Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
nopeusominaisuuksia mihin liikkeeseen tai urheilulajiin?

Penkkipunnerrukseen jotain voimaa jos sen nopeuden kautta sais, tai paremman pohjan jolle rakentaa voimaa.. Ja esteettisistä syistä, että nostot olis räväkän kauniita. :-) Yleinen atleettisuus noin muutenkin kiinnostaa enempi kuin lihaksen kasvatus, jos nyt vaikka säkkiä sitten mätkisi nopeammin, niin sekin olisi plussaa. Mutta penkkipunnerruksen parantaminen se päätarkoitus.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
no sitten se nopeusvoimaharjottelukin tulis tehdä lajissa. riippuu paljon millanen voimataso ja kokemus sulla on, mutta yleisesti jo sen kuorman liikuttaminen niin kovaa kuin mahdollista on parasta treeniä. teknisesti tietenkin priimakamaa. millään ylikevyillä raudoilla ei kannata leikkiä. nää on hermostojuttuja ja niihin on yleisesti vähä turha vastailla tietämättä mitään taustaa.
 
älä keskity siihen tangon näennäisesti nopeeseen liikkeeseen niinkään. nostat vaan työsarjoissa aina kovaa ku nostat.
 
Moro jto,

Mites tollaset hybriditreenit on järkevä toteuttaa jos reenailee 2- jakoisella ohjelmalla 4 krt./vko?

Eli jos aikomus on vaikka alkuviikosta tehä etukyykyssä ja penkissä tyyliin 1-3x1-3, sit perään 1-2x4-6 ja 1-2x8-12, niin mites sitte ne loppuviikon kaks vikaa reeniä missä toisessa on vaikkapas normi kyykky ja toisessa kapee penkki.. voiko näissäkin tehä tollee hybridityylisesti vai onko hermostolle liia rankka paukuttaa joka reenissä tota maksimiosaa.

Tavoitteet siis ei ole mihinkään kisoihin, vaan ihan omaksi iloksi tulee reenailtua, mutta ois kiva silti toteuttaa reeniä järkevästi.
 
kyllähän sen ykkösen voi ottaa iisimmin toisessa treenissä eli enempi varaa, ylirautaherättelynä. esim jos sun maksimiykkönen on 200, eka treeni vois mennä vaikka
2*1*190, 2*5*170, 2*8*150 ja toisessa 2*2*170, 3*6*160, 10*140.
 
Kiitoksia,

entäs onko 3:1 hyvä toteuttaa tässäkin eli kovia viikkoja kolme putkeen ja sit kevyempi vai oisko 2:1 parempi näissä kun on noita maksimihommia mukana?

Ite oon pyrkiny tekee treeniä nyt kausiluonteisesti eli.

2kk: 3-5x8-12, sarjapalautukset n.2min, ei erikoistekniikoita, kovia viikkoja kolme ja sit yks kevyempi
2kk: 3-6x4-6, sarjapalautukset n.3min, ei erikoistekniikoita, kovia viikkoja kolme ja sit yks kevyempi
2kk: 1-3x1-3, 1-2x4-6, 1-2x8-12( hybridi),sarjapalautukset 3-4min, ei erikoistekniikoita,kovia viikkoja 2-3 ja sit yks kevyempi

Sitte homma alusta tai sitte jättää volyymireenit hetkeksi ja tekee pari kk korkeemman intensiteetin reeniä, eli pari sarjaa ihan tappiin ja erikoistekniikat päälle.. tän jälkeen taas volyymitreenien pariin :)

Miltä kuulostaa?
 
riippuu tyypistä, mutta jos et kauheen tiukille heti puske, voisit kokeilla rytmitellä ne kovat viikot laskevasti. eli 3 kovaa, 1 kevyt, 2 kovaa, 1 kevyt, 1 kova, 1 kevyt. sun käyttämä malli on kuitenkin ihan hyvä. ton määräjunttaamisen jälkeen hetki tehobodailua on ihan hyvää vaihtelua.
 
ei oo. ne hartiat voi olla korvissa koko ajan ja sillon se iso osa työstä tehdään käsillä. jos hartia painuu alas, rinta- ja selkälihakset tekee aktiivisemmin hommia. syvyys on eniten se yksilöjuttu. samoin kyllä se harjoituskestävyys. kaikki liikkeet ei vaan oo kaikille hyviä.
 
anna nousta korviin siel pohjassa, mutta paina sit ne alas ku nostat ja ennenku kädet alkaa koukistuun. laajempi lihaskate ja sulle hyödyllisempää jatkossa
 
Kysymystä lattiapunnerruksesta / lattiapenkistä. Pitääkö siinä kyseisessä liikkeessä oteleveys olla sama kuin normaali penkkiä tehdessä vai kapea ote, että tulee enemmän käytettyä ojentajia? Kattonut videoita ja nähnyt, että osa käyttää normaali oteleveyttä ja osa taas kapeaa.

Kiitos jo näin etukäteen Jto:lle!
 
kapee ote suuntaa sen enempi ojentajille. jos se on sulle toimiva apuliikkeenä, kannattaa käyttää eri leveyksiä silti.
 
Moro!

Maastavetoon liittyvää kysyttävää olisi taas jälleen. Laitoin tuohon pari sivua sitten sen vetovideon, jossa batman paita päällä ja shortsit jalassa tein sen 5 toiston sarjan.

Kerron taustaa vähän....

Itse nostellut 2003 vuodesta painoja tähän päivään. Ei ole loukkaantumisia. Mielenkiintoa on ollut penkkaamiseen, jossa olen kilpaillut, pari voimamieskisaa käynyt jne. Koko matka 2003-2017 (12-26v) on ollut semmosta itsensä tutkiskelua ja aika paljon on oppinut omasta kropastaan.

Pitkään painin erilaisten asioiden ja ongelmien kanssa miksi se veto ei oikeen kulje...

Tutustumalla eri voimailijoihin, opiskelemalla itse ja etsimällä tietoa sekä huoltamalla kroppaa alkoi vastauksia löytyä.

Itselläni on lukkopolvet, seison normaalisti polvet lukossa ja perse taakse ojennettuna ns. aku ankka. Selässä voimakas notko. L4 sekä L5 nikamat ovat pahasti yliliikkuvat, tosi väljät. Punnerruksia tehnyt aina paljon ja rintaranka koko ajan jumissa. Lihaksistosta jos puhutaan dominoivia on ojentajat, rinta, etureidet ja heikompia pohkeet, takareidet, epäkkäät ja yläselkä.

Suurimpia heikkouksia on ollut se tärkein asia eli keskikroppa. Huomasin nopeasti esim. tukkipunnerruksessa, että tukkia rinnalla pitäessä ei keskikropassa riittänyt pito ja keskikroppa "katkesi" potkua yrittäessä. Kaikki mitä on keskikroppaan saanut ja mitä esim etukyykky on mennyt eteenpäin on tuonut positiivista tulosta tukkiin.

Nämä asiat ja ristiotteella tehdyt vedot, sekä fyysinen työ vaikeine asentoineen (rakennusala) tei hyvin tutuksi mitä tarkoittaa alaselän jumi ja siitä johtuvat asentovirheet rangassa.

Tosi herkästi toi L4 ja L5 menee jumiin ja ristiluu myöskin täysin kankeaksi. Lantio, kun ei toimi ei paljon vedostakaan tule mitään.

No lopetin ristiotteella vetämisen, siirryin remmeihin. Vähensin erinlaisia kiertoliikkeitä, lopetin venyttelyn niin että alaselkä venyisi mukana jne. Nämä asiat lopettivat vaivat melko nopeaan ja alaselkä alkoi tuntumaan koko ajan paremmalta.

Enää ongelmana oli työ ja siinä tulevat pahat asennot jotka aiheuttavat virheasentoja. Lisäksi huomasin, että mitä enempi hierotuttaa ja rullaa ja pitää selkää aukinaisempana, ei se ole niin hirveän herkkä noille virhe asennoille.

Nyt polte olisi voimamies kisoissa jälleen ja tuo maastaveto, kun on hirveen iso osa kokonaisuutta tulisi sen myös kulkea ja sitä kyetä treenaamaan.

Uusi asia johon nyt siis haen ratkaisua tulee tässä :

Remmeillä treenatessa tulee hetkiä isommilla kuormilla ja ME treeneissä. Että painot jää lattiaan. Sama paino jää lattiaan millä teit viimeksi helppoja vitosia.

Kerron esimerkin.

Viime sunnuntaina 2h hieronta, maanantaina kiropraktikko, ti punnerrus, ke etukyykky ja kevyt veto, pe nopeus tukki ja tänään veto.

Remmeillä jäi painot tänään lattiaan millä piti tehdä 3x3 ja olla suht helppo.

Mietin asiaa. Remmeillä tehdessä olen suorin jaloin ja otan hapet, "kaadun taakse" ja lasken hanurin alas, en kyykkää tankoa vaan lähden vetämään. Kaatumisella haen takaa sitä, että saisin pään ja hartialinjan tankolinjan taakse. Tässä selkä on pakaroista niskaan asti lähes luoti suorassa ja nostoa yrittäessä tuntuu kaikki paineiselta ja oklta. Mutta, kun nosto alkaa tuntuu, että alaselässä olisi venttiilit josta kaikki paine katoaa.... Ja tuntuu todella ponnettomalta ja heikolta. Ikäänkuin sähköt katkeaisi ja ei olisi mitään annettavaa....

No otin failuren treenissä ja jatkoin muun treenin loppuun.

Vittuuunnuin ja ajattelin kokeilla vetoa uudestaan ja ristiotteella.

Ristiotteella otan hapet yläasennossa ja saan paineet vyötä vasten. Menen ikäänkuin kasaan, kun otan tangosta kiinni. Yläselässä on paljon joustoa ja pääsen ikäänkuin tanko linjan taakse ja saan heti alusta vahvan tuntuisen irrotuksen ja paineen nostoon.

Treenin alussa toistoja remmeillä 0
Treenin lopussa ristiotteella toistoja 7

Mietin johtuisiko tuosta yläselän joustosta, lapojen erinlaisesta toiminnasta ja vahvuuksista myötäote vrt ristiote.

Ennen kaikkea tämän yli pitkän ja vaikeasti tulkittavan sepostuksen jälkeen tahtoisin kysyä sitä mikä siis jäi mietityttämään....

Pitäisikö siirtyä ristiote vetoon takaisin? Miten treenata sitä välttääkseen "ongelmat" ? Onko tämä normaalia ?


Oma visio

ME treenit ja kovemmat ristiotteella
Pukkivedot remmeillä ( ongelmaa ei ole kun painot nousevat 10cm maasta tai ylemmäksi )
Nopeus treenit ristiotteella, mutta "toistepäin"

Nopeustreeneissä sisään ajaisi tuota toistepäin tehtyä otetta, joka tuntuu todella oudolta tällä hetkellä. Kun sen saisi tuntumaan luonnolliselta tekisi joka toisen treenin toiste päin ja joka toisen toiste.

Lisäksi erikoispaljon huoltoa kropalle ja pitäisi selkää aukinaisena, jottei pääsisi jumittumaan toispuoleisesti. Yhdenkäden vetoja tms jumppaa toiselle puolelle sekä kirolla käyntiä joka kevennykseen


Olisiko jotain ajatuksia antaa?

Ja tämän olen siis huomannut aijjemminkin. Remmeillä tehdessä maksimia saa tangosta ottaa n.20-30kg pois vrt ristiotteella tehtyyn vetoon.
 
oikeesti... ei näin pitkiä sepustuksia. lyhyesti ja ytimekkäästi kyl netissä kannattaa se kysely hoitaa. katon kerkeenkö mä lukee ton ajatuksella huomenna...
 
riippuu tyypistä, mutta jos et kauheen tiukille heti puske, voisit kokeilla rytmitellä ne kovat viikot laskevasti. eli 3 kovaa, 1 kevyt, 2 kovaa, 1 kevyt, 1 kova, 1 kevyt. sun käyttämä malli on kuitenkin ihan hyvä. ton määräjunttaamisen jälkeen hetki tehobodailua on ihan hyvää vaihtelua.

Vielä piti sellaista kysellä, että mites tossa hybriditouhussa ne välikevennykset, eli miten kevyellä viikolla reenataan? kannattaako sielläkin tehä joku helpohko 1-3 toiston sarja ja perään kevyempi perusvoima sarja?

Ajatellaan nyt vaikka etukyykkyä jos vikalla kovalla viikolla on tehty vaikka max. kolmonen 125 kilolla, niin voiko kevyellä tehä esim 2x2x110kg ja 5x100kg pitäen hermosto kevyelläkin viikolla ns. virellä ?
 
directions: hartialinja ei vedossa kyl saa olla tangon takana siinä lähdössä. muutenhan se veto remmeillä pitäs olla millilleen sama ku ristiotteella. oikeestihan siinä ei ole mitään erilaista. jos ristiote kuitenki tuo sulle enemmän rautaa, käytä, mutta ehdottomasti vuorottelet otteita ja heikommalle puolelle enemmän sarjoja. raskaita myös eikä vaan "nopeutta". sitäpaitsi ne raskaat romut kyllä treenaa nopeutta ihan pirun hyvin. solutasollakin ajateltuna.

trintala: voit sä tehdä kevyelläkin semmosen ylirautaherättelyn eli meet semmoseen 1-2 toiston sarjaan eka, missä vaan on enemmän varaa ku normaalisti. sen perään sitten sama meno pidemmillä sarjoilla ku kovilla viikoilla, mutta enempi varaa ja vähempi sarjoja. sun ehdotus on aika ok. kevyet menee kuitenki aina sen mukaan millanen se kovien rasitus oli elie ei voi automaattisesti mennä jollain kaavalla.
 
Olitkohan kirjotellut uuden artikkelin Saken sivuille? Noh, oli uusi tai vanha, niin oli kyllä taas niin timanttia kun olla ja voi.

Linkkiä ei varmaan saa laittaa, joten käykee muutki lukee!
 
en oo. mikäs aihe? laita avainsanat vaikka tai yv

Maksimivoima peruskaudella

Voihan tuo olla että vanha artikkeli, mutta nyt uudestaan julkastu, niin näyttää päivämääräksi 17.1.2017. Ilmeisesti Sakke uusinut sivujaan tms, niin senkin takia voi päiväykset heittää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom