Kesäkuntoon 2015

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Okei kiitti vinkeistä! :) Mitä porukka on mieltä, että voisko jeesata dieetillä suojaamaan lihoja jonku verran jos naukkailis pari kertaa päivässä vaikka EAA:ta
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Etkö syö lihaa, maitotuotteita, kananmunia tai muita proteeininlähteitä jos välttämättömiä aminohappoja kerta pitäisi juoda päivän aikana?
 
Okei kiitti vinkeistä! :) Mitä porukka on mieltä, että voisko jeesata dieetillä suojaamaan lihoja jonku verran jos naukkailis pari kertaa päivässä vaikka EAA:ta

Eihän nuista lisäaminohapoista koskaan varmaan haittaa ole, mutta sen saa sitte itse päättää haluaako niihin rahaa miten panostaa.

Itte oon dieetillä vedelly reenin aikana BCAA:ta sun muuta sisältävää intra-juomaa, joka tuntus antavan vähä lisää reenitehoja ja aatellu sen sit omalta osalta auttavan lihojen säilyttämisessä. Muuten sit ihan perus bodyevästä vaan.

Alkuperäseen kysymykseen vastailinki tuolla toisessa ketjussa.
 
Pistetääs nyt omakin kysymys tähän ketjuun, kun aihetta sivuuttu tässä jonkin verran.

Homma siis sellainen, että ruokailutottumukset lähti uuteen uskoon, ja mykoplasmasta selvittyä alko treenailut taas pitkän tauon jälkeen. Ennen dieetit onnistunut, kun vetänyt melkeen sen -1000kcal, ja nyt kun yrittänyt n -500kcal ylläpitää, niin kroppakin ylläpitää painoa :D

Vaaka on helvetin huono mittari, en sitä sano. Ja kaloreiden seurannassakin voisi olla hieman tarkempi. Ei siinä.

Mutta se oikea kysymys on se, että kun tässä olisi tarkoituksena kiristellä kohti kesää - niin onko joku ideaali tapa, jolla sen hoitaa? Tarkoitan nyt sitä, kun näillä kaloreilla ja treenaamisilla paino on about sama, erittäin hiljaa alasmenevä, niin onko syytä vaihtaa tapaa, jos kuitenkin kroppa muovautuu - lihaakin on aika hyvin tullut. Ennen kun olen dieettailut, olen aika sokeasti katsonut vaakaa, ja kaloreista ollut todella tarkka. Nyt keskityn enemmänkin siihen, ettei lihat katoaisi - päinvastoin.

Olisiko kuitenkin fiksumpaa tiputtaa päiväkulutusta, ja dieetata nyt - jonka jälkeen ottaa maltillisia plussilla lihaa? Vai olisiko fiksumpaa "bulkata" nyt, ja sitten dieetata? Vai onko tämänhetkinen tilanne "plusmiinus nolla" hyvä, vai onko hitain tapa edetä?

Toivottavasti tästä saa jotain selkoa. Huonosti pyörii puhelimella nää sivut, ainakin mulla. Mutta läppärin sais lataukseen vaan luentosalin toisessa päässä - ja eilen oli jalkapäivä - eli perse pysyy kyllä tässä :D

Kiitos jo etukäteen :)
 
Pistetääs nyt omakin kysymys tähän ketjuun, kun aihetta sivuuttu tässä jonkin verran.

Homma siis sellainen, että ruokailutottumukset lähti uuteen uskoon, ja mykoplasmasta selvittyä alko treenailut taas pitkän tauon jälkeen. Ennen dieetit onnistunut, kun vetänyt melkeen sen -1000kcal, ja nyt kun yrittänyt n -500kcal ylläpitää, niin kroppakin ylläpitää painoa :D

Vaaka on helvetin huono mittari, en sitä sano. Ja kaloreiden seurannassakin voisi olla hieman tarkempi. Ei siinä.

Mutta se oikea kysymys on se, että kun tässä olisi tarkoituksena kiristellä kohti kesää - niin onko joku ideaali tapa, jolla sen hoitaa? Tarkoitan nyt sitä, kun näillä kaloreilla ja treenaamisilla paino on about sama, erittäin hiljaa alasmenevä, niin onko syytä vaihtaa tapaa, jos kuitenkin kroppa muovautuu - lihaakin on aika hyvin tullut. Ennen kun olen dieettailut, olen aika sokeasti katsonut vaakaa, ja kaloreista ollut todella tarkka. Nyt keskityn enemmänkin siihen, ettei lihat katoaisi - päinvastoin.

Olisiko kuitenkin fiksumpaa tiputtaa päiväkulutusta, ja dieetata nyt - jonka jälkeen ottaa maltillisia plussilla lihaa? Vai olisiko fiksumpaa "bulkata" nyt, ja sitten dieetata? Vai onko tämänhetkinen tilanne "plusmiinus nolla" hyvä, vai onko hitain tapa edetä?

Toivottavasti tästä saa jotain selkoa. Huonosti pyörii puhelimella nää sivut, ainakin mulla. Mutta läppärin sais lataukseen vaan luentosalin toisessa päässä - ja eilen oli jalkapäivä - eli perse pysyy kyllä tässä :D

Kiitos jo etukäteen :)

Tuohan menee niinkuin oppikirjassa. Mahdollisimman hitaasti painoa alas, jos jo saavutetuista lihoista on tarkoitus pitää kiinni. Kesään on aikaa vielä ~15 viikkoa, joten puoli kiloakin viikossa riittää jo 7,5 kilon karistamiseen.

Oman kiristelyn ajattelin pitää ihan ilman hifistelyjä. Roskaruoka, sokeri ja alkoholi pois, puhdasta ruokaa saa syödä niin paljon kuin napa vetää. Treenit säilytän samanlaisina ja lisään 3krt/vko reippaan 30min session crossarilla. En usko että tarvitsee moneen kiloon kaloreita katsella; tarkistetaan sitten lähempänä kesää tilanteen mukaan joutuuko säätämään suunnitelmaa. 94 ->n.85kg meneillään, maanantaina alkoi ja 85 kilossa tulee olemaan kyllä jo todella rapsakka kunto. Tää on niin helppoa!
 
Pakko purkautuu tänne ku vituttaa, liian monta repsahdusta täl viikol. Mistä kesäkuntoon dieettaavat pakkislaiset saa motivaatioo kestää sitä nälkää ja kieltäytyy kaikesta hyvästä. Yks vaihtoehto ois lopettaa sosiaalinen elämä ni ei tulis käytyy leffois tai raflois
 
Mutta se oikea kysymys on se, että kun tässä olisi tarkoituksena kiristellä kohti kesää - niin onko joku ideaali tapa, jolla sen hoitaa? Tarkoitan nyt sitä, kun näillä kaloreilla ja treenaamisilla paino on about sama, erittäin hiljaa alasmenevä, niin onko syytä vaihtaa tapaa, jos kuitenkin kroppa muovautuu - lihaakin on aika hyvin tullut. Ennen kun olen dieettailut, olen aika sokeasti katsonut vaakaa, ja kaloreista ollut todella tarkka. Nyt keskityn enemmänkin siihen, ettei lihat katoaisi - päinvastoin.

Olisiko kuitenkin fiksumpaa tiputtaa päiväkulutusta, ja dieetata nyt - jonka jälkeen ottaa maltillisia plussilla lihaa? Vai olisiko fiksumpaa "bulkata" nyt, ja sitten dieetata? Vai onko tämänhetkinen tilanne "plusmiinus nolla" hyvä, vai onko hitain tapa edetä?

Riippuu paljon treenitaustasta yms yms. mutta ihan tasan plusmiinus nolla ei varmaan koskaan ole se kaikkein paras tapa. Aina joko snadilla miinuksella tai plussalla, jos mitä tahansa muutosta kropassa haluaa.

Tosin jos homma toimii nyt omaa mieltä miellyttävällä tavalla, niin mitäpä sitä mennä muuttelemaan.

Jos tarkotus nyt kuitenki on kiristellä, niin kunhan se painokin hiljalleen alaspäin menee, niin hyvä homma. Kyllä sitä rasvaa siinä palaa. Ja mitä hitaammin se paino laskee, niin sitä vähemmän sitä lihasta palaa matkan varrella.
 
Pakko purkautuu tänne ku vituttaa, liian monta repsahdusta täl viikol. Mistä kesäkuntoon dieettaavat pakkislaiset saa motivaatioo kestää sitä nälkää ja kieltäytyy kaikesta hyvästä. Yks vaihtoehto ois lopettaa sosiaalinen elämä ni ei tulis käytyy leffois tai raflois

Leffoihin voi ottaa omat välipalat ja rafloissa voi syödä vaikka startersin, olettaen että ateriassa on about samat kalorimäärät kuin välipalassa tms. Pientä säätämistähän tuo on kuitenkin... Eikä se repsahdus vakava juttu loppujenlopuksi ole. Vakavampi juttu on stressaaminen ja itsensä piiskaaminen henkisesti... ;)
 
Pakko purkautuu tänne ku vituttaa, liian monta repsahdusta täl viikol. Mistä kesäkuntoon dieettaavat pakkislaiset saa motivaatioo kestää sitä nälkää ja kieltäytyy kaikesta hyvästä. Yks vaihtoehto ois lopettaa sosiaalinen elämä ni ei tulis käytyy leffois tai raflois

Siitähän sitä motivaatioo ammentaa, ku miettii sitä lopputulosta. Ja kyllä varmasti tekee mieli jotain kokoajan, jos repsahtelee montesti viikossa. Nälkään ja herkuttomuuteen tottuu. Eikä se tosiaan tarkota ettei sais mitään elämää olla. Eihän leffoissa tartte syödä mitään? ;).

Ota sinne leffaan pönttö laitti kokista ja esim. maissinaksuja (kaupassa yleesä sipsihyllyssä joku 90g pussi. ovat itessään suolattomia mutta heittää sinne suolaa sekaan, ni menee hyvin sipsin ja karkin korvikkeena) ja protskupatukka völjyyn, eikä tuu ihan järettömiä kaloreita.

Rafloissa yleesä on tarjolla myös salaattivaihtoehto. Ei tuu hirveitä kaloreita ja ovat vielä varsin hyviä. Pyytää vielä vaikka ilman pahimpia rasvakastikkeita. Joku kanasalaattihan on mitä parhain bodyruoka.

Jos siihe kesäkuntoon haluaa tai ylipäätään dieetata läskit pois, ni ei siinä hirmusta oikotietä onneen ole. Mutta kun tekee sen dieetin hyvin, ni aika lyhyt pätkä elämästä se kumminki on.

Eikä pieni repsahdus esim. kerran kuussa maailmaa kaada, vaan voi olla jopa suotavaa, mutta ei sitä ny montaa kertaa viikkoon kannata alkaa fuskaamaan. Eihän siinä kroppa kerkee edes rasvaa polttamaan missään välissä.
 
Mikäs vika on sitten esim ravintoloiden kana- tai kala-annoksissa? Niitä kun nämä "bodarit" kotonakin suosivat. Eikä se pihvikään kaloripommi ole.
 
Mikäs vika on sitten esim ravintoloiden kana- tai kala-annoksissa? Niitä kun nämä "bodarit" kotonakin suosivat. Eikä se pihvikään kaloripommi ole.

Mielestäni kokonaisuus ratkaisee. Ravintoloiden kana- tai kala-annoksissa tuppaa olemaan yleensä kastikkeita ja ranskalaisia... Kotona tehty ruoka pystytään punnitsemaan grammavaa'alla 110% tarkkuudella ja aterian hiilihydraattiosio voidaan valmistaa täysin ilman rasvaa, itse suosin Jasminriisiä kanan tai kalan kanssa ;)
 
Mielestäni kokonaisuus ratkaisee. Ravintoloiden kana- tai kala-annoksissa tuppaa olemaan yleensä kastikkeita ja ranskalaisia... Kotona tehty ruoka pystytään punnitsemaan grammavaa'alla 110% tarkkuudella ja aterian hiilihydraattiosio voidaan valmistaa täysin ilman rasvaa, itse suosin Jasminriisiä kanan tai kalan kanssa ;)
No nimenomaan kokonaisuus ratkaisee. Jos sä joskus käyt tuollaisen annoksen ravintolassa syömässä, niin ei se kesäkuntoprojekti siihen kaadu. Sanoisin jopa, että päinvastoin. Pitää pään kunnossa.

E: Niin ja monesti sen annoksen saa muillakin vaihtiehdoilla kuin ranskalaisilla ja jopa ilman sitä kastikettakin, kun vaan avaa suunsa tilatessa.
 
Mielestäni kokonaisuus ratkaisee. Ravintoloiden kana- tai kala-annoksissa tuppaa olemaan yleensä kastikkeita ja ranskalaisia... Kotona tehty ruoka pystytään punnitsemaan grammavaa'alla 110% tarkkuudella ja aterian hiilihydraattiosio voidaan valmistaa täysin ilman rasvaa, itse suosin Jasminriisiä kanan tai kalan kanssa ;)

Miten? Mikä ero on 100% tarkkuudella ja 110? Väitätkö, ettei ruokavaa'assa ole lainkaan virhemarginaalia? Miten se käytännössä on mahdollista?
 
Mielestäni kokonaisuus ratkaisee. Ravintoloiden kana- tai kala-annoksissa tuppaa olemaan yleensä kastikkeita ja ranskalaisia... Kotona tehty ruoka pystytään punnitsemaan grammavaa'alla 110% tarkkuudella ja aterian hiilihydraattiosio voidaan valmistaa täysin ilman rasvaa, itse suosin Jasminriisiä kanan tai kalan kanssa ;)

Jos ottaa vaikka punaviinikastiketta sisäfilepihvin kanssa ja riisiä ranskalaisten sijaan, niin ei se nyt niin hirveän rasvaistakaan ole. Toki kastikkeessa on varmaankin voita hieman, mutta muutaman rasvagrammankaan ei pitäisi koko laihdutusprojektia täysin kaataa.
 
Mielestäni kokonaisuus ratkaisee. Ravintoloiden kana- tai kala-annoksissa tuppaa olemaan yleensä kastikkeita ja ranskalaisia... Kotona tehty ruoka pystytään punnitsemaan grammavaa'alla 110% tarkkuudella ja aterian hiilihydraattiosio voidaan valmistaa täysin ilman rasvaa, itse suosin Jasminriisiä kanan tai kalan kanssa ;)
Voihan sen annoksen pyytää ranskalaisten sijaan grillatuilla kasviksilla ja kastikkeen tilalle jos saa vaikka esim salsaa ;)
 
Aikasemmin mainitsin, et oon syöny varmaan semmoset 1800 kaloria/pv ennen diettiä... huomannu, et tuo arvio oli kaukana todellisuudesta kun mittaillu näitä pasta-/riisimääriä (vähintäänkin tullu syötyy 2100kcal/pv). :D Nostinkin kalorit sit sielt 1600:sta 1800, kun paino liikku alaspäin kolme viikkoa putkeen vaan 100g/viikko. Nyt ensimmäinen viikko takana ja painoo lähti heti vajaa puol kiloo. Noh, virheistähän sitä oppii. :D (mitat 164/60.4)
 
6 päivää kiristelyä takana ja kokoajan ihan prkleen kova nälkä! Vaikka siis syön 5 kertaa päivässä. Pitäsköhän rueta vetää light limsaa et sais mahan täytettä ku vesikään ei kokoajan uppoa. :D
 
6 päivää kiristelyä takana ja kokoajan ihan prkleen kova nälkä! Vaikka siis syön 5 kertaa päivässä. Pitäsköhän rueta vetää light limsaa et sais mahan täytettä ku vesikään ei kokoajan uppoa. :D

Vihanneksia vaan perkeleesti safkan kanssa, niin saa vatsan täytettä ;)
 
Miten? Mikä ero on 100% tarkkuudella ja 110? Väitätkö, ettei ruokavaa'assa ole lainkaan virhemarginaalia? Miten se käytännössä on mahdollista?
Nykyään on vaan suhteellisuudentaju kadonnut ihmisiltä, kaikki menee pieleen jos ei pääse itse höyryttämään tasan 50 grammaa kukkakaalia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom