Niin, siis tämän teorian mukaan raakojen kananmunan valkuaisten nauttiminen "söisi" elimistön biotiinivarastoja. Ja tämän takia raakoja valkuaisia ei suositeltaisi syötäväksi päivittäin. Eli valkuaisen syöminen raakana vaikuttaisi myös pidempiaikaisesti.
Nyt on kuitenkin sanottava, etten ole tähän asiaan niin tarkasti perehtynyt. Tuollainen yli 5 g:n biotiini "hävikki" valkuaista kohden tuntuisi käsittämättömän suurelta. Oikeastaan tuo 5g biotiinia on se määrä mikä vaadittaisiin yhden valkuaisen avidiini määrän täydelliseen neutraloimiseen. Biotiinin päivätarve on 30-100mikrogrammaa päivässä. Tosin sitä valmistuu myös ihmisen suolistossa. Itse kyllä uskon, että runsaasti raakaa valkuaista sisältävä ruokavalio johtaa useinmiten jonkinasteiseen biotiinin puutteeseen. En kuitenkaan olisi aivan niin kriittinen raakoja valkuaisia kohtaan, onhan niitä ihmiset syöneet iät ja ajat. Nykyisen tietämykseni valossa tekisin hifistelynä niin, että erottaisin valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Keltuaiset söisin raakana ja valkuaiset kypsentäisin. Tätä en kylläkään harrasta, vaan häränsilminä syön kananmunani