Tutkimuksissa ja yleisestikkin pitäisi huomioida ihmisten erilainen insiliiniresistenssi jolla on kyllä vaikutusta siihen millä makroilla on syytä edetä ravinnon suhteen. Tim Nokes kirjottaa asiasta paljon ja perustelee kyllä väitteensä tutkimuksilla.Siitä on vuoren kokoinen läjä tutkittua tietoa, että kun kalorit ja proteiini matchätään, niin se on ihan sama laihtumisen (ei siis nesteen poistumisen) suhteen, onko low fat vai low carb.
Ja karppausgurut ovat epäonnistuneet jopa omissa tutkimuksissaan, kun ovat tätä faktaa yrittäneet kumota.
Melkeen kyllä olisi syytä alkaa tekemään ravintosuosituksia "normaaliin" metaboliaan ja sitten ihmisille joilla se insuliiniresistenssi on heikentynyt syystä tai toisesta.
Mä uskon aikalailla, että juuri tuosta tulee se ero siinä, että miten voi isommilla kaloreilla tulla tulosta verraten toiseen makroravinne malliin.
En usko, että normaalissa kropassa noilla on mitään eroa toisiinsa.
On itselläni.tälläinen melko raju kokenus asiasta ja se nyt toki on vaan yhden henkikön kokemus ja ei siten kerro yleisesti ilmiöstä sen enempää kuin minulle.
Henk. koht. insuliiniresistenssi romahti lähes täysin, täysin selittämättömästi ja poikkeuksellisen rajusti.
Viimeksi muokattu: