkeästi kun kyykyssä 10kg korotuksia käytän pelkästään, samoilla kympeillä menee toi ja taka.
 
SSB- tankoja on monenlaisia ja yleisesti aatellen hyviä kyllä. Sekä kyykyn apuna että omana liikkeenään esim sillon, jos kädet ei kyykkyyn taivu vamman tms takia.
 
Mä oon niin hemmetin kankee ja mun raajat on pitkät, että takakyykky tuntuu tosi työläältä kun yritän 90 asteen kulmaan päästä. Puhumattakaan olkapäävaivasta, jonka vuoksi esim. low baria en pidä edes vaihtoehtona. Pieni koroke kantapään alla auttaa pääsemään helpommin tarpeeksi alas.

Tuo safety tanko tuntui kyllä mulle aika paljon luonnollisemmalta ja äkkiseltään tuntuu, että on vaan hyvä asia jos vaatii keskivartalolta enemmän. Corea ei liikaa tuu muuten treenattua.
 
Liikkuvuuden kanssa kannattaa kyllä tehdä hieman hommia, jos tilanne on tuollainen.

Kyykyissä asteista puhutaan vain polvikulman suhteen. 90° olis siis puolikyykky. Voimanostokyykyn syvyydessä reiden yläpinta lonkkanivelen kohdalta käy alempana kuin reiden yläpinta polven kohdalla. Polvilkulma sillon on siellä 70° nurkilla monella.
 
Pari kyssäriä:

1. Pystypunnerrus tangolla seisten hieman hartioita leveämmällä otteella. Kun aloittaa jokaisen toiston rinnalta eli ns. levosta, niin ottaako tuo liike enemmän etu- vai sivuolkapäihin? Oma päättelykykyni sanoo, että alkuvaiheessa ottaa enemmän etuolkapäihin ja ehkä siinä korvien yläpuolella työnnettäessä enemmän sivuolkapäihin. Ai miksi kysyn moista? Koska treenaan vain "isoja" liikkeitä (kyykky, penkki, pystypunnerrus, leuat jne..) enkä haluaisi alkaa hinkkaamaan vipareita, joten jääkö sivuolkapäät liian vähälle huomiolle? Tavoite toki kasvattaa voimaa, mutta kivahan se ois jos sivutuotteena kasvaisi myös pyöreät olkapäät. Ja miksi en pidä leveämpää otetta? Koska olkapääni ei tykkää siitä ja kyynerpäät kääntyvät alkuvaiheessa sisäänpäin luonnottoman tuntuiseen asentoon, koska aloitan tosiaan jokaisen toiston rinnalta.

2. Mainitsit, että kaikki leveät soudut auttavat korjaamaan lapatukea eli ts. vahvistaa lavanlähentäjiä ja alaepäkkäitä. Onko tämmöiselle olkapäävaivaisele, jonka olkapää on kääntynyt hieman eteenpäin (gorillaryhti) huono idea tehdä olankohautuksia tangolla eli treenata myös epäkkäiden yläosaa? Vaikuttaako asiaan negatiivisesti vai onko yhdentekevää?
 
1. Aikalailla noin, mitä aattelit. Solisluilta lähtiessä suurimman homman tekee etuolkapää. Sivut tekee kuitenki koko ajan hommia nekin. Se on aika monipuolinen lihas. Oteleveydessä riittää sulle luonnollisin versio. Isoksi liikkeeksi lasketaan esim pystysoutu/ korkea veto jne ja se kyllä nappaa siihen sivulohkoon erityisemmin myös.

2. Yläosan treeni on gorillaryhtiin suht se ja sama. Saa tehdä, ei haittaa. Sen verran merkittävästä vaivasta kuitenki on kyse, että tee runsaasti hommia sen korjaamiseen. Leveet soudut ja olkavarren uloskiertäjien treeni se tärkein salilla. Rinnan ja latsien venyttely, hieronta ja täristely sitten huoltopuolella.
 
Terve jto. Kysymys nopeustreenistä. Tällä hetkellä minulla tulee sekä kyykylle että penkillä 1 nopeustreeni viikossa molemmille. Olen kierrättänyt 6*2*80%, 6*2*75% ja 5*3*70%. Teksteistäsi olen tulkinnut tuon 70-80% haarukan olevan ihan ok. Olen kuitenkin aivan pihalla kuin nopeustreenejä tulisi toteutta, pitäisikö sarjoja lisät ajan myötä? Jos viitsisit rustata jonkinlaisen esimerkin vaikka 3-4 viikolle, niin saisin kiinni punaisesta langasta.

Täytyy muutenkin kiittää ja nostaa hattua teikäläiselle. Viimeiset 3,5 vuotta olen jauhanut sinun tänne postaamaasi kyykky 3krt/vk ohjelmaa sekä sitä vanhaa Saken sivuille kirjoittamaasi Bulgaariartikkelin esimerkkiä. Piikannut olen myös sinun ohjeillasi. Ikinä en olisi vaikka 5 vuotta sitten voinut kuvitella saavuttamani nykyisiä voimatasojani. Kun nykyinen ohjelmani tulee päätökseen vuodenvaihteessa olen ajatellut ulkoistaa treenien ohjelmoinnin jollekin muulle, ja näillä näytöillä se olet ehdottomasti sinä
 
Kiitos kiitos! Mukava kuulla, että treenit sujuu.

Nopeustreenit voi yhdistää normitreeneihinki, jos se liikenopeus tuntuu olevan hyvällä mallilla isoillakin raudoilla. Sillon riittää, että niillä perusvoimasarjoillakin tavoite olis nostaa joka toisto maksimiteholla.

Yks mahis vois olla ns. kontrastisarjat. Eli vuorotellen isompaa ja pienempää rautaa tyyliin 4*(3*85%, 3*70%). Joka tapauksessa kaikilla raudoilla pitäs se nostovaihe tehdä täysillä.

Jos on selkeitä ongelmia liikenopeudessa, kannattaa stressata hetken (2-3kk) sitä kevyempää 60-70% aluetta. Määriä ei erityisesti tarvi nostaa, kun sen tehon tulis olla tapissa aina. Samassa treenissä useempaa rautaa. Esim viikottain vois edetä näin:
Vko 1: 2*2*70, 2*3*65, 2*4*60%
Vko 2: 2*2*73, 2*3*68, 2*4*63%
Vko 3: 2*2*76, 2*3*71, 2*4*66%
Vko 4: 2*3*60, 3*2*70 (kevyt)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom