Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arse
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tuo veitsillä brassailu on aika yleistä. Sitten niillä leikataan sitä kurkkua leivän päälle. Se suomalainen kilpailukokkiohjelmakin paljasti harrastelijakokkien veitsien terävyyden tason. Aina ne arvostelivat hyvien veitsien terävyyttä. Olisi sitä nyt voinut sitä teroituspuikkoa käyttää ku telkkariin päästään esittämään niitä kaalliita satseja.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Tuo veitsillä brassailu on aika yleistä. Sitten niillä leikataan sitä kurkkua leivän päälle. Se suomalainen kilpailukokkiohjelmakin paljasti harrastelijakokkien veitsien terävyyden tason. Aina ne arvostelivat hyvien veitsien terävyyttä. Olisi sitä nyt voinut sitä teroituspuikkoa käyttää ku telkkariin päästään esittämään niitä kaalliita satseja.

Ei sillä puikolla ole tarkotus terottaa.
 
Ajattelin hommata sen kiven ja testata tuollaiseen Hackmanin tylsään Gourmet veitteen josko siihen sais jonkulaisen terän tehtyä. Tuosta Hackmanin gourmet sarjasta muille varoitus, paskempaa veitteä saa ettiä, julmetun huono ja tylsä uutenakin. Tehty ilmeisesti pelkkä ulkonäkö etusijalla.
En noista onneks mitään maksanutkaan.

105741Gourmet4kplVeitssetti.jpg
 
Ajattelin hommata sen kiven ja testata tuollaiseen Hackmanin tylsään Gourmet veitteen josko siihen sais jonkulaisen terän tehtyä. Tuosta Hackmanin gourmet sarjasta muille varoitus, paskempaa veitteä saa ettiä, julmetun huono ja tylsä uutenakin. Tehty ilmeisesti pelkkä ulkonäkö etusijalla.
En noista onneks mitään maksanutkaan.

105741Gourmet4kplVeitssetti.jpg
Heh, mulla kans toi Gourmet sarjan kokkiveitsi. Tähän pätee sama kuin muuhunkin: Hackmannin tuotteet ovat täyttä paskaa. Ei terotu keraamisella, eikä terotu timanttipuikolla. Pitäs hommata smirgeli tota varten.
 
Itseltä löytyy yhtenä veitsenä noita samantyylisiä Iittala Collective Tools veitsiä. Jotka kyllä vaativat kunnon teroituksen. Nämä veitset on ihan ok perusveitsiä mutta synttärilahjaksi saatu Zwilling tai Dreizack(muistaakseni) on ihan eri planeetalta. Suurinosa ihan ok-oloisista veitsistä on pelkästään huonoja sen takia, että niistä puuttuu kokonaan massa. No tokihan se teränlaatukin ratkaisee paljon. Veitsessä en säästäisi kun tosiaan yksi hyvä korvaa monta surkeaa. En silti kuitenkaan päälle 150-200€ maksaisi kotikäyttöön tarkoitetusta veitsestä.
 
Suurimmalla osalla tutuista on aina joku sellainen tv-shop Shogun veitsisarja jossa määrä kaiketi on korvaamassa laatua. Toinen toistaan paskempia veitsiä ja aivan hillitön määrä. Sellaista sahalaitaista terävää kromattua paskaveistä kaikki laatikot täynnä. Mekin saatiin niitä joskus, heitin roskiin samantien. No, mainos oli oikeassa: Ei tarvinnu teroittaa koskaan. :lol2:

Kahdella veitsellä pärjää aivan hyvin, ei niitä ole tarkoitus kerätä astianpesukoneeseen, eikä ylipäätänsä pestä koneessa. Veitsi teroitetaan puikolla ennen käyttöä ja pestään ja KUIVATAAN käytön jälkeen ja laitetaan suoraan esim. veitsimagneettiin, mikä onkin ehkä yksi parhaista keksinnöistä.
 
Kahdella veitsellä pärjää aivan hyvin, ei niitä ole tarkoitus kerätä astianpesukoneeseen, eikä ylipäätänsä pestä koneessa. Veitsi teroitetaan puikolla ennen käyttöä ja pestään ja KUIVATAAN käytön jälkeen ja laitetaan suoraan esim. veitsimagneettiin, mikä onkin ehkä yksi parhaista keksinnöistä.

Näillä helpoilla hoito-ohjeilla pärjääkin jo pitkälle. :thumbs: (Semi OT: Puikolla ei periaatteessa teroiteta, vaan oikaistaan terä.)
 
Näillä helpoilla hoito-ohjeilla pärjääkin jo pitkälle. :thumbs: (Semi OT: Puikolla ei periaatteessa teroiteta, vaan oikaistaan terä.)
Jep, puikolla kun sutasee mielellään jokaisen käytön jälkeen (tai ennen) niin terä pysyy huomattavasti pidempään hyvänä. Tylsä veitsi sitten teroitetaan muilla keinoin, meikäläiselle tumpelolle on Lanskyn sarja ollut näppärä kun siinä pysyy teräkulma ohjurien avulla juuri sellaisena kuin pitää.

Tuossa aiemmin kun sanottiin perinteisten (sinänsä loistavien) japanilaisten veisten soveltumattomuudesta ammattihommiin niin veikkaan että kyse on niiden erittäin suuresta ruostumisalttiudesta, pitää kuivata tosi huolellisesti joka käytön jälkeen. Kiireisessä keittiössä on helposti ruostetäpliä pitkin veistä kun pitkää päivää tehdään eikä veitsi ehdi kuivua välttämättä lainkaan.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tylsä veitsi sitten teroitetaan muilla keinoin, meikäläiselle tumpelolle on Lanskyn sarja ollut näppärä kun siinä pysyy teräkulma ohjurien avulla juuri sellaisena kuin pitää.

Mistä hankit ton Lanskyn setin? Teräasekeskuksen hinta (47eur perussetti, Amazon 26USD, mutta ei toimiteta Suomeen) on aika suolainen, joten muut vaihtoehdot ovat tervetulleita.
 
Mistä hankit ton Lanskyn setin? Teräasekeskuksen hinta (47eur perussetti, Amazon 26USD, mutta ei toimiteta Suomeen) on aika suolainen, joten muut vaihtoehdot ovat tervetulleita.
USA:sta tilasin, en millään muista paikkaa. Se oli tuo deluxe -setti ja hintaa muistaakseni vajaa 5 kymppiä postikuluineen. Aikaa tuosta jo monta vuotta..
 
USA:sta tilasin, en millään muista paikkaa. Se oli tuo deluxe -setti ja hintaa muistaakseni vajaa 5 kymppiä postikuluineen. Aikaa tuosta jo monta vuotta..

Näköjään Lanskyn omilta sivuilta sai tilattua toimituskuluineen halvemmalla kuin Suomesta kaupasta hakemalla. Onhan noita veitsiä tullut teroteltua ihan 1eur hiomakivellä, mutta uudet lelut ovat aina hauskoja.
 
Ebaystä lähtee tuon Lanskyn deluxe setti about 45euroon kuluineen.

Nopea kerkee vielä ennen kuin menee kiinni, tulee toki uudestaan:

Item number: 370199047188

Mahtaako olla laadukas setti ? Aika kalliilta vaikuttaa, kivet pieniä ja tuolle kulma jigille en paljoa laske arvoa, kun tuollaisen voi tehdä melkein mistä vaan.
 
Mahtaako olla laadukas setti ? Aika kalliilta vaikuttaa, kivet pieniä ja tuolle kulma jigille en paljoa laske arvoa, kun tuollaisen voi tehdä melkein mistä vaan.

Eihän tuo varmasti mitään tarjoa, mitä ilman ei pärjäisi tai itse osaisi väsätä. Itse tilasin setin ihan mielenkiinnosta. Ja parasta kokkiveistäni en ole viitsinyt tumpeloinnin pelossa terottaa hiomakivellä, joten saapa senkin nyt samuraimiekkamaisen terävään terään.
 
Laitoin jonku perus kaks puolisen hiomakiven tulemaan. Saa nähdä saako sillä mitään aikaseks;D Pitää kuvata varmaan videolle esim porkkanan tai sipulin leikkausta ennen ja jälkeen terotuksen.
 
Tomaatin leikkauksella on hyvä testata veitsen terävyys.. Pidät veistä kädessä niin löysästi kun voit (et paina yhtään) ja liutat veistä tomaatin pintaa pitkin, huomaat kyllä terävän ja tylsän veitsen eron, terävällä tomaatti menee puoliksi ilman mitään painamista.
 
ozitech2_2.jpg

Mahtaiskohan tuollaisella terottimella saada terän hyväksi?
 
Zone-sarja -42%
ozitech2_2.jpg

Mahtaiskohan tuollaisella terottimella saada terän hyväksi?

vs

teroituspuikko_7.8303_0709_555.jpg


kumpikohan on varmempi ratkaisu? jälkimmäisellä voi kyllä evottaa terän ihan vituiksi mutta vähän varovasti kun harjoittelee niin ikean viitosen puukotkin alkaa puremaan tomanttiin kuin kuuma veitsi voihin.
 
Back
Ylös Bottom