Kananmunat raakana

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja AGR
  • Aloitettu Aloitettu
Pelkän munamaidon sijasta voi sekotella melkeen mitä vaan sekasin tehosekottimella.

2 munaa
½banaani
n. 2dl maitoa
100g maitorahkaa
1dl kaurahiutaleita

Yht. 510g, 500 kcal, 37g proteiinia, 52,5g hiilari, 17,5g rasvaa

Kaikki vaan tehosekottimessa sekasin ja nassuun. Onhyvvää. Maitorahkan sijasta voi vaikka iskeä raejuustoa, jos siltä tuntuu tai jättää kaurahiutaleet pois tai miten vaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mun "shake" sisältää yleensä 4 eroteltua valkuaista, 3-5dl maitoa ja kaakaojauhetta. Samalla nielen kalanmaksaöljykapselit, magnesiumin ja kalsiumin sekä vitamiinit. Toi on ollut iltapalana jo ties kuinka kauan.
 
Ei kukaan ota huomioon valkuaisaineiden denaturoitumista kypsennettäessä? Siis proteiinien konformaatio muuttuu (peruuttamattomasti), kun lämpötila nousee yli tietyn rajan (olisiko 40 Celciusta), jolloin niiden toimintakyky katoaa.

Tästä syystä allekirjoittanut huitoo kananmunanvalkuaisensa aina raakana, keltuaiset eroteltuina.

Korjatkaa ihmeessä, jos olen väärillä jäljillä.

Mitä väliä sillä on ei proteiinit kokonaisena kuitenkaan imeydy vaan aminohappoina. Vai mitä tarkoitat proteiinien toimintakyvyllä?
 
En ole lääkäri enkä biologi, joten nämä tiedot ovat vähintään kyseenalaisia. Joka tapauksessa proteiinien ja myös aminohappojen "laskostuminen" tiettyyn muotoon on niiden oikean toiminnan ehdoton edellytys. Kuumentamalla em. muoto muuttuu ja toimintakyky sen myötä.

Mutta kuten jo totesinkin, saatan hyvinkin olla aivan metsässä tämän 'tiedon' kanssa :)
 
Olikos se lopullinen tuhoutumis lämpötila sitten sen 200 Celsiusta? (Jostain lukenut)

Tuosta 40 asteesta, niin sittenhän tiettyjen ihmisten aminohapot (jotka asuvat lämpimillä alueilla) eivät periaatteessa toimisi:)
 
Olet kyllä aivan oikeassa että proteiinien oikeanlainen laskostuminen on ehdotonta niiden toiminnalle elimistössä mutta se ei päde ruuansulatuksessa jossa proteiinit hajoavat aminohapoiksi tai pieniksi peptideiksi ennen imeytymistään suolesta. Näistä se elimistö sitten muodostaa tarvitsemansa proteiinit jolloin sillä laskostumisella on väliä.
 
Olikos se lopullinen tuhoutumis lämpötila sitten sen 200 Celsiusta?

Taitaa olla (ilman Googlea) 45 Celsiuksen hujakoilla.

[EDIT: Googlen avulla keskiarvoksi tuli 57 Celsiusta - liki joka lähteessä oli omat arvonsa]
 
Olikos se lopullinen tuhoutumis lämpötila sitten sen 200 Celsiusta?

Taitaa olla (ilman Googlea) 45 Celsiuksen hujakoilla.

[EDIT: Googlen avulla keskiarvoksi tuli 57 Celsiusta - liki joka lähteessä oli omat arvonsa]

Kiitos, nyt voin jatkaa hiukan viisaampana :)
 
Olikos se lopullinen tuhoutumis lämpötila sitten sen 200 Celsiusta? (Jostain lukenut)

Tuosta 40 asteesta, niin sittenhän tiettyjen ihmisten aminohapot (jotka asuvat lämpimillä alueilla) eivät periaatteessa toimisi:)

Vaikka asusit lämpimässä maassa niin eipä se kehon (ydin)lämpötila siitä paljoa nouse, vaikka kuinka kuumalta tuntuis :). Ihmiskeho pystyy hienosti mukautumaan erilaisiin lämpötiloihin esim. hieneritystä säätelemällä.
 
Vaikka asusit lämpimässä maassa niin eipä se kehon (ydin)lämpötila siitä paljoa nouse, vaikka kuinka kuumalta tuntuis :). Ihmiskeho pystyy hienosti mukautumaan erilaisiin lämpötiloihin esim. hieneritystä säätelemällä.

Eipä sen kehon tarvitsekkaan, mutta muuten esim herajauhe kun laitetaan 40 asteeseen, niin se varmasti siihen lämpötilaan lämpenee ;)


Mutta tuohan tuli jo ilmeisesti selväksi, että se ei haittaa?
 
Eipä sen kehon tarvitsekkaan, mutta muuten esim herajauhe kun laitetaan 40 asteeseen, niin se varmasti siihen lämpötilaan lämpenee ;)


Mutta tuohan tuli jo ilmeisesti selväksi, että se ei haittaa?

Niijust, ymmärsin sanomasi väärin kun puhuit "tiettyjen ihmisten aminohapoista" :) Varmasti se herajauhe ilosesti lämpiää 40 asteeseen ja ylikin :D
 
Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa kananmunia raakana. Yllättävän helposti meni alas, vaikka muuten olen vähän huono noitten erikoisten makujen suhteen.

PS. jotenkin on vain pakko lisätä tuo kanan- tuohon muna sanaan, näyttää teksti muuten jotenkin hinttarimaiselta :D
 
Kaitpa sitä ei siitä sisäisestä pikkupojastaan pääse ikinä eroon.. Aina naurattaa kun joku puhuu munista. 23-ikää, eikä ainakaan vielä ole yhtään helpottanu.

Menee vahvasti Offtopicin puolelle, pahoittelen.
 
Itse tykkään raakana syyä. Ei maku eroa hirveästi siitä paistaako vai ei, tosin erottelen keltuaisen pois, se on todella pahaa raakana :sick:

Mutta tota threadin alkupäätä lueskelin, nuo biotiini hommat, eli onko järkevämpää paistaa kuin syödä raakana?

Tuleeko ennen aikainen kuolema jos jatkan näin, n 4-5 kananmunan päivä vauhtia? :david:
 
Maitorahkapurkki, maitoa n.1dl, 2-4 kananmunaa raakana (eikä pelätä niitä keltuaisia liikaa) ja sit hiuka funlightia mauksi. Sitten tehosekoittimella kaikki sekasin, niin ei limanuljaskoista pientäkään pelkoa! maistuu hyvälle ja nopea valmistaa, protskua on n.60g/pirtelö..:)
Ja aika usein heitän vielä yhden banskun mukaan joukkoon! Voin sanoa, että toimii!
 
Just vähän aikaa sitte koulun kemian kirjasta luin että valkuaisaineet tuhoutuisi kuumentaessa ja että se raja olisi 42celssiusta... enpä tiiä sitten kun en ole asiaan paremmin perehtynyt. Tossa aikasemminkin jotai puhetta siitä tais olla muttei mitään kauhean valaisevaa. tietoa kellään ? Niin ja ne raa'at kanamunat sellasenaan mitää namia oo :) mutta kyllähän nekin uppoaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom