En ole tätä Breonna Taylorin tapausta jaksanut seurata juuri lööppejä enempää, mutta näyttää (yllätys yllätys) taas siltä, että totuus on (median luomaa) tarua ihmeellisempi.
Heikki Porkka:
Ylen ja toimittaja Sara Rigatellin ”uutisointi” herättää hämmennystä
Suurin osa seinän seuraajista muistaa Ylen toimittaja Sara Rigatellin, joka yritti tehdä ohjaaja Aku Louhimiehestä suomalaisen metoo-kampanjan kohdehenkilön.
Rigatellin harmiksi paljastui, että kukaan ei ole koskaan syyttänyt Louhimiestä ahdistelusta eikä häntä ole myöskään koskaan tuomittu mistään rikoksesta.
Lisäksi Rigatellin muutamien naisnäyttelijöiden avulla Louhimieheen kohdistamat syytökset jäivät vaille todisteita, mutta siitä huolimatta Yleisradio yritti häpäistä Louhimiehen kaikin keinoin.
Rigatelli istuu Louhimies-kuvion seurauksena syytettyjen penkille joskus hamassa tulevaisuudessa ja on mahdollista, että Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen tekee hänelle seuraa.
Rigatelli joutuu varmuudella oikeuteen, mutta Jokisen kohdalla tutkinta on edelleen kesken, joka on sinänsä hämmästyttävää, koska poliisi on tutkinut Jokiseen kohdistettuja epäilyjä jo hyvin pitkään. Ehkä poliisin aika kuluu oppositiopuolue kokoomuksen ja punavihreän hallituksen mieliksi ”viharikosten” tutkinnassa?
Kirjoitin aikoinaan Rigatellin ja Ylen Louhimies -hyökkäyksestä blogin, joka sai kymmeniätuhansia lukijoita. Blogi löytyy googlaamalla sanat ”Heikki Porkka, Oikea Media, Aku Louhimies”. Itse asiassa blogitekstejä on kaksi, ensimmäisessä käyn läpi Louhimieheen kohdistettuja syytöksiä ja toisessa on hiukkasen jälkipuintia.
Ylen ja Rigatellin uusin kyseenalainen uutisointi tapahtui eilen, perjantaina 25.9.2020 klo 20:30 Yle-uutisissa. Lähetys löytyy YleAreenasta ja Rigatellin osuus alkaa osapuilleen kohdasta 9:20 eteenpäin.
Seuraavassa on kaksi Rigatellin raportointiin liittyvää kommenttia, jotka löysin netistä. Kannattaa lukea molemmat ja mahdollisesti katsoa myös Yle-uutisten pätkä, jossa Rigatelli raportoi.
Uutistenlukija Pia Pasasen tarjoama alkuinformaatio ei myöskään jättänyt epäselväksi sitä, millaisella asenteella Pasanen ja Ylen uutistoimitus suhtautuvat poliiseihin ja Yhdysvalloissa tapahtuvaan kuohuntaan.
Pasanen käyttää esimerkiksi sanaa ”poliisirasismi”, jolla hän tulee ottaneeksi kantaa ja luo samalla katsojalle ennakkoasenteen, kuten manipulaatioon pyrkivillä toimittajilla on tapana.
Painotan, että alla olevat esimerkkitekstit 1 ja 2 eivät ole minun kirjoittamiani.
Esimerkkiteksti 1:
"Tänään (perjantai 25.9.2020 klo 20:30 Yle-uutiset) YLEn uutisten antia Yhdysvalloista oli toimittelijoiden sekä kaduilla melskaavien TUNTEET liittyen Breonna Taylorin tapaukseen, josta poliisit saivat vapauttavan tuomion. Kyse on YLEstä eikä se käsitellyt LAINKAAN tapauksen taustojen FAKTOJA.
Joten antakaas kun Aune-täti kertoo.
Yhdysvalloissa ovat nyt demarit kritisoineet poliisin oikeutta no knock warrant -tyyppiseen sisälle ryntäämiseen epäiltyjen asuntoon Taylorin tapauksen johdosta. Poliisilla OLI Taylorin tapauksessa no knock-lupa, MUTTA jopa silminnäkijät kertoivat oikeudessa, että poliisit koputtivat ja ilmaisivat, että ovella oli poliisi.
Breonna Tayloria EI ammuttu sänkyyn nukkuessaan, vaan hän oli hereillä eteisessä.
Hän kuoli, koska hänen huumerikollinen miesystävänsä alkoi ampua poliiseja oven läpi ja poliisit vastasivat tuleen ja Taylor sai harhaluodeista. Tapaukseen ei liity millään muotoa ihonväri tai rasismi.
Huono poikaystävä ei ollut Taylorin ainut huono valinta elämässä. Hän oli itse sekaantunut huumebisnekseen ja mm. hänen autostaan löydettiin kuollut mies.
Yleinen syyttäjä Kentuckyssa on itsekin musta mies, republikaani Daniel Cameron, joka painotti, että oikeutta ei käydä kaduilla ja huutoäänestyksellä, vaan oikeussaleissa ja lain puitteissa, perustuen faktoihin, ei tunteisiin.
Uutisklipissä [tummahipiäinen ammattilaiskoripalloilija] LeBron James taas nillitti totuttuun BLM-tyyliinsä. Ihan vain knoppitietona, LeBron James on itse kertonut maksavansa vankien takuusummia saadakseen nämä ulos, jos suostuvat äänestämään Bidenia. Tämä on vaaleihin liittyvää lahjontaa ja USAn laissa kiellettyä. Tuskin seurauksia tulee, koska kyseessä on musta NBA-demokraatti ja BLM-maskotti, mutta mies rikkoo joka tapauksessa lakia.
Ai niin, BLMn on perustanut itsensä avoimesti marxisteiksi luokittelevat henkilöt, jotka ovat BLMn verkkosivuilla suoraan myöntäneet tavoitteikseen mm. ydinperhemallin rikkomisen. Kun asia alkoi saada julkisuutta, sivut katosivat. Kun järjestöä tarkemmin tutkii, sitä kiinnostaa yllättävän vähän mustien elämät.
BLMlle lahjoitetut rahat eivät ole menneet mustien elinolojen parantamiseen, vaan rahat on ohjattu Bidenin vaalikampanjaan.
Kansalliskaarti oli jo oikeuden päätöksen julkaisemiseen valmistautunut ja BLMn ja Antifan masinoidut mellakoinnit saatiin melko pian tukahdutettua. Kaartin apuna paikalliset poliisit ja patriootit. Kentucky kun ei ole joku demarivetoinen paskaloukku, kuten Portland tai Seattle, niin sekopäät eivät siellä katuja saa päättäjien siunauksella vallata eikä poliiseja ole emaskuloitu.”
Esimerkkiteksti 2
”Kun tossa eilen (25.9.2020) katselin
#YLE:n USAn kirjeenvaihtajan raporttia noista Louisvillen mellakoista, jotka alkoivat kun Kentuckyn osavaltion MUSTA syyttäjä päätti olla syyttämättä Breona Taylorin ampuneita poliiseja, paitsi yhtä vaaranaiheuttamisesta, rupesin miettimään että meniköhän tämä ihan näin niin kuin YLE ja muukin suomalaismedia meille kertoo. Ja pikkuisen tossa kaivelin samalla noita muutamia muita BLM/antifamellakoiden esiinnostamia marttyyreitä.
2014 poliisi ampui mustaihoisen Michael Brownin. Tapaus oli yksi BLM liikkeen alkuja. Kerrotun mukaan Brown oli musta lapsi, joka oli menossa kotiin kun valkoinen poliisi tuli ja ampui hänet noin vain. No, virallisten tutkimusten mukaan Brownia etsittiin tämän ryöstettyä kaupan ja kun poliisi yritti pidättää hänet, hän kävi painiin ja yritti ottaa toisen poliisin virka-aseen. Kun Brown sai otteen aseesta, toinen poliisi ampui hänet.
Ricard Munyos oli median mukaan kehitysvammainen lapsi, jonka poliisi ampui ilman syytä. Hieman myöhemmin media korjasi, ettei hän ollutkaan kehitysvammainen vaan autistinen. No, tutkinnan jälkeen selvisi, että Munos olikin 27-vuotias mies, joka ei ollut kehitysvammainen eikä autistinen, mutta joka oli käynyt poliisin päälle veitsen kanssa ja syntyneessä kähinässä poliisi oli ampunut häntä.
Entäspäs tämä Kenoshan Jason Blake. Tapausta tutkitaan edelleen ja autosta löytyneen veitsen osuutta yritetään selvittää. Eli koko tilanne on edelleen auki.
No entäpä Breonna Taylor, joka kuoli poliisin ampumiin luoteihin ja jonka nimissä nyt mellakoidaan?
Tutkimuksissa on selvinnyt seuraavaa:
Breonna Taylor oli poliisi seurannassa, koska hänen exänsä oli tunnettu huumekauppias ja organisoi vankilasta käsin huumekauppaa. Poliisilla on nauhoite, jossa Breonna juttelee exänsä kanssa nimenomaan huumeista, samaan aikaan kun exä on vankilassa.
Breonnan auto oli käynyt useita kertoja eri puolilla kaupunkia sijaitsevien "huumetalojen", siis rakennusten joista käydään huumekauppaa, luona ja Breonnan oli nähty käyvän näissä rakennuksissa.
Vuonna 2016 Breonnan vuokraaman auton takaluukusta löytyi murhatun miehen ruumis. Breonnaa ei syytetty mistään, koska hän kertoi auton olleen exän käytössä juuri silloin.
Ainakin kolme vuotta jatkuneen seurannan perusteella poliisi haki ja sai kotietsintäluvan Breonna Taylorin asuntoon.
Poliisi ei rynnännyt asuntoon yks kaks, vaan koputti oveen, ilmoitti olevansa poliisi ja odotti. Ulkopuolinen silminnäkijä ja poliisin omat kehokamerat todistavat tämän.
Kun ovea ei avattu, ovi murrettiin ja yksi poliisi meni sisään asuntoon. Kenneth Walker seisoi Breonnan kanssa eteisen päässä ja avasi tulen välittömästi, osuen sisäänmenneeseen vanhempaan kontaapeliin, jonka reisivaltimo repesi osumasta.
Perässä tulleet poliisit avasivat tulen ja Breonna sai tappavat osumat. Hän kuoli välittömästi ja poliisi pelastui verenhukasta huolimatta. Videoilla näkyy kuinka veri ruiskuaa poliisin reidestä ja pelastuminen oli kiinni sekunneista.
Breonnan kuoltua hänen vankilassa oleva exänsä manaili tapahtunutta, koska Breonna "hoiteli mun raha-asioita".
Miksiköhän suomalainen valtamedia ei kerro meille kaikkea? Miksi amerikkalainen valtamedia jättää kertomatta jutun taustat, tai sen että Breonnan autosta löytyi ruumis jo 2016?
Käsittääkseni jutun taustoilla oli kohtalainen merkitys siinä mitä tapahtui. Jos Breonna olisi ollut tvistiä tanssiva lukiolaistyttö, tilanne olisi varmaankin sujunut toisin.
Mutta jos ja kun häntä oli seurattu jo 3 vuotta, vähintään, hänen exänsä oli yksi kaupungin huumediilereistä, Breonna jutteli exänsä kanssa, liikkui tämän huumeorganisaation myyntipaikoilla, hänen autostaan oli löydetty ruumis jo kolme vuotta sitten, en ihan kauheasti ihmettele lopputulosta, varsinkin kun poliisia kohti avattiin tuli ja yksi heistä sai välittömästi osuman.
Miksi uutistoimittajat, journalistit jättävät kertomatta jutun taustat? Olisi kiva tietää taas kerran ne JOURNALISTISET perustelut sille."