Kaipa sitä työtä olisi, jos työ kelpaisi jengille. Mutta eihän hanttihommia voi tehdä, pitäisi saada vähintään toimitusjohtajan paikka kunnon liksalla.
Vaikeimmin täytettävien työpaikkojen top-10
Myyntineuvottelija
Siivooja
Sairaanhoitaja
Myyntiedustaja
Kokki
Tuuraaja palvelualalle
Parturi-kampaaja
Puhelinmyyjä
Lähihoitaja
Tarjoilija
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/12/29070
Haluaisin nähdä millasta jälkeä tulis kun kortistosta heitettäisiin kaikki työttömät työnhakijat noihin yllä mainittuihin hommiin. Joku sekatyömies Pertsa 52 vee sairaanhoitajana leikkimässä neulojen ja ruiskujen kansa. Ja eihän sairaanhoitajaksi ylipäätään tarvita juuri sen alan koulutusta. Kyllähän sen yhtä hyvin joku vastavalmistunut tradenomi voi tehdä? Sairaathan hoitaa hyvin pitkälti itse itsensä.
Kokiksi ei myöskään tarvita juuri ravitsemusalan koulutusta. Kyllähän kuka tahansa nyt parit pihvit paistaa, eikö? Vaikka tuo yllä mainittu Pertsa, jonka ruokavalio on koostunut mikroaterioista, HK:n blå:sta ja keskarista.
Samoin Pertsasta tulisi hyvä parturi-kampaaja. :lol2: Tai oikeastaan mikä tahansa noista yllä mainituista.
Lisäksi sen perusteella mitä olen kuullut, suurin osa työnantajista ei palkkaa esimerkiksi (vasta)valmistuineita tradenomeja tai maistereita ns. suorittavan tason hommiin (vaikka kuinka hakisivat) juuri sen takia, että he etsivät kuitenkin samalla oma alansa töitä ja lähtevät heti lipettiin kunhan löytävät oman alansa töitä. Suurimpaan osaan työtehtävistä, olivat ne sitten kuinka basic tahansa, menee oma aikansa ennen kuin niitä osaa kukaan tehdä. Varsinkin jos ala on itselle tuntematon ja mahdollisesti hommat eivät edes ko. henkilölle sovi. Tällöin työnantaja on tuhlannut muiden työntekijöiden aikaa (ja omaa aikaansa) ko. henkilön kouluttamiseen täysin turhaan.
Mutta tällä palstallahan kaikki on tunnetusti niin helppoa, koska kaikki on mustaa ja valkoista. Tällaiset lainaamani postaukset edustavat juuri sellaista tonyhalmemaista uhoamista, jossa luvataan viedä kellokorttiautomaatti Eduskuntaan ja luvataan valvoa, että siellä myös tehdään hommia. Eikös tämä suuresti palstallakin ihailtu Viikinki juuri näin luvannut jossain kirjassaan tehdä? Ei tainnut kuitenkaan oikeasti tehdä.
Loppupeleissä tajutaankin, että "oho, täähän olikin vähän monimutkaisempaa kuin luulin" ja istutaan se neljä vuotta tuppisuuna eduskunnassa... jos selvitään edes sitä loppuun.
Mitäpä jos osaava ja ahkera ihminen perustaisi yrityksen ja samalla työllistäisi muutaman muunkin ihmisen? Suomessa on 320000 yritystä. Niistä 284000 on alle viiden hengen yrityksiä. Ainakin jotkut pystyvät siis työllistämään itsensä.
Tää on jo ihan hyvä pointti. Oon sitä mieltä, että Suomen suuret sodanjälkeiset valtionyhtiöt ovat johtaneet siihen, ettei Suomeen ole syntynyt pienyrittäjäkulttuuria. Se nyt ei ole automaattisesti "hyvä" tai "huono" asia, koska aina NL:n romahtamiseen saakka ne olivat ihan pätevä tapa toimia. Suurin osa pienyrityksistä taitaa periytyä - jos nyt ei ihan suoraan isältä pojalle niin ainakin - sukulaisille.
En myöskään tiedä tukeeko Suomen koulutuspolitiikka yksityisyrittäjyyttä. Ennemminkin täällä valmistetaan tehdasmaisesti inssejä, dippainssejä, ekonomeja ynnä muuta porukkaa olemassaolevien yritysten palvelukseen.