- Liittynyt
- 28.12.2006
- Viestejä
- 12 893
Mutta eihän tota risottoa voi pakastaa?
Tuo on varmaan totta, ei ole ainakaan tullut koskaan kokeiltua. No risotto on niin helppo ja nopea pyöräyttää että pakastamisen mahdottomuus ei ole iso miinus.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mutta eihän tota risottoa voi pakastaa?
Tuli kesällä syötyä eräässä italialaisessa raflassa jälkkäriä, joka koostui mansikoista, balsamicosta ja ilmeisesti mascarponevaahdosta. Olen yrittänyt etsiä ohjetta tuolle, mutta en ole löytänyt. Eli pitääkö mascaponen sekaan laittaa esim kermaa ja mitähän tuo balsamico on; niitäkin kun on monentyyppisiä? Onko jollain tietoa?
Menee seuraavaks kokeiluunMieleen tulee: lihapullat, lihakeitto, jauhemaksapihvit, siskonmakkarakeitto, lihaperunasoselaatikko
Kertokaa mulle, kuinka mä esikypsennän risoton, jotta saan sen nopeasti valmiiksi siinä vaiheessa, kun vieraat tulevat? Siis "oikean" italialaistyyppisen".
Jollain muulla varmaan. Ei mulla ainakaan. Ihan omaksi iloksi kokkailen, joskus huonommin, joskus paremmin.Oliko Powerhousulla joku keittiöalan koulutus? Muistanko oikein? Tai onko jollain muulla?
Ihan omaksi iloksi kokkailen, joskus huonommin, joskus paremmin.
Noi kun vaihdat vielä filesuikaleisiin, niin koko leipä parani 100%. En ymmärrä ihmisiä, jotka paistisuikaleita ostaa. Niissä ja filesuikaleissa on ihan hirveä ero. En ole mikään kulinaristi, niin kuin Huppe, mutta noita paistisuikaleita ei vaan voi vetää. Ne maistuu ihan kumiselta perseeltä. Ero hinnassa ja maussa johtuu siitä, että filesuikaleet on raapaistu rintafileestä ja paistisuikaleet on jotain koipea. Yllättävää, kun makukin on ihan eri.- broilerin hunajamarinoidut paistisuikaleet 300 g (Atria)
Noi kun vaihdat vielä filesuikaleisiin, niin koko leipä parani 100%....
Totta, totta. Harvoin tulee marinoituja ostettua, ja niitäkin vain silloin jos ei tavallisia ole. Ei ne kyllä hyviä ole.Ja sitten vielä marinoimattomiin. Maustamishommiinhan siinä joutuu, mutta kyllä se kannattaa, on nuo kaikki marinaadit niin kauheita...
Sama. Miten ravintoloissa esivalmistetaan risotto? Mieleen tulee lähinnä: kuullotetaan sipuli&valkosipuli, riisit sekaan - lisää kuullotusta, valkoviini - kun valkkari imeytynyt - yksi annos kanalientä - ehkä vielä 1-2 kertaa lisää kanalientä - nopea jäähdytys.
Mutta miten tosta voisi jatkaa valmistusta ilman että risotto jämähtää liikaa?
Joten täälläkin odotellaan ammattilaisten ohjeita innokkaasti.
Noi kun vaihdat vielä filesuikaleisiin, niin koko leipä parani 100%. En ymmärrä ihmisiä, jotka paistisuikaleita ostaa. Niissä ja filesuikaleissa on ihan hirveä ero. En ole mikään kulinaristi, niin kuin Huppe, mutta noita paistisuikaleita ei vaan voi vetää. Ne maistuu ihan kumiselta perseeltä. Ero hinnassa ja maussa johtuu siitä, että filesuikaleet on raapaistu rintafileestä ja paistisuikaleet on jotain koipea. Yllättävää, kun makukin on ihan eri.
Oliko Powerhousulla joku keittiöalan koulutus? Muistanko oikein? Tai onko jollain muulla?
Kertokaa mulle, kuinka mä esikypsennän risoton, jotta saan sen nopeasti valmiiksi siinä vaiheessa, kun vieraat tulevat? Siis "oikean" italialaistyyppisen".
Tää nyt ei kyllä mun puolesta ainakaan pidä paikkaansa. Fileesuikaleet biittaa paistisuikaleet sen takia, kun ne maistuu vitusti paremmalta kuin mikään muu osa kanasta. Olen kanan suhteen niin nirso etten syö muuta kuin rintafilettä. Koivet ja siivet sun muut maistuu mun suussa kyllä ihan kamalalta, on sitten läheltä luuta tai ei. Niille ehdoton ei.Tuohon kanan suikale keissiin vielä, filesuikaleet biittaa paistisuikaleet lähinnä vain sen takia että paistisuikaleet on vain kätevä tapa naamioida kaikki myyntiin kelpaamattomat osat kanasta myyntikelpoiseen pakettiin. Periaatteessa kun kanasta on ensin otettu kaikki myyntiin kelpaava irti (rinnat, koivet, siivet jne) loput puristetaan teollisesti luista irti, lätkäistään oranssi marinaadi päälle ja myydään paistisuikaleina . Muutenhan kaikki luuta lähempänä olevat lihat on yleensä maukkaampia kuin rintafilee, mutta näitä hyviä lihoja on hankala saada ellei lähde kokonaisesta kanasta itse leikkelemään.
Mun on pakko laittaa vastustava mielipide. Paistisuikaleet maistuu paremmilta kuin fileesuikaleet. Samoin koipi on rintaa parempi ihan isonakin palana. Mutta mulle uppoo erittäin mainiosti myös rintafileet, -suikaleet ja -leikkeet. Eikä haittaa vaikka saankin paistisuikaleet kaupasta fileesuikaleita halvemmalla.