Kokkausketju, reseptit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Miten kanan (koipireisi) pystyy paistamaan uunissa niin, että se on todella mehukas, mutta nahka on silti rapea? Yleensä jos nahkan haluaa todella rapeaksi, pitää kanaa kuivuttaa tolkuttomasti. Toisaalta jos uunin vetää hetkeksi täysille ja grillivastuksella, roiskuu rasvat vastuksiin ja nahka palaa osittain. Toimiva ratkaisu on ehkä hoitaa loppu pannulla. Onko parempia ideoita?
 
Oma ehdoton suosikkini ja niin helppo ja nopea valmistaa! Suosittelen!

Kauralastut (18-20 kpl)

50 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna

Sulata voi/margariini kattilassa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon muut aineet puuhaarukalla sekoitellen. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita. Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa (n. 10 cm), koska lastut leviävät pellillä lämmetessään. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.
 
Miten kanan (koipireisi) pystyy paistamaan uunissa niin, että se on todella mehukas, mutta nahka on silti rapea? Yleensä jos nahkan haluaa todella rapeaksi, pitää kanaa kuivuttaa tolkuttomasti. Toisaalta jos uunin vetää hetkeksi täysille ja grillivastuksella, roiskuu rasvat vastuksiin ja nahka palaa osittain. Toimiva ratkaisu on ehkä hoitaa loppu pannulla. Onko parempia ideoita?
Ainakin muissa homma toimii niin, että ensin ruskistetaan pinta kuumalla pannulla, jonka jälkeen komeus pistetään uuniin paistumaan. Luulisi toimivan koipireisissäkin. Tai sitten vain nostaa sitä lämpötilaa koko uunittelun ajaksi, jolloin pinnan ainakin pitäisi ruskistua sisustaa nopeammin.
 
Kyllähän koipisiin tulee oikein rapsakka pinta jo tuossa hieman vajaassa 200 asteessakin n. tunnissa. Laittaa vain koipiset aikalailla ylös uuniin ritilän päälle ja pelti sinne alle keräämään ylimääräset rasvat, eli koipiset ei loppu ajasta ui omassa liejussaan. Jos koipisissa on se valmisoksetus, se kannattaa pestä alkuun pois ja kuivata koipiset hyvin. Siihen pintaan sipaus öljyä ja kuivamausteet niin hyvää tulee maun kuin rapsakan pinnankin suhteen.


Kirjataampa samalla eilinen sotku tänne, vaikkei niitä kuvia olekaan joita "vaaditaan"... On niin helppoa ja hyvää, että ohjeen perusteella ei voi epäonnistua ilman kuviakaan.

CURRYKANAPATA/-KEITTO

1 bataatti
4-5 porkkanaa
4-5 sipulia
1 prk kookosmaitoa
1 prk kookoskermaa
1 kpl grillattu kana lihoiksi revittynä
voita
soijaa
punaista currytahnaa

Keitetään padassa lorauksessa soijalla maustettua vettä kuutioitua bataattia (n.1cmx1cm) ja siivutettua porkkanaa (n.5mm paksuja siivuja) n. 5min. kaadetaan vesi pois ja nostetaan bataatit ja porkkanat hetkeksi lävikköön valumaan. Pistetään pataan köntti voita ja lohkotut sipulit kuulottumaan. Sipuleiden alkaessa kuulottua, lisätään pataan porkkanat ja bataatit ja sekoitetaan joukkoon pari ruokalusikallista punaista currytahnaa. kaadetaan sekaan purkki kookosmaitoa ja purkki kookoskermaa ja annetaan kiehahtaa hetki. Lisätään kanan lihat ja jätetään hautumaan miedolle lämmölle n. tunti, välillä hieman sekoitellen.
 
Ihmemiehen Tacoperunat

400g Sika-nauta jauhelihaa
1/2 yksikyntinen valkosipuli
4 rkl Sweet & sour kastiketta
1 pussi tulista tacomaustetta (esim. Santa Maria tex mex hot)
500 g Ranskanperunoita



- Ranskalaiset uuniin.

- Ruskista jauheliha.
- Purista joukkoon valkosipuli ja lisää sweet&sour kastike
- Tilkka vettä ja mausteseos, anna hautua hetken.


Mausteet: Ketsuppi, sinappi, valkosipulinen salaattikastike ja punajuuriviipaleita.

Juomaksi: Maito
 
Kyllähän koipisiin tulee oikein rapsakka pinta jo tuossa hieman vajaassa 200 asteessakin n. tunnissa. Laittaa vain koipiset aikalailla ylös uuniin ritilän päälle ja pelti sinne alle keräämään ylimääräset rasvat, eli koipiset ei loppu ajasta ui omassa liejussaan. Jos koipisissa on se valmisoksetus, se kannattaa pestä alkuun pois ja kuivata koipiset hyvin. Siihen pintaan sipaus öljyä ja kuivamausteet niin hyvää tulee maun kuin rapsakan pinnankin suhteen.

Joo tuulehan siihen rapsakka pinta, jos tunnin käryttelee, mutta kana ehtii kuivata liikaa siinä ajassa. Paljon lyhyemmässäkin ajassa ehditään saavuttamaan turvallinen sisälämpötila. Mahdollisimman paljon rasvaa pitäis pysyä kanan sisällä, semmosta asiaa ei olekaan kuin ylimääränen rasva :)

Pannulla paistaminen alkuun tai lopuksi on kai se toimivin ratkaisu, mutta menee vähän säätämikseksi, kun kanan pintaakaan ei ole kovin tasainen vrt. pihvi.
 
Makuasioita lienee, mutta eipä nuo isot koipiset ole koskaan liiaksi kuivanneet tuossa vajaassa 200 asteessa tunnissa, kuumemmassa kyllä. Ja oikeassa olet, ylimääräistä rasvaa ei olekaan, silläpä nuita koipisia/kokonaisia broiskuja tulee suosittuakin, kun niissä on nahka pinnassa ja rasvaa riittämiin antamaan makua.
 
Parit juustokakut
stir.gif
. Maku on orgastisen täydellinen :kuola:

Resepti salainen ja joutuisin tappaamaan teidät jos kertoisin
devil.gif
 

Liitteet

  • IMG_0198.webp
    IMG_0198.webp
    196 KB · Katsottu: 721
Kanapastaa kermaisessa vihreässä pestokastikkeessa

Täysjyväspagettia iso nippu, keitetään reilusti suolatussa vedessä.

300gr marinoimattomia kanafileitä suikaleina
1 sipuli silputtuna
4 kynttä valkosipulia silppuna
70gr pekonia silputtuna
50gr tuorejuustoa (Creme Bonjour)
1prk (2dl) kermaa
5-6tl Pirkka vihreää pestoa
Mustapippuria myllystä
Ripaus pirkka savunmakuista sormisuolaa
2rkl Worchestershire-kastiketta
Tujaus Tabasco Habaneroa
Ripaus pippurisekoitusta
Timjamia ripaus

Keitä pasta, paista pekonit, sipulit ja sekoita mukaan kanat. Paista hetki ja heitä sekaan mausteet, aloittaen Worchestershire-kastikkeesta ja sormisuolasta.

Sekoita kypsien kanojen joukkoon kerma ja tuorejuusto sekä pesto. Kiehauta hetki ja siirrä syrjään. Sekoita pannulla hieman kovaksi (al dente) jätetyn spagetin kanssa ja paistele pari minuuttia. Tarjoa heti patongin ja parmesan-lastujen kanssa.

Just söin, kehittelin reseptin samalla kun valmistin. Oli taivaallista.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Varmasti moni kysynyt aiemminkin, mutta minkälaisella kalustolle huppe ottaa kuvia ja käytätkö jotain kuvan muokkausta että saat nuo mustat kehykset kuvaan ?
 
Toihan on Huppe raaka eikä medium. Se on tietysti mistä tykkää...

Niinhän minä sanoin, "käytännössä kypsentämätön"... Joo, ei kaikki dikkaile raa'asta kalasta... raaka tuna on kuitenkin herkkua, ainakin tuoreena ja Suomesta sitä ei tuoreena (=vastapyydettynä) edes saa.
 
Leivoin paahtoleipää, tein taikinan, kohotin sen ja voitelin:

P1020999.jpg

Ei valitettavasti ollut korkeaa vuokaa joten noista tuli lättänöitä.

Pohjakin piti paistaa
P1030001.jpg


Valmista:
P1030002.jpg


Leikattuna:
P1030003.jpg


Paahdettuna ja Lemon Curdia päällä:
P1030004.jpg


Resepti, sivu 53:
leipakirja.jpg
 
Back
Ylös Bottom