Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
vedän kädet sisäpuolella. pitää kokeilla tota zercheriä, oon nyt ottanu vetopäivinä boxia mut pitää varmaa vuorotella niiden kanssa. kiitti sulle
 
Uskoisin että tämä on aika mahotonta mutta aattelin kysästä.
Oisko mitenkään mahdollista saada penkkitulos nousemaan 30 kiloa kesäloman alkuun mennessä, ( 70 - 100 ) ?
Jos on niin millä ohjelmalla toi kannattas vetää? :arvi:
 
mahdollista toki. en kyllä ala tässä väsäämään ohjelmaa. aika työlästä ja tarkkaa ja täältä löytyy kyllä yleistä tietoa, jos viitsii etsiä.
 
Ei sillä että aikoisin mennä, mutta mikä on voimanosto/penkkipunnerrus kisoissa nuorin ikä jolla sinne voi mennä? Jos vaikka 15-vuotiaana vois johonki mennä:D(toinen lause ei missään yhteydessä kysymykseen.)
 
nyt iski flunssa kevyen viikon keskellä, parantumisen jälkeen kevyt viikko uudestaan ja pk loppuun (4vkoa) sitten piikkaus.

MUTTA: ajattelin että jos tekisinkin vain kevyen viikon ja aloittaisin kokonaan uuden pk:n ilman piikkausta, kun nyt vihdoinkin näyttää siltä että selkä on niin hyvässä kunnossa että voisin ottaa mavenkin takaisin ohjelmaan. :dance:

kuinka "elintärkeää" tuo piikkaus siis olisi tässä tilanteessa?
 
no ainahan se kannattas tehdä, että saa kropasta hieman lisää irti. ei sun pakko ole mitään absoluuttisia maksimeja napsia, mutta kuitenkin liikkua siellä 90-97%:n paikkeilla. mee vaikka ihan ykkösillä ylös mukavaan rautaan parissa treenissä ja päälle pari tiukempaa perussarjaa 4-6 toistoilla, esim. 2*1*90, 2*1*95, 2*4*85, 6*80. tällai pysyy se perusvoimatasokin hyvin, mutta saat hieman erilaista ärsykettä. viikot vaikka raskas, raskas, kevyt, raskas, kevyt, raskas.
 
Ave jto!

En saa (tai ainakaan usko saavani) tätä formuloitua tiukaksi kysymykseksi, joten tästä tullee pikemminkin ongelman kuvaus.

Treenitaustani on sellainen, että suht pitkään pumppailin salilla ihan silleen fiilispohjalta (käytännössä sellaista hassua bodailua), mutta viime vuosina (2-3 vuotta) olen tasaisesti siirtynyt enemmän puhtaaseen voimailuun. Lajeina voimanoston eri liikkeet ja painonnoston eri liikkeet. Painonnostoliikkeissä syystä tai toisesta olen tehnyt kaikkia riven variaatioita, mutta en lainkaan ylöstyöntöä, enkä pariin vuoteen oikeastaan punnerruksiakaan. Olkapäät eivät ikinä olleet minulla heikko kohta, joten ne ikään kuin unohtuivat jotenkin jonnekin (!). Nyt olen yllätyksekseni havainnut, että ylöstönnössä olen muutamia kymmeniä kiloja rinnallevetoa jäljessä (ensimmäistä kertaa eläissäni). Rinnalle nousevat painot eivät ole sitä luokkaa, että tämä olisi mitenkään oikeutettua.

Laajemminkin olen havainnut, että etuolkapäistä on voima kaikonnut aika totaalisesti. Sivuilla tuntuu voima pysyneen tempausten ja valojen ansiosta paremmin. Nimenomaan kapealta ja edestä punnertaen painoa ei yhtäkkiä liiku enää juuri lainkaan. Näin yllättäen etuolkapäät mm. tuntuvat penkissä haittaavan heikkoudellaan. Niitä olisi siis tarkoitus vahvistaa jälleen, ettei nyt 1 osa-alue jää ikävästi muilta jälkeen. Pääasiallinen tavoite olisi nimenomaan sen ylöstyönnön parantaminen, mutta yleistä voimaahan tällainen sunnuntaitreenailija oikeasti hakee.

Ongelman ydin tuntuu olevan penkin ja painonnostoliikkeiden yhdistäminen. Tiedän toki, että tähän ei mitään yksiselitteistä ratkaisua ole, mutta haluaisin laahata sitä penkkiä edelleen mukana, mutta saada nimenomaan työnnössä tulosta ylöspäin.

Eli nyt kysymyksiä: kuinka paljon kannattaa panostaa puhtaasti lajinomaiseen ylöstyöntöön, kuinka paljon esim. punnerrusta tai vauhtipunnerrusta? Jos työntöjä ja punnerruksia ottaa mukaan nykyiseen ohjelmaan, millaisilla kuormituksilla kannattaa liikkua, ettei tuki itseään totaalsiesti? Entä penkki? Tällä hetkellä penkkaan 2 kertaa viikossa ja lisäksi kerran viikossa vedän kapealla. Kannattaako näitä vähentää? Nimenomaan se kapea tuntuu työstävän olkapäitäkin aika lailla, siispä pitäisin sen mielelläni mukana. Leveä taas on mulla aika leveä, rinnan osuus on hyvin, hyvin suuri nostoissani. Onko liikaa ottaa noita työntöjä ja punnerruksia penkin kanssa samana päivänä, ja kannattaako ottaa mielummin kapean vai leveän penkin päivänä, jos täytyy valita? Tällä hetkellä vedän aika peruskautta, ja pidän niitä kevyitä viikkoja kyllä. Onko tässä hienoa tapaa yhteensovittaa tällaista kokonaisuutta?

Tuli vähän tajunnan virtaa. Kiitän kohteliaimmin kaikesta avusta.
 
ylöstyöntöhän ei ole hartioista vaan jaloista ja allemenosta kiinni. noin karrikoiden.
kapea penkki, pystypunnerrus stopista jne on ihan hyvää yleisapua siihen hartiapakkiin, mutta kuten sanottua se ongelma ei ole niin yksinkertanen. ylöstyöntö on yllättävän monimutkanen liike, joten sitä pitää treenata. melkein vaihtasin toisen penkin siihen ja sen perään sitten kapee penkki. jos sun penkki on hyvin rintavoittonen ja heikko kohta puolivälissä, kannattas funtsia keskileveen käyttöönottoa ja ottaa se levee vaikka apuliikkeeksi vaan.
 
ylöstyöntöhän ei ole hartioista vaan jaloista ja allemenosta kiinni. noin karrikoiden.
kapea penkki, pystypunnerrus stopista jne on ihan hyvää yleisapua siihen hartiapakkiin, mutta kuten sanottua se ongelma ei ole niin yksinkertanen. ylöstyöntö on yllättävän monimutkanen liike, joten sitä pitää treenata. melkein vaihtasin toisen penkin siihen ja sen perään sitten kapee penkki. jos sun penkki on hyvin rintavoittonen ja heikko kohta puolivälissä, kannattas funtsia keskileveen käyttöönottoa ja ottaa se levee vaikka apuliikkeeksi vaan.

Kiitos!

Kyllä sen sinänsä tiedän, että se lähtee ("virallisesti") jaloista se ylöstyöntö. Olen silti aika lailla sitä mieltä, että siinä liikkeellelähtiessä oikeasti on aika räjähtävä työvaihe myös olkapäillä. Ja vastaanotto (allemenossa) vaatii yhtä ja toista käsiltä ja olkapäiltä, ettei tule mitään suoritusta "hylkäävää" taivutusta kyynärpäihin. Joka muuta väittää valehtelee mielestäni. (Tähän hymiö)

Varmistan vielä, ettei tule väärinymmärrystä. Ottaisit siis ylöstyönnön jälkeen samana treenipäivänä kapean penkin? Vaiko niin, että ylöstyöntö, kapea, ja keskileveä olis eri päivinä?

Mietin keskileveää itse asiassa muutenin, ja kokeilinkin sitä tuossa männäviikolla. Siinä on vakava voimavaje, sekä kapealla että leveällä menee enemmän. Olen siis ajatellut ottaa sen painopisteeseen.

Kiitos vielä kerran!
 
toki hartiat töitä tekee jokseenkin hulluna, mutta se primääritoimija on siellä alhaalla. ota ekana päivänä ykkösliikkeenä keskileveä ja apuna leveä. sitten toisella kertaa työntö ja kapea. tuohon vois käydä työntöjen jälkeen 1-2 sarjaa stopista punnerruksia seisten. toimii myös tohon ykköspäivälle leveen jälkeen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Voiko mavessa tehdä kevyemmillä painoilla mitään hyödyllistä? Haaveet on kaatunu 250kg maven suhteen, kun onnistun aina jotenkin loukkaan selkää, niin oon pienessä mielessä päätyny siihen lopputulokseen ettei nuilla isoilla painoilla oo enää tässä vaiheessa koulutusta mitään merkitystä.

Eli tuleeko ihania, kauniita ja pyöreitä lihaksia selkään jollain toisto/aika -temppuilulla mavessa, vai pitäisikö koko liike heittää mäkeen, tehdä vaikka jullea, tai alkaa pyörimään tennispallojen päällä?
 
Mitä mieltä olet täysin aloittelijalle naispuoliselle ohjelmasta, joka on 3:1 jakoinen heti alusta, ja toistot n.20 aluksi, josta pudottelee kuukausittain toistomääriä päätyen lopuksi 12-15 toistojen tuntumaan? Ja olisko tämä hyvä toteuttaa voimakestävyys painoitteisena ja pitää palautumisajat sarjojen välillä 30-90s, vai ihan riittävät 2-3min?

vai olisiko ihan ok tehdä yksinkertainen 4kk ohjelma jossa toistot esim vaihtelee viikottain ekat 2kk 15-20toistoilla ja lyhyillä palautuksilla, ja seuraavat 2kk 12-15 toistoilla pidemmillä palautuksilla?
 
jos joni haluut ihanat ja kauniit lihakset, voit ihan hyvin tehdä pidempää sarjaa vedossa. 6-10 sarjat saa koko selän iloseen kuntoon ja jos haluaa alaselän tukkoja välttää, voi vedellä pukeiltakin ainakin osan. yleensä se selkä kyllä hajoo muusta syystä kuin niistä isoista painoista. selän ongelmat pitää kartottaa, että saadaan ne ongelmat veks. ootko esim. testaillu liikkuvuuden symmetriaa lantion seudulla?

ronza: en alottas noin pitkillä sarjoilla, sillä kestovoimatreeni on aika rankkaa alkuun, kun ei oo mitään pohjia. eri asia sitten on, jos tehdään 20-30 toiston sarjoja kevyesti lähes ilman happoja. tää luo hyvin hermotuspohjaa ja tekniikka opitaan hyvin. mutta siis lähes hapottomana. melkein ois helpompaa alottaa pidemmästä perusvoimatreenistä jossain 10-15 välillä. tää nyt sitten riippuu treenaajan tavoitteista. jos tarkotuksena on ihan peruskunto, kohtuullinen voimanhankinta ja kropan muokkaus, pitäytyisin ihan kunnon bodailussa. eli:
1. kk: 2-4*20 lähes hapoton
2. kk: 2-4*12-15
3. kk: 2-4* 8-12
4. kk: 2*20-30 hapollinen (tää on aika rankkaa, joten en juuri suosittele. 2. ja 3. kuukauden treenien vuorottelu riittää hyvin pitkälle.
 
Kysytään nyt kun näytät siinä ulottuvilla olevan, että kun vipareita tehdessä tuosta olkapään päältä, luu johon solisluu kiinnittyy, kipeytyy. Lueskelin, että kyseessä olis jonkun jänteen tiukkuus, mutten ollut varma tarkoittiko juuri tätä vaivaa. Se kohta on kosketusarka, mutta paranee parin päivän jälkeen vipareista, jos niistä johtuu, muita tehdessä ei ole ilmentynyt vielä.
Tulisko nyt keventää kaikkia treenejä, joissa tulee noita olkapäitä liikuteltua vai jätänkö vain viparit poies hetkeksi? Venyttelyjä, jotain kuntoutusliikkeitä, kenties kiertäjäkalvosimia?
Ei huvittais just nyt jättää treenejä pois, kun jatkosta ei ole varmuutta kauanko voin jatkaa vielä salilla, jos vaikka polvi operoidaan.
 
oon ny hinkannu mavee jonki aikaa, ja ongelmaks o muuttunu sormet... Eli kevyesti rauta nousee selän ja jalkojen puolesta mut en oo voinu lisät painoo ku ei sormet kestä...tanko alkaa valumaan näpeistä... Täst o varmaa ollu tuhat keskusteluu jo mut en löytäny itte mitään... Ni ajattelin kysästä et mitä te vanhemmat/kokeneemmat ootte siihen tehny? käytän vastaotteita ja ristiotteita... 1 jakosella ollaan menty 6viikkoa...
 
Ei oo tullu lantion symmetrisyyden liikkuvuutta testattua. En usko, että yleinen liikkuvuus mikään kummoinen on. Muutenkin tuon alaselän kanssa on oikealta puolelta ongelmia. Ei paljoa päivittäin haittaa, mutta jos taivuttaa selkää tuolin selkänojan päällä, niin alaselkä kramppaa kivuliaasti oikealta puolelta.

Viimeksi loukkasin selkää sarjan parilla ensimmäisillä toistoilla. En huomannu edes, että mitään tapahtu, mutta kun piti hyvin ansaittua taukoa niin sen jälkeen alko vihotteleen. Sitten olikin lähes viikko elämä hankalaa.

Oliko niitä liikkuvuuden symmetriatestejä kotikonstein tuotettuna?
 
daddaraa: vaikee sanoa, kun ei nää. voipi olla ac-nivelen vammakin, jos oot esim. kaatunut ja ottanut kädellä vastaan. voi tykätä huonoo penkistäkin. älä tee sitä mikä sattuu. simple as that.

akke:ristiotteella pitäs kyllä pysyä, mutta ellei pysy, pitää treenailla grippiä erikseen. roikkumisia ja roikotteluja 5-15 sekan pätkissä auttaa kyl.

joni: kyllähän se liikkuvuus paljon tekee. yks nimeltä mainitsematon karju veti 310 maasta ja selkä brakaili usein. sitten kiinnitettiin huomiota, että jalat taipuu toiselle puolelle ihan eri määriä ja kun saatiin se korjattua, veto nousi 360 kiloon (juu ei viikossa) ja selässä ei ongelmia. kaikki lonkkien, pakaroiden ja alaselän venytykset voi tehdä yksin ja kotona ja niissä niitä puolien eroja pitäs tarkkailla.
 
Tuli tällainen kysymys mieleen kun on monenlaista tapaa saada nousujohteisuutta perusvoimakaudella, että onko jotkut näistä seuraavista esimerkeistä toistaan huonompia/parempia ja miksi?

Esimerkki1: Nostetaan treeni treeniltä isompaa rautaa sarjojen ja toistojen pysyessä samana;

1: 5x5x70
2: 5x5x74
3: 5x5x77
4: 5x5x80

Esimerkki2: Pidetään rauta samana, mutta nostetaan volyymia nostamalla toistomäärää treeneissä;

1: 5x2x80
2: 5x3x80
3: 5x4x80
4: 5x5x80

Esimerkki3: Pidetään rauta samana, mutta nostetaan volyymia nostamalla sarjamäärää;

1: 2x5x80
2: 3x5x80
3: 4x5x80
4: 5x5x80

Esimerkki4: Nostetaan vuorotellen rautaa ja volyymia treeneissä;

1: 5x5x75
2: 5x70, 5x75, 2x5x80
3: 6x5x75
4: 5x70, 5x75, 5x80, 2x4x85

Esimerkki5: Nostetaan rautamäärää, lasketaan volyymia
1. 5x5x80
2. 3x5x85
3. kevyt
4. max5
 
Vaikken ole jto, vastaan:

esim 1 ja 4 ovat IMO parhaita. Peruskaudella määrä on kuitenkin tärkein. esim 3 kaan ei ole huono,mutta sarjan lisäys voisi mennä vaikka tyyliin:

vk1: 4x5 vk2: 6x5 vk3: 8x5 vk4: 10x5, jolloin sitä työtä oikeesti tulee paljon. Tällöin tämäkin on oikein hyvä.

emäntä on tuommosta 4x5 -> 10x5 tehnyt kyykyssä aina joka toisen peruskauden ja hyvin on toiminut. Entisellä 5maxilla 3kkdessa 10x5.
 
Nyt tuossa hoksasin (pienellä viiveellä), että lantion liikkuvuudessa on melko suurikin ero. Varsin hyvin se näkyy aitajuoksija-asennossa tehtävässä venytyksessä jossa oikea puoli on huomattavasti jäykempi, kuin vasen (eli vasen jalka suorana, oikea koukussa). Pitäisi vissiin panostaa siihen, että tämän eron venyvyydessä saa mahdollisimman hyvin tasapainoon?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom