Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nytkun on vähä yli 2 viikkoo oltu ketolla ja tosiaan 4-5kg pudonnut, olisiko aika pitää tankkauspäivä?enemmän haittaa kun hyötyä vai?
WTF? Ei normaaliin ei-ketogeeniseen low carb -dieettiin pohjautuvia nyrkkisääntöjä refeedeistä voi ekstrapoloida ketodieettiin. Syklisellä ketolla yksi massiivinen hiilaritankkaus noin kerran viikossa, eikä todellakaan mitään ketoosia koko ajan keskeyttäviä hiilaripäiviä. 2x viikossa refeedit ainoastaan ei-ketogeenisellä low carb -dieetillä.Kukin tekee tietysti tavalaan, mutta lihasmassan määrästä, painonpudotuksen tahdista ja omista tavoitteista riippuen tankkauspäiviä voi pitää joka kaksikin viikossa. Tässä vaiheessa on hyvä huomioida, että TANKKAUSPÄIVÄ (=refeed) EI OLE MÄTTÖPÄIVÄ. Tankkauspäivänä siis korvataan normaalisti ketopäivinä tulevaa rasvaa hiilihydraateilla siten, että kokonaiskalorit eivät valttämättä edes tankkauspäivänä mene plussalle. Tämä siis jos ketodietillä ollaan nimenomaan painonpudotustarkoituksessa.
Hiilihydraatteja tankkaamalla pyritään täyttämään kropan glykogeenivarastoja, buustaamaan aineenvaihduntaa sekä silyttämään lihasmassaa jatkuvaa ketoosia paremmin.
Hulkki on muistaakseni joskus antanut aiheeseen liittyvän varsin hyvän ja kattavan vastauksen täällä: http://fast.emedia.fi/?mid=501&a=show&id=400
edit. vaik tais tämä vastaus tulla hieman myösässä, kun ilmeisesti jo tuon mättöpäivän taisit pitää ( http://www.pakkotoisto.com/ravinto/75992-maettoepaeivae-24/#post3027908 ) ?
WTF? Ei normaaliin ei-ketogeeniseen low carb -dieettiin pohjautuvia nyrkkisääntöjä refeedeistä voi ekstrapoloida ketodieettiin. Syklisellä ketolla yksi massiivinen hiilaritankkaus noin kerran viikossa, eikä todellakaan mitään ketoosia koko ajan keskeyttäviä hiilaripäiviä. 2x viikossa refeedit ainoastaan ei-ketogeenisellä low carb -dieetillä.
Mites ketoilijat tekee lihoilleen kastikkeita vai tekeekö? Kattelin et esim blåbandin curryjauheessa on 80% hiilaria ni jos sitä jonku ruokalusikallisenkin ( ~10g) laittaa ni siinähän on jo 8g HH!?!?! Ite yritän tähdätä alle 20g HH / päivä niin minimillä kuin menee... Kastikkeen oon sit vaan vääntäny niin et mitä pannuun jää rasvaa ja mausteita ni sit snadisti kermaa ja vettä siihen ja sekotus ni tarttuu mukaan ne mausteet ja litku lihan päälle vaan... mutta se jää kovin laihaksi kastikkeeksi... Käytättekö te kastikkeita ja millaisia jos käytätte?
Mä teen yleensä kastikkeet kuohukermaan, tulee paksua kun antaa kiehua vähän aikaa. Kerman heitän siis paistetun lihan joukkoon ja annan paistua muutaman minuutin miedommalla lämmöllä. Eihän kermassa oo hiilareita ku n. 3/dl.
Mä yleensä paistan jotain kanan rintafileitä tms ni siihen en sit oo sekaan laittanu kermaa vaan otan kanat pois pannulta ja sen jälkeen yritän väsää kastikkeen erikseen... no täytyy kattoo josko sitä sit pitäs hauduttaa vähän kauemmin et jos se sit siitä jotenkin "keittyis kokoon"...
Noista koskenlaskija juustoista saa aika näppäriä kastikkeita ja makukin on valmiina: viherpippuri, voimakas, sinihome ja aito tukkijätkä