Kokkausketju, reseptit

Kokiksi opiskelleena ja lapsesta asti ruokaa rakastaneena, jos haluat kokata "oikean italialaistyyppisen" risoton niin et esikypsennä sitä :). Pilkot kaikki ainekset valmiiksi ja aloitat kokkaamisen kun vieraat tulee, tai hieman etukäteen jos vierailla ei ole tapana myöhästellä. Laita pöytään jotain pientä naposteltavaa niin vieraitakaan tuskin haittaa odotella.

Ravintoloissa usein tapana on valmistaa perus risottopohjaa ja kypsentää se lähes kypsäksi ja jäähdyttää nopeasti, niin että risoton tekemisessä menee tämän jälkeen vain muutamia minuutteja. Suosisin kuitenkin itse tuota ensiksi mainittua tapaa, ellei jostain syystä ruualla ole mega kiire. Sillon tosin en suosittelisi risottoa alunperinkään ;)


En ole tähän mennessä sitä esikypsentänyt, mutta jos haluaisin esikypsentää, niin ton just halusin tietää, että missä vaiheessa se kypsennys ois syytä lopettaa. Eli jos käsitin oikein, niin just vähän ennen kuin risotto on valmista ja sit se nopea jäähdytys ja uudelleen kypsennys lämpöisen liemen kera muutamien minuuttien ajan? Tarttee joskus testata, miten onnistuu.
 
Faija kertoi loistavan vinkin miten uunilohesta saa mehukasta:

1.Uuni täysille (300 astetta oli meirän hellassa)
2.Lohifilee uuniin kolmeksi minuutiksi
3.Uunista lämpö pois ja annetaan lohen hikoilla uunissa 30minuuttia

Ehanaa! Mausteeksi heittelin pinnalle vain kalamaustetta.

Lohesta saa kotioloissakin aivan hyvää, mie ruukaan viiltää nahan ja lihan väliin aukkoja johon laitan laakerinlehtiä. Toimii oikeasti. Ja sehän on totta että sitä hitaammin mitä kalan kypsentää niin mitä parempi se on.
 
En ole tähän mennessä sitä esikypsentänyt, mutta jos haluaisin esikypsentää, niin ton just halusin tietää, että missä vaiheessa se kypsennys ois syytä lopettaa. Eli jos käsitin oikein, niin just vähän ennen kuin risotto on valmista ja sit se nopea jäähdytys ja uudelleen kypsennys lämpöisen liemen kera muutamien minuuttien ajan? Tarttee joskus testata, miten onnistuu.

Lopettaa sillai että riisi on vielä selkeesti napakkaa, ei siinä suurta virhettä voi tehdä kunhan ei keitä riisiä niin kypsäksi että sitten lämmittäessä uudelleen se menee ylikypsäksi pakosti :). Jäähdytys onnistuu helpoiten kun levittää riisin esim. laakealle uunivuoalle.
Ennen jäähdytystä ei myöskään kannata lisätä risottoon vielä mitään pääraaka-aineita, kuten proteiinia, tuoreita yrttejä tai kasviksia, mitkä helposti menettää parhaan teränsä jäähdytellessä ja uudelleen lämmittäessä.
Nämä seikat kun ottaa huomioon niin varmasti hyvä tulee :pano:
 
Tässä on myös hyvä:
Pellille lohen filee, päälle kalamaustetta ja pestokastiketta.
Pilko bataatti, pyörittele palat oliiviöljyssä ja rosmariinissa ja rakunassa. Asettele siivut tuon lohen viereen. Pelti 200c uuniin 20-40min(kunnes näyttää kypsältä). Namia ja jokseenkin terveellistä.
 
Broiskun koipiliha on muuten oikeasti parempaa kuin rinta. Mehukkaampaa. Paistisuikaleissa taas on nahkat ja rustot mukana, siksi ne ovat pahoja. Muissa maissa hyvistä lihakaupoista saa koipifile-paloja.. Om nom nom!
 
Ipanalle tein kakun:

P1020532.jpg

Päällä marsipaania.

Sisustan väri oli punaisempaa luonnossa:
P1020537.jpg

Sisällä mansikkamoussea ja elintarvikevärillä värjättyä kakkupohjaa.

Ohjeet:
http://pullahiiri.com/
 
Tiistai-illan herkut: 1kg riisiä ja 4kg good ol' chickeniä. mmmmm...

45674_155333427813956_100000119008235_517797_7009943_n.jpg


E: Ei taida olla kyl ihan tarpeeks gourméta tähän ketjuun...
 
Pasta Carbonaraa, vuoden 2009 kanttarelleilla höystettynä:

P1020549.jpg


Zoom:

P1020550.jpg


Pastaa. Kermaa. Tuorejuustoa. Vähän mausteita, pekonia ja kanttarelleja, sitruunamehua jne. Perussetti.
 
Sinappinen kanasalaatti

ainekset 500gr naturel fileesuikaleita
6x kananmuna
n. 400-600gr jäävuorisalaattia
n 100gr maissi-paprika-herne seikoitusta
70-150gr Meiran sinappia

kypsennä kanat (heitä puolessavälissä hernesekoitus mukaa),
pilko rehut, keitä ja pilko munat (tee siitä mahdollisimman pientä),
heitä kaikki kuppiin
lisää meiran sinappi ja sekoita.

Parasta lämpimänä. Toi sinappi oikeesti sopii tohon hyvin vaikkei uskois. Itse en laittais muuta kuin meiran sinappia, koska en usko että tää toimii muilla, tosin en tykkää muista sinapeista.

Ravintoarvot satsille 1,5kg (itse vetelen yleensä 500gr kerralla)
proteiini: 169 g 677 kcal 51 %
hiilarit: 49 g196 kcal 15 %
rasva: 50 g 452 kcal 34 %

Kuvia tulee ehkä joskus
 
Olen tässä yrittänyt keksiä jotain mahdollisimman nopeita suht vähähiilarisia aamiaisia. Tavallinen setti on munakas ja siihen kylkiäiseksi rucolaa, mutta tuokin alkaa pikkuhiljaa vähän tökkiä. Onkohan paikallisilla kokeilla jotain ehdotuksia maukkaiksi aamiaisiksi? Tyypillisesti mulla on noin 30min aikaa aamulla syödä puntin jälkeen ennen töihin lähtöä. Ennen puntille lähtöä vedän vain sheikin tyhjään vastaan ja salilla olen aina noin 10min herätyskellon soimisen jälkeen.

Onkohan kukaan yrittänyt esim. kylmistä leikkeleistä, juustosta tai vastaavasta loihtia jotain joka ei vain maistu siltä, että vetää paketin keittokinkkua naamaan?
 
Kinkku-aurajuustopiirakka rahkavoitakina pohjalla

Tulen kulisseista esille ja täräytän teille todella hyvän piiraan. Tuo pohja on todella hyvää. Paljon parempaa kuin normi voitaikina.

pohja:

2dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhe
125g voi/margariini
125g maitorahka

kaikki sekasin kulhossa:
DSC_0003.webp

painele taikina piirakkavuokaan joka on voideltu:
DSC_0004.webp

täyte

kinkku, aura ja juustoraaste
DSC_0005.webp
DSC_0006.webp
DSC_0007.webp

päälle:

3munaa
purkki kermaa
1dl maitoa
paprikajauhe
mustapippuri

kulhossa sekaisin
DSC_0008.webp

200 astetta uunissa noin 30min.
DSC_0009.webp

ja muuten on hyvää =)
 
Hukkasin reseptin, joka eilen oli vielä mielessä. Muistan vain että siihen tuli rasiallinen broilerin suikaleita ja noin 1:1 pakastepinaattia. Broilerinsuikaleet ruskistetaan ja jätetään hautumaan pinaatin kera... Tuon enempää en muista, mutta tarvitseeko muistaakaan... unohdinko jotain tärkeää pois ohjeesta?
 
Kanaherkku!
Paahdettu paahtoleipä päälle aurajuustoa, päälle paistettu kanan rinta-file siihen päälle ananas renkula ja lopuksi päälle reilusti bearnaise kastiketta.
 
Poron tai saksanhirven käristys.
Saksanhirvenliha on paljon halvempaa ja yhtä hyvää.
Käristä liha ja mausta suolalla,valkopippuirilla ja mustapippurilla.Keitä vettä johon laitat kaksi lihaliemikuutiota.Kaada liha vuokaan ja sen päälle keitetty vesi niin että lihat peittyy.Pistä uuniin 150 asteeseen siksi aikaa kun keität perunat ja teet muussin.Muussiin reilusti suolaa,margariiniä tai voita ja vähän maitoa.
 
Kokeilin tänään pakkotoistosta löytämääni kebabliha reseptiä ja onnistui hyvin.Se oli Korv Göranin resepti.
Siihen tein kebab kastikkeen:
3dl paseerattua tomaattia
1tlk tomaatti pyrettä
1tl sokeria
1 1/2 tl sinappia
2 kynttä valkosipulia
1tl chiliä,suolaa ja valkopippuria
1/2 dl vettä
Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia.
Ja ranskalaiset tein upporasva keittimessä.
 
Back
Ylös Bottom