Ketoosidieetti

No nestevajaus tarkoittaa postauksessani melkolailla samaa kuin se, että olet juonut liian vähän :).

niin paitsi pitää muistaa, että perinteinen "nestehukka" ei oikeasti ole vajausta H2O vaan juurikin mineraaleista, kuten natriumista.
Veden juonti silloin vain pahentaa asiaa tai yleensä tulee vain läpi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Oliko siellä Hesarissa tieteellisiä perusteluja tuolle (en pääse lukemaan)?

En kattonu hesarissa, mut lihoin 60kg 6vuoden sijaan niin on saanut käydä välillä lääkärissä, voin kertoa että niillä on siellä "uudet ohjeet".
Siellä kun puhuttiin ja mietin että pitäisi alkaa taas kuntoilemaan niin yhtä lihava sälli kuin ite
vastapuolella sanoi että ei toinna kun et oo "kovin lihava"... bmi ylitti 40...
Tämä mies sitten antoi minulle ohjeet: proteiinia elä paljoa syö ettet liho ainakaan. Liiallinen proteiinin saanti johtaa lihomiseen, on epäterveellistä, sekä ennenkaikkea TARPEETONTA :)
 
En kattonu hesarissa, mut lihoin 60kg 6vuoden sijaan niin on saanut käydä välillä lääkärissä, voin kertoa että niillä on siellä "uudet ohjeet".
Siellä kun puhuttiin ja mietin että pitäisi alkaa taas kuntoilemaan niin yhtä lihava sälli kuin ite
vastapuolella sanoi että ei toinna kun et oo "kovin lihava"... bmi ylitti 40...
Tämä mies sitten antoi minulle ohjeet: proteiinia elä paljoa syö ettet liho ainakaan. Liiallinen proteiinin saanti johtaa lihomiseen, on epäterveellistä, sekä ennenkaikkea TARPEETONTA :)

Mulla on aika samanlainen stoori.

Havahduin muutama vuosi sitten että helvetti, mähän oon sumee läski!
Lekuri sano verikokeiden jälkeen että nyt poika alotat kaikki pillerit ja pakotti menee ravintoterapeutille, joka näytti pyramiidit ja lautasmallit.

Sanoin molemmille ei kiitos ja suuntasin punttisalille.
Aloin syömään myös enemmän ja "väärin" ja näin paino laski 40kg.
Kaikki arvot tipahti samoin tein.

Sen jälkeen alkoi mulla natsivaihe eli vain minun mallini on oikea ja muu on paskaa.
Nyt omien ja tuttujen ja miksei foorumi/tube videoiden valossa asenne on vähän muuttunut siihen suuntaan, että loppupeleissä se tapa millä ylipainosta pääsee pois on ihan sama, sillä se ylipaino on se pahin!

Ja jokaiseen tapaan kuuluu jokin mörkö mitä pitää pitää poissa jollain tavalla tai sitten tapoja voi vaihdella, kuten nyt tein kun ketolle rupesin pitkällisen mielenkiinnon jälkeen.
Jokaiseen mörköön on myös olemassa tavat jolla haittoja voi vähentää tai asian kanssa elää.

Olen myös huomannut että kaikenlaiset tutkimukset ne vain vie fokusta siltä itse päämäärältä. Jokaisesta tutkimuksesta löytyy vastatutkimus tai joku sälli kertomaan mikä siinä oli vikana. Sen takia en enää jaksa niitäkään lukea.
 
Oliko siellä Hesarissa tieteellisiä perusteluja tuolle (en pääse lukemaan)?
No eipä tietenkään, vaan tuo oli tuommonen aivan käsittämätön ummehtunut tokaisu. Otsikon mukaisesti pohdittiin sokerin haittoja, mutta piti tuttuun tapaan nostaa esille kuidun puute, suola, rasva ja proteiini. Ehkä vähän uutena ässänä hihasta tuli tuo proteiini. Tuskin Suomessa kukaan saa alle ohjearvon proteiinia, mutta ongelmahan on pääasiassa, että minkä kylkiäisenä se proteiini tulee. Vedetään kaksin käsin leipää ym ja sieltä se lopulta se 0.8g/kg tulee kasaan, mutta minkä energiamäärän kaverina. Ei ihme, että läskiä riittää. Nämä urpot vois tutustua "protein leverage" käsitteeseen. Hyvänä kansantajuisena opuksena siihen auttaisi vaikka Eat like the animals kirja.
 
mutta ongelmahan on pääasiassa, että minkä kylkiäisenä se proteiini tulee. Vedetään kaksin käsin leipää ym ja sieltä se lopulta se 0.8g/kg tulee kasaan, mutta minkä energiamäärän kaverina.
Taitaa päteä osittain sama kuituun. Ne suositellaan saatavaksi täysjyvästä, mutta unohdetaan, että täysjyvästä saadaan keskimäärin yhtä grammaa kuitua kohden 5 grammaa imeytyvää hiilaria ja ruisleivän kyseessä ollessa myös sitä suolaa aika lailla. Pavuissa tuo suhde on keskimäärin 3/1 ja monissa kasviksissa 2/1 tai 1/1. Paljonkohan sitä kuitua taas suositeltiinkaan?
 
Paljonkohan sitä kuitua taas suositeltiinkaan?
Vastaan itselleni kuidusta, eli ei näytä olevan määrää speksattuna suosituksissa. Täysjyvää kylläkin 9 annosta aikuiselle miehelle, leiväksi muutettuna ilmeisesti 9 viipaletta. Jos viipale painaisi vaikkapa 33gr, niin tuosta tulisi päiväannokseksi 300gr ruisleipää. Jos käytetään filelin tietoja perinteisestä ruisleivästä, tuosta tulisi suolaa rapiat 3,6gr. 33gr kuitua ja 131gr tärkkelystä.
 
No eipä tietenkään, vaan tuo oli tuommonen aivan käsittämätön ummehtunut tokaisu. Otsikon mukaisesti pohdittiin sokerin haittoja, mutta piti tuttuun tapaan nostaa esille kuidun puute, suola, rasva ja proteiini. Ehkä vähän uutena ässänä hihasta tuli tuo proteiini. Tuskin Suomessa kukaan saa alle ohjearvon proteiinia, mutta ongelmahan on pääasiassa, että minkä kylkiäisenä se proteiini tulee. Vedetään kaksin käsin leipää ym ja sieltä se lopulta se 0.8g/kg tulee kasaan, mutta minkä energiamäärän kaverina. Ei ihme, että läskiä riittää. Nämä urpot vois tutustua "protein leverage" käsitteeseen. Hyvänä kansantajuisena opuksena siihen auttaisi vaikka Eat like the animals kirja.
Se on ihan hyvä, ettei lähdetä demonisoimaan yhtä makroa (tai makron alaluokkaa), vaan otetaan kokonaisuus huomioon.

Ja tuskin se suomalaisten lihominen mistään leivästä johtuu (leivän päälle tietysti monet laittaa melkoisen määrän sitä energiaa), vaikka karppaajien mielestä se leipä taitaakin olla irtokarkeista seuraava kun pahimpia syötäviä mietitään.
 
Vastaan itselleni kuidusta, eli ei näytä olevan määrää speksattuna suosituksissa. Täysjyvää kylläkin 9 annosta aikuiselle miehelle, leiväksi muutettuna ilmeisesti 9 viipaletta. Jos viipale painaisi vaikkapa 33gr, niin tuosta tulisi päiväannokseksi 300gr ruisleipää. Jos käytetään filelin tietoja perinteisestä ruisleivästä, tuosta tulisi suolaa rapiat 3,6gr. 33gr kuitua ja 131gr tärkkelystä.

Et kysynyt, mutta kirjoitan:
100g, risetti suomalainen pellavansimenrouhe
E: 448kcal, P: 23,7g R:32,5g(2,9tyyd), HH: 2, RAVINTOKUITU 32,2g

Itellä ei oo kuitu koskaan oikeastaan tullut kysymykseksi, vatsa on toiminut kunhan viljat on poissa.
Silloinkin toimii, mutta vähän vaativammin. (mutta tuskin 100g:kään tätä kauhean paha olisi, enempi vettä vaan JOS esim. tuon 33g kuitua haluaisi välttämättä saada kasaan)
Silti jäi heti ekoilta ketoilta tuo 20-25g pellavapuuro(kahvikupilliseen vettä laitan likoamaan), maistuu hyvältä ja täyttää. Itse juon aina yöksi[silmämitalla sekoamissuhteen perusteella annos, ei minkään muun, nyt vaan pelleilin sen vaa'n kanssa kun siitä maksoin, tohon väliin näyttää osuvan].
 
Ja tuskin se suomalaisten lihominen mistään leivästä johtuu (leivän päälle tietysti monet laittaa melkoisen määrän sitä energiaa), vaikka karppaajien mielestä se leipä taitaakin olla irtokarkeista seuraava kun pahimpia syötäviä mietitään.

No ei nyt sentään. Riisihän se pahin on. ;-)
 
100g, risetti suomalainen pellavansimenrouhe
E: 448kcal, P: 23,7g R:32,5g(2,9tyyd), HH: 2, RAVINTOKUITU 32,2g

Toi on hyvä.

Kookosjauhossa on muuten kuitua melkein 40% ja niistä saa tehtyä esim. pirun hyvä jenkkityylisiä pannukakkuja mikäli sellaisia kaipaa, resepti (noin luokkaa):
- 3 kananmunaa
- purkki kermaviiliä
- suolaa
- "sopivasti" kookosjauhoa
- jos ei ketoile ja haluaa lisää makeutta voi laittaa esim. banaanin soseutettuna tai hunaja
- leivinjauhetta / ruokasoodaa + omenasiideriviinietikkaa
 
Mulla oli jo 6,4 (ennen ollut aina 4,x riipumatta onko syönyt juuri vai ei, treenannut, nukkunut mitävaan).'
Lekuri ei ees huomauttanut, huomasin ite kantaa selatessa. Oli onneks lähekkäin pari yleislabraa, jossa tuo näkyi niin keton aloitettua oli palannut 4,x:n...

e: Enkä joutun asiadoosiin tms. ja kuollut, kait tää on vielä pelastettavissa oleva tilanne :)
 
En ole lääkäri, mutta esimerkiksi UK:ssa 5.9 (yli 5.5) lasketaan esidiabetekseksi: https://www.diabetes.co.uk/diabetes_care/blood-sugar-level-ranges.html
Yhdysvalloissa raja näyttää olevan 5.6 (100mg/dl): https://www.diabetes.org/a1c/diagnosis
Muistanko oikein että sanoit mikasa90 olevasi lääkäri? 5.9 on ilmeisesti täällä vielä "normaali"?
En oo lääkäri. Sä muistit siitä mun kirjotusvirheestä kun mun tarkotus oli kysyä sulta ”ootko sä”😁 parista viikosta kuukaus sitten. Mietin pitkään kirjotanko ja korjaanko mut aattelin et se on liian selkee kirjotusvirhe,vaikka saatto kieltämättä kuvan et joo. En oo varma onko viiterajat mittaussysteemien vuoks hieman eri.

edit käypähoito
  • Potilailla, joilla on klassiset diabetekseen liittyvät oireet (jano, suuret virtsamäärät, selittämätön laihtuminen), diagnoosi voi perustua satunnaiseen plasman yli 11 mmol/l:n glukoosipitoisuuteen 40, 41. Ks. taulukko 1.
  • Nopeasti kehittyneiden oireiden yhteydessä verenglukoosi on aina mitattava. HbA1c voi olla poikkeuksellisesti jopa normaali.
  • Oireettomilla diagnoosi perustuu joko plasman glukoosipitoisuuden suurentuneeseen paastoarvoon (vähintään 7 mmol/l) tai kahden tunnin arvoon glukoosirasituskokeessa (yli 11 mmol/l) tai HbA1c:n mittaukseen (≥ 48 mmol/mol, ≥ 6,5 %).
    • Poikkeava tulos on tarkistettava eri päivänä, jos potilaalla ei ole oireita ja jos diagnoosi perustuu yksinomaan paastoarvoon tai 2 tunnin arvoon.
    • Pelkän plasman glukoosipitoisuuden paastoarvon mittauksen tai HbA1c-arvon perusteella löydetään vain osa diabetestapauksista, joten suuren riskin potilaalle tulee tehdä 2 tunnin glukoosirasituskoe A.
      • Glukoosirasitusta ei tarvita diabeteksen diagnoosia varten, jos kriteerit täyttyvät jo paastoarvojen perusteella.
      • Glukoosirasituskokeen 1 tunnin arvolle ei ole viitearvoja, joten sitä ei voida käyttää diagnostiikassa.
  • Diabeteksen esiasteet:
    • Jos plasman glukoosipitoisuuden paastoarvo on 6,1–6,9 mmol/l, kyse on suurentuneesta glukoosipitoisuuden paastoarvosta (impaired fasting glucose, IFG).
    • Jos plasman glukoosipitoisuuden 2 tunnin arvo on 7,8 mmol/l–11,0 mmol/l, kyse on heikentyneestä glukoosinsiedosta (impaired glucose tolerance, IGT).
 
Viimeksi muokattu:
^ Paastosokerin mittauksen kaveriksi kun saataisiin paastoinsuliinin mittaus, niin ongelmat nähtäisiin vuosikausia ennen kuin ne ilmenee sokerissa. Voi olla että 5.9mmol paastoarvolla oleva henkilöllä on täysin terve aineenvaihdunta, kun taas voi olla joku jolla on 5.5mmol arvo, mutta aineenvaihdunnan suunta pahasti huonoon suuntaan. Eli millä insuliinin arvolla mikäkin glukoosiarvo tulee.
 
^ Paastosokerin mittauksen kaveriksi kun saataisiin paastoinsuliinin mittaus, niin ongelmat nähtäisiin vuosikausia ennen kuin ne ilmenee sokerissa. Voi olla että 5.9mmol paastoarvolla oleva henkilöllä on täysin terve aineenvaihdunta, kun taas voi olla joku jolla on 5.5mmol arvo, mutta aineenvaihdunnan suunta pahasti huonoon suuntaan. Eli millä insuliinin arvolla mikäkin glukoosiarvo tulee.
Haiskahtaa taas pahasti kikalta, jonka perusteella voidaan leikkiä, että karppaajien huonommat veriarvot eivät oikeasti ole huonompia. Vähän niin kuin se LDL-partikkelien koko.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös Bottom