Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
EI siitä kannata niin kauhee suurta numeroa tehdä. Ohje oli kumminkin: ''Ketogeeninen ruokavalio nimenomaan pitää tehdä painottuvaksi margariiniin, rypsiöljyyn ja muihin juokseviin kasivöljyihin sekä vältellä kookosöljyä ja voita sekä maaeläimen rasvaa (laardia).'' Sinne mahtuu myös niin tyydyttynyttä rasvaa myös. Pääsääntösesti kasviöljyihin nojaten. Eli mahtuu niin rypsi ja oliiviöljy mm. myös.Mikä siinä margariinissa nyt on niin hienoa, että pitää kokoajan sitä mainostaa?
Miksi ei pysytä niissä rasvan alkulähteissä kuten oliivit, rasvainen kala, avokadot ja pähkinät ENNEN kuin niistä jalostetaan pullokamaa?
Totta, mutta margariinin pelkoon on syynsä sillä ensinmäiset sellaiset olivat täynnä trans rasvoja ja ilmeisesti pitävät jonkinverran niitä sisällään edelleenkin.EI siitä kannata niin kauhee suurta numeroa tehdä. Ohje oli kumminkin: ''Ketogeeninen ruokavalio nimenomaan pitää tehdä painottuvaksi margariiniin, rypsiöljyyn ja muihin juokseviin kasivöljyihin sekä vältellä kookosöljyä ja voita sekä maaeläimen rasvaa (laardia).'' Sinne mahtuu myös niin tyydyttynyttä rasvaa myös. Pääsääntösesti kasviöljyihin nojaten. Eli mahtuu niin rypsi ja oliiviöljy mm. myös.
Mutta margariinia pieni porukka tuntuu pelkäävän. ''SE ON TEOLLISTA!! SE ON PROSESSOITUA! VOI EI, KAUHEETA!'' Not. Eikä sitä tarvitse käyttää. Yks työkalu muiden joukossa. Mutta väite, että se on käytännössä myrkyllistä on täyttä paskaa.
60-70 luvulla mm. margariineissa on ollu paljon transrasvoja. Ihan varmasti on kasvanu. Moni muu asia myöskin kasvanu vuosien varrella; kalorisaanti, rasvan saanti. Hiilarien ja sokerin saanti pienentyny.Minnesota coronary survey 1968-73: enempi siemenöljyjä suurempi kuolleisuus, tutkimusta ei julkaistu kuin vasta 20 vuoden jälkeen koska tulos väärä. Kole laski ja kuolleisuus nousi. Myös enkelin nimi oli poistettu tutkijoista kun se julkaistiin
Sydney diet hart study 1973 sama tulos: ryhmä jossa käytettiin enemmän siemenöljyä oli huonommat tulokset cdv:n ja kuolleisuuden suhteen
Womens healt initiative 700miljoonan usd tutkimus: low fat siemenöljy ja vain7% tyydyttynyttä. kontrolliryhmällä parempi tulos ja tutkimuksessa piilotettiin se että jos oli jo sydänsairaus taustalla niin tilanne huononi entisestään. Piilotus tehtiin virheellisenä rivisiirtona jossa terveiden tulos esitettiin sydänpotilaan tuloksena. Tuosta jäätiin myöhemmin kiinni mutta sitä ei korjattu raporttiin.
Eli kyllä näitä vastakkaisia tuloksia löytyy mutta jostain syystä ne ei kelpaa tai niitä vääristellään. Sydänsairaudet on kasvaneet samaa tahtia kun siemenöljyt on tullut ihmisten ruokavalioon ja käyttö niiden prosentuaalinen käyttö kasvanut. Siitä vain siirtymään pelkästään siemenöljyihin ja onnea geenien suhteen sillä kai sitäkin makroa jotkut kestävät. Edes puska ei voinut enää 2010 jälkeen väittää että tyydyttyneet rasvat johtaa sydänsairauksiin tutkimuksiin perustuen.
Edelleen suositellaan korkean hiilarin dieettiä diabeetikoille mikä on aivan järjetöntä.
.
Se tuonne toiseen keskusteluun laittamasi kuvan mukaan nimenomaan öljyn osuus oli kasvanut (toki öljyssä on kaloreita).60-70 luvulla mm. margariineissa on ollu paljon transrasvoja. Ihan varmasti on kasvanu. Moni muu asia myöskin kasvanu vuosien varrella; kalorisaanti, rasvan saanti. Hiilarien ja sokerin saanti pienentyny.
Totta, margariineissa oli transrasvoja, mutta eikös Minnesota-tutkimuksessa käytetty maissiöljyä ja Sydneyssä (vai oliko se tuo health initiative, muisti prakaa) safloriöljyä?Jep, vuonna seitenkolme. Kannattaa tulla 40-50vuotta eteenpäin? Sillon oli transrasvoja margariineissa käsittääkseni hyvin paljon.
Mitähän helvettiä tossa sitten loppupeleissä oikein lukee? Ei pahalla mutta nyt meni jäsentely aivan perseelleen.Nyt tuntuu, että puhutaan kahesta viiva viidestä eri asiasta samaan aikaan; toisaalta margariinin- luoja ties mikä sairauksia aiheuttavan syyn takia(ehkä pelkästään prosessoinnin ja teollisuuden) ja tyydyttyneen rasvan(kova) vaihtamisesta tyydyttymättömiin rasvoihin(pehmeisiin) ja juokseviin öljyihin- Korkeampi kalorin saanti ja hiilareista. Toisaalta kuuskyt luvun margariinin korkee transrasvan ja nykyajan transrasvattoman margariinista... Kyl mä tän handlaan mutta.. frenditkin menee taustalla!
Ihan hyvä se on. Monesta asiasta erikseen tulee juttua.Mitähän helvettiä tossa sitten loppupeleissä oikein lukee? Ei pahalla mutta nyt meni jäsentely aivan perseelleen.
We performed a meta-analysis of 60 selected trials and calculated the effects of the amount and type of fat on total:HDL cholesterol and on other lipids.Replacement of carbohydrates with SFA Results from multiple regression analysis (weighted for N) are summarized in Table 3 and demonstrate that for each 1% of dietary energy as carbohydrates replaced with an equivalent amount of SFA, there was a: ▶ significant increase1 in total cholesterol of 0.045 mmol/L (95% CI: 0.03 8, 0.051), in LDL cholesterol of 0.036 mmol/L (95% CI: 0.030, 0.043), in HDL cholesterol of 0.011 mmol/L (95% CI: 0.010, 0.013), in the LDL cholesterol to HDL cholesterol ratio of 0.007 (95% CI: 0.001, 0.014; P = 0.033), in ApoA-I of 8.4 mg/dL (95% CI: 6.4, 10.5) and in ApoB of 3.7 mg/dL (95% CI: 1.7, 5.8); ▶ significant decrease1 in triglyceride of 0.012 mmol/L (95% CI: –0.015, –0.008) and in the triglyceride to HDL cholesterol ratio of 0.016 (95% CI: –0.020, –0.012); and
Conclusions: The effects of dietary fats on total:HDL cholesterol may differ markedly from their effects on LDL. The effects of fats on these risk markers should not in themselves be considered to reflect changes in risk but should be confirmed by prospective observational studies or clinical trials. By that standard, risk is reduced most effectively when trans fatty acids and saturated fatty acids are replaced with cis unsaturated fatty acids. The effects of carbohydrates and of lauric acid-rich fats on CAD risk remain uncertain. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12716665/
Joten yks tutkimus 40-50 vuotta sitten ei kumoa nykypäivän tutkimuksia. Varsinkin kun osallistujia on 310 000 kun minnesota hommassa oli 9000 eli 34 kertaa suurempi.Background: Previous studies on intake of linoleic acid (LA), the predominant n-6 fatty acid, and coronary heart disease (CHD) risk have generated inconsistent results. We performed a systematic review and meta-analysis of prospective cohort studies to summarize the evidence regarding the relation of dietary LA intake and CHD risk. Conclusions: In prospective observational studies, dietary LA intake is inversely associated with CHD risk in a dose-response manner. These data provide support for current recommendations to replace saturated fat with polyunsaturated fat for primary prevention of CHD.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25161045/
Background: Reduced saturated fat (SFA) consumption is recommended to reduce coronary heart disease (CHD), but there is an absence of strong supporting evidence from randomized controlled trials (RCTs) of clinical CHD events and few guidelines focus on any specific replacement nutrient. Additionally, some public health groups recommend lowering or limiting polyunsaturated fat (PUFA) consumption, a major potential replacement for SFA.
Conclusions: Prolonged exposure to lower LDL-C beginning early in life is associated with a substantially greater reduction in the risk of CHD than the current practice of lowering LDL-C beginning later in life.
The relative risk (RR) of major vascular events (a composite of cardiovascular death, acute MI or other acute coronary syndrome, coronary revascularization, or stroke) associated with the absolute reduction in LDL-C level; 5-year rate of major coronary events (coronary death or MI) associated with achieved LDL-C level.
In this meta-regression analysis, the use of statin and nonstatin therapies that act via upregulation of LDL receptor expression to reduce LDL-C were associated with similar RRs of major vascular events per change in LDL-C. Lower achieved LDL-C levels were associated with lower rates of major coronary events.
Pakko olla terveellistä
Kyllähän kasvirasvojen käyttö nousee ihan helevetisti kun syödään enenevissä määrin einestä, pikaruokaa, kaikkea hyvää uppopaistettua(tässäkin on joskus käytetty eläinrasvaa, ei enää) ymym.Ei vaikuttaisi eläinrasva olevan jenkkien lihavuuden nousun takana. Laatikaisen kasvirasvaohje mukailee pitkälti jenkkien graapheja kasvirasvan suhteen.
Pitää ottaa vielä esille, että toinen varteenotettava ongelma omega-6:iin liittyen on 4-HNE metaboliitti: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3824598/Tämä selittynee sillä, että minimaalinen määrä vain 0,3-0,6 % linolihaposta ylipäätään muuntuu arakidonihapoksi elimistössä (Demmelmeir 1999) ja sillä, että monissa ruuissa, erityisesti lihassa ja kalassa, on luontaista arakidonihappoa suurempia määriä kuin mitä linolihaposta keskimäärin muuntuu arakidonihapoksi elimistössä. On myös ilmeistä, että arakidonihappopitoisuus on tarkoin säädelty elimistössä.