Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuo maapähkinävoi pitää ottaa kyllä testiin. Onko kukaan syönyt Lidlin maapähkinävoita?
Siirryin normiketoilusta CKD:lle ja nyt toinen viikko menossa. Ensimmäisen viikon hiilaritankkaus meinasi olla tuskaa, tuntui lähes mahdottomalle saada syötyä riittävästi hiilareita (yritin syödä puolentoista vuorokauden aikana n. 700g hiilaria 100g kerta-annoksina), joten mistä kiinteästä ruoasta olette ottaneet hiilarit, vai oletteko korvanneet osan aterioista malto/dekstroosijuomilla? Oma kokemus viime viikolta oli että pastaa jaksaa juuri ja juuri syödä sellaisia annoksia että 100g hiilaria tulee täyteen, perunaa ei toivoakaan, paahtoleipääkin pitäisi syödä 12 palaa kerralla.
Tossa sun Quickstartissa tulee jo yli 100g hiilareita per päivä, niin ei ole kyllä ketoosidietti lähelläkään. Ketoosista puhutaan silloin, kun ravinnosta saadaan hyvin vähän hiilihydraatteja, esim alle 30 g per päivä, ja kroppa rupeaa käyttämään rasvaa pääasiallisena energianlähteenä hiilihydraattien sijasta.
Toi sun toiselta foorumilta kopsaama postaus kuulostaa kyllä aika 101% paskalta omaan korvaan. Se, että jonkun Nutriletin opukset puhuvat ketoosista ei myöskään vakuuta, mutta oma on diettis.
Humid sanoi:...no mistä se parin tuhannen kalorivaje saadaan, jos ei rasvasta? Mitään muuta energiaa ei ole tarjolla. Ensin käytetään hiilarit vatsasta, sitten varastoista - mutta on ilmiselvää että tällaisilla miinuskaloreilla varastot ovat käytetty jo aikoja sitten.
Minkäs verran niitä hiilareita saa maksimissaan päivässä syödä jotta ketoosiin pääsee? Mulla tulee nyt jotain 20-50g päivässä, kaikki kasviksista. Onko tuommoisilla määrillä mahdollista päästä ketoosiin, vai pitäisikö aluksi syödä vielä vähemmän hiilareita? Varmaan nopeammin pääsee pienemmillä määrillä, mutta mennäänkö noillakin pikkuhiljaa?
Noin äärimmäisessä tapauksessa valitettavasti lihaksistakin otetaan osa energiasta.
Viitsisitkö perustella? Mitä siis konkreettisesti tapahtuu? En nimittäin suostu uskomaan tuohon.
Tähän keskusteluun on syytä tuoda myös mukaan hiilareiden GI-arvot. Nutrilettin sivujen mukaan: Nutrilett Intensive -tuotteiden glykemiaindeksi on 12 eli hyvin alhainen. Vaikka hiilareita irtoaa määrällisesti enemmän, ei insuliiniä silti erity vaalean leivän tai sokerilitkujen tavoin piikkinä verenkiertoon, jolloin insuliinintuotanto pysyy alhaisena eikä ketoosi keskeydy, vaikka toki kohoavasta insuliinistä heti hidastuukin.
Hiilarit nostavat insuliinintuotantoa, sillä sakkaridit on saatava hajoitettua elimistössä glukoosiksi, jotta hiilareiden sisältämä energia saadaan verenkiertoon ja sitä kautta glykogeeniksi lihaksille ja maksaan. Lihas ei tee eroa, muodostetaanko ATP rasvasta vai glukogeenistä.
Mielestäni on täysin turha tuijotella numeroita - siis saako vuorokaudessa 20g, 50g vai 100g hiilareita. Kokonaisenergia ja -kulutus, GI, insuliiniresistenssi ovat olennaisessa asemassa. Kyllä, 20g hiilareilla rasvaa palaa enemmän kuin syömällä 50g tai 100g - tietenkin. Mutta merkitys on mitätön, sillä kokonaisenergiamäärä 20g:n, 50g:n ja 100g:n välillä on mitätön.
Right?![]()
Lihasmassan hajoitus nyt vaan on tosiasia jollain 600kcal dieteillä, niin tosia asia että saat itse kaivella diettitutkimuksia esiinToki rasvasta lähtee suurin osa energiasta mutta pahimmassa tapauksessa 1/3 lähtevästä painosta voi olla lihasta.