Kilju

Joo-o... Tuo on nyt ollut tuossa jo viisi päivää, eikä käymisen merkkejä näy vieläkään. En ymmärrä mikä on voinut mennä vikaan. Voisikohan kannen avata ja hiukan sekoitella sitä, koska pohjalla on selvästi joku sakkakerros? Voisihan sinne toki vielä viskata pikahiivaa, mutta sitten alkuperäinen ideo menee pilalle.

...Tai kaataa pönttöön ja aloittaa alusta uudella ohjeella...

paljonko pojilla o vesilukossa vettä? jos on liikaa ni tulee paineet kannen välistä eikä pulputa. sama juttu jos ei oo tiivis astia. niin ja sitten koitappa vähän hämmentää jos kuplii ni kyllä se käynyt on jollei niin hiivaa kaupasta
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Appelsiinkikiljua ?!?

Kyllä ainoan oikean kiljun valmistusohje on:
1 l vettä
1/4 pala hiivaa
2 dl sokeria

- juodaan käymispöntöstä suoraan jotta pohjan sakka sekoittuu juomisen aikana

Vielä kahdenkymmenen vuodenkin jälkeen voin muistaa erittäin ikimuistoisen maun.

Appelsiinikiljuhan on herranjestas viiniä, ei kiljua :D


http://appelsiinikilju.toimii.net/ siinä on appelsiinikiljun ohje, tuolla on useampi kaveri tehnyt ja alkoholia vissiin tullu ihan mukavasti :)
 
threadin innoittamana pakko kai se on itekki koittaa elämänsä ensimmäiset kiljut tehdä. Onko kellään mitään tietoa mitä maksaa tollane ämpäri ja vesilukko? vai mikä se oli.
 
Hahaha kun nauratti tämä ketju :hyvä:
Itse tein kaverien kanssa kiljua 13 vuotiaina, sovittiin että kaverit hommaa ainekset niin minä jemmaan käyntipullot meille kun kukaan muu ei uskaltanut ottaa riskiä:lol2:.
Siinä sitten kun porukat olivat poissa niin laitettiin 2x1.5l pulloja kiljua tulemaan ja sen verran jo tiedettiin että ilmalukko on kova sana niin pitihän sekin olla, muttakun ei kaupasta kehdattu ostaa niin otettiin silloisesta super sportistani bensaletku siihen tarkoitukseen:thumbs:.
Lopputulos koko projektilla oli se että kun jääautoani ruuvattiin tallissa viikon päästä niin piti jo päästä maistelemaan toisesta pullosta ja eihän me mitään oltu desinfioitu, juoma maistui bensalle kuin olisi suoraan tankista juonut :D:dance2:
Kaiken kivan lisäksi vielä piilopaikka oli äiteen pesukoneen takana:hyper:
Totta helvetissä tästä kiinni jäätiin ja kauhea seliittely että "SE ON MEHUA VAIN UNOHTU SINNE" mutta ei mennyt läpi ei...:thumbs:
 
Niiiiiiin ja ei tuo harrastelu tuohon ole jäänyt, ihan vain harrastuksen vuoksi on nytkin käymässä 16.5l olutta varastossa. Tippaakaan en aio juoda itse vaan pienellä voitolla myyn pullot tutuille että saan kulut katettua :)
 
No nyt hämmensin ja vähensin vesilukosta vettä, joka oli kylläkin molemmilta puolilta tuossa "max"-kohdassa. En huomannut mitään erikoista. En ymmärrä mistä tuo nyt voisi johtua. Ainoa ero tuohon ohjeeseen on eri mehumerkki ja mitättömät erot ainesten määrissä. Mehu on täysmehua.

Kysyin tuolta suomi24:ltäkin apua, mutta voisiko joku vähän suomentaa noita vastauksia? http://keskustelu.suomi24.fi/node/8467368
 
kiljua.jpg
 
aivan, oliko cassan mainos kyseessä?

Btw, miten juuri tämä sokeri voi olla hyvää, eikö kaikki sokeri maistu samalle?makealle?
 
No nyt hämmensin ja vähensin vesilukosta vettä, joka oli kylläkin molemmilta puolilta tuossa "max"-kohdassa. En huomannut mitään erikoista. En ymmärrä mistä tuo nyt voisi johtua. Ainoa ero tuohon ohjeeseen on eri mehumerkki ja mitättömät erot ainesten määrissä. Mehu on täysmehua.

Kysyin tuolta suomi24:ltäkin apua, mutta voisiko joku vähän suomentaa noita vastauksia? http://keskustelu.suomi24.fi/node/8467368

ottaa aikansa kun pönttö kerää painetta että näet tuon vesilukon vaikutuksen. katoitko onko siinä litkussa hiilidioksidia syntyny hämmentämällä vähän toveri nesteen pintaa?

voi tosiaan olla että käyttämäsi mehumerkki sisältää jotakin säilöntäainetta joka estää käymisen tai ei sisällä sitä maagillista ainetta joka tuon appelsiinikiljun saa käymään
 
Kerran on koitettu kaverin kanssa tehä kiljua. Oltii sillon ehkä 13 vuotiaita. Pari 1,5 litran pulloa tehtiin ja jemmattin ulos käymään. Ei niistä kyllä mitään juomakelposta muistaakseni tullu tai ite en ainakaan niitä juonu. Sen koommin ei oo kiljun tekemiset innostanu ja oon tarpeen vaatiessa tyytyny jo valmiiks käytettyihin tuotteisiin. Sen sijaan sahti on kyllä maistunu jos on tarjolla ollu ja sitä ois hienoa joskus tehä ihan ite alusta lähtien. Ei vaan taida saada sitäkään tehtyä niin pieniä määriä, että niitä kykenis ite juomaan sinä aikana kun on käyttökelposta.
 
Kilju oli kova juttu silloin kun noin 12-13 olin, käytiin paikallisessa siwassa hakemassa muutama pala hiivaa ja vieläkin muistan kun kassalla oli edellä noin 60v vanha viiksekäs juoppo joka alkoi nauramaan kunnolla kun laitoin hiivat hihnalle. Kysyi vaan nauraen että mitä pojat aikoo niin vastasin siihen että aiotaan leipoa ja nauroin itse myös päälle :D
Tehtiin 30l käymisastiaan noin 15l kiljua, 2viikkoa porisi. Juotettiin sitten kylillä pikkutyttöjä sillä. Itsekkin muistan että olin aivan tajuttoman kännissä siittä :D
 
No tuo appelsiinikilju sitten homehtui ja päätyi pyttyyn.

Nyt on kokeilussa tällainen resepti: 3l anansmehua , 3l banaani-nektari-appelsiini mehua ja 2kg sokeria plus turbohiivat, jos oikein muistan. Lapposin tänään ensimmäisen kerran ja maistoin ennen sitä ja oli kyllä julmetun makuista :S Vielä ainakin kerran täytyy lappoa, mutta paraneeko se maku siitä yhtään!? Jos ei niin onko muita ehdotuksia maun parantamiseksi? Kilo lisää sokeria? Laitoin tökötin nyt parvekkeelle yöksi, jotta käyminen varmasti keskeytyy.
 
Jos ei niin onko muita ehdotuksia maun parantamiseksi?

Kun kilju on mielestäsi saanut riittävästi voltteja, niin keskeytä käyminen jollain konstilla. Sitten käyt hakemassa kaupasta kirkastusainetta, jonka pitäisi pakottaa hiiva pohjaan ja parantaa makua jonkinverran. Kirkastusainetta löytyy luultavasti sellaisista keskikokoisista tai sitä isommista ruokakaupoista, jotka myyvät myös kotiviinitarvikkeita.
Lisäksi voisit vielä lapota sitä kiljua astiasta toiseen, jolloin hiivaa jää edellisen astian pohjalle.
 
Me tehtiin pentuina paljonkin kiljua. Se oli pääasiallinen päihteeni koko yläasteen. Vettä, hiivaa ja sokeria muuta ei tarvita. Maustamine on akkamaista hommaa.

Kiljuun ei tule oikein millän kotikonstilla paljonkaan päälle 10 % alkoholia joten turha hifistellä millään hienoilla kikoilla. Pääsääntö on se että jos kilju on hyvää, niin siinä ei ole potkua koska sokeri ei ole muuttunut alkoholiksi siten kuin pitäisi.
 
Ikinä en oo kiljua juomistarkotukseen tehny saatikka maistanu, enkä varmaan oo mistään jääny paitsi. :)

Aloin sillon 14kesäsenä vaan suoraan juomaan viinaa. Oli siistiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom