Kirkkokiertue TLP&Mike.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Niin, sen takia kerroinkin myös muista seurakunnan kirkoista. Siitä tosin en osaa puolestaan sanoa, mitä kaikkia kirkkoja lähellä olevat seurakunnat pitävät sisällään. Jatkan muuten hyvin todennäköisesti ensi kesänkin samassa työpaikassa, joten jos satutte pyörimään vaikka silloin hoodeilla, niin ei kun yhteyttä vaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tuon saitin käyttö on varmaan toki kätevää siinä mielessä, ettei tarvitse heittää noppaa kirkon aukioloajoista tai mistään muista asioita pirusti vaikeuttavista seikoista, mutta osa kirkoista ei käsittääkseni kuulu tiekirkkojärjestelmään ihan sen kalleuden takia, vaikka tarjoavatkin samat tai jopa paremmat palvelut.
 
On muuten aika vaihtelevaa palvelu noissa kirkoissa. Jokaisessa tiekirkossahan on opas, joka sitten yleensä vastailee kysymyksiimme. Joissain kirkoissa ko. henkilöä ei näy mailla eikä halmeilla. Joissain kirkoissa ne vain sormi nenässä katsoo ihmeissään toimiamme. Osassa kirkoista kerrotaan vain tylysti "ei voi" kun kysyy pääseekö urut kuvaamaan. Joissain kirkoissa taas avataan ovet, esitellään kaikki mestat ja melkein sumppia tarjotaan. Olikos se nyt Tenalassa vai Perniössä, jossa opas vei meidät tapuliin saakka esitelläkseen sitä 900 vuotta vanhaa kelloa. Sieltä saikin sitten varin erilaisen kuvakulman viime kesältä.

Yleensä noissa alkaa tapahtumaan vasta kun vihjataan, että ollaan kierretty ja kuvattu jo melkein 30 kirkkoa.

Viimeisestä kuvasta voitte haistaa tervan, tuntea miten se mesta narisi ja melkein päästä koskettamaan sitä noin 60 vuotta vanhaa hämähäkinseitissä olevaa kaljapulloa joka siellä parrulla lojui.
 

Liitteet

  • IMG_6979-10.jpg
    IMG_6979-10.jpg
    162,5 KB · Katsottu: 352
  • IMG_6980-10.jpg
    IMG_6980-10.jpg
    155,4 KB · Katsottu: 365
  • IMG_6983-10.jpg
    IMG_6983-10.jpg
    158,6 KB · Katsottu: 476
On muuten aika vaihtelevaa palvelu noissa kirkoissa. Jokaisessa tiekirkossahan on opas, joka sitten yleensä vastailee kysymyksiimme. Joissain kirkoissa ko. henkilöä ei näy mailla eikä halmeilla. Joissain kirkoissa ne vain sormi nenässä katsoo ihmeissään toimiamme.

Käytetäänkö noissa tiekirkoissa oppaina ensisijaisesti nuoria? En nimittäin tiedä. Täällä päin sijaitsevissa kirkoissa kyllä ja olen saanut kuulla eri vierailijoilta värikkäitä tarinoita eri kirkkojen, ei vaan paikallisten, kunnon asiakaspalvelijanuorukaisista, jotka tapittavat kännykkää työvuorollaan jossakin syrjäisessä nurkassa idlaten ja eivät välitä neuvoa edes reittiä WC-tiloihin. Tavallisille kesätyöoppaille ei sen kummempia koulutuksia varmasti järjestetä, vaan luultavasti annetaan vain suppea A4 messiin ja sanotaan morot. Kaikki kun eivät osaa itse omin aivoin ajatella sitä, miten siinä virassa tulisi sitten käyttäytyä ja palvelu voikin olla sitten sen mukaista.
 
Suurimmalta osalta erittäin kauniita kuvia nämä uudetkin ja on hienosti shopattu/kuvattu. Pari asiaa kuitenkin toistuu omasta mielestäni vähän liikaa, kuvakulma ja asemointi. Turhan monessa kuvassa kohde on keskellä kuvaa ja mitä enemmän tällaisia tulee vastaan, sitä enemmän homma alkaa toistaa itseään. Ja kuvakulmaksi välillä jotain yllätyksellistä ja omaperäistä, niin a vot. Johan on silmänruokaa pitkäksikin aikaa. Jatkakaa toki hienoa projektia. Minä ainakin seuraan mielenkiinnolla.
 
Tuohon pitää sanoa, että esim alttari nyt vain on kuvattava alaviistosta, se menettää kaiken mahtavuudensa muusta suunnasta. Yksinkertaisesti kuvakulmia ei älyttömästi ole ja toistoahan tässä väkisinkin tulee kun kuvia on yli 400. Esim Tenalan kirkon yläviistokuva on ainoa, jolloin ollaan päästy kuvaamaan kirkko yläviistosta.
 
Olin aikoinaan duunissa seurakunnalla ja siellä hoidettiin homma siten että sama kaveri joka hoiti suntion työt, hoiti myös kesällä nuo kirkon esittelyt jne. Eli jos olit leikkaamaassa ruohoa tai vastaavaa, ei silloin kirkossa ollut esittelijää paikalla, ovet kylläkin oli auki..
 
Tämä on erikoisproggis ja sellaisena se pysyy, nyt ja vastaisuudessa.[/url]

Joo, tämän jo käsitin. Kerroin nyt kuitenkin mielipiteeni tästä ideasta. Toimii joissain kuvissa, joissain mielestäni ei. Riippuu paljon myös tuosta shoppaustyylistä, miellyttääkö omaa silmääni. Laajakulman käyttö rajoittaa jo sommittelua ja kuvakulmiakin, joten symmetrisyyteen pyrkivät peruskulmavalinnat ovat ymmärrettävissä.
 
Joo, tämän jo käsitin. Kerroin nyt kuitenkin mielipiteeni tästä ideasta. Toimii joissain kuvissa, joissain mielestäni ei. Riippuu paljon myös tuosta shoppaustyylistä, miellyttääkö omaa silmääni. Laajakulman käyttö rajoittaa jo sommittelua ja kuvakulmiakin, joten symmetrisyyteen pyrkivät peruskulmavalinnat ovat ymmärrettävissä.

Mä oon aika laajasti käyttänyt omaa valintaa siitä miten ,mistä ja millä tyylillä kuvaan/ käsittelen kuvan. Viime reissussa käytin yllättävän paljon teleä, ehkäpä ensikerralla vielä enemmän... kuka tietää, miltä tuntuu sinä päivänä.

Joskus jostain voi saada 'syvemmän ajatuksen' joskus ei, noissa mennään aina uusiin paikkoihin ja improvisaatiot tiettyjen 'pakkokuvaamisten' ohessa ovat suhteellisen nopeita. Ainoa mikä ottaa pattiin, niin se mitä eniten olisin käyttänyt on nyt sökönä... se oli loistoputki käytettävksi detskuihin ja kokonaisuuksiin, varmaan 95% koko reissun siinä nokalla myös ensikerralla.
 
Aleksanterin kirkko, Tampere

Aleksanterin kirkko edustaa arkkitehtuuriltaan lähinnä uusgotiikkaa, jossa on eri tyylisuuntien vaikutusta. Nimensä kirkko sai keisari Aleksanteri II:n valtaistuimelle nousun 25-vuotisjuhlan kunniaksi, sillä kirkon peruskivi laskettiin samana päivänä 2.3.1880, jolloin tätä juhlaa vietettiin. Kirkko vihittiin adventtina 1881.

Ensimmäinen peruskorjaus kirkossa aloitettiin 1937, mutta töitten ollessa loppusuoralla marraskuussa tulipalo tuhosi miltei kaiken. Töitä jatkettiin kuitenkin välittömästi, niin että myös kuori uudistettiin nykyiseen asuunsa. Peruskorjaustyö oli valmis joulukuussa 1938.

Vuonna 1980 saatiin päätökseen toinen suuri peruskorjaus, jonka tuloksena kirkkosali sai alkuperäisen väriasunsa. Kuorin seinät, joissa ovat kuvattuina evankelistojen symbolit, jäivät muistoksi vuonna 1937-1938 suoritetusta peruskorjauksesta. Kuorin koristeaiheet ovat taiteilija Antti Salmenlinnan käsialaa.

Alttaritaulun Vapahtajan kirkastaminen on maalannut Aleksandra Såltin 1883. Kuorin ja toisessa kerroksessa olevan pienen kokoushuoneen koristeaiheet vuodelta 1938 ovat Antti Salmenlinnan käsialaa.

Peruskorjauksessa 1980 hankitun alttaripöydän krusifiksin ovat tehneet Ipi ja Pekka Pyhältö, kirkkotekstiilit on suunnitellut Anja Savolainen. Nykyisissä uruissa on 56 äänikertaa.

Valmistuessaan 1881 Aleksanterin kirkko oli Tampereen kaupunkiseurakunnan pääkirkko, jonka valmistuminen oli toinen seurakunnan itsenäistymisen perusedellytyksistä. Kansan suussa kirkko saikin nimen Uusi kirkko.


http://www.tampereenseurakunnat.fi/kirkot/aleksanteri
 

Liitteet

  • VG7G4057.jpg
    VG7G4057.jpg
    83,5 KB · Katsottu: 286
  • VG7G4053.jpg
    VG7G4053.jpg
    97,7 KB · Katsottu: 672
  • VG7G4049.jpg
    VG7G4049.jpg
    107,7 KB · Katsottu: 250
  • VG7G4048.jpg
    VG7G4048.jpg
    119,5 KB · Katsottu: 308
  • VG7G4046.jpg
    VG7G4046.jpg
    139,1 KB · Katsottu: 706
  • VG7G4045.jpg
    VG7G4045.jpg
    156,1 KB · Katsottu: 749
Taas käytiin kuvailemassa. 5 kirkkoa kuvattiin. Pirkkala skipattiin kun oli niin moderni uusi kirkko, ettei siitä saa hienoja kuvia.

Tähän on pakko tarttua. Pirkkalassa olisi ollut meinaan toinenkin kirkko, joka vanhempi kuin tuo uusi rumilus. Olisitte suunnanneet "peräpirkkalaan" naistenmatkantietä pitkin (eli se päätie, josta pääsee motarille. Suupalta joku 3-4km). Siellä on myös pirkkalan hautausmaa.

Edit. http://www.pirkkala.seurakunta.net/images/contents/vanha kirkko12.jpg tuossa on kuva tuosta toisesta kirkosta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom