Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
korkeus heikon kohdan mukaan. ite käytän 5, 10 ja 15cm polvesta alaspäin mitattua tangon lähtöä. lähes suorin jaloin normivetoa simuloiden ne tehdään ja ei ainakaan reisikannatuksilla. monesti voi olla jopa pienemmät raudat käytössä pukeilta, ku maasta. suht ideaalisti jos 180 tulee maasta, polvi -10cm tois 190 ja polvi -5cm 200kg.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
juu totta. käsitteenä itekin käytän korokeveto= nostaja korokkeella. pukkiveto= painot korkeemmalla. jos se ihan lähtö on ongelma, sillon pieni 2-5cm koroke voi olla ok, mutta sillonki pitäs se sit tehdä pikkusen polvia enempi tangon yli painamalla alussa, eikä kurkottelemalla. eli taaskin simuloidaan sitä normivetoa, mutta hieman vaikeutetaan sitä ite lähtöö painottamalla etureisien työtä.
 
no kuten sanottua tossa pitää korostaa sitä etureisien työtä, jos haluu avun nimenomaan vetoon. polvia eteenpäin ja peffaa alemmas vähän. älyttömiä korokkeita ei kannata käyttää.
 
juu mahdollisimman samanlainen ku normiveto. sanoin sen aiemmin jo. mutta jos korokkeella oot ja alkuvetoon pitäs apuja saada, sillon sitä etureisien työtä pitää korostaa. ei se tarkota, että se tanko kyykätään sieltä. muutokset on melko pieniä.
 
Kiitos hyvistä vinkeistä jokunen viikko sitten, JTO. Pystärimaksimi nousi osatoistoilla 4,5 kiloa, ja heikoin kohta pään yläpuolella on selkeästi parempi. Laitoin osatoistoja 4x6 kerran neljässä päivässä tavallisen ohjelman lisäksi, jossa pystäri on ollut joka neljäs päivä mukana. Siis sovellettua yksijakoista on joka toinen päivä tullut tehtyä.
 
Mitä mieltä jto voima ja bodaus treenien yhdistämien samassa treenissä erilihaksille?
Vaikka penkki normaalisti voima tyylisti failurea ja happoja vältellen ja siihen perään bodaus tyylisesti esim. selkää tai käsiä sarjat failureen kunnon hapotuksella.
 
piikkailutouhut kannattaa aloittaa helpoilla raudoilla. esim. kakkosilla siitä, millä sai tehtyä vitosia vakautusjaksolla, eli jollain 85%:lla. piikkausjakson pituus ja sisältö on paljon riippuvainen nostajan ominaisuuksista, mutta jos oletetaan, että kyseessä olis hieman hitauteen taipuvainen heppuli, joka ei siedä kovin pitkään kovia kuormia, yks mainiosti toimiva perusesimerkki vois olla seuraava. kaks treeniä viikossa, sarjat*toistot*%:

1a 2*80, 2*82, 2*2*85, 2*80
1b 6*2*75

2a 2*85, 2*1*90, 2*80, 1*90, 2*85
2b 6*2*75

3a 2*80, 1*90, 2*80, 1*95, 2*80, 1*97, 2*80
3b 6*2*70

4a 2*80, 4*1*85, 2*2*80 (tää on kevyt viikko)
4b 6*2*70

5a 2*85, 2*90, 1*95, 1*100 (helpohko tekniikkamaksimi, ei vielä urku auki)
5b 6*2*65

6a keskiviikko: 3*2*60 tai 3*1*70
6b lauantai: KISA tai TESTI
Sellaisia terveisiä JTO:lle, että vaikket nykyään suosikaan prosenteihin perustuvia ohjelmia, niin tämä vuodelta 2004 oleva piikkailuohje ainakin tuntui toimivan.
Meillä oli oman salin leikkimieliset maastavetokisat, joihin päätin osallistua. Aikaisempi ennätys 200kg oli tehty 5.11.2015, jonka jälkeen liike jäi syystä tai toisesta n.1/2v tauolle. Mitään kunnon perusvoimakautta ei kisoihin tullut alle, kun maastavetoa tein vain jokatoinen viikko doggcrapp-ohjelman (2kk) aikana. Doggcrapin vaihdoin kisoihin valmistavaan ohjelmaan, kun päätin osallistua karkeloihin. Kuuteen viikkoon en tuota piikkausta saanut mahdutettua, koska treenasin 3xviikkoon, joista jokatoisessa treenissä maastavetoa. Osa kunniasta kuuluu tietysti myös kyykkyihin panostamiselle, mutta kyllä tämäkin tuntui asiansa ajavan. Uusi ennätys oli siis 222,5kg ja uskon, että kunnollisen perusvoimakauden avulla 230kg voisi olla mahdollista.
 
raato81: suht ok, mutta selkää toki tarvitaan penkatessa, joten kannattaa sille tehdä ihan voimaakin.

tyre: mukava kuulla! hienoo! sen verran otan takasin tässä, että juurikin piikatessa prosentteja voi paremmin käyttää, kunhan on jotenki selvillä se maksimi. heikoimmillaan ne on monen kuukauden etukäteen suunnitelluilla perustreenijaksoilla.
 
Tietäisitkö Jto jotain hyviä huoltavia tai tasapainottavia liikkeitä ristiriipuntaan. Treenaan (avustettuna tietysti) olkapäät voimakkaasti eteenpäin kiertäen ilman false grippiä staattisia pitoja kuminauhoilla avustettuna., mutta tuntuu, että siinä menee trapsit parin treenikerran jälkeen ihan tukkoon aina vaikka treenaan muutenkin jo erityisen varovasti. Kyynärpäiden tai hauiksien kanssa ei ole ollut ongelmaa. Yksi mikä tuntuu jotenkin auttavan on tangossa roikkuminen heti setin jälkeen.
 
kyllä noissa niitä kiertäjäkalvosimia pitäs ainakin tehdä ja uloskiertoja nimenomaan. samalla sitten katella, että se liikkuvuus pysyy hyvänä.
 
Kuinka usein suosittelisit käyttämään ylirautaherättelyjä? Mä olen alkanut käyttämään niitä oikeastaan jokaisessa penkkitreenissä ja huomannut ihan selkeän hyödyn. Sarjapainot pyörii minulla siinä 75-85% välissä valtaosan ajasta eli ylirautaherättelyt ovat järjestään yli 90%. Yleensä rintani ei tykkää isoista romuista mutta tollanen 1x90-93% tuntuu vielä menevän ihan lepposasti. Monessa paikassa puhutaan ettei yli 90% rautoja pidä ottaa yli 3-6 viikkoa (lähteestä riippuen) putkeen, mikä on sinun mielipiteesi asiasta? Eihän joku 1x90-93% ole raskas fyysisesti eikä psyykkisesti joten kai noita voi ottaa vaikka joka viikko.
 
kyl noita voi yleistäenki ottaa kerran viikossa jopa. sietokyvystä sit riippuu, voiko ottaa useemmin. jos siis vaikka penkkaa kolme kertaa viikossa. ku ne on selkeen helppoja ne on hyvin hyödyllisiä ja ei juurikaan stressaa. enkkoja niillä ei kannata yritellä, ellei oo ajatuksissa ottaa iisimmin sen jälkeen. nää hermostotreenit on aina yksilöllisempiä ku perusvoimahommat, joten hyvää ittensä opiskelua noi aina on.
 
Miten kannattaisi lähteä panostamaan overhead pressiä? Vituttaa, kun se on niin hemmetin heikko suhteessa muihin punnerrusliikkeisiin. Penkissä maksimi pyörii 170-180kg välissä, vinopenkkiä oon tehnyt 110 kilolla sarjaa, dipissä menee 40 lisäpainolla sarjaa. kapea penkki 160kg ykkönen otettu joku aika sitten. OHP:ssä tein sunnuntaina tiukkoja vitosia 65 kilolla... eli maksimi lienee joku 80kg. Eli miten tuota pitäs lähteä parantamaan kun olisi halu saada se oma paino (nyt 102kg) pukattua tuossa ylös. Vyötä en ole käyttänyt tuossa, jotta keskikroppa vahvistuisi samalla. Nykyinen treenijako menee näin:

Suluissa treenin pääliikkeet

Yläkroppa (kapea penkki, vinopenkki, leuanveto, kulmasoutu)
Alakroppa ja vatsat: (mave, etari/hack, hip thrust)
Lepo
Rinta, selkä (penkki, kulmasoutu, leuanveto)
Jalat ja vatsat: (Kyykky, sjmv)
Olkapäät, kädet (OHP, dippi)
Lepo

Riittääkö yks kerta viikossa? Tuossa kuitenkin tulee etuolkapäille melkosesti jo rasitusta muutenkin.
 
onhan se erikoisen heikko, jos penkit on tollasia... tee ainakin kerta viikkoon ja pidä semmosta peruskautta yleisesti. stopista hartioilta asti aina ja usein myös leijustoppeina eli et laske hartioille asti vaan stoppaat senttiä ennen 2-5 sekunniksi. jotain erikoistahan tuossa on, koska semmonen 100kg pitäs tulla ihan helposti. toi vinopenkki kulmasta riippuen kyl kertoo myös, että siel hartioissa on ulosmitattavaa aika paljonkin.
 
Toisaalta se sanottakoon, että pystäriä seisten täydellä liikeradalla oon tehnyt vasta keväästä lähtien, että varmasti selittää sekin mutta ihmettelen todella itsekin, että pitäisi sieltä silti noiden muiden punnerrusten tukemana hieman enemmän tulla. Ja yleensä oon tehnyt sen juurikin tuossa vikassa reenissä ( ei optimaalisin), eli ei yläkerta ole mitenkään täysin palautunut kun toissapäivänä aina veivattu rinta ja selkä. Istuiltaan tangolla toki oon tehnyt sarjaa parhaimmillaan 90 kilolla mutta se nyt onkin aivan eri liike. Vinopenkit teen perus 30 asteen kulmassa.
 
Ensiksi kiitokset jto:lle, kun olet vuosikausia jaksanut jakaa tietämystä foorumilla.
Olen tehnyt nyt tuolla toisesta ketjusta kopioidulla systeemillä ja treenifiilis on ollut aivan katossa ja tulosta on tullut hienosti. Kuinka tuon muokkaisi kolmeen päivään sopivaksi, kun jatkossa pääsen työjuttujen takia vain kolmesti viikossa salille?
"
1. penkki, kulmasoutu, dippi, leuat, viparit, kiertäjäkalvosin
2. kyykky, sjmv, vatsa, vatsa kiertäen, pohkeet
3. vinopenkki, leuat, kapea penkki, hauis, viparit, kiertäjäkalvosin
4. maastaveto, etukyykky, voimarulla, kyljet, rannekääntö
parissa ekassa liikkeessä 3*4 -> 6*6 ja muissa 2*8 -> 3*10."
 
gunship: seisten kyl pitäs nousta enemmän ku istuen. pystyy kropalla paremmin antaan vauhtia, vaikka tasapaino onki haasteellisempaa.

kt8392: entäs jos tekisit edelleen neljää treeniä, mutta neljäs siirtyy aina seuraavalle viikolle. varsin toimivaaa.
 
Nyt saattaa mennä ohi aiheen, mutta liittyy kuitenkin penkkiin+punnerruksiin ylipäänsä.

Eli ongelmana, että penkissä oikea olkapää saattaa mennä sellaiseen asentoon, jossa sen voimantuotto on likimain nolla ja pakko lopettaa sarja. Olkapää siis ns kippaa eteenpäin ja se ei siis enää jaksa työntää vaikka muuten voimat riittäisikin.

Oletuksena etuolka jumi, mutta onko sinulla antaa jotain vinkkejä miten hoitaa se kuntoon itse vai vaatisiko jotain alan asiantuntijaa katsomaan se. Tämä korostuu varsinkin ns. raskaammissa sarjoissa, kuten tänään otin 4:sia 102.5 penkissä ja vikaan sarjaan piti ottaa muutama enemmän, koska painot liikkuivat jouhevasti. Mutta sarjan keskeytti 5. Toistolla sama olkapään tuen menetys/eteen kääntyminen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom