Kananmunat raakana

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja AGR
  • Aloitettu Aloitettu

AGR

Liittynyt
29.9.2005
Viestejä
538
Ihan mielenkiinnosta kyselen moniko vetelee munat paljaaltaan ja raakana ilman sen kummempia kypsytyksiä? (jotenkin irstas vivahde tässä kysymyksessä :D )

Millaiset riskit on saada jokin vatsatauti tms raa´asta munasta? Käsittääkseni aika pieni riski.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
parempi paistaa/keittää ennenkö syö raakana, tai ainaki itse teen näin joskus harvoin tulee kyl vedettyä raakanaki
 
Joskus vetelin paljonkin raakana. Muutama valkuainen vaikka omenamehuun sekaisin, niin maistuukin siedettävälle. No pitäähän siihen vähän sokeria lisätä... Vatsataudin riskistä en osaa mitään sanoa. Kerran suoli alkoi toimimaan ylivilkkaasti, kun pitkän tauon jälkeen nappasin muistaakseni 7 raakaa mundea suuhun.
 
Kyllä ite tullu melko paljoki syötyä raakana. Menee jotenki helpommin useita munia kerralla.
3dl maitoa ja 6-10 munanvalkuaista ja vähän vaniliinisokeria päälle niin avot..
 
Miksi niitä munia pitäisi raakana syödä?
 
Lilboi sanoi:
Miksi niitä munia pitäisi raakana syödä?

Kuten RR:kin sanoi, saa isomman satsin todella helposti napattua. Lisäksi oikeasti hyvän makuisia drinksuja saa tehtyä nopeasti, verrattuna esim. keittämiseen.

edittiä.... Aha, mikä homma toi biotiniinitiini on? Vaikka on varmaan palstalla jo selitetty, mutta kertausta...Kiitos.
 
Minä syön raakana, olen liian laiska valmistamaan ja kuorimaan :nolo: helpompi on vaan hutasta naamaan ja nielasta, jokainen tyylillään, mutta olisin oikein kiinnostunut tietämään mikä tämä tomin mainitsema aine on ja mitkä ovat sen vaikutukset. Eikun searchaamaan.
 
Silloin tällöin tulee vedettyä rawna, jos ei ole tullu keitettyä munia jääkaappiin.
Toisiaan hyviä protsku drinkkejä saa kun nakkaa mukaan raa'an kanamunan, marjoja ja muuta mössöä ja sitten naamaan.
 
Raakana, se on niin pirun helppoa, vaikka kai ne ois parempi kypsentää. Joskus meni just joku 10 munaa päivässä, nyt aika paljon vähemmän ja satunnaisemmin, mutta koskaan mitään vatsatautia ei ole tullut.
 
Biotiini (H-vitamiini)

Yleistä


Biotiini eli H-vitamiini on tärkeä rasvahappojen aineenvaihdunnassa. Se vaikuttaa moniin entsyymeihin. Hyviä biotiinin lähteitä ovat mm. maksa, munuaiset, kananmuna, hiiva, kaura, soija ja herne.

Biotiinin (H-vitamiinin) mittayksikkö on mikrogramma (mikrog).

Vaikutus

Biotiini on rikkiä sisältävä orgaaninen happo, jonka biologisesti aktiivinen muoto on d-isomeeri. Biotiini toimii koentsyyminä lukuisten entsymaattisten karboksylaatiotapahtumien katalysaattorina. Se osallistuu hiilihydraattien ja rasvojen metaboliaan. Sitä syntetisoituu myös suolistossa mikro-organismien toiminnan seurauksena.

Tarve

Biotiinin (H-vitamiinin) vähimmäistarve on
aikuisilla: 30-100 mikrog/vrk
lapsilla: 20-30 mikrog/vrk

Puutos

Varsinaista puutostilaa ei tunneta, mutta kokeellisesti aiheutetussa puutoksessa seuraavia oireita esiintyy: ihomuutoksia, suun limakalvon muutoksia, lihaskipuja ja pahoinvointia.

Myrkyllisiä vaikutuksia ole kyetty osoittamaan niinkään suurilla annoksilla kuin 10 mg/vrk.

Saanti

Biotiinia saadaan lähes kaikista ruuista, erityisen runsaasti sitä saa
# maksasta,
# munuaisista,
# lihasta,
# maidosta,
# hiivasta ja kananmunasta
# sekä myös kaurasta
# soijasta ja herneestä.

Paksusuolen mikrobifloora syntetisoi huomattavan osan elimistön tarvitsemasta biotiinista.

Valmisteita, jotka sisältävät biotiinia (H-vitamiinia)

Lähde: http://www.tohtori.fi/eviva/vita14.php3
 
quiz sanoi:
Syöttekö keltuaiset kanssa? Järkyttävä kolesterolipommi.

Tästä on ollu aikasemminki paljon juttua.

Kananmuna on mainettaan parempi Kananmuna on sallittu nautintoaine, joka sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia ravintoaineita C-vitamiinia ja kuitua lukuun ottamatta.

- Kananmunan terveysmielikuvan kirkastamisen eteen on tehtävä vielä paljon työtä, miettii Finfood Kananmunatiedotuksen tiedottaja Johanna Peltola.

Kolesteroli on yhä suomalaisten mielissä, vaikka kananmunan syöminen ei terveillä ihmisillä juuri vaikuta veren kolesterolipitoisuuteen. Uudet ravitsemussuosituksetkaan eivät anna kolesterolin saannille mitään rajoituksia. Suositukset sitä vastoin kehottavat valitsemaan päivittäisen proteiininlähteen vähärasvaisen lihan, kalan ja kananmunien väliltä, kasviksia unohtamatta.

edit. Kananmunan kolesterolin pelko on peräisin vanhoista ravintosuosituksista eikä niille enää nykysuosituksisa paljoa painoa anneta.
 
Tomi sanoi:
Raaka kananmuna estää biotiinin imeytymistä.

Avidiini-biotiinikompleksi on yleisesti tunnettu hyvin reaktiivinen, mutta oikeasti.... :rolleyes:
 
Jollakin tapaa kypsennettynä aina. Eipä ole paljon vaivattomampaa tapaa valmistaa sapuskaa kun kananmunien keittäminen, joten eipä tuokaan selitys mikään hyvä ole, että ei muka ehdi kypsentää niitä.

No jos joku niiden mausta raakana pitää, niin antaa mennä vaan, itseä ällöttää jo pelkkä ajatuskin. Tai onhan tuo varmaan jonkun todellisen HC-kaverin merkki, että kiskoo niitä kananmunia RAAKANA! ;)
 
Itse en varmaan saisi kananmunaa raakana alas :urjo:
Mutta tääl on jotkut syöny kuorineen kaikkineen, mitäs niissä kuorissa sitten on? Sisältävätkö nekin joitan ravintoaineita vai ovatko ne vain vähän kuin söisi ihmisen ihoa?
 
Raakana tulee vetäistyä....joka päivä n. 4 kananmunaa (lasin reunat rajana :rolleyes: )

Tanssiva Rosvo
Hiukka perusteellisemmin kiitos, jos tiedossasi on jotain muuta tietoa kananmunan ja biotiinin "rinnakkaiselosta"
 
Pii sanoi:
Tanssiva Rosvo
Hiukka perusteellisemmin kiitos, jos tiedossasi on jotain muuta tietoa kananmunan ja biotiinin "rinnakkaiselosta"
En ole Tanssiva rosvo, mutta vastaan silti nopeasti. Eli joidenkin arvioiden mukaan yhden munan avidiini määrän neutraloimiseen tarvitaan yli 5g biotiinia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom