Ketoosidieetti

Tuo maapähkinävoi pitää ottaa kyllä testiin. Onko kukaan syönyt Lidlin maapähkinävoita?

Joo se Lidlin Perdonna vai mikä nyt olikaan on sangen kelvollista shittiä. Mulla tosin Stocka on lähempänä niin haen sieltä Urtekramin übereko maapähkinävoita, mut tos Perdonnassa saattaa olla jopa marginaalisesti paremmat arvot.
 
Ostin tota lidlin maapähkinävoita ja ihan hyvää. Sitä kun sekoittaa samasta paikasta saatavaan kreikkalaiseen jugurttiin tulee ihan kelvollista jälkkäriä/iltapalaa. Kaloreitakin on ihan huolella :P
 
Siirryin normiketoilusta CKD:lle ja nyt toinen viikko menossa. Ensimmäisen viikon hiilaritankkaus meinasi olla tuskaa, tuntui lähes mahdottomalle saada syötyä riittävästi hiilareita (yritin syödä puolentoista vuorokauden aikana n. 700g hiilaria 100g kerta-annoksina), joten mistä kiinteästä ruoasta olette ottaneet hiilarit, vai oletteko korvanneet osan aterioista malto/dekstroosijuomilla? Oma kokemus viime viikolta oli että pastaa jaksaa juuri ja juuri syödä sellaisia annoksia että 100g hiilaria tulee täyteen, perunaa ei toivoakaan, paahtoleipääkin pitäisi syödä 12 palaa kerralla.
 
Siirryin normiketoilusta CKD:lle ja nyt toinen viikko menossa. Ensimmäisen viikon hiilaritankkaus meinasi olla tuskaa, tuntui lähes mahdottomalle saada syötyä riittävästi hiilareita (yritin syödä puolentoista vuorokauden aikana n. 700g hiilaria 100g kerta-annoksina), joten mistä kiinteästä ruoasta olette ottaneet hiilarit, vai oletteko korvanneet osan aterioista malto/dekstroosijuomilla? Oma kokemus viime viikolta oli että pastaa jaksaa juuri ja juuri syödä sellaisia annoksia että 100g hiilaria tulee täyteen, perunaa ei toivoakaan, paahtoleipääkin pitäisi syödä 12 palaa kerralla.

Ei kannata liikaa stressata, kyllä vähempikin riittää jos ei mene :) Oikeastaan se tyhjennyksen onnistuminen on tärkeämpää kuin hiilarimäärä. Pääasia on, että varastointi on mahdollisimman tehokasta. Vaihdoin kyllä itsekin TKD:lle juuri tuosta samasta syystä; ei vaan pysty vetään riittävästi hiilaria ja toisekseen mulla loppu potku treeneistä aina 3. hiilarittomana päivänä totaalisesti. TKD on toiminut paremmin ja virtaa riittää jatkuvasti.
 
Huhhuh tän carb-loadin kanssa. 2,5 viikon ketojakson jälkeen (tai TKD), niin potkii hiilari ihan uskomattomasti. Vedin kunnon tyhjennystreenin ja sen jälkeen 100g maltoa. Nyt pari tuntia sen jälkeen otin uudestaan 100 g hiilaria (karkkia). Hikeä, pukkaa, lihaksia kihelmöi ja vähän tärisyttää, hullu fiilis! :D
 
Huomenna ostamaan pähkinöitä, pitäs perkele vielä tänään jostakin repästä 1800kcal.
 
Nyt kun tähän ketodieettiin on tykästynyt, niin tekis mieli testailla eri versioita siitä. Tiedän pääpiirteittäin miten tuo CKD toimii, eli kysymys koskisi nyt tuota TKD:tä. Eli tässä ilmeisesti periaate sama kuin tavallisessa ketossa, mutta ennen treeniä otetaan n.30g hiilaria latausjuomana? Eli päivän hiilarit olis sitten noin 50g luokkaa, kun kuitenkin kasviksista yms. tulisi ottaa se n.20g, jotta saadaan kuitua yms.?
 
Aloitin itse elämäni ensimmäisen dieetin itsekuria testatakseni ja rasvaprosenttia tiputtaakseni. Sain 12pv Nutrilettin-"safkat" näytteinä, joten kustannuksiakaan ei syntynyt. Neljäs ilta menossa, olo on hyvä - näläntunne ei juuri vaivaa.

Tarkoitus olisi palata normaaliin ruokavalioon "hitaasti", eli vetämällä selkeästi miinuskaloreilla vielä pitkään Nutrilett-kuurin jälkeenkin. Ymmärsin, että ketoosin jälkeen elimistö kiskoo kaiken ylimääräisen energian todella ripeästi rasvaksi, joten plussapäiviä sietää välttää ketoosin jälkeen, jotta elimistö saadaan tottumaan taas normaalimpaan energian saantiin. Olenko oikeilla jäljillä?

Saapahan samalla vatsalaukun kutistumaan, oppii arvostamaan ruokaa (elän syödäkseni), ja toivottavasti saan pienennettyä myös jatkossa annoskokoja, jotta "terveellinen" painon pudottaminen onnistuisi elämällä sen muutaman sata kaloria miinuksella parin tonnin ja ketoosin sijasta.

Pituutta 178, paino ollut viimeisen 10 vuotta 80-89kg. Nyt 82kg. Rasvaprosentti pyörii uskoakseni 25-27% hujakoilla ainakin Omronin "kehonkoostumusmittarin" mukaan, (virhemarginaali lienee +- 5% :p) Tavoite saada rasvaprosentti jonnekin 15-20% väliin, ylimääräinen löysä siis pois. Kuulostaako järkevältä tavalta saavuttaa tuo esim. jouluun mennessä?

Niin, vielä liikunnasta. En käy salilla enkä myöskään diggaa esim. lenkkeilystä. Syksyllä takasin kamppailulajeihin (4-8h/vko), nyt kesällä tullut frisbeegolffia harrastettua aktiivisesti (10-20h/viikko).
 

3 kpl M-Nutrition Anabolic Overdrive 6 kg

Orange - Sweet berry - Rasberry kiwi

-25%
Mitä nuo Nutrilett:t käytännössä sisältävät? Muistelisin, että mm. fruktoosia on paljon ja tuskin siis nyt sinulla välttämättä kuitenkaan mikään ketoosidieetti kyseessä?
 
Tossa sun Quickstartissa tulee jo yli 100g hiilareita per päivä, niin ei ole kyllä ketoosidietti lähelläkään. Ketoosista puhutaan silloin, kun ravinnosta saadaan hyvin vähän hiilihydraatteja, esim alle 30 g per päivä, ja kroppa rupeaa käyttämään rasvaa pääasiallisena energianlähteenä hiilihydraattien sijasta.
 
Tossa sun Quickstartissa tulee jo yli 100g hiilareita per päivä, niin ei ole kyllä ketoosidietti lähelläkään. Ketoosista puhutaan silloin, kun ravinnosta saadaan hyvin vähän hiilihydraatteja, esim alle 30 g per päivä, ja kroppa rupeaa käyttämään rasvaa pääasiallisena energianlähteenä hiilihydraattien sijasta.

...no mistä se parin tuhannen kalorivaje saadaan, jos ei rasvasta? Mitään muuta energiaa ei ole tarjolla. Ensin käytetään hiilarit vatsasta, sitten varastoista - mutta on ilmiselvää että tällaisilla miinuskaloreilla varastot ovat käytetty jo aikoja sitten.

Lainaan toista forumia.

<< Nutraamalla ei saavuta ketoosia. Pusseissa on liian pajon hiilareita ketoosin saavuttamiseen. Lukekaan vaikka itse pussien kyljestä.
Vai olenko väärässä? Näin olen itse ollut ymmärtävinäni. >>


Olet tosiaan väärässä. Tietysti ketoosiin vaikuttaa myös yleinen energiansaanti eikä vain hiilihydraatin määrä (ja laatu). Kyllä Nutrilettien teho tosiaan perustuu ketoosiin. Kuitenkin ketoosi on eräänlainen puutostila ja siinä erittyvät aineet katsotaan olevan haitallisiakin (esim. se päänsärky), joten tuota ketoosin tasoa yritetään säädellä tuolla hiilihydraatilla, ettei ketoosi nyt ainakaan ihan tappiin saakka menisi (as far as I know), mutta nälkä sentään hellittäisi.

Nyt pitää ymmärtää ketoosin olevan eräällä tavalla liukuva: ihminen ei mene ketoosiin naps vaan tosiaan ketoaineita erittyy koko ajan. Kun energiaa tulee vähän (vars. hiilihydraattia), ketoaineita erittyy enemmän (liittyvät rasva-aineenvaihduntaan, rasvahappotähde). Tietyn tason jälkeen nälkä hellittää (en suoraan sanoen tiedä, vaikuttaako ketoaineet aivojen aineenvaihduntaan vai suoraan esim. vatsan reseptoreihin). Sitä enemmän ketoaineita veressä ei enää ole hyväksi yleisen olotilan kannalta (hajut, päänsäryt, väsymys). Lisäksi tietysti kaikki "raja-arvot" vaihtelevat ihmisestä toiseen.


Nutriletin safkojen mukana tulleet opukset puhuvat nimenomaan ketoosista.

Minä ymmärsin, että hiilarit eivät itsessään estä ketoosiin pääsyä, mutta jos hiilaripiikki on liian kova, ketoaineiden tuotanto kyllä vähenee. Toisaalta kun hiilarit on käytetty, ketoaineiden tuotanto nousee samantien ja ketoosi on jälleen päällä, koska hiilareista saatu energia käytetään samantien eikä sitä riitä varastoitavaksi asti. Ketoosi ei itsessään tee mitään muuta havaittavaa kuin pidä näläntunteen poissa. Käytännössä siis ketoosin aikana syömällä hiilareita aiheuttaa itselleen näläntunteen, olettaen että mennään edelleen miinuskaloreilla.
 
Ja protskujenki määrä sopiva 13 vuotiaalla anorektiko tytölle, näyttää lupaavalta dietiltä! :thumbs:

Toi sun toiselta foorumilta kopsaama postaus kuulostaa kyllä aika 101% paskalta omaan korvaan. Se, että jonkun Nutriletin opukset puhuvat ketoosista ei myöskään vakuuta, mutta oma on diettis.
 
Minkäs verran niitä hiilareita saa maksimissaan päivässä syödä jotta ketoosiin pääsee? Mulla tulee nyt jotain 20-50g päivässä, kaikki kasviksista. Onko tuommoisilla määrillä mahdollista päästä ketoosiin, vai pitäisikö aluksi syödä vielä vähemmän hiilareita? Varmaan nopeammin pääsee pienemmillä määrillä, mutta mennäänkö noillakin pikkuhiljaa?
 
Toi sun toiselta foorumilta kopsaama postaus kuulostaa kyllä aika 101% paskalta omaan korvaan. Se, että jonkun Nutriletin opukset puhuvat ketoosista ei myöskään vakuuta, mutta oma on diettis.

Ei nyt sentään 101% paskaa, ihan oikeita asioita siinä oli, kyllä se ketoosi tulee vaikka hiilareita olisi 100g mutta tuollaiset kuten päänsärky on tilapäinen vaiva "aloittelijoilla" ja liiallinen ketoosi on melko mahdoton terveellä ihmisellä järkevällä ketoosi dietillä. Liian vähäiset kalorit (nutrilet? 600kcal?) voisivat aiheuttaa enemmän ikävää kuin ketoosi mihin pääsee oikean tyylisellä ketoosi dietillä.

Humid sanoi:
...no mistä se parin tuhannen kalorivaje saadaan, jos ei rasvasta? Mitään muuta energiaa ei ole tarjolla. Ensin käytetään hiilarit vatsasta, sitten varastoista - mutta on ilmiselvää että tällaisilla miinuskaloreilla varastot ovat käytetty jo aikoja sitten.

Noin äärimmäisessä tapauksessa valitettavasti lihaksistakin otetaan osa energiasta.

Minkäs verran niitä hiilareita saa maksimissaan päivässä syödä jotta ketoosiin pääsee? Mulla tulee nyt jotain 20-50g päivässä, kaikki kasviksista. Onko tuommoisilla määrillä mahdollista päästä ketoosiin, vai pitäisikö aluksi syödä vielä vähemmän hiilareita? Varmaan nopeammin pääsee pienemmillä määrillä, mutta mennäänkö noillakin pikkuhiljaa?

No en kyllä itse suosittelisi vähempää, ketoosi ja sen saavuttaminen, no se on niin monesta kiinni... jos homma ei tunnu etenevän niin tuskimpa se on kiinni siitä että hiilarit on lipsahtanut 30g sinne tai tänne vaan jostain muusta. Aloittele tuolla määrällä ja katso miten etenee...
 
Noin äärimmäisessä tapauksessa valitettavasti lihaksistakin otetaan osa energiasta.

Viitsisitkö perustella? Mitä siis konkreettisesti tapahtuu? En nimittäin suostu uskomaan tuohon.

Hiilihydraatit nostavat elimistössä insuliinin tuotantoa. Mitä vähemmän saa hiilareita, sitä alhaisempi on insuliinin tuotanto. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä alhaisempi on insuliinitaso, sitä enemmän palaa rasvaa jonka seurauksena syntyy ketoaineita. Ketoaineet ovat siis yksinkertaisesti elimistön sivutuote rasvaa polttaessa.

Lainaan toista forumia, jossa keskustellaan ketoosista ja diabetekstä.

Jos haluaa pitää omien rasvavarastojen käytön minimaalisena niin kannattaa syödä hiilihydraatteja tasaisesti pitkin päivää. Tosin sellaisille ihmisille joilla ei ole insuliiniresistenssiä (yleensä hoikat terveet tai Tyyppi 1 diabetikot) ei ole merkitystä vaikka hiilihydraatteja syövät koska insuliinivaste on niin minimaalinen että se ei heikennä rasvanpolttoa. Heillä rasvanpoltto on ympäri vuorokauden käynnissä ok. Insuliiniresistentillä joka syö hiilihydraatteja pitkin päivää on rasvanpoltto seis koko ajan. Selitys on yksinkertaisesti siinä että insuliiniherkkä erittää ehkä 10 yksikköä insuliinia pasta-aterian jälkeen kun resistentti henkilö erittää ehkä 300 yksikköä saman aterian jälkeen. Jälkimmäisen haima sanoo jossain vaiheessa sopimuksen irti ja sitten päästään piikille. Jotkut sietää siis hyvin hiilihydraatteja mutta jos on vyötärönympärystä kertynyt niin kuuluu todennäköisesti siihen porukkaan että niitä tulisi välttää oman terveytensä takia.

Erona heidän keskusteluunsa on se, että he eivät puhu laihduttamisesta. Parin tuhannen kalorin vuorokausivajeessa, esim. tapauksessani Nutrilett-dieetillä, elimistö ajautuu siihen, että rasvavarastot ovat pääasiallinen paikka käyttää energiaa. Pääasiallinen siksi, että "aterioiden" jälkeen tarjolla on myös pitkäketjuisia hiilareita, vaikkakin hyvin vähän, jotka nostavat insuliinintuotantoa hieman. Ne eivät kuitenkaan riitä täyttämään energiavajetta mitenkään.

Tähän keskusteluun on syytä tuoda myös mukaan hiilareiden GI-arvot. Nutrilettin sivujen mukaan: Nutrilett Intensive -tuotteiden glykemiaindeksi on 12 eli hyvin alhainen. Vaikka hiilareita irtoaa määrällisesti enemmän, ei insuliiniä silti erity vaalean leivän tai sokerilitkujen tavoin piikkinä verenkiertoon, jolloin insuliinintuotanto pysyy alhaisena eikä ketoosi keskeydy, vaikka toki kohoavasta insuliinistä heti hidastuukin.

Hiilarit nostavat insuliinintuotantoa, sillä sakkaridit on saatava hajoitettua elimistössä glukoosiksi, jotta hiilareiden sisältämä energia saadaan verenkiertoon ja sitä kautta glykogeeniksi lihaksille ja maksaan. Lihas ei tee eroa, muodostetaanko ATP rasvasta vai glukogeenistä.

Kalorivajeessa glukogeenivarastot ovat käytetty ja lihasten energia muodostetaan rasvoista, jonka hajotusprosessissa syntyy ketoaineita. Mitä enemmän ketoaineita syntyy, sitä syvemmäksi ketoosia voidaan kutsua.


Mielestäni on täysin turha tuijotella numeroita - siis saako vuorokaudessa 20g, 50g vai 100g hiilareita. Kokonaisenergia ja -kulutus, GI, insuliiniresistenssi ovat olennaisessa asemassa. Kyllä, 20g hiilareilla rasvaa palaa enemmän kuin syömällä 50g tai 100g - tietenkin. Mutta merkitys on mitätön, sillä kokonaisenergiamäärä 20g:n, 50g:n ja 100g:n välillä on mitätön.

Right? :pano:
 
Viitsisitkö perustella? Mitä siis konkreettisesti tapahtuu? En nimittäin suostu uskomaan tuohon.

Lihasmassan hajoitus nyt vaan on tosiasia jollain 600kcal dieteillä, niin tosia asia että saat itse kaivella diettitutkimuksia esiin :) Toki rasvasta lähtee suurin osa energiasta mutta pahimmassa tapauksessa 1/3 lähtevästä painosta voi olla lihasta.



Tähän keskusteluun on syytä tuoda myös mukaan hiilareiden GI-arvot. Nutrilettin sivujen mukaan: Nutrilett Intensive -tuotteiden glykemiaindeksi on 12 eli hyvin alhainen. Vaikka hiilareita irtoaa määrällisesti enemmän, ei insuliiniä silti erity vaalean leivän tai sokerilitkujen tavoin piikkinä verenkiertoon, jolloin insuliinintuotanto pysyy alhaisena eikä ketoosi keskeydy, vaikka toki kohoavasta insuliinistä heti hidastuukin.

Tuo glykeeminen indeksi on nutriletin tapauksessa fruktoosilla kikailua ja se ei ole ihan mustavalkoinen juttu...

Hiilarit nostavat insuliinintuotantoa, sillä sakkaridit on saatava hajoitettua elimistössä glukoosiksi, jotta hiilareiden sisältämä energia saadaan verenkiertoon ja sitä kautta glykogeeniksi lihaksille ja maksaan. Lihas ei tee eroa, muodostetaanko ATP rasvasta vai glukogeenistä.



No kyllä siinä eroa on käytännössä, hiilari on nopea energian lähde ja rasva hidas, useimmilla treeniteho/painot laskee ketodietillä ihan sen takia kun ei ole hiilareita lihaksissa.



Mielestäni on täysin turha tuijotella numeroita - siis saako vuorokaudessa 20g, 50g vai 100g hiilareita. Kokonaisenergia ja -kulutus, GI, insuliiniresistenssi ovat olennaisessa asemassa. Kyllä, 20g hiilareilla rasvaa palaa enemmän kuin syömällä 50g tai 100g - tietenkin. Mutta merkitys on mitätön, sillä kokonaisenergiamäärä 20g:n, 50g:n ja 100g:n välillä on mitätön.

Right? :pano:

Ei se nyt ihan noikaan mene, ihan yhtälailla voisit jatkaa tuota että 150g-200g ei haittaa sekään että kalorit vain merkkaan, näin ei vain ole, siksi keto ja atkins on aika jänniä juttuja :)
 
Lihasmassan hajoitus nyt vaan on tosiasia jollain 600kcal dieteillä, niin tosia asia että saat itse kaivella diettitutkimuksia esiin :) Toki rasvasta lähtee suurin osa energiasta mutta pahimmassa tapauksessa 1/3 lähtevästä painosta voi olla lihasta.

Tää oli hyvä tieto. En nimittäin käy edes salilla, en yritä edes hakea lihasmassaa. Suht skrode kaveri olen. Riittää kun rasvaprosentti painuu nyt alemmas, murehditaan lihaksia sitten kun rasvat on painettu alas, jos siltä tuntuu. :kippis1:

Tulipa mieleen, kannattaisko tässä kiskasta lisäravinteena protskua vaikka ~50g/päivä? Onko merkitystä mihin vuorokauden aikaan tuon nappaa? Kahdessa erässä? Siis jos sillä saisi tehtyä sen, että lihasmassasta ei lähde esim. max 1/3 vaan max 1/4-6?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom