Kilju

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Paljonkohan kiljuun voi saada prosentteja? En ole enää tekemässä, mutta ei varmaan viinejä enempää? Ja millä sen mittaat?
 
Noin kuukausi sitten tuli laitettua kiljut käymään. Resepti löytyy Youtubesta haulla kiljun tekoa, Jore1961:n kanavalta. Viikko käymisen jälkeen otin muutaman litran maistiaisiksi ja loput käymisastiassa kylmäkellariin. Tässä vaiheessa hiivanmaku oli vielä niin vahvaa, etten kyllä jatkossa juo kiljua viikon käymisen jälkeen vaikka pikahiiva kävisikin loppuun 2-3 vrk. Viikko kirkastumisesta ja lapposin liemen toiseen kertaan toiseen astiaan erotellen loput pohjahiivat. Tässä vaiheessa maku muistutti jo enemmän päärynämehulla lantrattua viinaa, mutta hiivanmaku oli edelleen hieman läsnä. Viime lauantaina eli kolme viikkoa sen jälkeen kun kilju laitettiin käymään, se oli jo todella kirkasta ja maku edelleen sama kuin edelliskerralla sillä erotuksella että hiivanmaku oli käytännössä kokonaan poissa. Viime kerran perusteella aion kyllä ehdottomasti tehdä samaa tavaraa vielä joskus myöhemmin uudelleen. Päähän tuo kävi juuri sopivan hyvin joka kerta.
 
Ennåå perkele ikinä tee kilju onnii paskaa mutta kavereilleulle tuntuu maistavan ite jos vielä ottaa nii lerva lentää

Etit: hyi paska mutta juhlat jatkukoon
 
nyt tuli kiljua tehtyä ja näin vielä pienessä maistissa voin sanoa että hyvää tuli ! käytettiin mestarin pikahiivaa ja valmista oli noin 3-4 päivässä. kaksi kertaa lapottiin ja heti juotiin ja fun light appelsiini tiivisteeseen lantrattanuna maistui paremmalta kuin kalja, huonommalta kuin lonkero. ( makuasia). nyt odottelen huomista päivää ja mahdollista krapulaa. tällä hetkellä tuntuu että darraa ei tule, mutta vaikka tulisikin ei haittaisi, oli sen verran hyvää kiljua :)
 
hyi helvetti kilju+funLight appelsiini. tuo voi olla kyllä saakeli melkonen sekotus. Kokeile seuraavan kerran seuraavia kiljudrinkkejä: "Samea Unelma" = Kiljua sekoitettuna perus mehukattiin, sekä "Kiljuva vesseli" = kiljua vesseli kaakaojuomajauheen kera.
 
Tuttu laittoi kiljut pörisemään siksi aikaa kun oli katkolla:D
Tästä on kyllä jo aikaa mutta silti aika hc.
 
Mua kyl alkaa jo oksettaa ku kuulee sanan kilju :D Vaikka olen alkoholisoitunut, ni en kyllä koskis pitkällä tikullakaan :) sen verran "hyvät" muistot kyseisestä aineesta, ku pentuna tuli tehtyä ja litkittyä usein.
 
nyt tuli kiljua tehtyä ja näin vielä pienessä maistissa voin sanoa että hyvää tuli ! käytettiin mestarin pikahiivaa ja valmista oli noin 3-4 päivässä. kaksi kertaa lapottiin ja heti juotiin ja fun light appelsiini tiivisteeseen lantrattanuna maistui paremmalta kuin kalja, huonommalta kuin lonkero. ( makuasia). nyt odottelen huomista päivää ja mahdollista krapulaa. tällä hetkellä tuntuu että darraa ei tule, mutta vaikka tulisikin ei haittaisi, oli sen verran hyvää kiljua :)
Syyskuussa tein kiljua, jossa oli niinikään tuota Fun light-appelsiinimehutiivistettä. Laitoin sitä käymisastiaan tosin jo heti alussa ennen käymisvaihetta. Tuli yllättävän hyvänmakuista kiljua, sitä pystyi juomaan huomattavasti helpommin kuin aiempia tekemiäni päärynäkiljuja. Kyseinen appelsiinikilju tuli myös lapottua kahteen kertaan ja siitä tuli aivan kirkasta. Lokakuussa sitten join tuosta viimeiset satsit ja seuraavaa kiljusatsia ei ole tarkoitus laittaa aivan heti käyntiin, tehdään ihan kotiviiniä tässä välissä. Kaikkiin kolmeen kiljusatsiin, joita olen tänä vuonna tehnyt, olen laittanut hiivaksi Power pikahiivaa, mutta nyt kaapissa odottaa valmiina tuota Mestarin 24 h pikahiivaa.
 
Noniin bojjaat, vappu lähenee! Vappujuomahan tuo on ja saa muistella nautiskellessa tuotosta ensimmäisiä kiljukännejä.
 
No nyt on positiivinen ongelma, tosin kukkahattutätien ja tru-bodareiden mielestä ehkä negatiivinen. Nimittäin, vaikka tälläkin hetkellä on varastossa yli 10 litraa täysin juomakelpoista ja hyvin toimivaa kiljua niin silti tekisi mieli laittaa uusi satsi käymään. Maanantainakin Tokmannilta tarttui mukaan pussi pikahiivaa vaikka tosiaan kiljua on varastossa, kotiviiniäkin on 6 pulloa ja kauppojen oluita ja viiniäkin varmaan n. 4 kännikerran edestä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom