Ketoosidieetti

Mikä siinä margariinissa nyt on niin hienoa, että pitää kokoajan sitä mainostaa?

Miksi ei pysytä niissä rasvan alkulähteissä kuten oliivit, rasvainen kala, avokadot ja pähkinät ENNEN kuin niistä jalostetaan pullokamaa?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mikä siinä margariinissa nyt on niin hienoa, että pitää kokoajan sitä mainostaa?

Miksi ei pysytä niissä rasvan alkulähteissä kuten oliivit, rasvainen kala, avokadot ja pähkinät ENNEN kuin niistä jalostetaan pullokamaa?
EI siitä kannata niin kauhee suurta numeroa tehdä. Ohje oli kumminkin: ''Ketogeeninen ruokavalio nimenomaan pitää tehdä painottuvaksi margariiniin, rypsiöljyyn ja muihin juokseviin kasivöljyihin sekä vältellä kookosöljyä ja voita sekä maaeläimen rasvaa (laardia).'' Sinne mahtuu myös niin tyydyttynyttä rasvaa myös. Pääsääntösesti kasviöljyihin nojaten. Eli mahtuu niin rypsi ja oliiviöljy mm. myös.

Mutta margariinia pieni porukka tuntuu pelkäävän. ''SE ON TEOLLISTA!! SE ON PROSESSOITUA! VOI EI, KAUHEETA!'' Not. Eikä sitä tarvitse käyttää. Yks työkalu muiden joukossa. Mutta väite, että se on käytännössä myrkyllistä on täyttä paskaa.
 
EI siitä kannata niin kauhee suurta numeroa tehdä. Ohje oli kumminkin: ''Ketogeeninen ruokavalio nimenomaan pitää tehdä painottuvaksi margariiniin, rypsiöljyyn ja muihin juokseviin kasivöljyihin sekä vältellä kookosöljyä ja voita sekä maaeläimen rasvaa (laardia).'' Sinne mahtuu myös niin tyydyttynyttä rasvaa myös. Pääsääntösesti kasviöljyihin nojaten. Eli mahtuu niin rypsi ja oliiviöljy mm. myös.

Mutta margariinia pieni porukka tuntuu pelkäävän. ''SE ON TEOLLISTA!! SE ON PROSESSOITUA! VOI EI, KAUHEETA!'' Not. Eikä sitä tarvitse käyttää. Yks työkalu muiden joukossa. Mutta väite, että se on käytännössä myrkyllistä on täyttä paskaa.
Totta, mutta margariinin pelkoon on syynsä sillä ensinmäiset sellaiset olivat täynnä trans rasvoja ja ilmeisesti pitävät jonkinverran niitä sisällään edelleenkin.

Se vähän syö jutun uskottavuutta jos se margariini mainitaan otsikossa. Totuuden nimissä sen jälkeen lopetin lukemisen kokonaan. Ymmärrän kyllä kuitenin pointin, että hänen mukaansa pitäisi suosia kasvisrasvoja ja tämän allekirjoitain.. osittain.
 
Minnesota coronary survey 1968-73: enempi siemenöljyjä suurempi kuolleisuus, tutkimusta ei julkaistu kuin vasta 20 vuoden jälkeen koska tulos väärä. Kole laski ja kuolleisuus nousi. Myös enkelin nimi oli poistettu tutkijoista kun se julkaistiin

Sydney diet hart study 1973 sama tulos: ryhmä jossa käytettiin enemmän siemenöljyä oli huonommat tulokset cdv:n ja kuolleisuuden suhteen

Womens healt initiative 700miljoonan usd tutkimus: low fat siemenöljy ja vain7% tyydyttynyttä. kontrolliryhmällä parempi tulos ja tutkimuksessa piilotettiin se että jos oli jo sydänsairaus taustalla niin tilanne huononi entisestään. Piilotus tehtiin virheellisenä rivisiirtona jossa terveiden tulos esitettiin sydänpotilaan tuloksena. Tuosta jäätiin myöhemmin kiinni mutta sitä ei korjattu raporttiin.


Eli kyllä näitä vastakkaisia tuloksia löytyy mutta jostain syystä ne ei kelpaa tai niitä vääristellään. Sydänsairaudet on kasvaneet samaa tahtia kun siemenöljyt on tullut ihmisten ruokavalioon ja käyttö niiden prosentuaalinen käyttö kasvanut. Siitä vain siirtymään pelkästään siemenöljyihin ja onnea geenien suhteen sillä kai sitäkin makroa jotkut kestävät. Edes puska ei voinut enää 2010 jälkeen väittää että tyydyttyneet rasvat johtaa sydänsairauksiin tutkimuksiin perustuen.

Edelleen suositellaan korkean hiilarin dieettiä diabeetikoille mikä on aivan järjetöntä.

.
 
Minnesota coronary survey 1968-73: enempi siemenöljyjä suurempi kuolleisuus, tutkimusta ei julkaistu kuin vasta 20 vuoden jälkeen koska tulos väärä. Kole laski ja kuolleisuus nousi. Myös enkelin nimi oli poistettu tutkijoista kun se julkaistiin

Sydney diet hart study 1973 sama tulos: ryhmä jossa käytettiin enemmän siemenöljyä oli huonommat tulokset cdv:n ja kuolleisuuden suhteen

Womens healt initiative 700miljoonan usd tutkimus: low fat siemenöljy ja vain7% tyydyttynyttä. kontrolliryhmällä parempi tulos ja tutkimuksessa piilotettiin se että jos oli jo sydänsairaus taustalla niin tilanne huononi entisestään. Piilotus tehtiin virheellisenä rivisiirtona jossa terveiden tulos esitettiin sydänpotilaan tuloksena. Tuosta jäätiin myöhemmin kiinni mutta sitä ei korjattu raporttiin.


Eli kyllä näitä vastakkaisia tuloksia löytyy mutta jostain syystä ne ei kelpaa tai niitä vääristellään. Sydänsairaudet on kasvaneet samaa tahtia kun siemenöljyt on tullut ihmisten ruokavalioon ja käyttö niiden prosentuaalinen käyttö kasvanut. Siitä vain siirtymään pelkästään siemenöljyihin ja onnea geenien suhteen sillä kai sitäkin makroa jotkut kestävät. Edes puska ei voinut enää 2010 jälkeen väittää että tyydyttyneet rasvat johtaa sydänsairauksiin tutkimuksiin perustuen.

Edelleen suositellaan korkean hiilarin dieettiä diabeetikoille mikä on aivan järjetöntä.

.
60-70 luvulla mm. margariineissa on ollu paljon transrasvoja. Ihan varmasti on kasvanu. Moni muu asia myöskin kasvanu vuosien varrella; kalorisaanti, rasvan saanti. Hiilarien ja sokerin saanti pienentyny.



Carbs%2Bvs.%2Bobesity%2B%2528sugar%2529.jpg



Another study conducted at the University of Washington tested the effect of dietary fat restriction on calorie intake and body weight in 16 overweight people using very careful measurements. When they were transitioned to a low-fat diet (15%) and told to eat as much as they wanted, their daily calorie intake dropped by 291 calories and they steadily lost weight and body fat over a 12-week period, losing 8 lbs (3.8 kg) total. Importantly, their total carbohydrate intake increased from 253 grams per day to 318 grams per day. Here’s the graph showing daily calorie intake and weight change (circles = calorie intake, diamonds = weight):

Weigle.jpg


Blood lipids

Circulating lipoproteins influence cardiovascular disease risk, and LDL is a particularly important one. Things that increase the number of LDL particles, and/or their total cholesterol cargo (called LDL cholesterol) tend to increase cardiovascular disease risk. The evidence supporting this is now extremely strong (1, 2). (312,321 participants)

As it turns out, butter increases LDL cholesterol and particle number more than most other fats (3, 4, 5, 6). While butter also increases “good” HDL cholesterol, recent drug trials have questioned the causal relevance of increasing HDL cholesterol, meaning that it may not actually protect you from an increase in LDL cholesterol (7).

Recent evidence suggests that the effect of dairy fat on LDL cholesterol depends heavily on the context in which the fat is delivered. Less refined forms of dairy such as yogurt, cheese, and cream have little effect on LDL cholesterol, even when they deliver the same amount of dairy fat as butter (8, 9, 10, 11)! Some research suggests that this is due to a protective substance in less refined dairy foods called the milk fat globule membrane, which is lost during the butter-making process (12).
 
Sattui juuri silmään tieto tuosta Sydney tutkimuksesta. Sen rahoitti margariiniteollisuus joten siksi raha loppui kun piti tulokset julkaista joten sitäkään ei julkaistu. Joku löysi datan kellarista ja julkaisi sen myöhemmin.
 
Onsse Mikasa kyllä taitava trolli, kun viekkaasti jätti rasvasotapommin tänne muhimaan, jotta pääsee taas vääntämään tutkimuksista :D

( tämä oli joke, älä ressaa)
 
@Murffipussi Jep, vuonna seitenkolme. Kannattaa tulla 40-50vuotta eteenpäin? Sillon oli transrasvoja margariineissa käsittääkseni hyvin paljon. Transravat ihan oikeesti ja aidosti oli riskiä lisäävä. Myöskin tupakkafirmat on maksellu promotakseen tupakan terveellisyyttä. Nyt eletään hienoa 2020 lukua. Hyvin pieniä määriä tyydyttynyttä ja vielä vähemmän transrasvoja nykyään. Millä keinoin? Ilkeät suuret elintarvikefirmat on käyttäny rahaa tod näk aika pirusti keksiäkseen, millä helvetillä sen saa pois. Teollisella menetelmällä. Ja vielä prosessoimallakin.
 
60-70 luvulla mm. margariineissa on ollu paljon transrasvoja. Ihan varmasti on kasvanu. Moni muu asia myöskin kasvanu vuosien varrella; kalorisaanti, rasvan saanti. Hiilarien ja sokerin saanti pienentyny.
Se tuonne toiseen keskusteluun laittamasi kuvan mukaan nimenomaan öljyn osuus oli kasvanut (toki öljyssä on kaloreita).
 
Jep, vuonna seitenkolme. Kannattaa tulla 40-50vuotta eteenpäin? Sillon oli transrasvoja margariineissa käsittääkseni hyvin paljon.
Totta, margariineissa oli transrasvoja, mutta eikös Minnesota-tutkimuksessa käytetty maissiöljyä ja Sydneyssä (vai oliko se tuo health initiative, muisti prakaa) safloriöljyä?
 
Nyt tuntuu, että puhutaan kahesta viiva viidestä eri asiasta samaan aikaan; toisaalta margariinin- luoja ties mikä sairauksia aiheuttavan syyn takia(ehkä pelkästään prosessoinnin ja teollisuuden) ja tyydyttyneen rasvan(kova) vaihtamisesta tyydyttymättömiin rasvoihin(pehmeisiin) ja juokseviin öljyihin- Korkeampi kalorin saanti ja hiilareista. Toisaalta kuuskyt luvun margariinin korkee transrasvan ja nykyajan transrasvattoman margariinista... Kyl mä tän handlaan mutta.. frenditkin menee taustalla!:unsure::)
 
Nyt tuntuu, että puhutaan kahesta viiva viidestä eri asiasta samaan aikaan; toisaalta margariinin- luoja ties mikä sairauksia aiheuttavan syyn takia(ehkä pelkästään prosessoinnin ja teollisuuden) ja tyydyttyneen rasvan(kova) vaihtamisesta tyydyttymättömiin rasvoihin(pehmeisiin) ja juokseviin öljyihin- Korkeampi kalorin saanti ja hiilareista. Toisaalta kuuskyt luvun margariinin korkee transrasvan ja nykyajan transrasvattoman margariinista... Kyl mä tän handlaan mutta.. frenditkin menee taustalla!:unsure::)
Mitähän helvettiä tossa sitten loppupeleissä oikein lukee? 😁 Ei pahalla mutta nyt meni jäsentely aivan perseelleen.
 
Mitähän helvettiä tossa sitten loppupeleissä oikein lukee? 😁 Ei pahalla mutta nyt meni jäsentely aivan perseelleen.
Ihan hyvä se on. Monesta asiasta erikseen tulee juttua.

Alkuperänen viesti oli, että kasvirasvoihin kannattaa nojata lähtökohtasesti ketodietin. Margariinia ei purematta nielty, jonka ymmärrän ihan täysin varsinkin jos margariini nähdään mitä se oli 40-50 vuotta sitten, eli täynnä transrasvoja. Muutenkaan en näe pointtia miksi pitäisi ottaa perusteluks jos 40-50 vuotta tehdyssä tutkimuksessa olisi ollut vilppiä, kun nämä asiat on vamistettu paljon myöhemmin? Sen aikanen margariini on ollu paskaa!

Sitten vihjaillaan miten hiilihydraateilla parannettava esidiabetes/diabetes on älytöntä; Hiilareita vähentämällä saa hyviä tuloksia, ei tarvitse tosin vetää 20-40grammaan. Ja hiilareiden piikkiin tietenkin menee lisääntynyt diabetes, vaikka sokerin syönti on vähentyny. Tietyissä piireissä. Vaikka kalorien syönti on kasvanut.

Hiilarin korvaaminen tyydyttyneellä rasvalla efekti:

Replacement of carbohydrates with SFA Results from multiple regression analysis (weighted for N) are summarized in Table 3 and demonstrate that for each 1% of dietary energy as carbohydrates replaced with an equivalent amount of SFA, there was a: ▶ significant increase1 in total cholesterol of 0.045 mmol/L (95% CI: 0.03 8, 0.051), in LDL cholesterol of 0.036 mmol/L (95% CI: 0.030, 0.043), in HDL cholesterol of 0.011 mmol/L (95% CI: 0.010, 0.013), in the LDL cholesterol to HDL cholesterol ratio of 0.007 (95% CI: 0.001, 0.014; P = 0.033), in ApoA-I of 8.4 mg/dL (95% CI: 6.4, 10.5) and in ApoB of 3.7 mg/dL (95% CI: 1.7, 5.8); ▶ significant decrease1 in triglyceride of 0.012 mmol/L (95% CI: –0.015, –0.008) and in the triglyceride to HDL cholesterol ratio of 0.016 (95% CI: –0.020, –0.012); and
We performed a meta-analysis of 60 selected trials and calculated the effects of the amount and type of fat on total:HDL cholesterol and on other lipids.
Conclusions: The effects of dietary fats on total:HDL cholesterol may differ markedly from their effects on LDL. The effects of fats on these risk markers should not in themselves be considered to reflect changes in risk but should be confirmed by prospective observational studies or clinical trials. By that standard, risk is reduced most effectively when trans fatty acids and saturated fatty acids are replaced with cis unsaturated fatty acids. The effects of carbohydrates and of lauric acid-rich fats on CAD risk remain uncertain. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12716665/

Sitten Minnesota Coronary Experiment-tutkimukseen, sen pääpointti on linoleenihapon(omega6) lisääminen ja tyydyttynyneen rasvan vähentäminen olisi aiheuttanu mm. sydänsairauksien riskin kohoamista. No, paljon myöhemmin tehdyissä tutkimuksissa saturoidun/tyydyttynyt/kovan rasvan korvaaminen kasviöljyillä on hyvä vaihtoehto.

''Kaikessa mediahiljaisuudessa on ilmestynyt Chowdhury’n jälkeen Farvidin ym. etenenvien väestötutkimusten meta-analyysi, jonka mukaan linolihapon runsas saanti ravinnosta suojaa sepelvaltiomotaudilta (16). Tulos havaittiin sekä ns. itsenäisenä tekijänä riippumatta muista tekijöistä, että myös ns. vaihtokauppa-analyysissä tyydyttyneeseen rasvaan kuin myös hiilihydraattiin. Farvidin ja Chowhury’n analyysien keskeisin ero valittuissa tutkimuksissa, analyysit olivat “syöneet sisäänsä” eri tutkimuksia.''

Background: Previous studies on intake of linoleic acid (LA), the predominant n-6 fatty acid, and coronary heart disease (CHD) risk have generated inconsistent results. We performed a systematic review and meta-analysis of prospective cohort studies to summarize the evidence regarding the relation of dietary LA intake and CHD risk. Conclusions: In prospective observational studies, dietary LA intake is inversely associated with CHD risk in a dose-response manner. These data provide support for current recommendations to replace saturated fat with polyunsaturated fat for primary prevention of CHD.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25161045/
Joten yks tutkimus 40-50 vuotta sitten ei kumoa nykypäivän tutkimuksia. Varsinkin kun osallistujia on 310 000 kun minnesota hommassa oli 9000 eli 34 kertaa suurempi.

We identified 13 published and unpublished cohort studies with a total of 310 602

Abstract

Background: Reduced saturated fat (SFA) consumption is recommended to reduce coronary heart disease (CHD), but there is an absence of strong supporting evidence from randomized controlled trials (RCTs) of clinical CHD events and few guidelines focus on any specific replacement nutrient. Additionally, some public health groups recommend lowering or limiting polyunsaturated fat (PUFA) consumption, a major potential replacement for SFA.


Conclusions: Prolonged exposure to lower LDL-C beginning early in life is associated with a substantially greater reduction in the risk of CHD than the current practice of lowering LDL-C beginning later in life.

The relative risk (RR) of major vascular events (a composite of cardiovascular death, acute MI or other acute coronary syndrome, coronary revascularization, or stroke) associated with the absolute reduction in LDL-C level; 5-year rate of major coronary events (coronary death or MI) associated with achieved LDL-C level.

In this meta-regression analysis, the use of statin and nonstatin therapies that act via upregulation of LDL receptor expression to reduce LDL-C were associated with similar RRs of major vascular events per change in LDL-C. Lower achieved LDL-C levels were associated with lower rates of major coronary events.

Kalorin saanti kasvanu, hiilarin saanti pienentyny, samaten kun diabetes lisääntynyt:
  • The number of people with diabetes rose from 108 million in 1980 to 422 million in 2014.
  • The global prevalence of diabetes* among adults over 18 years of age rose from 4.7% in 1980 to 8.5% in 2014 (1). https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/diabetes /https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20609967/
Myöskään linolenihappo(omega6) ei ole yhteydessä korkeempaan tulehdukseen vaikka keto piireissä uumoiltu arakidonihappo on se paha:

Results: Decreasing dietary linoleic acid by up to 90% was not significantly correlated with changes in arachidonic acid levels in the phospholipid pool of plasma/serum (p = 0.39). Similarly, when dietary linoleic acid levels were increased up to six fold, no significant correlations with arachidonic acid levels were observed (p = 0.72). However, there was a positive relationship between dietary gamma-linolenic acid and dietary arachidonic acid on changes in arachidonic levels in plasma/serum phospholipids.

Conclusions: Our results do not support the concept that modifying current intakes of dietary linoleic acid has an effect on changing levels of arachidonic acid in plasma/serum or erythrocytes in adults consuming Western-type diets. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21663641/

Satunnaistetuissa tutkimuksissa omega-6 rasvahappojen, erityisesti linolihapon, erittäin runsas saanti ei lisää tulehdusta, eikä vähäinen saanti vähennä tulehdusta (Johnson & Fritsche 2011). Linolihapon saanti ollut tässä systemoidussa katsauksessa mukana olleissa lisäystutkimuksissa noin 2-5-kertainen suomalaiseen saantiin nähden eli 20-50 g/pv vs. 10 g/pv, kun taas vähennystutkimuksissa linolihapon saanti ollut n. 5 g/pv eli puolet siitä mitä keskimääräinen suomalainen saa.

Linolihapon runsas saanti ei ole yhteydessä CRP-tulehdusarvoon väestötutkimuksien meta-analyysissä (Su 2017)

Tämä selittynee sillä, että minimaalinen määrä vain 0,3-0,6 % linolihaposta ylipäätään muuntuu arakidonihapoksi elimistössä (Demmelmeir 1999) ja sillä, että monissa ruuissa, erityisesti lihassa ja kalassa, on luontaista arakidonihappoa suurempia määriä kuin mitä linolihaposta keskimäärin muuntuu arakidonihapoksi elimistössä. On myös ilmeistä, että arakidonihappopitoisuus on tarkoin säädelty elimistössä.

Ps. Älkää naurako mulle, mulla on herkät tunteet. Nyt on pakko yrittää nukkua, silmät ihan ristissä kun piti käydä kymmeniä tutkimuksia läpi. Toisaalta tää on hyvä, oma osaaminen kasvaa.
 
Viimeksi muokattu:
No mutta huomenta päivää. JAtketaas tänään;

Tässä Margariinin valmistuksesta niin ei tarvii hölmöjä ja ''pelottavia'' meemejä jaella. Kerralla pistää faktat kuntoon, niin ei tarvii väärää tietoa jakaa:


120188417_3264908743592851_5236830829020377561_o.png



Onks toi nyt niin kauhean pelottava valmistus prosessi? No, ei pelot ole realististia useestikkaan.

Tässä vielä pauli ohukaisen kommentti pelottavasta margariinista:

Lauantaikevennys!
😁
Mutta on tässä asiaakin...
Somessa on viime viikon mittaan kiertänyt hölmö kuva, jossa väitetysti kuvataan margariinin valmistusprosessi. Sille ei ole annettu mitään alkuperäislähdettä, eikä tiedossa liene, millä tarkkudella kuva osuu lähellekään todellisuutta. Sanavalintoja myöten viesti on kuitenkin selvä; margariini on "teollista" ja pelottavaa, ja siten sen siis täytyy olla terveydelle haitallista. Ja sitten sitä vielä kehdataan markkinoida "terveysruokana!"
Tässä logiikassa ei tietysti ole päätä eikä häntää. Luonnollisuus tai luonnottomuus ei edelleenkään kerro mitään siitä, mikä on vaikutus terveyteen
. Sitä pitää katsoa tieteellisten tutkimusten valossa. Hengityskone ja sydämensiirto ovat äärimmäisen luonnottomia toimenpiteitä, mutta pelastavat henkiä. Uraani on täysin luonnollista, mutta sen syöminen on terveydelle melkoisen haitallista. Ja on ihan selvää, ettei margariini tule mistään vuolaana virtaavasta vuoristopurosta, vaan se valmistetaan - aivan kuten esimerkiksi terveysvaikutuksilla markkinoitavat eteeriset öljyt.
Mitä margariiniin tulee, sen haitallisuudesta ei ole vahvaa tieteellistä näyttöä. Toisaalta näyttö sen suorasta hyödystä esimerkiksi kuolleisuuteen tai sairastuvuuteen on myös suhteellisen heikkoa. Mutta mitenpä se voisi kovin vahvaa ollakaan? Mietitäänpä, miten pieni osa päivittäisestä ravinnosta on margariinia (tai edes voita). Ja laitetaan tämä vielä kaikkien muiden elämäntapatekijöiden kontekstiin, mikä lopulta sen kuolleisuus- ja sairastavuusriskin määrittää.
Se, mitä laitat leivän päälle, on lähinnä vain yksi työkalu monien joukossa vaikuttamaan kokonaisrasvan laatuun päivän aikana. Koko päivän aikana nautittu rasva viikkojen, kuukausien ja vuosien mittaan alkaa luultavasti näkyä terveydessä jonkin verran. Ja yksi mittari tälle vaikutukselle on veren rasva-arvot. Margariinin suosimisen funktio on siirtää hieman sitä rasvan laatua tyydyttyneestä tyydyttymättömään. Siinä se. Siitä ei tarvitse tehdä mitään mörköä tai pelastajaa, eikä todellakaan mitään keskeistä uskonkappaletta ruokavaliosi keskellä.
Itse en käytä margariinia, koska tarjolla on ravinteikkaampia ja mielestäni maistuvampiakin vaihtoehtoja, kuten erilaiset hummukset
😋
Minulla ei siis henkilökohtaisesti ole siinä penniäkään kiinni.
Mutta siihen haluan puuttua, että tällaisten narratiivien, eli tarinoiden avulla lietsotaan irrationaalista pelkoa ja epäluuloa. Tieteellinen näyttö on se, mikä ratkaisee - ei se, kutsutaanko heksaania liuottimeksi vai orgaaniseksi aineeksi. Tai C-vitamiinia vitamiiniksi vai happojohdannaiseksi. Nämä ovat pelkkää tarinankerrontaa, jolla on tarkoitus luoda mielikuvia. Oheisessa kuvassa kaikki pelottavat sanat on korvattu luonnollisuutta, puhtautta ja yleistä ihanuutta korostavilla sanoilla. Samasta asiasta saa täysin erilaisen vain valitsemalla eri sanat. Margariini on silti margariinia ja sen terveysvaikutukset eivät riipu sanoista, vaan näytöstä.


Joten pliis, lopettakaa sen misinformaation levitys.
 
Mun mielestä molemmat kuvat margariinin valmistuksesta edustavat ääripäätä ja totuus on jossain välissä siellä.

Se on kyllä sanottava, että on se nykymargariini aika kaukana siitä mitä se oli vielä muutama vuosi kymmen sitten. Mutta en itse periaatteestakaan käytä sitä. Itseasiassa ei ole edes käyttötarkoitusta, kun en kauheasti leivo tai syö leipää.

Mantelileivän tekemiseen käytän oliiviöljyä, joka ei sekään tuoretta hedelmämehua ole nähnytkään ja samanlaiset hyökkäyskuvat siitäkin saa aikaan. Sama koskee myös mantelijauhoja ja itse manteleita, nekin ovat käytännössä täynnä hometta ja härskiintynytt rasvaa. Tieto lisää tuskaa.
 
Ei vaikuttaisi eläinrasva olevan jenkkien lihavuuden nousun takana. Laatikaisen kasvirasvaohje mukailee pitkälti jenkkien graapheja kasvirasvan suhteen.


Figure%2B3.PNG


LA+in+body+fat.jpg


imrs.php
Kyllähän kasvirasvojen käyttö nousee ihan helevetisti kun syödään enenevissä määrin einestä, pikaruokaa, kaikkea hyvää uppopaistettua(tässäkin on joskus käytetty eläinrasvaa, ei enää) ymym.
Ei se kasvirasvan kulutus tule margariinista ja öljystä jota itse laitettiaisi ruokan.
Kasvirasva on halpaa. Eineksen pitää olla halpaa, sieltä se nouseva kulutus tulee
 
Tämä selittynee sillä, että minimaalinen määrä vain 0,3-0,6 % linolihaposta ylipäätään muuntuu arakidonihapoksi elimistössä (Demmelmeir 1999) ja sillä, että monissa ruuissa, erityisesti lihassa ja kalassa, on luontaista arakidonihappoa suurempia määriä kuin mitä linolihaposta keskimäärin muuntuu arakidonihapoksi elimistössä. On myös ilmeistä, että arakidonihappopitoisuus on tarkoin säädelty elimistössä.
Pitää ottaa vielä esille, että toinen varteenotettava ongelma omega-6:iin liittyen on 4-HNE metaboliitti: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3824598/
Sitä Laatikainen ei taida käsitellä?
 
Back
Ylös Bottom