Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arse
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
zerogain sanoi:
Jos noista Maceistä pitäisi valita yksi veitsi, valintani osuisi seuraavaan: Japanilainen vihannes- / kokkiveitsi 16 cm, ChezMariuksen sivulla toka kuva ja toiseksi alin. Jos satut Bulevardilla kulkemaan niin käy ihmeessä kattomassa, on aivan hiton hyvä yleisveitsi. Hintaa en valitettavasti muista :(
Täytyy laittaa korvan taakse kun seuraavan kerran Hesaan eksyy. Muistaakseni tämä Turun Kaffelikin esitteli muutamaa Macciä kun siellä pistäydyin, lienee paikallaan mennä uudestaan hypistelemään ;)
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Zone-sarja -42%
Itselläni löytyy Fiskarsin Functional form-sarjasta muutama tärkein teräase. Hinta/laatu mielestän kohdallaan. Isona plussana kahvan kumipäällystys. Miinuksena terän tylsyminen, jonka kyllä pystyy pitämään kuosissaan oikealla teroituspuikolla. Veitsiähän ei sitten säilytetä laatikossa haarukoiden tai kauhojen seassa.
 
Ensin veitsistä: japanilaiset (Global yms) ja saksalaiset (Wusthof) on täysin erilaisia työkaluja. Japsit on kevyitä ja niillä on kiva veistellä jostain lihapalasta kalvoja pois yms. Sitten kun pitäisi halkaista joku iso lanttu tai muuten käyttää voimaa niin ne on syvältä. Järeämmät eurooppalaiset toimii paljon paremmin. Kannattaa siis käydä heiluttelemassa niitä veitsiä kädessä ja kysellä vaikka myyjiltä. Tietenkin kannattaa myös vähän miettiä mitä sillä veitsellä tekee.

Sitten pannuista: Bourdainin ohje oli aika hyvä: "jos paistinpannua ei voi käyttää lyömäaseena, sitä ei voi käyttää ruoanvalmistukseen". :) Idea on siis, että painava pannu lämpiää tasaisesti eikä myöskään jäähdy kylmistä ruoka-aineista niin pahasti kuin markettien ohuet halpikset.
 
Harim sanoi:
Sitten pannuista: Bourdainin ohje oli aika hyvä: "jos paistinpannua ei voi käyttää lyömäaseena, sitä ei voi käyttää ruoanvalmistukseen". :) Idea on siis, että painava pannu lämpiää tasaisesti eikä myöskään jäähdy kylmistä ruoka-aineista niin pahasti kuin markettien ohuet halpikset.
Jaahas, ei muuta kun perjantai-iltana snakarille etuilemaan wokkipannun kanssa. ;)
 
täällä on kans yksi chez mariukseen tutustunut. mulla on arcoksen prässätyt veitset. ostin tukin ja 3kpl veitsiä. vielä pitäis käydä täydentään fileerausveitsi ja toinen pieni yleisveitsi. ostin ekan kunnon sarjan vähän halvemman, seuraavana todennäköisesti noi macin veitset. muutama ravintola-alalla työskentelevä kehui noita maceja aikoinaan kovasti, en vaan raaskinut laittaa veitsiin niin montaa sataa.

kaikenlaista muutakin tulee aina silloin tällöin hankittua keittiöön, on se ruuanlaitto vaan niin mukavaa puuhaa. tilasin tuossa just saksasta espressokeittimen, siemens s65 (tk 68009).
 
Äläs ny, tuohan on just loistava mainos. Mikään ei saa viisaria värähtämään samoin kuin hehkeä nainen ison kokkiveitsen kanssa. ;)

Taitaa lähiaikoina ilmestyä veitsimagneettiin Globalin puukko jahka kauppaan asti eksyy.
 
Isä ukko oli 33vuotta Hackmannin palveluksessa. Joten kaikki keittiön välineet sitä kautta. On muuten aivan pirusti kertynyt kaikenmaailman veitsiä,kattiloita,paistinpannuja, aterinsarjoja jne. Osaa en koskaan ole käyttänyt ja osa on myös varastossa aivan aukasemattomissa paketeissa.
Veitsiä on sellaisia joita Hackman ei ole koskaan lopulliseen myyntiin asti tehnyt vaan esim. koeversioita martinille ja fiskarsille jne. Hackman taisi olla aika kiintessä yhteistyössä jossakin vaiheessa monenkin firman kanssa ja samoin isä oli neuvomassa esim. martinilla tiettyjä juttuja metallihommista jne. Ja muutama konekin martinillla jotka ovat entisiä Hackmanin.
On sitten muutama juuri ulkomailta saatukin lihaveitsi/fileeraus veitsi jotka ovat peräisin joltakin Hacmannin yhteistyökumppanilta jne.
 
Meitsi sai hyvän pannun Veikon Koneesta ilmatteeks. Jamie Oliver Tefal, näyttäs olevan 82e Kodin Ykkösessä...huh mikä hinta.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Sen jälkeen ku sain joululahjaksi anders petterin kokinveitsen niin en ole toista veistä tarvinnut, lisäksi itse veitsi on tyylikäskin.Käykää piipahtamassa osoitteessa:
www.anderspetter.se sieltä löytää kodin design keittiötarvikkeet.
 
Voisko tän siirtää Ravinto-osioon.

Itse en osta enää mitään pinnotettuja vuokia ja paistinpannuja, koska ne eivät kestä kuin sen pari vuotta. Vuuat voi hyvin olla terästä/lasia ja paistinpannut valurautaa.

Sitten sellainen triviaali asia kuin, että Hackmannin juustohöylä pesee Fiskarsin vastaavan 6-0.

Lisäksi olen huomannut, että paskastakin veitsestä saa kohtuu hyvän kun sille näyttää hiomakiveä.
 
Voisko tän siirtää Ravinto-osioon.

Itse en osta enää mitään pinnotettuja vuokia ja paistinpannuja, koska ne eivät kestä kuin sen pari vuotta. Vuuat voi hyvin olla terästä/lasia ja paistinpannut valurautaa.

Sitten sellainen triviaali asia kuin, että Hackmannin juustohöylä pesee Fiskarsin vastaavan 6-0.

Lisäksi olen huomannut, että paskastakin veitsestä saa kohtuu hyvän kun sille näyttää hiomakiveä.

Ostin viime talvena Hagmannin ison pannun (muistaakseni Matador) jota mainostettiin että se soveltuu teräslastoillekin. Niitä en ole kokeillut mutta pinta on hämmästyttävän kova ja sileä. Jopa siikafileen paistaminen onnistuu ilman että file murenee kun sitä irrottaa pannulta. Muutenkin pinta on niin kestävän oloinen, että sille voisi luvata käyttöikää yli sen parin vuoden. Tosin testi on vielä kesken.
 
Piti hankkia elektroninen paistomittari. Jos se toimii kuten pitää eli hälyttää kun lämpötila saavuttaa oikean arvon, niin on jokaisen pennin arvoinen.
 
Piti hankkia elektroninen paistomittari. Jos se toimii kuten pitää eli hälyttää kun lämpötila saavuttaa oikean arvon, niin on jokaisen pennin arvoinen.

mul on samanlainen! huippuvehje.

uusia hankintoja: perunapuserrin ja teräksinen paistinpannu. sitä kummasti löytää kaikkea ku vaan "ettimällä" ettii...
 
Meitsi osti nyt tommosen valurautasen paistinpannun. Itse asiassa grillipannun millä on tarkoitus alkaa paistamaan LIHAA kunnon pihveinä! :kuola:
Ottaa päähän muutenkin nuo kaikki perkeleen tefalit ja kovanaamat joilla ei tee hevon helvettiäkään. Maksaa 10x enempi ja kestää 1000x vähempi. Jollakin oli semmonen 1889 vuonna tehty valurautapannu edelleen käytössä uutta vastaavana, monenkos tefalit on käytössä vielä 130v päästä?
 
Tefalit kestää kun ei pese koneella tai hankaamalla. Mutta onhan rautapannu aina parempi jos jaksaa aina heti putsata oikein.
 
Hankin aikoinaan kanssa ton Matadorin pannun, kun lupasivat maan ja taivaan..
alle 2v. se kesti päivittäistä käyttöä, mutta sitten pinta rupesi hajoamaan. LÄhetin postissa pannun tehtaalle, josta he sitten lähettivät uuden pahoittelukirjeen kanssa.
Uusi kesti pikkasen päälle vuoden. Ja sama juttu uudestaan. :1:

Tämän toisen Matadorin lähetin kanssa ja katkeran kirjeen mukana. Sain Kovanaaman, toivottavasti se toimii. Jotenkin tuntuu tämä Kovanaama kivammalta :rock:
 
Hankin aikoinaan kanssa ton Matadorin pannun, kun lupasivat maan ja taivaan..
alle 2v. se kesti päivittäistä käyttöä, mutta sitten pinta rupesi hajoamaan. LÄhetin postissa pannun tehtaalle, josta he sitten lähettivät uuden pahoittelukirjeen kanssa.
Uusi kesti pikkasen päälle vuoden. Ja sama juttu uudestaan. :1:

Tämän toisen Matadorin lähetin kanssa ja katkeran kirjeen mukana. Sain Kovanaaman, toivottavasti se toimii. Jotenkin tuntuu tämä Kovanaama kivammalta :rock:

Hyvin pitkälti sama kuvio täällä. Kaksi kertaa jaksoi vaihtaa tuon Matadorin ja sitten sain synttärilahjaksi jonkun toisen minkä nimeä en taas muista :D Semmonen punanen nappula keskellä, joku Hackaman malli tod. näk.

Itse vielä tefloniakin kevyesti öljyän välistä ja silti ei kestänyt peruskäyttöä tuo Matador, aika suuri pettymys kun kerran pitäisi kestää metallisia välineitäkin muka (en uskaltanut testata).
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom