Keskustelua rypsiöljystä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja 000%
  • Aloitettu Aloitettu
Kyllähän sitä rypsiöljyä tulee päivittäin otettua, yleensä protskun sekaan 1rkl, ei ihan raakana oo tullu otettuu, mut ei se taida ees maistua ees miltään ettei siin mitää ;)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nostetaas rypsärikeskustelua. Onko kukaan kuullut tarkemmin siitä että rypsiöljyn valmistuksessa käytetään bentseeniä? Jääkö tuosta bentseenijäämiä öljyyn? En googlettamalla oikein löytänyt tietoa.
 
Nostetaas rypsärikeskustelua. Onko kukaan kuullut tarkemmin siitä että rypsiöljyn valmistuksessa käytetään bentseeniä? Jääkö tuosta bentseenijäämiä öljyyn? En googlettamalla oikein löytänyt tietoa.
"The processing vegetable oil in commercial applications is commonly done by chemical extraction, using solvent extracts, which produces higher yields and is quicker and less expensive. The most common solvent is petroleum-derived hexane. This technique is used for most of the "newer" industrial oils such as soybean and corn oils."

Heksaani on maaöljystä johdettu ja wikipedian mukaan kaupallisessa heksanissa on bentseeniä myös, mutta puhdasta saa laboratoriokemikaaliksi. Kai tolla rypsäriäkin valmistetaan, dunno.


Musta ehkä vähän turha stressata tollasesta, vaikka siinä valmistuksessa käytettäis uraania niin uskoisin, että ne valmistusprosessit on kyllä aika tarkasti hiottu ja kaikenlaiset ainejäämät poistetaan lopputuotteesta.
 
Ari Kaihola pohtii rypsiöljyn terveysvaikutuksia ja mahdollista yhteyttä tulehduksellisten suolistosairauksien räjähdysmäiseen kasvuun.

"Myös kilpirauhasen toiminta näyttäisi kärsivän rypsin saannista – ainakin sioilla ... Sama toistui myös lampaiden ruokinnassa: ”Plasman T3 ja T4 pitoisuudet alenivat iän myötä ja olivat alhaisemmat rypsiä saaneilla kuin vertailuryhmällä”."

Voita vai rypsiöljyä?
http://turpaduunari.fi/voita-vai-rypsioljya/
 
Liittynyt
19.6.2007
Viestejä
8 682
Ikä
36
Ehdottomasti mielummin voita paistamiseen kuin kasvisöljyjä.

Here, we describe the molecular implication of ω-6 PUFA-rich vegetable oil-derived hydroxynonenal in lysosomal destabilization leading to cell death. By oxidizing Hsp70.1, both the dietary PUFA- (exogenous) and the membrane phospholipid- (intrinsic) peroxidation product “hydroxynonenal,” when combined, may play crucial roles in the occurrence of diverse lifestyle diseases including Alzheimer's disease.

 
Ehdottomasti mielummin voita paistamiseen kuin kasvisöljyjä.

Here, we describe the molecular implication of ω-6 PUFA-rich vegetable oil-derived hydroxynonenal in lysosomal destabilization leading to cell death. By oxidizing Hsp70.1, both the dietary PUFA- (exogenous) and the membrane phospholipid- (intrinsic) peroxidation product “hydroxynonenal,” when combined, may play crucial roles in the occurrence of diverse lifestyle diseases including Alzheimer's disease.


View: https://twitter.com/BioLayne/status/1285919112800206850
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom