Kauppakorkeaan 2015

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bäri
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Viime vuoden päästötehtävän olisin osannut käsin laskea, mutta en ollut kuullutkaan siitä kaavasta, mitä siinä oikeasti piti käyttää. Jätin laskematta, kun ajattelin pääseväni sisään ilmankin.

Muistaakseni kansiksesta löytyi vastaava kaava, jota saattoi suoraan soveltaa. Gordonin mallikin antaa vinkkiä tuohon. Toki sen ratkaisun keksii sitäkin kautta, että kyseessä on geometrinen sarja. Lähelle oikeaa vastausta pääsi myös sillä, jos laski tuosta käsin joku 80-100v. Tosin siinä tapauksessa uhraa jo liikaa aikaa yhdelle tehtävälle.
 
Hellou! Pakko oli kirjautua tällekkin foorumille ihan että pääsee täällä keskustelemaan kaiken maailman asioista. Tällä hetkellä erityisesti kiinnostaa tämä aihe.

Heti ensimmäisenä kysymys tohon Chasing my future -blogiin liittyen... Kannattaako sen lukemiseen kuluttaa aikaansa??
 
Hellou! Pakko oli kirjautua tällekkin foorumille ihan että pääsee täällä keskustelemaan kaiken maailman asioista. Tällä hetkellä erityisesti kiinnostaa tämä aihe.

Heti ensimmäisenä kysymys tohon Chasing my future -blogiin liittyen... Kannattaako sen lukemiseen kuluttaa aikaansa??

No itselle ainakin tuki omaa lukemista,kun löysin samoja yhtäläisyyksiä tärkeistä aiheista!
 
Tietääkö milloin kirjat voi ostaa ihan myymälästä (akateeminen,suomalainen,jamera)? PS.en halua tilaa

Hain eilen aikaisemmin tilaamani laskentatoimen kirjan (Yrityksen taloushallinto tänään) Suomalaisesta Kirjakaupasta. Taloustieteen oppikirjan hain viikkoa aikaisemmin. Kannattaa varmaankin soittaa em. kirjakauppoihin onko heillä kirjoja jo myytävänä vai ovatko kaikki menneet kirjan varanneille. JoMa:n kirja on ilmeisesti tulossa joulukuussa, kuten Wäiski jo aikaisemmin mainitsi.
 
Onko kellään vinkkejä taikka näkemyksiä siitä missä järjestyksessä noita kirjoja kannattaisi alkaa lukemaan. Laskisrahiksen, Kansiksen ja lukion talousmatikan kirjat on jo. Vielä pitäisi joulukuussa tulla JoMan kirja, harjoitusvihko ja matematiikan tiivistelmä harjoituskysymyksineen..
 
Ihan sama, aloita siitä mistä huvittaa. Ei niissä käsitellä samoja aiheita, että luettuasi kirjan x ymmärtäisit ehkä kirjan y paremmin. Ite alotin pari vuotta sitten muistaakseni järjestyksessä kansis, laskis&rahis, joma ja matikka, ja pääsin sisään. Voidaanko tästä vetää johtopäätöksiä? Tuskin.
 
Ja ilmaset vinkit taas mitä aikasemmissakin ketjuissa on huudeltu, varsinkin niille jotka pohtii valmennuskursseille ilmottautumisia. Saatte todennäköisesti rahoillenne monin verroin vastinetta, kun käytte sen sijasta avoimen puolelta kansiksen, laskiksen ja rahiksen perusteet, täydennätte sen perusosaamisen niillä jutuilla mitä pääsykoekirjoissa on ylimääräistä ja käytätte ylimääräsen ajan siihen että opettelette ulkoa jomaa ja teette matikkaa sen mitä noilla kursseilla ei ole käyty. Ainakin sillon kun itse tuli haettua niin eipähän noi Pohjolan kirjaa lukuunottamatta mitään hirveen kivoja kokonaisuuksia ollut, ja asiat aukeaa huomattavasti paremmin kun käy ne perusteitten kurssit ja painaa niistä sen vitosen. Opitte ymmärtämään samat asiat seuraavalla tasolla, vs. se että opettelette noi kirjat ulkoa, ja lisäksi saatte tosta 18op valmiiksi kasaan, hintaa vaan 180e mikä on huomattavasti vähemmän kun monilla valmennuskursseilla puolet heikommasta matskusta. Olkaa hyvät.

Ja sanottakoon vielä että ylimääräsenä bonarina on se, että jos ette jostain syystä satukkaan pääsemään sisään, niin avoimen väylän kautta se 48op seuraavana vuonna hyvällä menestyksellä niin paikka on siinä ja olette opinnoissa sitten käytännössä samalla viivalla kun jos olisitte päässyt sisälle.
 
Te jotka ootte jo laskiksen ja kansiksen uudet kirjat hankkineet niin voitteko kertoa onko olennaista eroa edellisiin kirjoihin? Olettaisin että laskiksessa kaavoja muuteltu taas kerran ja asia erilaista, eli uusi kirja on hankittava. Mutta kansiksen osalta yleensä on asiat pysyny samana ja muutamat esimerkit ovat vain muuttuneet. Varmaan yksi kappale lisää, jossa tuodaan kirja ajantasalle talouden osalta.
 
Te jotka ootte jo laskiksen ja kansiksen uudet kirjat hankkineet niin voitteko kertoa onko olennaista eroa edellisiin kirjoihin? Olettaisin että laskiksessa kaavoja muuteltu taas kerran ja asia erilaista, eli uusi kirja on hankittava. Mutta kansiksen osalta yleensä on asiat pysyny samana ja muutamat esimerkit ovat vain muuttuneet. Varmaan yksi kappale lisää, jossa tuodaan kirja ajantasalle talouden osalta.

Hentunen supermasterin sivuilla oli kommentoinut kirjoja. Kannattaa sieltä lukea. Laskis kuulemma on välttämätöntä ostaa, kansis suositeltavaa. Samaa mieltä olen ainakin laskiksen kanssa, kansista en ole vielä lukenut.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Nyt on kirjat päivitetty. Huomenna suuntana kirjasto! Tosin se uusin versio johtamisen & markkinoinnin kirjasta ei ole vielä ehtinyt painosta, joten odottelen sen tuloa postista. Mitä tuossa selailin, niin viimevuodesta ainakin laskiksen kakkoskappaleessa pari uutta laskukaavaa. Muuten en silmäilemällä oikeastaan suuremmin uutta asiaa kansiksen ja laskiksen kirjoista löytänyt. Esimerkit on tietysti vaihtuneet ja sivunumeroinnit, osittain asiajärjestyksetkin. Periaatteessa homma on kuitenkin sitä samaa mitä viimevuonnakin. Lukiessa varmaan löytyy muitakin eroavaisuuksia, kuitenkin veikkaan muutosten kaikenkaikkiaan olevan aika kosmeettisia. Laskiksen kirjahan on vain olevinaan uusi vaikka ei ole, pientä näkökulmaeroa ehkä siis löytyy.

Itsehän joudun tekemään töitä n. 20h vk koko kevään lukemisten ohella, mitä nyt tietysti kesälomaa pari hassua viikkoa aion lätkäistä juuri siihen pääsykoketta edeltävälle viikolle. Haaga-Heliassa olen kirjoilla amk -puolella, vaan veri vetää vielä yrittämään tosissaan sinne Aaltoon. Turkuun tai tampereellekkin menen jos sattuisin pääsemään. Hentusen kurssille menossa ollaan täälläkin :D Estääkseni itseäni hairahtumasta muihin menoihin, olen myös hankkinut itselleni näitä punttihommia ajatellen ihan kunnon pt:n koko keväälle. Ajattelin että entistäkin säntillisempi liikkuminen, uni ja ruokailut tukis hyvin tätä lukuprojektiakin. Halpaahan tää lysti ei ole, kurssi maksoi omaisuuden ja ei tuo valmentajakaan halvaksi tule. oliskin riemun paikka kun olisi kesällä sekä opiskelupaikka, että elämänsä kunnossa :hyper:
 
Hentunen supermasterin sivuilla oli kommentoinut kirjoja. Kannattaa sieltä lukea. Laskis kuulemma on välttämätöntä ostaa, kansis suositeltavaa. Samaa mieltä olen ainakin laskiksen kanssa, kansista en ole vielä lukenut.

Katos vaan niinpä olikin. Katoin vaan etusivua missä luki "kommentoimme myöhemmin" niin en sit vaivautunu selaamaan enempää.
 
Sain uuden JoMa kirjan. Sisällösluettelon mukaan ihan samat asiat kuin viimeksi, mutta kaikki case osiot uusia. En tiedä onko paljoa lisäilty tutkijoita tai otettu uusia näkökulmia, mutta nopeasti selattuna lähes sama kirja. Varmaan tulee noista uusista case jutuista paljon kysymyksiä. Tulee varmaan tosi korkeat pisterajat :D Viime kerralla 11/13 JoMasta, olen lukenut tuon jo 2 kertaa aiemmin, joten jos nyt se täysi 13 :D...pakko tavoitella täysiä pisteitä. Onko joku ehtinyt jo lukea tarkemmin? Luen vasta tammikuussa.
 
Kuinkas paljon itse meinasitte lukea? Kuinka monesti kirjat läpi? Tuntimääriä? Kurssejä käyttekö?

Itse ajattelin lukea ja laskea yhteensä 400 tuntia kesäkuun alkuun mennessä. Semmoisella 2h15min/päivä tai 16h/viikkolukutahdillahan tuohon pääsee.

Itellä kestää Laskiksen kirjaan semmoinen 7.5h ja Taloustieteen kirjaan 12.5h. Eli taidan olla melko hidas lukija? :(

Itse opiskelen toukokuun vikaan päivään asti kaksoistutkintoa merkonomi+yo ja lyhyen matskun sekä yhteiskuntaopin kirjotukset ois vielä tuossa keväällä ja puolen vuoden työharjoittelu tammikuusta toukokuuhun asti. Eli illat ja viikonloputhan tuossa on vapaana. Ja vaikka aikaa onkin yllinkyllin en pysty kuin sen 2-3h lukemaan päivässä.

Merkonomiopinnoista on muuten oikeasti hyötyä näissä asioissa. Ei tule esim nykyarvot, diskonttaukset ihan uutena asiana.
 
Koko kevään ajattelin lukea. Vielä en osaa sanoa tuntimäärää tai että miten monta kertaa luen kirjat läpi. Valmennuskurssille en ole menossa, vaan käyn avoimessa yliopistossa laskentatoimen, markkinoinnin ja johtamisen perusteet. Tulee aika paljon halvemmaksi kuin valmennuskurssi.
 
Tietääkö joku uudesta haku-systeemistä? Eli olen kuullut ja lueskellut että nyt tulevana keväänä tai sitä seuraavana voi tulla sellanen muutos hakiessa että, jos jollakin on opiskelu paikka ja hakee uudestaan esim. Vaasasta Helsingiin henkilö ei ole ensisijainen hakija eli ensiksi otetaan ainostaan ne sisään joilla ei ole opiskelu paikkaa ollenkaan. Tämän henkilön kohdalla sisäänpääsy vaikeutuu. On yleisesti paljon puhuttu että tälläinen käytäntö otetaan käyttöön mutta ei tiedä 100% varmuudella milloin. Mietin vain sitä kun haluan kovasti Helsingin kauppakorkeaan mutta jos en pääsekkään Helsinkiin ja pääsenkin Vaasaan. Toisella yrityksellä olisinkin päässyt mutta jos minulla ei olisi ollut tota Vaasan paikkaa. Tästä syntyy pieni dilemma eli kannattaako ottaa Vaasan paikka vastaan.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom