Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arse
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Miten muuten veitsen alkuperäisen teroituskulman muuttaminen? Voiko sen tehdä itse tuosta vain, vai pitäisikö pitää kulma orkkiksena? Millä kulmalla perusveitsi olisi paras teroittaa? Liian loiva (terävä) kulma tylsyy nopeasti kun taas liian jyrkkä (tylppä) ei ole niin terävä... Mikä olisi hyvä asteluku? Riippuu olennaisesti toki veitsen paksuudestakin...

Tuossa OBH-nordicassahan tuo teroituskulma on vakio, kuten myös Fiskarsin halpisteroittimessakin. Jokaiseen veitseenhän nuo eivät sovellu juuri siksi. Tiedän esimerkiksi sanoa että oma japanilaistyylinen veitseni menisi pilalle noissa teroittimissa, kun taas tahkolla saan sen juuri oikeanlaiseksi.

Tilasin jonkin aika sitten tollasen setin

http://www.lanskysharpeners.com/LKC03.php

On neuvottu eri veitsityypeille oikeat kulmat, tietenkään noi ei sovellu kaikkiin tapauksiin. Omat Zwillingin veitset tulivat lähes uudenveroisiksi kun jaksoi teroittaa huolella.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Tilasin jonkin aika sitten tollasen setin

http://www.lanskysharpeners.com/LKC03.php

On neuvottu eri veitsityypeille oikeat kulmat, tietenkään noi ei sovellu kaikkiin tapauksiin. Omat Zwillingin veitset tulivat lähes uudenveroisiksi kun jaksoi teroittaa huolella.

On muuten asiallinen sarja. Töitä joutuu tekemään enemmän kuin jollain sähkökäyttöisellä päristimellä,mutta Lanskyn käsittelyn jälkeen veitset on OIKEASTI TERÄVIÄ.
 
Zone-sarja -42%
Vakaakätiselle, veitsien teroituskulmista tietoiselle ja tahkoa + smirgeliä käyttäneelle köyhälle henkilölle. Äkkiä tuolla saa ranteetkin itseltään auki veitsien pilaamisen lisäksi kun ei ole hajuakaan miten moista käytetään.
Toi OBH Nordica ois varmaan ok, maksaa vaan sen 69e. Tahkon sai 15 eurolla.

Ei sitä veitteä ole tarkoitus vapaalla kädellä terottaa. Tahkolla itsessään ei vielä tee periaatteessa hyvin oikeen mitään, mutta sitten kun siihen ostaa taikka itse tekee erilaisia jigejä niin alkaa lyyti kirjottaan.
Veitsien kanssa luonnollisesti pitää saada terotuskulma lukittua ettei tule mitä sattuu eli teline mihin veitsi lukitaan ja siitä lähdetään pikkuhiljaa syöttämään. En puhuisi tahkosta, jos hinta on ollut 15euroa, ellet
sitten ole sattunut tekemään löytyä jostain kirpparilta (epäilen) kunnon tahkot on erittäin haluttua tavaraa ja pitävät hintansa hyvin, pelkät kivet maksaa jo aika paljon.
 
Ei sitä veitteä ole tarkoitus vapaalla kädellä terottaa. Tahkolla itsessään ei vielä tee periaatteessa hyvin oikeen mitään, mutta sitten kun siihen ostaa taikka itse tekee erilaisia jigejä niin alkaa lyyti kirjottaan.
Veitsien kanssa luonnollisesti pitää saada terotuskulma lukittua ettei tule mitä sattuu eli teline mihin veitsi lukitaan ja siitä lähdetään pikkuhiljaa syöttämään. En puhuisi tahkosta, jos hinta on ollut 15euroa, ellet
sitten ole sattunut tekemään löytyä jostain kirpparilta (epäilen) kunnon tahkot on erittäin haluttua tavaraa ja pitävät hintansa hyvin, pelkät kivet maksaa jo aika paljon.

Totta. Mutta kyllä tuo ihan asiallinen ostos oli silti. Mistähän saisi pienen hyvän tahkon, johon saa vaihdettua kivet ja jossa on sopivat jigit?
 
Tormekki taikka scheppachin versio varmaankin olisi lähinnä, jos suomesta ostaa. Uusimmat tormekit kuulemma tehdään kiinassa ja laatu ei varmaankaan ole enään vanhojen tasolla joten käytetty vois olla poikaa. Noihin myydään lisävarusteena noita jigejä ja ne on aika suolasen hintasia, mutta innokas värkkääjä tekee tai vaikka teettää vastaavia huomattavasti edullisemmin.
 
Tormekki taikka scheppachin versio varmaankin olisi lähinnä, jos suomesta ostaa. Uusimmat tormekit kuulemma tehdään kiinassa ja laatu ei varmaankaan ole enään vanhojen tasolla joten käytetty vois olla poikaa. Noihin myydään lisävarusteena noita jigejä ja ne on aika suolasen hintasia, mutta innokas värkkääjä tekee tai vaikka teettää vastaavia huomattavasti edullisemmin.

Tormekin tahkolla on siskon mies omat ja porukoitten veittet terotellu toista vuotta ja täytyy kyllä sanoa ettei terävästä kannata puhua ennenkuin ne on kunnolla tahkottu kerran... menee puolesta vuodesta vuoteen yhdellä terotuksella helposti kun välillä vetelee timantilla...
 
Minkälaista paistinpannua porukka täällä suosittelisi? Käyttötarkoitus olisi nyt lähinnä ihan jauhelihan, filesuikaleiden ja wokkien paistaminen, harvemmin mitään kunnon pihvejä tai vastaavaa tulee paistettua.
Toiveena olisi että ruoka ei kovin herkästi jäisi pohjaan kiinni, eli minkä pintainen se silloin pitäisi olla?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Minkälaista paistinpannua porukka täällä suosittelisi? Käyttötarkoitus olisi nyt lähinnä ihan jauhelihan, filesuikaleiden ja wokkien paistaminen, harvemmin mitään kunnon pihvejä tai vastaavaa tulee paistettua.
Toiveena olisi että ruoka ei kovin herkästi jäisi pohjaan kiinni, eli minkä pintainen se silloin pitäisi olla?

Itse olen ainakin kovin tyytyväinen Hackmann / Iittala Kovanaama Pro paistinpannun Ceratec-pinnoitteeseen. Pitäisi kestää kai jotain 1500 astetta kuumuutta ja konepesun + metalliset työvälineet (en ole mitään noista koitellut). Tohon jos saa jotain tarttuaan kiinni niin aika epeli pitää olla. Lähtöhinta pannulle oli jotain satasen pintaan.
 
Kellään suositella punaista blenderiä tai blenderiä ylipäätään? Nordican pa..a hajosi taas (kerran meni uusiksi takuuaikana ja nyt hajosi taas kun takuu mennyt umpeen pari kuukautta sitten). Ei yhtään nordican laitetta tähän talouteen koskaan enää.
 
Itse olen ainakin kovin tyytyväinen Hackmann / Iittala Kovanaama Pro paistinpannun Ceratec-pinnoitteeseen. Pitäisi kestää kai jotain 1500 astetta kuumuutta ja konepesun + metalliset työvälineet (en ole mitään noista koitellut). Tohon jos saa jotain tarttuaan kiinni niin aika epeli pitää olla. Lähtöhinta pannulle oli jotain satasen pintaan.

Kiitoksia Huppe tuosta.
Vaikuttaa todella hyvältä tuo, mitä nyt tuosta vähän infoa lueskelin, metalliset työvälineet olisi myös hyvä plussa.
Ainut miinus on sitten hinta joka on vähän turhan kallis minun kokkauksiini.
Huomenna käyn kaupungilla katsomassa vähän paistinpannuja, se jää sitten nähtäväksi että mikä pannu päätyy kassalle asti :)
 
Auttakaa tyhmää, mistä löytyis rasvalle sopiva lämpömittari, eli kestäis sen +200astetta. Cittarit ja prismat kierretty ja tuli taas todettua että ne o iha syvältä. Jostai Class Ohlsonilta varmaa löytyy reikäkauhaa halvalla, mutta sattuukoha siellä noita mittareita oleen...

E: No siellä sivulla näyttikin oleva etusivulla tarjous -50 - +300 astetta mittari 10€. Eli sinne siis...
 
Auttakaa tyhmää, mistä löytyis rasvalle sopiva lämpömittari, eli kestäis sen +200astetta. Cittarit ja prismat kierretty ja tuli taas todettua että ne o iha syvältä. Jostai Class Ohlsonilta varmaa löytyy reikäkauhaa halvalla, mutta sattuukoha siellä noita mittareita oleen...

E: No siellä sivulla näyttikin oleva etusivulla tarjous -50 - +300 astetta mittari 10€. Eli sinne siis...

Itse tilasin täältä:
http://www.crema.fi/fi/products/unknown/digital-thermometer.html
 
Onko kellään kokemusta Eva Solon teenhauhduttimesta?
product_thumb.php
 
Jotenkin harmillinen esine, se houkuttaa muotoilullaan, käteen sopivuudellaan ja sitä on kiva pukea, pitää kädessä ja puhtaanapito on helppoa mutta lämpö ei pysy. ollut vuoden päivät "käytössä" ostin teefriikille vaimolle viime jouluna.
vanhat pannut jotenkin kaivautunut esiin.
 
Jotenkin harmillinen esine, se houkuttaa muotoilullaan, käteen sopivuudellaan ja sitä on kiva pukea, pitää kädessä ja puhtaanapito on helppoa mutta lämpö ei pysy. ollut vuoden päivät "käytössä" ostin teefriikille vaimolle viime jouluna.
vanhat pannut jotenkin kaivautunut esiin.
Ok, taitaa jäädä hankkimatta.:)
 
Back
Ylös Bottom