Kummanllinen ohjelma saliohjaajalta!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja skinny
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Hmmm.. oon samoilla linjoilla kuin Leelucky.
Vähän kaikkea muttei tarpeeksi mitään.

Jos tuossa on peruskunnon kohotus ollut kyseessä tai tarkoituksena, on sekin hieman kyseenalaista tuolla ohjelmalla. Tuo ohjelma sopii enemmänkin vain liikkeiden opetteluun eikä lihasten/voimien kasvattamiseen tai edes hermotukseen.

Eri asia olisi, jos ohjelma olisi vaikkapa tällainen:

3-4 treenipäivää/vko. Tehtäisiin kolme-neljä liikettä per lihasryhmä, näille 3 sarjaa joissa kaikissa esim. 12 toistoa. Tuo voisi jo toimia paremmin hermotukseen ja sillä pääsisi hyvin alkuun rautojen kolistelussa pitemmälläkin tähtäimellä.
 
Eihän tuossa nyt mitään väärään ole. Ei aloittelija(?) saa niin paljon irti lihaksistaan, että ei ehtisi palautua. Sarjojen määrä pieni ja treenifrekvenssi tiuha, tyyli sekin, eikä varmasti huonoin...
 
Dracone sanoi:
Pystyy pystyy ja aivan vasta-alkaja voi vielä kehittyäkin, mutta jos verrataan vaikka treeniin 2 kertaa koko kroppa viikossa läpi 3:lla treenillä niin siinä ei ole MITÄÄN JÄRKEÄ.

Vasta-alkajillekin treenin jako vaikka kahteen treeniin toimii varmasti paremmin, kun ei tarvitse samana päivänä keskittyä joka lihasryhmään.

Näin se menee. Ja minä vastasinkin vain tohon väitteeseen että ei pysty tekemään kolmesti viikossa koko kroppa treeniä läpi. Mielekkyydästä en kommentoinut mitään. Mutta varmasti on hyvä ohjelma aloittelijalle tehdä 2-3 kk:n ajan. Tosin kyllä mainitsemasi jako kahteen on varmasti paljon mielekkäämpi ja todennäköisesti myös yhtä toimiva jos ei jopa toimivampi ohjelma aloittelijalle. Ja joka toinen päivä punttia vois kuulostaa ihan järkevältä. ja tarvitttaessa sitten vaikka pari päivää lepoa...
 
Uskoisin että seuraavassa vaiheessa toistot lasketaan kahteentoista ja samat liikkeet tehdään kahteen kertaan, kuntopiirin omaisesti.
 
No en minä nyt ihan heti kyllä tota ohjaajan ohjelmaakaan tyrmäisisi.

Jos on todella vasta-alkaja, niin eiköös se ole tärkeintä, et tehdään eri liikkeitä puhtaasti pienillä painoilla tuntumaa hakien? Ohjelma on helppo oppia ja muistaa. Totutetaan lihaksia työskentelyyn. Pidetään sarjojen lukumäärä yhdessä jottei tule alkuunsa liian raskasta, jne.

Se miksi ehkä ohjaaja antaisi "ihme systeemillä treenanneelle ja kehitystä tullut" tollaisen ohjelman, niin ehkä kaikki halutaan aloittaa varmuuden vuoksi puhtaalta pöydältä. Kun ollaan varmasti saavutettu tietty taso, niin vaihdetaan ohjelmaa astetta kovempaan suuntaan, eli nousujohteisuutta.

Mikäli vielä epäilyttää asia, niin ehkä kaverin kannattaa kysyä miten ohjaaja on jatkossa ajatellut ohjelmaan sisällyttää.
 
Aika erikoiselta tuo kyllä vaikuttaa. Vaikka tarkoituksena olisikin vain harjoitella oikeita suoritustekniikoita niin yksi sarja per liike tuntuu turhan vähältä. Kun sarjoja tekee useamman niin tekniikkaansa voi korjata treenin aikana ja oppia paremmin virheistään, kun taas yhden sarjan tapauksessa virheet saattavat hyvinkin unohtua seuraavaan treenikertaan mennessä ja oppiminen vain pitkittyy.
 
skinny sanoi:
Kummallista vähintään, joka salikerta 9 liikettä toistoja 1x15 per liike ja salille joka toinen päivä.

Ovatko nämä joka kerta samat 9 liikettä vai tehdäänkö eri treenikerroilla erilaisia settejä? Tuo yhden ylipitkän sarjan junnaaminen on tietysti täyttä potaskaa ja sen voi käydä sanomassa kyseisen saliohjelman tekijälle. Jos vielä tehdään joka kerta samat liikkeet niin sitten ohjelma on täyttä aprillia.
 
protsku sanoi:
Ovatko nämä joka kerta samat 9 liikettä vai tehdäänkö eri treenikerroilla erilaisia settejä? Tuo yhden ylipitkän sarjan junnaaminen on tietysti täyttä potaskaa ja sen voi käydä sanomassa kyseisen saliohjelman tekijälle. Jos vielä tehdään joka kerta samat liikkeet niin sitten ohjelma on täyttä aprillia.

Pitäisikö aloittelijan tehdä 5x5:sta? Kyllä minä voisin tuollaista ohjelmaa suositella ja tulevaisuudessa asteittain enemmän ja lyhyempiä sarjoja, sitten kaksijakoiseen...

Olikohan tuossa muuten idea tehdä nimenomaan vain yksi sarja, vai ensin yksi lämmittelysarja alle? Nimittäin sen lämmittelysarjan kyllä suosittelisin ottamaan.
 
protsku sanoi:
Ovatko nämä joka kerta samat 9 liikettä vai tehdäänkö eri treenikerroilla erilaisia settejä? Tuo yhden ylipitkän sarjan junnaaminen on tietysti täyttä potaskaa ja sen voi käydä sanomassa kyseisen saliohjelman tekijälle. Jos vielä tehdään joka kerta samat liikkeet niin sitten ohjelma on täyttä aprillia.


Kyl noihin yhdeksään liikkeeseen saadaan minun mielestä alus kaikki tarpeellinen. Eikä ne mielestäni mitenkään ylipitkä ole. Alussahan ei pää asia ole maksimaalinen lihaskasvu, vaan totuttaa lihas työntekoon je mutu-tuntumalla se parhaiten menee noin 15 toiston sarjoilla. Enenpää repimällä ei saa kuin vahinkoa aikaseksi kun liikerarat on mitä on ja hermotus ei vielä ole kehittynyt

Tässä nyt tosiaan pitää muistaa se, et kyseessä on aloittelijan ohjelma jota noudatetaan kuukausi tai pari.

Kyl jos mun kanssa joku noviisi tulisi salille, niin ensin laittaisin tekemään liikeitä ihan ilman painoja (nojoo, riippuu vähän kaverista, mut jos joku "ripakinttu" niin. Kun liikeradat on parissa viikossa oppinut, lisättäisiin painoja sen verran et menee toi 15 kertaa PUHTAASTI. Tota olis kuukausi pari ja kun paonoja saa laittaa lisää, niin lisättäisiin sarjoja kahteen. Tämän vaiheen jälkeen vaihdettaisiin ohjelmakin jo 2 tai 3-jakoiseen mahdollisesti.

HST:stä ei tossa vaiheessa tosiaankaan ole kyse.
 
Itsekin tuli ensimmäiset kuukaudet väännettyä 1 tai 2 ohjelmalla joissa tehtiin koko kroppa 3 kertaa viikossa läpi. Kehitys oli hyvä ja liikeradat löytyi turvallisesti. Toistot pyöri 10 päällä.

Tein myös äskettäin parille kaverille ohjelmat (tosin 2- ja 3- jakoiset). Toistot minimissään 10. Olen ollut mukana katsomassa ensimmäiset treenit ja voin sanoa ettei tosiaankaan kannata aloittaa hakemaan voimaa lyhyillä sarjoilla. Varsinkin ensimmäinen kuukausi oli vielä hakemista...

Kyllähän se penkki jota voi vaikka sitten siellä autotallissa treenata onnistuu lähes joka jampalta, mutta laitapa pelkästään tangon paikalle käsipainot niin on vähän toisennäköistä. Puhumattakaan vaativimmista liikeistä.

Parhaiten liikeradat ja toistot löytyy varmasti siellä 12-18 tienoilla olevilla toistoilla/painoilla. Siitä on sitten helppo tiputtaa 2 kuukauden päästä toistot vähemmiksi ja vaihtaa vaikka liikkeetkin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Edelleenkin, koko kroppa 3x/vko tai max kahteen jaettu ohjelma on aloittelijalle (ja monelle muullekin aina välillä) vallan loistava ratkaisu. Oikeat liikevalinnat niin 9:llä liikkeellä saa kattavasti tehtyä kropan läpi. 1 sarja on tosin liian vähän, 2-3 mielummin liikettä kohti.

Käsittämättömintä on se että moni oikeasti ihmettelee näitä koko kropan ohjelmia, ihan kuin ne olisivat joku uusi ja etäinen ufohifijuttu.
 
Ihmettelyä,

Itellä eniten ihmetytti eniten toi että sarjoja oli vaan yks/liike. Olen kyllä itekkin tehny koko kroppaa läpi useamman kerran viikossa ja teen vieläkin sillontällöin parin viikon jaksoja, mutta ite käytän 2 tai 3 sarjaa.

Pitänee pyytää kaveria kysymään ohjaalta vähän mitä sillä on tulevaisuudessa mielessä, vai onko tätä ohjelmaa (jonka alussa kerroin) tarkoitus tahkota loputtomiin, aina vitutukseen asti. Toivottavasti ei.
 
Minuakin kummastuttaa koko kroppa kerralla treenaamisen vähättely. Yrittäkää tajuta, että tärkeintä ei ole se, miten monelle päivälle liikkeet on jaettu. Tarkailkaa vaan sitä kokonaisrasitusta. Seuraavaksi muutamia syitä, miksi koko kroppa kerralla treeni on vähintäänkin megadutyheavy-treenin veroinen.
Liikkeet tulevat nopeasti aloittelijalle tutuksi, helpompi seurata omaa kehitystä, yleensä vähämmän liikkeitä per treenipäivänä --> parempi keskittyminen liikkeisiin ja suurempi intensiteetti, yleensä treeni on kestoltaan lyhyempi kuin megadutyheavy-treeni. Koko kroppa treenillä saa nopeasti selville oman palautuskyvyn ja treenin sietokyvyn. Tämän jälkeen onkin helpompi suunnitella juuri itselle sopivia ohjelmia.
Vaikka olenkin tällainen tämän treenitavan fanaattinen kannattaja teen silti välillä erilaisia jaettuja ohjelmia. Tämän lisäksi vaihtelen säännöllisesti liikkeitä ja toistoja. Pidän erityisesti 10-20 toiston jalkatreeneistä.
 
Kyllähän useat tutkimukset ovat selvästi osoittaneet, että voima kasvaa parhaiten kun lihasta harjoitetaan usein ja vähän kerralla. Esim. yksi sarja kolmesti viikossa on johtanut dramaattisesti parempiin tuloksiin kuin kolme sarjaa kerran viikossa. IPF:n voimanostoa dominoivat ex-itäblokin nostajat treenaavat yleensä koko kropan kolmesti viikossa (joskus vielä extrasessioitakin) ja kokovartalokerrallatreenaus on suosittua myös heittäjien ja NFL-joukkueiden keskuudessa. 3- ja 4-jakoisiin ohjelmiin ei kehonrakennuksen usein epärationaalisen maailman ulkopuolella juurikaan törmää. Yhdeksällä sarjalla/treeni saa varmasti tuloksia, kunhan valitsee raskaita liikkeitä ja treenaa kovaa. Esim. pari sarjaa jotain kyykky-/maastanostovariaatioita, pari-kolme sarjaa punnerrus- ja pari-kolme sarjaa vetoliikkeitä kolmesti viikossa vaihdellen liikkeitä, toistoja ja/tai treenin kovuutta olisi ihan hyvä ohjelma.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom