Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
mikki: toisena kyykky ja julle ja toisena veto ja etukyykky. esimerkiksi.

pahve: ei nouse. laskee iän myötä tai pysyy ylempänä oikeella treenillä. anaerobinen kynnys on se juttu, mitä kannattaa nostella. sykereservi on toinen tärkeempi määre eli maksimi miinus leposyke.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Moi jto!

Kyselisn tämmösen ohjelmn järkevyttää, tavoitteena saada voimaa, kestävyyttä ja lihasta.

Ma
Mave 4*6
Penkki 3*8-15
Kulmasoutu3*10

Ke, pe
Kyykky 2*20
Penkki 3*8-15
Kulmasoutu 3*10
Hauiskääntö 2-3*10

Tavoitteena olis siis saada lisää kestävyyttä lähinnä näppeihin ja jalkoihin, mutta jalkoihin ois kiva saada myös voimaa, tulisiko näillä? Tulevissa töissä tarttis semmosta voimakestävyyttä(rappujen nousuja kantamukset käsissä, muuta roudailua) 10 minuutin suorituksista aina pariin tuntiin, voiko tämmöisiä ominaisuuksia kuinka paljon kehittää puntilla?
 
Ja lisäyksenä, että en etsi optimaalista lihasten haponkestävyyden lisäämiseen tarkoitettua ohjelmaa, vaan just semmosta mikä kehittäis tasapuolisesti kaikkia ominaisuuksia. Kunhan nyt punttailut ei sitä huonontais ja ei vaikuttais aerobiseen suorituskykyyn ainakaan heikentävästi.
 
mikki: toisena kyykky ja julle ja toisena veto ja etukyykky. esimerkiksi.

jatkanko kyykkyssä ja mavessa samalla 5x5 sydeemillä? entä julle ja etukyykky, riittääkö esim. 3x5 ja pari toistoa varastoon?vai? sulla varmasti olis parempiakin ideoita?
 
riba: voimakestävyys on yleensä alle 2 minuutin kovatehonen suoritus, ei tollaset junnailut. niihin et saa puntilla juuri mitään. tee portaissa kantelutreenejä ja homma skulaa. ei punttitreenit niihin heikentävästikään käy, mutta en kyl tekis tollasia 20 toiston kyykkyjäkään säännöllisesti. paremmin saat kestovoimaakin, kun nostat perusvoimatasoja eka.

onhan toi hyvin suppee "ohjelma", eikä siinä ole minkäänlaisia progressiotavoitteita yms ilmotettuna, joten vaikeepa tohon on sen kummempaa sanoa.

mikki: miks ihmeessä pitäs pitäytyä aina ja ikuisesti jossain tietyissä toistoissa? ei oo olemassa mitään maagisia mantroja hei. vaihtele ees välillä 3-5*4-8 ja saat jo paljon parempaa tulosta.
 
Morjens!

Teen penkissä peruskautta ja otan nopeuspenkin maanantaisin ja kovemman torstaisin. Kumman penkin perään olisi fiksumpaa iskeä lankkupenkki?

Nopeuspenkin jälkee siihen olisi enemmän paukkuja, mutta syökö sitten sitä nopeuspenkkiä? Vai kannattaako lankkupenkit jättää kokonaan pois ja pitää vaan nuo kaksi?
 
lankun käyttö rassaa ojentajia aika kovaa, joten sen käyttö on kovan harkinnan paikka. melkein käyttäsin normaalipenkin sijaan, jos paitapenkkiin treenaat. peruskaudella en niin ees käyttäis, ellei sitten pidempinä sarjoina ihan kapeen penkin sijaan. sillon tekisin nopeuspenkin jälkeen. ei se tietenkään nopeutta syö, kun teet sen kakkosliikkeenä. voipa miettiä jopa kontrastitreeninäkin.

mikä sun tulostaso on nyt normaalissa ja kapeessa penkissä?
 
Raakana nostelen ja siksi tuota lankkua mietin kun nosto jos hyytyy niin se hyytyy n. 15-20cm rinnasta. Arvion mukaan ainakin. Siihen aika perinteiseen kohtaan kun alkaa ojentajille siirtymään. Rinnalta taas lähtee aina.

Viimeksi otettu ykkönen normaali penkissä oli 160 n.5vk sitten. Kämmenleveyttä kapeemmalla otteella sain nostettua viime viikolla 4x6x125kg. Enempää ei ole tullut kapeemmalla vielä testailtua.

Nostelen peruskaudella sen 4-6vk tuolla kämmenleveyttä kapeemmalla ja se onkin ihan hyvin toiminut. Mietin vain onko mitään tolkkua vielä vähän antaa lisä runtua noille ojentajille kun niille se jää jos jää. Vai meneekö sitten jo yli?

Jos tuolta lankulta nostelisi niin millaista settiä sitten kannattaisi ottaa? Itse ajattelin jotain 4-6 toiston settejä, että saisi perusvoimaa töppöösiin ja painot sellasina, että nostot tulee suht näpsäkästi ylös. Ollaanko aivan hakoteillä? :D
 
Mitä mieltä olet rannekäännöistä puristusvoiman lisäämistä ajatellen?Ja kumpi parempi rannekääntö ns.perinteiseen tyyliin vai tanko selän takana?
 
jonski: jos yleensäkin nostelet testileveyttä kapeemmalta, ei se lankku pahaa tee. voithan sä tehdä esim. sillai, että teet kolme kovaa viikkoa: 1-2 vkoa normipenkkiä ja sit 1-2 vkoa lankuilla. sitten kevyt ja homma uusiks. lankuissa kannattaa vaihdella korkeuksia 5-15cm välillä ja toistot saa peuskaudella olla 4-8 välillä. jätä 1-2 toistoo varaa ja oot oikeella tiellä.

miles: yksipuolinen mutta ok. tee penkillä, selän takaa, taljassa eli vaihtele. laske aina niin alas sormille kuin voit. lisäksi suosittelen kyl roikkumisia eli staattisia treenejä.
 
Jeesh! Kiitoksia jälleen kerran paljolti! Taas ollaan viisaampia :kippis1:
 
zl1: pitkät sarjat, pienet raudat, iso volyymi... siinäpä se. ottaa aikansa herätä kyllä. lämppäile hyvin ja keskity nyt alkujaksosta siihen herättelyyn, eli unohda rautamäärä ja mee fiiliksen mukaan eteenpäin siellä 4-6 alueella.
Eilen oli viikon 5 toinen treeni ja johan heräs:kippis1:. Lämmittelin nyt ainakin tuplamäärällä lämmittelysarjoja ja torstain kova treeni oli totuttanut lyhyisiin koviin kropan - heti meni ohjelman mukaiset 5set selkeästi joten vetäsin ne sarjat ohjelman mukaisesti, 4set sitten pikkusen painavammalla eli 102,5kg llä ja meni selkeästi joten pukkasin vielä pari extra sarjaakin nelosia. Nyt aion keskittyä pikkuisen enämpi tuohon hienoiseen rautamäärän nostoon määrän sijaan.
 
hyvä niin. kyllä se sieltä taas heräilee. sen verran erilainen se sun eka jakso kutienkin oli aiempaan nähden, ettei ihme, että kroppa hieman kummasteli.
 
Morjesta!
Kysymykseni liittyy määräpainoitteisen perusvoimakauden korostamisen haittoihin maksimia hakiessa. Olet joskus kirjoittanut että ei pidä korostaa liiaksi esim. kovia vitosia(hermostopainotteinen perusvoima) koska se voi hankaloittaa maksimin ulos saantia.


Kuinkas sitten tuon määräpainotteisen kanssa? Haittaako sen jakson venyttäminen maksimin ulos saantia jos perusvoiman hermotus kestäisi kuitenkin vain sen 3 viikkoa? (sit kenties 5max testi)

Tein juuri eilen 5*5*80% mutta halu olisi kova pyrkiä 5*5*85% kun se vaikuttaisi olevan mahdollista 4-5 viikon jatkamisella jolloin tälle kaudelle tulisi pituutta yhteensä 10vk

Aattelin jotta 10vk tätä, sit 3vk hermotusta ja sen päälle 2*3vk maksimin haku..
 
lähinnä tarkotin noissa kovissa vitosissa sitä, että ne saattaa viedä treeniä hieman yli ja vaativat sitten palautteluakin sen verran, ettei maksimitreenejä kannata alotella liian nopeesti. ks. esim. mun versio 5*5:stä.

määräpainotteisella tarkotat? anna mennä vaan jos kerta nousee. voithan sä tehdä sitten seuraavaksi ensin kohtuumaksimin ja sen jälkeen työsarjat.

miten erittelet hermotuksen ja maksimien haun???
 
5*5*70
5*5*73
5*5*75
5*5*78
5*5*80
5*70, 75, 80, 85, 83
5*73, 78, 83, 88, 85
5*70, 80, 90, 88, 85
ja sit kisapiikkaus 3-6 vkoa...

Tuohon perustuen olen nyt reenannu ja ajattelin siis jatkaa tuota 5*5 vielä.
Hermottamisella ja maksimin haulla tarkoitin tuota vitosmaksimin hermottamista ja sitten erikseen ykkösmaksimin hermottamista. (ilmaisu ehkä huono)
 
juu kyl ne vitosmaksimit luetaan ihan perusvoimatreeniin vaan. hermostollinen treeni alkaa noin yleisemmin sieltä 3-maksimin paikkeilta.

jatka, jos menee, ei toi ole mitään muuta kuin esimerkkiohjelma vaan. muistaakseni paras tulos tolla on 5*5*92% ja 5max 97%, joten ei tollasissa kannata lukuja tuijottaa, vaan omaa kehitystä. ei sitä voi tietää missä kunnossa on 2-3 kk päästä, joten aina ohjelmia pitää katella nykyajassa.

kevennetyt viikot oot varmaan pitänyt? kato, ettet rassaa liika koviksi noita yhden sarjan femmoja, vaan lähe tarpeeks ajoissa jo tekeen vaikka kolmosia ja hae pidempää progressiota.
 
Kevennetyt viikot olen pitänyt normaaliin tahtiini. Pitänee ottaa tarkasti tuo loppujakso vitosissa ja katotaan minne asti päästään. Kiitos!
 
mitä pidemmälle pääsee, sitä tarkemmin kantsii lepäillä. 3:1 vähintään, mutta loppukaudesta mieluiten 2:1. sisältö sitten hieman taipumuksien mukaan, mutta selkeesti ainakin volyymia kantsii vähentää.
 
Back
Ylös Bottom