- Liittynyt
- 12.11.2004
- Viestejä
- 7 755
Kokiksi opiskelleena ja lapsesta asti ruokaa rakastaneena, jos haluat kokata "oikean italialaistyyppisen" risoton niin et esikypsennä sitä. Pilkot kaikki ainekset valmiiksi ja aloitat kokkaamisen kun vieraat tulee, tai hieman etukäteen jos vierailla ei ole tapana myöhästellä. Laita pöytään jotain pientä naposteltavaa niin vieraitakaan tuskin haittaa odotella.
Ravintoloissa usein tapana on valmistaa perus risottopohjaa ja kypsentää se lähes kypsäksi ja jäähdyttää nopeasti, niin että risoton tekemisessä menee tämän jälkeen vain muutamia minuutteja. Suosisin kuitenkin itse tuota ensiksi mainittua tapaa, ellei jostain syystä ruualla ole mega kiire. Sillon tosin en suosittelisi risottoa alunperinkään ;)
En ole tähän mennessä sitä esikypsentänyt, mutta jos haluaisin esikypsentää, niin ton just halusin tietää, että missä vaiheessa se kypsennys ois syytä lopettaa. Eli jos käsitin oikein, niin just vähän ennen kuin risotto on valmista ja sit se nopea jäähdytys ja uudelleen kypsennys lämpöisen liemen kera muutamien minuuttien ajan? Tarttee joskus testata, miten onnistuu.
. Pilkot kaikki ainekset valmiiksi ja aloitat kokkaamisen kun vieraat tulee, tai hieman etukäteen jos vierailla ei ole tapana myöhästellä. Laita pöytään jotain pientä naposteltavaa niin vieraitakaan tuskin haittaa odotella.






