- Liittynyt
- 7.10.2004
- Viestejä
- 1 126
Niin, riippuu ihan mitä sillä "kestämisellä" tarkoitetaan. Itse puhun tässä yhteydessä lähinnä monityydyttymättömien rasvahappojen hapettumisesta ja tuon vaikutuksesta terveyteen. Jos terveyttä ajattelee, niin rypsiöljyä ei pitäisi kuumentaa ollenkaan. Oliiviöljy taas ilmeisesti kestää kohtuullisen kuumentamisen ilman suurempia terveyshaittoja.Itseasiassa rypsiöljy kestää kuumentamista paremmin, kokkina se on tullut montaa kertaa opittua. Itse käytän ja suosittelen myös muita käyttämään rypsiöljyä paistamiseen ja oliiviöljyä sitten esim. salaattien joukossa ja muissa kylmissä aterioissa...
Toki tässä herää myös kysymys, että minkälainen kokki käyttää rypsiöljyä paistamiseen...