Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
gunship: seisten kyl pitäs nousta enemmän ku istuen. pystyy kropalla paremmin antaan vauhtia, vaikka tasapaino onki haasteellisempaa.

Onhan se nyt istuen selkänojan kanssa paljon helpompaa tehdä, mitä seisaaltaan tai istuen ilman selkänojaa. Eikö tuo nyt ole ihan loogista? Vai meinasitko sitten, että juurikin istuen ilman selkänojaa, siinä tapauksessa olen samaa mieltä.

Ja tottakai jos polvilla joustaa tai muuten ottaa kroppaa mukaan, saisin enemmän seisaalteenkin rautaa ylös, en tosin ole kokeillut paljonko sieltä tulis pikku cheatilla, aina tehnyt siis puhtaasti toistot. Mutta siinätapauksessa taidetaan jo puhua vauhtipunnerruksesta tai vastaavasta jos kroppaa otetaan mukaan huomattavasti. Tuossa ylempänä ite vertasin puhtaalla tekniikalla (=kroppa jännityksessä polvet lukittuna ja rinnalta suorille käsille) tehtyä OHP ja pystäriä selkänojalla istuen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
seisten pystyy nojaan taaksepäin vrt. istuen ilman tukea. laji oli painonnoston kolmiottelussa aikanaan ja aika järjettömiä romuja pojat liikutteli. aika paljon pystyy vaikuttaan yläkropan asennolla ja muilla nyansseilla. nyt sitten on kyse siitä, mitä liikkeeltä haluaa. sen perusteella sitten katellaan miten sitä pystyttäis kehittään mahdollisimman hyvin.

ton: ei kyllä hajua nyt mihin asentoon se vois kesken sarjan mennä, ku sen ei pitäs liikkua minnekään siitä lapatuelta.
 
Istuiltaan tangolla toki oon tehnyt sarjaa parhaimmillaan 90 kilolla mutta se nyt onkin aivan eri liike.
Jos istualtaan tulee kuitenkin ihan kovia sarjoja pystärissä, niin ekana tulee mieleen että seisten on tasapaino-ongelma. Jos tangon liikerata tai sijainti (liian kaukana edessä) on huono, niin painopiste lähtee minne sattuu ja sen korjaaminen syö paljon poweria nostosta ja haittaa lihasten kunnollista työskentelyä.

OHP seisten on varmaan sitä varten vähän epäsuosittu liike, kun siinä täytyy kaikki pikkujututkin saada kohdilleen, ennen kuin alkaa kulkea kunnolla. Jos jotain on vähänkin pielessä, niin se tuntuu paskalta ja painot on surkeet.
 
Jos istualtaan tulee kuitenkin ihan kovia sarjoja pystärissä, niin ekana tulee mieleen että seisten on tasapaino-ongelma. Jos tangon liikerata tai sijainti (liian kaukana edessä) on huono, niin painopiste lähtee minne sattuu ja sen korjaaminen syö paljon poweria nostosta ja haittaa lihasten kunnollista työskentelyä.

OHP seisten on varmaan sitä varten vähän epäsuosittu liike, kun siinä täytyy kaikki pikkujututkin saada kohdilleen, ennen kuin alkaa kulkea kunnolla. Jos jotain on vähänkin pielessä, niin se tuntuu paskalta ja painot on surkeet.

No kieltämättä joudun jonkun verran kiinnittämään huomiota siihen, ettei kantapäät nouse ilmaan ja painopiste ala kipata eteenpäin. Jos taas koitan selkeesti nojata taaksepäin, tulee selkään epämiellyttävä paine. Eli olen pyrkinyt aika stabiilin pystysuoran linjan pitämään kropalla, polvet lukittuna pakarat jännityksessä, lantio edessä, ote hartoiden levyinen ja kyynärpäät edessä "latsien päällä" ja siitä sitten solisluiden päältä suoraa linjaa ylös. Minkäänlaista vauhtimomentia en ole toistoissa käyttänyt. Sen huomannut juu, että tuossa pitää monta pikku nyanssia saada kohdilleen, jotta tuntuu hyvältä ja luonnolliselta punnertaa. Tekniikkavideoita on youtubesta katseltu (esim. Alan Thrall vaikuttaa pätevältä tyypiltä).
 
ton selkävammaherkkyyden takia se painonnostostakin poistettiin. ukot oli varsin hurjissa takakenoissa.
 
Minkälainen on tyypillinen OHP:n/Military pressin suhde penkki rautoihin? (Itselläni taitaa olla 70kg/120kg) Pystäriä tosin ei ole ihan samalla innolla tullut väännettyä, kuin penkkiä. :nolo:
 
muutamaan em. kommenttiini viitaten; ei ole tyypillistä riippuen just treenitaustasta, suoritustavoista jne. sun luvut vaikuttaa ihan normaaleilta nekin.
 
Moi JTO!

Kysyisin neuvoa ojentajien yllättävään hyytymiseen. Tein tänään keskileveää penkkiä(ote peukalon mitan verran sileältä ulospäin) ja päätin kokeilla noita suosittelemiasi ylirautoja. Tarkoituksena oli ottaa satasella pyramidi EMOM tyyliin eli jokaisella alkavalla minuutilla sarja(1,2,3,4,5 toistoa jne.) ja katsoa mihin asti päästään. Yleis- ja erikoislämmittelyjen jälkeen otin kolmosen 110kg, ykkösen 120kg ja 130kg ja sen jälkeen aloitin satasella tekemään sarjoja ja toistot 1-6 menikin ihan ok, mutta seitsemännessä sarjassa sain juuri ja juuri kolmannen toiston takaisin rautoihin. No ajattelin, että tässä on taukoa ollut reilu pari viikkoa niin tehdään loppuun sitten muutama sarja kolmosia, mutta jo kolmas kolmen toisto sarja jäi turvarautoihin pelkästään ojentajien hyytymisen takia. Oliko liian tiukat yliraudat? Maksimi on n. 140kg. Ei siis tuntunut väsymystä tahi kipuja olkapäissä tai rintalihaksissa vain käsissä.

No pitkä tarina lyhyesti: Kannattaisiko ottaa kapea penkki pääliikkeeksi jonkun aikaa vai antaa ojentajille enemmän kyytiä leveämmillä otteilla mutta kuminauhoilla höystettynä vai antaako ojentajille ihan kokonaan lepoa? Vai alkaakko penkata esim. kolmesti viikossa sun "Kyykky kolmesti viikossa" ohjelman mukaan? Ennen ojentajat on ollut mun vahvuus, parhaimmillaan ero kapean penkin(etusormet sileällä) ja leveän penkin(pikkurillit merkeillä) oli vain 10kg.(Penkkimax tuolloin 155kg)
 
ylirauta tällasiin tarkotuksiin on ok, jos se 130 oli selkeesti helppo ja varaa ois ollu ainakin 2 nättiä toistoa...mitä epäilen... tossa kuitenkin nyt eniten painaa toi sun tauko ja kroppa pikkusen on vaan uinahtanut ja se 140 ei varmaan ollu aito maksimi tolle päivälle, mihin tota 130 vertaat. lisäksi sulla oli lyhyet paussit ja vaikka rauta oli ns. helppo, se rasitus vaan kumuloitu. en huolestuis mihinkään suuntaan.

penkkaat useemman kerran viikossa? sillon toinen treeni kannattaa kyllä olla joku kapee tai keskilevee ojentajapainotteisempi variaatio. lankuilla, slingshotilla, lattialta, normaalisti... vaikee sanoa yhtäkkiä, mikä noissa nyt ois se ns. vika, kun en sun treenejä oo ohjelmoinu. kyllä se normipenkki kannattaa mukana olla, mutta avut tms. katotaan aina sen mukaan missä se hankaluus piilee.
 
Kiitos nopeasta vastauksesta! Joo, se 140kg on tehty yli kk sitten. Ei vaan ole koskaan jäänyt punnertaminen ojentajista kiinni vaan jos tanko nousee edes 10cm niin se on aina tullut ylös asti niin oli suorastaan epätodellinen olo kun näin kävi. Tuolla 130kg yliraudalla ei varmasti ois eilen kyllä tullut kuin tiukka kakkonen.

Lyhyet palautukset olen ottanut käyttöön koska nivelet on heikossa hapessa ja useampaakin on jo leikattu niin olen päättänyt, että jatkossa kroppa väsytetään joko toistoilla tai lyhyillä palautuksilla "isojen painojen" sijasta. Muutenkin punttitavoitteet on lähinnä tukea bjj-harrastusta ja antaa boostia aineenvaihdunnalle niin tämä passaa kyllä. Kolmen sadan mavesta ei edes haaveilla enää :D
 
mursi: ylirautaherättelyt on eri asiakuin maksimivoimatreeni.

vane80: hyviä apuja ovat he. toistomäärät riippuu taustasta, mutta kunnon stopeilla 4-10 toistoa ja leijutellen 1-5 toistoa. sarjoja 2-10.
 
Nopea, kysytty varmasti 1500 kertaa. Etukyykky ja polvien taipuminen sisään: mitkä kaikki ja mitkä erityisesti heikkoja, kun näin käy? Asento hieman hartioita leveämpi ja jalkaterät aika ulos.
 
tukipisteen päkiälle painuminen, heikot etureidet ja pakarat sekä keskittyminen. liian isot raudat.
 
Normaalissa sarjassa tuota ei pahemmin käy, teen 3-5 toistolla. Mutta kun piti mennä kokeilemaan ykköstä, meni aika rivoksi touhu. En tiedä onko jotain hyvää suhdetta julle-etukyykky, mulla julle on 70-80% etukyykyn sarjapainosta.
 
ei mitään tarkempaa oo, koska kummankin suoritustavoissa on niin paljon muuttujia. ykkösissä paljastuu ne heikkoudet parhaiten.
 
Aloitin juuri sinun "kolme kertaa viikossa kyykkyä" -ohjelman. Teen sitä juuri sellaisenaan ja kaikki takakyykkynä ilman kikkailua. Lisäksi teen penkkiä sinun 3x4 --> 6x6-ohjelmalla (yksi kovempi, 1-2 nopeuspenkkiä) ja yläselkään leuanvetoa lisäpainoilla, alataljaa jne. Keskivartaloa, lähinnä vatsaa, voimapainotteisesti pari kertaa viikkoon. Haluaisin kuitenkin tehdä näiden lisäksi maastavetoa kerran viikkoon ja kysymyksen onkin, että miten se kannattaisi toteuttaa? Kannattaa tehdä pelkkänä nopeutena esim. 60-70% max vai vaihtelua tässäkin ja käydä välillä myös 80-90% max ja minä päivänä? Omana, kevyenä vai raskaampana kyykkypäivänä? Ennen vai jälkeen kyykyn ja olisko sit fiksua tehdä yks kyykky esim. boksilta tai etukyykkynä? Tarkoituksena on kuitenkin tehdä perään maksimikausi ja testata sitten maksimit joka lajissa...

Tän hetken kunto on takakyykky 210 kg (etu 150kg), mave 250-260 kg ja penkki 180 kg at 189 cm, 98 kg. Eli niin kuin näkyy niin kyykky laahaa pahasti perässä ja tarkoitus tehdä jalkapainotteisesti tämä kausi. Salivuosia useita, voimailua vähemmän. Näihin tuloksiin olen päässyt voimabodailemalla, mutuilemalla ilman varsinaista ohjelmaa, ja nyt tarkoitus katsoa mihin rautoihin pääsee fiksummalla
systeemillä. Kiitoksia muuten älyttömän hyvistä vinkeistä tällä foorumilla, arvostan :rock:
 
vähä riippuu millanen sun kyykkytyyli on, että onko ees pahasti jäljessä. veto kapeelta varmaan? veto kannattaa olla kyllä mukana joku jullena tai normivetona/ pukeilta, jos on heikkoo siinä polven alla. pidä ne raudat suht terävinä ja pari toistoo varastossa. sillon toi ei niin hulluna kuormita. etukyykky vois olla kyllä hyvä yhtenä päivänä ja sillon joko veto tai julle. tää on nyt paljo kiinni sun kyykkytyylistä ja noston heikkouksista. samat sanat sit vedossa. vaikee äkkiseltään sanoo mitään selkeetä ja yhtä apua.
 
Kyykkytulos tehty kapeella. Nyt aloitin kyykkäämään leveeltä ja ihan hyvältä tuntuu. Heikoin kohta taitaa olla noin 5-10 cm irrotuksen jälkeen, jos saan polvien alle asti niin tulee ylös asti. Eli veto kuitenkin suht isoilla prosenteilla ja muutama toisto vai? Entä etukyykky? Treeni a, b vai c ja ilmeisesti samalla systeemillä kuin takakyykkykin? Kiitos vastauksesta
 
Back
Ylös Bottom