Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arse
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tefalit kestää kun ei pese koneella tai hankaamalla.
Valaisisitko tyhmää notta miten paistinpannun sitten saa puhtaaksi jos ei tiskiharjalla hankaamalla? Paistosjäänteiden hellävarainen puhaltelu ei oikein omalla kohdalla onnistunut ja painepesurilla tuli hieman liikaa siivottavaa keittiöön tiskauksen jälkeen... :(

P.s. valurauta pannu on kyllä hyvä kapine, vaikka kana siihen tarttuukin vähän hanakammin kiinni.
 
Zone-sarja -42%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Miten te pesette valurautapannun puhtaaksi sellaisesta ruuasta, jossa on väriä sekä makua?

Heti käytön jälkeen kun on vielä lämmin. Ei pesuainetta. Kuumalla vedellä. Kuivaus ja takaisin jäähtyvälle liedelle kuivumaan kokonaan. Sen jälkeen öljyä tai rasvaa ohuelti pintaan.

valurauta pannu on kyllä hyvä kapine, vaikka kana siihen tarttuukin vähän hanakammin kiinni.

Ei tartu kun kuumentaa pannun kuumaksi ennen kuin laittaa ruuan sille. Siis sellaiseksi, että savu nousee jo. Ja alkuun kun käristää ruuan pinnan kuivaksi niin ei tartu sen jälkeen enää pannuun vaikka jättäisi hautumaan pidemmäksikin aikaa.

Loistava thredi. Viimeisimmät hankinnat silikonisten muffinsivuokien, uunivuokan ja valurautapannun lisäksi kasvikuivuri ja jäätelökone. Uusia veitsiä pitäisi saada kun entiset alkaa olla tylsiä ja laatuun haluaisin panostaa. Ruuan ohella olen vimmattu leipoja joten leipomavälineet on aina ostoslistalla. Etenkin piparimuotit, kakkuvuokat, uunivuokat, lettumuotit.. Ja sitten tietty noi perunasurvimet, piirakkapulikat, hienompi mandoliini, koristeluveitset, suklaamuotit.. Keittiötarvikekauppa on parempi kuin karkkikauppa.

Kaikkea olisi kiva saada, mutta isäntä ei ole kovin innostunut uusista hankinnoista. Salaa siis ostelen :D
 
Heti käytön jälkeen kun on vielä lämmin. Ei pesuainetta. Kuumalla vedellä. Kuivaus ja takaisin jäähtyvälle liedelle kuivumaan kokonaan. Sen jälkeen öljyä tai rasvaa ohuelti pintaan.

Mites, jos siihen pannulle on sittenkin tarttunut sitä ruokaa, niin miten se pesu sitten? Entä jos pannuun on tullut vähän ruostetta, niin kuinka sen saisi parhaiten pois ja pannun takaisin käyttökuntoon? Ilmeisesti siihen tarttee tehdä jonkinlainen "rasvakäsittely".
 
Totta virkotte noista kokinveitsistä. Ostin tänään MACin veitsen lahjaksi, ja heti tuli mieleen että voisi omat parinkympin Hackmanit käydä vaihtamassa..

Puukahvaisena hinta/tuntumasuhteeltaan mielestäni oli perus-MAC fiksumpi kuin Globalin ja Victorinoxin vieressä olleet teräs/kumikahvaiset. Globalin oudon mallinen teräskahva oli vähän liian epämukava kädessä ja näytti turhan ikeamaiselta.
 
Mites, jos siihen pannulle on sittenkin tarttunut sitä ruokaa, niin miten se pesu sitten? Entä jos pannuun on tullut vähän ruostetta, niin kuinka sen saisi parhaiten pois ja pannun takaisin käyttökuntoon? Ilmeisesti siihen tarttee tehdä jonkinlainen "rasvakäsittely".

Armotonta jyyssäämistä harjalla. Jos ei lähde niin voi koittaa polttaa ruokaa veke käristämällä pelkkää voita pannulla. Ruoste lähtee samalla tavalla rasvaa polttamalla, mutta silloin pitää saada pannu mahdollisimman kuumaksi ja tosiaan polttaa se rasva. Rasvan ja töhnän voi sitten pyyhkiä pois talouspaperilla.

Pannu tosiaan kannattaa pestä heti käytön jälkeen kun se on vielä kuuma niin se ruoka lähtee siitä irti. Kuivaaminen on tärkeää nimenomaan tuon ruosteen estämiseksi. Samoin pannun pinnan pitäminen rasvaisena estää ruuan jämähtämistä kiinni ja pannun ruostumista.

Oikein käytettynä maailman paras pannu.
 
Jostain syystä meillä nuo Tefalin pannut kanssa kestää sen parisen vuotta ja sitten alkaa pinnoitetta irtoilemaan. Nuo olen aina pessyt käsin, niissä ei käytetä teräviä välineitä vaan muovisia tylppäreunaisia enkä kuumenna pannua ilman pientä öljytilkkaa. Taas on uuden pannun osto edessä.

Asiallinen valurautapannu puolestaan sai tässä viime päivinä mieheltä puhdistuksen tiskiaineen kera, tarttis rasvapolttaa se uudelleen. Hieman sanoin asiasta jotain.

Hackmannin pinnoitettu ohukaispannu oli jotenkin totaalinen susi, se ei montaa käyttökertaa meillä elänyt ennenkuin ohukaiset tarttuivat aina kiinni rasvan määrästä huolimatta. Seuraavaksi ostan valurautaisen ohukaispannun.

Edit. Itse puhdistan valurautapannun kiehauttamalla siinä pienen määrän vettä ja sen jälkeen nopeasti pesaisen sen kuuman veden alla.
 
Viimeksi muokattu:
Ostin 2 x Hackmanin Kovanaamoja vuonna -05. Toimivat hyvin ja pitkään, mutta nyt on lyhyen ajan sisään ruvennut jatkuvasti polttamaan kamat pohjaan kiinni ja pesunkin jälkeen näkyy sellainen vaaleanruskea kerros siinä pohjassa joka ei lähde millään pois. Lieneekö tullut käyttöikä täyteen? Olen käyttänyt lämpöjä varovasti enkä ole hinkannut millään ja olen käyttänyt puisia ja muovisia työvälineitä.
Taitaa mennä vaihtoon molemmat.
Joko Matador pannut ovat päässeet laatuongelmista vai vieläkö kannattaa ostaa uudet Kovanaamat?
 
Jos thaimaassa vierailette, suosittelen lämpimästi hankkimaan KiwiBrand- veitsiä!
Maksaa kappaleelta pari euroa!
Todella mainioita käteen ja pysyvät terässä!
Ostin toukokuussa ja käytän päivittäin, ei vielä ole tarvinnut terottaa.
Eikä oo mitään lihakirveitä vaan sopii oikeesti näppärämpiinkin hommiin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Chez Mariuksesta on tullut ostettua Bourgeat teflon kasari ja lettupannu ,jolla paistaa myös munat näppärästi yms. Erittäin laadukkaita pannuja ja kasareita.
 
Ostin 2 x Hackmanin Kovanaamoja vuonna -05. Toimivat hyvin ja pitkään, mutta nyt on lyhyen ajan sisään ruvennut jatkuvasti polttamaan kamat pohjaan kiinni ja pesunkin jälkeen näkyy sellainen vaaleanruskea kerros siinä pohjassa joka ei lähde millään pois. Lieneekö tullut käyttöikä täyteen? Olen käyttänyt lämpöjä varovasti enkä ole hinkannut millään ja olen käyttänyt puisia ja muovisia työvälineitä.
Kokeile öljytä ne.
 
Onko terotuspuikko ainoa oikea tapa teroittaa? Itsestäni se tuntuu aikamoiselta rakettitieteeltä. Pidä puikkoa 23,8 asteen kulmassa ja vedä puikkoa pitkin terää itseäsi kohti 0,22 m/s kiertäen puikkoa samalla ½ kierrosta molempiin suuntiin :david::D
Tuntuu kuin tuolla
135650_102622.jpg

ei saisi riittävän teräväksi :(
 
Löysin Lidlistä tällaisen kauan kaipaamaani salaattilingon. Ei enää inhottavaa vesi lillua salaattikulhon pohjalla.

0095891_PE235176_S3.JPG
 
Jos muistan oikein Anthony Bourdainin kirjassa Kitchen confidential sanottiin, että kaikki kalliit veitsisarjat on rahastusta, et tarvitsen kuin yhden kunnon veitsen. Toisaalta kirjaa ei oltu välttämättä kirjoitettu selvinpäin.


Bourdaini nimenomaan muuten kehuu Globalin veitsiä ja käyttää niitä ahkerasti.
Väitti että kalliit japsi veitset on liian hankalia ammattikäytössä, tarvitsee paljon
terottamista tiedä sitten ? Luulis että tuokin ukko jotakin noista tietää.
 
Bourdaini nimenomaan muuten kehuu Globalin veitsiä ja käyttää niitä ahkerasti.
Väitti että kalliit japsi veitset on liian hankalia ammattikäytössä, tarvitsee paljon
terottamista tiedä sitten ? Luulis että tuokin ukko jotakin noista tietää.

Niin no, Globalkin on japskimerkki, toki "edullinen" sellainen. En ole koskaan kokeillut noita vanhojen kyläseppien takomia useamman sadan euron japskiveitsiä, mutta perinteisesti japskeissa on selkeästi kovempaa terästä verrattuna euroveitsiin, jolloin myös teroitustarve on vähäisempää. Ehkäpä ne ammattilaiset tietää paremmin :kuola:
 
Saako noita hionta kiviä mistään soppeli hintaan ?
Ajattelin treenata vanhoihin ja huonoteräsiin veitsiin.
 
Onko terotuspuikko ainoa oikea tapa teroittaa? Itsestäni se tuntuu aikamoiselta rakettitieteeltä. Pidä puikkoa 23,8 asteen kulmassa ja vedä puikkoa pitkin terää itseäsi kohti 0,22 m/s kiertäen puikkoa samalla ½ kierrosta molempiin suuntiin :david::D
Tuntuu kuin tuolla
135650_102622.jpg

ei saisi riittävän teräväksi :(


En tiedä minkälainen veitsi sulla on,mutta huonoa veistä ei taida oikeen teräväks edes saada.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom