Ketoosidieetti

Kerro miksei olisi paras ruokavalio jos niitä pitää verrata? Ja mikä on? pl. sipist ja kalja
Jos ei riitä että on hyvä, tuntuu hyvältä, maistuu hyvältä, näyttää hyvältä ja tuoksuu hyvältä.
Hiilihydraatit kuuluu elimistöön kuten sokeri bensatankkiin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
RCT? "At baseline and yearly thereafter, total and specific fat subtypes were repeatedly measured by using validated food-frequency questionnaires."
Olisi myös hyvä tietää tarkemmin mitä tämä tarkoittaa: "at high risk of cardiovascular disease".
Edit: Lisäksi tuon paperin mukaan SFA aiheuttaisi suuremman riskin mitä trans-rasvat. Varsin erikoista. FDA bannasi väärät rasvat?!
Mitä sinä kuvittelet RCT:n tarkoittavan?

A randomized controlled trial (or randomized control trial;[2] RCT) is a type of scientific (often medical) experiment that aims to reduce certain sources of bias when testing the effectiveness of new treatments; this is accomplished by randomly allocating subjects to two or more groups, treating them differently, and then comparing them with respect to a measured response.

Ja kuten todettu, tämä ei tosiaan ole ainoa tutkimus tyydyttyneiden rasvojen haitallisuudesta.
 
Hiilihydraatit kuuluu elimistöön kuten sokeri bensatankkiin.
Pitäisköhän nyt ihan pikkusen rauhottua? Ymmärrän, että ketoilu on sulle kivaa ja sillä saat tuloksia, mutta jos hieman pystyy itseä pidemmälle katsomaan niin saattaa huomata, että aika monenlaisilla ruokavalioilla pystyy elämään varsin terveen ja pitkän elämän.
 
Mitä sinä kuvittelet RCT:n tarkoittavan?
Jostain syystä linkittämäsi tutkimus on labeloitu RCT:n alle, mutta se ei siitä RCT:tä vielä tee. Lueppa se lappu, siellä todetaan: "At baseline and yearly thereafter, total and specific fat subtypes were repeatedly measured by using validated food-frequency questionnaires."

Ei kerran vuodessa hepuilta kysyttiin lomakkeella mitä olet viimeisen vuoden aikana syönyt. Kuinka tuossa toteutuu kontrolli (control) ts. kuinka tuollaisen menetelmän voidaan sanoa (tieteellisesti) kontrolloivan rasvan määrää, laatua tai yhtään mitään muutakaan muuttujaa? Ei mitenkään.
 
On kyllä professoreita. Koska sipsit ja karkit on huonompia kuin liha, on lihapainotteinen keto paras ruokavalio. Nobelit jakoon.
Kerro miksei olisi paras ruokavalio jos niitä pitää verrata? Ja mikä on? pl. sipist ja kalja
Jos ei riitä että on hyvä, tuntuu hyvältä, maistuu hyvältä, näyttää hyvältä ja tuoksuu hyvältä.
Hiilihydraatit kuuluu elimistöön kuten sokeri bensatankkiin.

Pitäisköhän nyt ihan pikkusen rauhottua? Ymmärrän, että ketoilu on sulle kivaa ja sillä saat tuloksia, mutta jos hieman pystyy itseä pidemmälle katsomaan niin saattaa huomata, että aika monenlaisilla ruokavalioilla pystyy elämään varsin terveen ja pitkän elämän.
Mikset esitä edes vaikka 2 vaihtoehtoista parempaa valiota? 1? Ja onko olemassa joku jolla keto ei toimi, pl. oikea diabetes(lelumalliahan on parannettukin ketolla, kas kun ei kasviksilla...)?
Eikai kukaan ole kieltänyt elämästä vanhaksi millään valiolla. Pitäisikö tässä ruveta miettimään ganjafarmia ja paastoamaan, kun nuo rastafarit ja pyhätmiehet tuntuu edustavan korkealla % tuolla liki 100v(vai onko markkinoitu mielikuva vaan).
 
Kerro miksei olisi paras ruokavalio jos niitä pitää verrata? Ja mikä on? pl. sipist ja kalja
Jos ei riitä että on hyvä, tuntuu hyvältä, maistuu hyvältä, näyttää hyvältä ja tuoksuu hyvältä.
Hiilihydraatit kuuluu elimistöön kuten sokeri bensatankkiin.
Onks se joko tai? Voisko sen suhteuttaa tarpeeseen ja kulutukseen? Isot bodarit taitaa 400-800g / pv verran vetää per pv. Itekkin noin 400g ja painoo ei oo kun seitkyt. Ja käyttävät reenissä 30-100g hiilaria.

Mikset esitä edes vaikka 2 vaihtoehtoista parempaa valiota? 1? Ja onko olemassa joku jolla keto ei toimi, pl. oikea diabetes(lelumalliahan on parannettukin ketolla, kas kun ei kasviksilla...)?
Amerikan diabetes liiton suosittelema lautasmalli:

j
AtE_plate-method-vector_1787742770.jpg


Tos on aasian ruokapyramidi suositus:

Asian_pyramid_flyer.png



Tässä espanjan:

nutrients-11-02675-g001.png


Täs on muuten tsimane heimon ruokavaliota joka on tutkimuksen mukaan maailman tervein sydän kansa/heimo. Syövät aika reilusti hiilaria ja vähän proteiinia

  • 17% of their diet is game including wild pig, tapir and capybara (the world's largest rodent)
  • 7% is freshwater fish including piranha and catfish
  • Most of the rest comes from family farms growing rice, maize, manioc root (like sweet potato) and plantains (similar to banana)
  • It is topped up with foraged fruit and nuts
It means:

  • 72% of calories come from carbohydrates compared with 52% in the US
  • 14% from fat compared with 34% in the US, Tsimane also consume much less saturated fat
  • Both Americans and Tsimane have 14% of calories from protein, but Tsimane have more lean meat

Aika samankaltasia ohjeistuksia.
 
Kyllä keto toimii T1D:n kanssa erinomaisesti koska se pitää verensokerit tasaisen alhaalla. Yllätys ei ole se että hoito-ohjeet kannustavat lapsesta lähtien suuriin hiilaripommeihin joihin sitten lyödään fiksiksi paljon inskaa.
 
Kyllä keto toimii T1D:n kanssa erinomaisesti koska se pitää verensokerit tasaisen alhaalla. Yllätys ei ole se että hoito-ohjeet kannustavat lapsesta lähtien suuriin hiilaripommeihin joihin sitten lyödään fiksiksi paljon inskaa.
Suvussa diabetestä, tätä heikompaa sorttia. Multakin sen takia otettu useamman kerran mittaa.
Jokakerta 4,x, treenin jälkeen, ruoan jälkeen, herätessä jne.
Nyt kävin verenkuvassa ja tarkastuksessa ja kehuttiin että hienosti on kaikki...
katsoin itse kantaa ja paastosokerit oli 6.4 (kait juuri ja juuri terveen viitteissä, mutta silti eri kuin koskaan ennen, selkeästi)
aloitin keton ja seuraavaksi olikin taas 4,x, mutta sitten vielä 5,x (ollut vähän kaikkea remppaa niin verikokeitakin vähän joka kuukausi tarkkailuissa)
Nyt vain toivon että laihdutus tasaa tilanteen.
 
Jostain syystä linkittämäsi tutkimus on labeloitu RCT:n alle, mutta se ei siitä RCT:tä vielä tee. Lueppa se lappu, siellä todetaan: "At baseline and yearly thereafter, total and specific fat subtypes were repeatedly measured by using validated food-frequency questionnaires."

Ei kerran vuodessa hepuilta kysyttiin lomakkeella mitä olet viimeisen vuoden aikana syönyt. Kuinka tuossa toteutuu kontrolli (control) ts. kuinka tuollaisen menetelmän voidaan sanoa (tieteellisesti) kontrolloivan rasvan määrää, laatua tai yhtään mitään muutakaan muuttujaa? Ei mitenkään.
Voi herranjumala, ei se control tarkoita, että tutkimus on tehty jossain sairaalaolosuhteissa (metabolic ward). Se tarkoittaa, että tutkimuksessa on ollut control group, jotta tuloksia voidaan vertailla. :LOL:
 
Kyllä keto toimii T1D:n kanssa erinomaisesti koska se pitää verensokerit tasaisen alhaalla. Yllätys ei ole se että hoito-ohjeet kannustavat lapsesta lähtien suuriin hiilaripommeihin joihin sitten lyödään fiksiksi paljon inskaa.
Itse olen seurannut muutaman T1D tuttavan touhuja, kun mennään lautasmallin mukaan suosituksia noudattaen. Kyllä se on tekemätön paikka koittaa pitää ne sokerit aisoissa sillä keinoin. Melkoista vuoristorataa se on. Kurjaa on katsoa, kun nelikymppiselle hoikalle ja urheilulliselle alkaa tulla näkyviä merkkejä liian korkeasta sokrusta: verenpurkaumia jaloissa ja huonosti paranevia haavoja esim.

Elämä helpottuu hurjasti, kun elimistöön menevän glukoosin määrää vähentää, jolloin ei niin tarkkaan tarvitse koittaa insuliinia annostella. Noita esimerkkejä on pilvin pimein, jossa vähillä hiilareilla saadaan pitkä sokeri terveen ihmisen arvoihin. Tätä vaihtoehtoa sitten potilas ei varmasti diabeteshoitajaltaa/-lääkärillään kuule😟
 
Tässä esimerkiksi yksi plant-based lääkäri, joka on ottanut T1D:n haltuun hiilareita karsimalla. Jopa plant-based tyylillä se voi onnistua. On varmasti hankalampaa kuin se, että ottaa eläinkunnan tuotteet myös mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Mä oon samaa mieltä @muriaani että kun lähtötilanne on se, että hiilareita ihmiset syö täysin liikaa ja huonoista lähteistä niin niiden rajottaminen ja vähentäminen on järkevää kun on ylipainoa ja terveysongelmaa. Ne ylimääräset hiilarit tulee niistä kekseistä karkeista summuista. Mun ehkä ultimaattisin paras ruokavalio suurimmalle osalle olisi joku 100-200g hh hyvistä lähteistä semikorkee proteiininen 1,5-1,8g/painokg plant-based, kokoliha tyylinen jossa kalat paistetaan voissa ja rehuille, salaatille tehdään oliiviöljystä kastike ja kananmunia syötäisiin joitakin kappaleita viikossa(aika lähellä jotain välimeren tyylistä) ja käytäis lenkillä vaikka joka päivä kävellen kauppaan ja herkuttelu minimiin(vaikka kerran 1-2 vkoon) + 2-5 salireeniä viikkoon. Tietenkin tavotteellisille urheilijoilla asiat muuttuu jonkin verran.

Toi vois olla sellanen hyvä suurimmalle osalle ihmisistä. Ei liikaa eikä liian vähän oikeestaan mitään. 1 tyypin diabeetikoilla lääkärinohjeitten tai ravitsemusterapeutin ohjeitten mukaan.
 
Voi herranjumala, ei se control tarkoita, että tutkimus on tehty jossain sairaalaolosuhteissa (metabolic ward). Se tarkoittaa, että tutkimuksessa on ollut control group, jotta tuloksia voidaan vertailla. :LOL:
Tuosta paperista ei löyty mainintaa control groupista tai mistään muustakaan groupista. Näyttäisi että FFQ:n perusteella on jaettu porukka kvantiileihin. Edelleenkin: mikä RCT?
 
Itse olen seurannut muutaman T1D tuttavan touhuja, kun mennään lautasmallin mukaan suosituksia noudattaen. Kyllä se on tekemätön paikka koittaa pitää ne sokerit aisoissa sillä keinoin. Melkoista vuoristorataa se on. Kurjaa on katsoa, kun nelikymppiselle hoikalle ja urheilulliselle alkaa tulla näkyviä merkkejä liian korkeasta sokrusta: verenpurkaumia jaloissa ja huonosti paranevia haavoja esim.

Elämä helpottuu hurjasti, kun elimistöön menevän glukoosin määrää vähentää, jolloin ei niin tarkkaan tarvitse koittaa insuliinia annostella. Noita esimerkkejä on pilvin pimein, jossa vähillä hiilareilla saadaan pitkä sokeri terveen ihmisen arvoihin. Tätä vaihtoehtoa sitten potilas ei varmasti diabeteshoitajaltaa/-lääkärillään kuule😟
Ihan pieni askel on menty eteenpäin.
Pari kk sitten olin sairaalassa ja kun kysyttiin ruokavaliosta sanoin atkins, vittuiltiin kuin yläkoulussa aikanaan kun pyysi mahdollisuutta "urheilijavalioon", vetosin siihen
että kasvissyöjätkin saa omansa vaikka on epäterveellistä. NYT coronatarkkailussa 1vrk, kysyivät ruoasta, sanoin Atkins, kirjasi ylös ja aamulla tuli munakokkelia +6hh viili,
päivällisellä lohta ja papuja, kahvileipänä pähkinöitä ja puolukoita!!!

e: 2010-luvun kuluessa on myös myönnetty että sokeri koukuttaa, kovat rasvat tarvitaan hormonitoimintaan ja että suomalaisten yleisin masennussyy
on alhainen testotaso, myös d3 suositusta on rukattu monikymmenkertaiseksi -> Eiköhän ne kohta jo kerro diabeetikoillekkin totuuksia :)
Harmi vaan että se on 10-20v enempi ku 5v, ehkä 5kin riittäisi jos oikein aktiivisia ovat terveyspuolen byrokraatit ja ajattelijat.
 
Dr. Bernsteinilla on hyviä ja toimivia ohjeita diabeetikoiden ruokavalioon. Perustuu vähähiilarisiin ja mahdollisimman samoihin annoksiin joiden vaikutus on opittu tunnistamaan. Itse en ole jaksanut noin tarkkaan ohjelmaan ryhtyä ja sokeriherkkyyden takia tulee välillä hirveitä pomppuja kun ei vaan uskalla inskaa annostella isoja määriä. Paastot ja varsinkin usean päivän toimii mulla kaikkein parhaiten mutta se ei ole reenin kannalta toimiva konsepti mutta painon vedossa kyllä. Korkeet sokerit hapettaa rasvoja joten siksi diabeetikoilla on korkea riski sairastua valtimotauteihin.
 
Tuosta paperista ei löyty mainintaa control groupista tai mistään muustakaan groupista. Näyttäisi että FFQ:n perusteella on jaettu porukka kvantiileihin. Edelleenkin: mikä RCT?
Tuolta voit käydä lukemassa control groupista kaiken.
https://academic.oup.com/ajcn/article-pdf/102/6/1563/23757954/ajcn116046.pdf
Participants were randomly assigned to receive: a MedDiet supplemented withEVOO oil (MedDiet+EVOO), a MedDiet supplemented with mixed nuts (MedDiet+nuts), or advice on a low-fat diet (control group).


Mutta edelleen, jankkaat tästä yhdestä tutkimuksesta, vaikka näyttöä on paljon enemmän.
Ote tuolta tekstistä havainnollistaa:
The observed benefit on CVD and death of replacing SFAs and transfat with PUFAs or MUFAs found in our population is consistent with a pooled analysis of 11 cohorts (15) and a meta-analyses of 20 randomized controlled trials (RCTs) (16). PUFAs in place of SFAs were found to be associated with a lower risk of coronary heart disease and death in a pooled analysis of 11 prospective cohort studies (15). Another recent pooled analysis of 8 RCTs concluded that the coronary heart diseaserisk is lowered by 10% for every 5% intake of energy from PUFAs replacing SFAs (17).
 

Low fat näyttää olevan kontrolli, mutta edelleen käytettävä metodi on ffq: "At baseline and yearly thereafter, total and specific fat subtypes were repeatedly measured by using validated food-frequency questionnaires.". Kuinka hyvin muistat esimerkiksi viimeisen viikon ajalta mitä ruokia (ja kuinka paljon) olet syönyt? Kertonee jotakin tieteen tasosta.

Mutta edelleen, jankkaat tästä yhdestä tutkimuksesta, vaikka näyttöä on paljon enemmän.
Ote tuolta tekstistä havainnollistaa:
OK. Siellä on viittaus kahteen paperiin. Ensimmäisessä ei ilmoiteta all-cause mortalityä, mutta toki CVD riskin nousu havaittu (tosin havaittu myös hiilareilla). Jälkimmäisessä on havaittu kyllä CVD riskin nousu, mutta ei all-cause mortalityn. "There were no clear effects of dietary fat changes on total mortality.".

Noita uudempi paperi (julkaistu BMJ:ssä) :https://www.bmj.com/content/351/bmj.h3978
" Saturated fat intake was not associated with all cause mortality (relative risk 0.99, 95% confidence interval 0.91 to 1.09), CVD mortality (0.97, 0.84 to 1.12), total CHD (1.06, 0.95 to 1.17), ischemic stroke (1.02, 0.90 to 1.15), or type 2 diabetes (0.95, 0.88 to 1.03). There was no convincing lack of association between saturated fat and CHD mortality (1.15, 0.97 to 1.36; P=0.10). For trans fats, one to six prospective cohort studies for each association were pooled (two to seven comparisons with 12 942-230 135 participants). Total trans fat intake was associated with all cause mortality (1.34, 1.16 to 1.56), CHD mortality (1.28, 1.09 to 1.50), and total CHD (1.21, 1.10 to 1.33) but not ischemic stroke (1.07, 0.88 to 1.28) or type 2 diabetes (1.10, 0.95 to 1.27). Industrial, but not ruminant, trans fats were associated with CHD mortality (1.18 (1.04 to 1.33) v 1.01 (0.71 to 1.43)) and CHD (1.42 (1.05 to 1.92) v 0.93 (0.73 to 1.18)). Ruminant trans-palmitoleic acid was inversely associated with type 2 diabetes (0.58, 0.46 to 0.74)."
 
Rikon eipäsjuupas - väittelyn pistämällä tän päivän safkat:

Aamiainen:

munakas

Lounas/palkkari:

nopea butterchicken keitto

500g kanaa
kokonainen kesäkurpitsa
sekalaisia intialaisia mausteita mm.garam masala ja chili
tuore inkivääri ja valkosipuli
valmis tomaattikeitto kastikkeeksi
ruokalusikallinen voita

Illallinen:

omatekemät Lindströmin pihvit & täytetyt paprikat (kasvis&tuorejuusto täyte)



Huomiseksi ostin lohen, joka varmaan ruokkii meidät koko päiväksi.
 
Back
Ylös Bottom