Kananmunan valkuaisen erottaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu

Mike

ATG
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
97 294
Kaupunki
Helsinki
Onkos kenelläkään hyvää tekniikkaa kananmunan valkuaisen erottamiseksi? Siitä jää aina osa sinne kun sitä muljaa edes takas siinä kuoressa. Suomessa ei taida kaupoissa olla valmiina valkuaista, Colemanin videolla mies kaatoi semmoisesta valmiista purkista valkuaista aina aamupalalla. Olis kätsy, mutta toistaiseksi tekniikka jolla saa valkuaisen helposti pois, tekisi poikaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mike sanoi:
Onkos kenelläkään hyvää tekniikkaa kananmunan valkuaisen erottamiseksi? Siitä jää aina osa sinne kun sitä muljaa edes takas siinä kuoressa. Suomessa ei taida kaupoissa olla valmiina valkuaista, Colemanin videolla mies kaatoi semmoisesta valmiista purkista valkuaista aina aamupalalla. Olis kätsy, mutta toistaiseksi tekniikka jolla saa valkuaisen helposti pois, tekisi poikaa.

Keitä ne munat ensin ;) :hyper:
 
Eikös siihen tarkotukseen ole kehitetty jokin muovivehje? Keltuainen jää sen systeemin lusikkaosaan ja valkuainen valuu siitä jotenkin fiksusti läpi
 
mie laitan kananmunan kuoren kahtia ja valutan keltuaista kuorenpuolikkaasta toiseen vadin päällä. tällai valkuainen valuu välistä, kun kiinteä keltuainen pysyy kuorenpuolikkaissa.
 
metalman sanoi:
mie laitan kananmunan kuoren kahtia ja valutan keltuaista kuorenpuolikkaasta toiseen vadin päällä. tällai valkuainen valuu välistä, kun kiinteä keltuainen pysyy kuorenpuolikkaissa.

Noin minäkin sen olen tehnyt, mutta se on ärsyttävän hidasta hommaa. Joku laite olis kova.
 
Miten paljon te niitä kananmunia päivässä syötte jos ei keltuaista pysty syömään? Sehän on terveellisin osa kananmunasta.
 
eikös tuo muuten onnistuisi jotenkin sellaisen kohtuullisen isoreikäisen siivilän läpi? kananmuna siihen siivilään siten, että keltuainen ei hajoa -> valkuainen valuu siivilän läpi ja keltuainen jää pinnalle.
 
Sakael sanoi:
Riko kananmuna kätesi ja valuta valkuainen sormiesi läpi.

Kannattaa kokeilla tota, toi oli paljo nopeempaa ku kuorien välis muljuttamiin ja telkkaris opetettii noin jossain hiton kokkiohjelmas :P Eli rikkoo kananmunan kätee (kannattaa toki pestä ens kädet) ja sitte keltuain jää kätee, valkuain valuu sormien väli sinne johkuu astiaa.
 
Mike sanoi:
10-20. Kananmunan proteiinin on varmaan parasta mitä normi sapuskasta saa.

Miten sä nuo syöt, paistettuna vai raakana? Mitkä on suunnilleen ravintoarvot esim 10kpl kananmunassa ilman keltuaista? Ite oon syöny yleensä max 3 munaa keltuaisen kanssa päivässä. Kai niitä sen verran uskaltaa keltuaisen kanssa syödä dietilläkin..
 
Bricktop sanoi:
Miten sä nuo syöt, paistettuna vai raakana? Mitkä on suunnilleen ravintoarvot esim 10kpl kananmunassa ilman keltuaista? Ite oon syöny yleensä max 3 munaa keltuaisen kanssa päivässä. Kai niitä sen verran uskaltaa keltuaisen kanssa syödä dietilläkin..

10 valkuaisesta saa palttiarallaa 35g protskua. Paistettuna vetelen tai sitten vaihtoehtoisesti drinkin sekaan.
 
Mulla on olemassa sellanen kulho mihin on sellanen "extra" juttu niinkun tossa aikasemmin jo selitettiinkin et keltuainen jää keskelle ja valkuainen valuu kulhoon reunoilta. Mutta se on paljon hitaampaa hommaa kun toi kuorien kanssa kikkailu mitä yleensä käytetään ja eipä tartte tiskata jatkuvasti sitä kulhoo (kulhoo käytin dietin alussa mutta onneksi tuli opeteltua toi kuori vekslaaminen :D ).
 
Mike sanoi:
Onkos kenelläkään hyvää tekniikkaa kananmunan valkuaisen erottamiseksi? Siitä jää aina osa sinne kun sitä muljaa edes takas siinä kuoressa. Suomessa ei taida kaupoissa olla valmiina valkuaista, Colemanin videolla mies kaatoi semmoisesta valmiista purkista valkuaista aina aamupalalla. Olis kätsy, mutta toistaiseksi tekniikka jolla saa valkuaisen helposti pois, tekisi poikaa.

Tuosta muistui eräs artikkeli mieleen ja kaivelin sen esille bodauslehtien joukosta.Bodauslehden no 5/95 on juttu helsinkiläisestä Kimmo Nykäsestä ja siinä mainitaan,että mies ostaa kananmunavalkuaisnestettä aina 10 litraa kerralla 80mk hintaan.Ottaa päivässä aina yhden 7dl drinkin sitä.Mitään ravintosisältöä tuosta ei kerrottu eikä valitettavasti hankinta paikkaa.Itselleni tulisi ensimmäiseksi mieleen joku leipomon tehtaanmyymälä tai vastaava missä tuommoista evästä luulisi käytettävän.
 
Huh! Itsellä menis hermot kyllä kun erottelis 10 munaa. Siksi vetelenkin keltuaisineen. Saa samalla enemmän proteiinia samaan hintaan! Tosin mulla ei niitä menekään 20 päivässä. Ymmärrän siis yskän.
 
Yllätys yllätys mutta tähänkin ongelmaan apu löytyy tupperwarelta!! :lol2: Sieltä löytyy sellainen kannellinen kippo minkä päälle rikot kananmunan ja keltuainen jää siihen kanteen. Mielestäni nopeampi ja siistimpi kuin se kuorilla vellaaminen.
 
Mike sanoi:
10 valkuaisesta saa palttiarallaa 35g protskua. Paistettuna vetelen tai sitten vaihtoehtoisesti drinkin sekaan.

Fineli: kuorineen punnitussa kananmunassa kesk. 11,1 g poteiinia / 100g

punnitsin yhden keskiverron kananmunan, tulos 62 grammaa

0,62x11,1 g prot.=6,882 g prot.

epäilen, että valkuaisessa olisi siis jopa 5 g proteiinia, koska keltuaisessa on käsittääkseni vain vähän portskua

näin ollen 10 munan valkuaisessa olisi 50 g proteiinia!?!?!?!??!

Ei tää nyt mikään tieteellisen tarkka ollut mutta sou not. Oletko Mike kuulut tuon 3,5 g / valkuainen jostain.
 
Pertti 123 sanoi:
Fineli: kuorineen punnitussa kananmunassa kesk. 11,1 g poteiinia / 100g

punnitsin yhden keskiverron kananmunan, tulos 62 grammaa

0,62x11,1 g prot.=6,882 g prot.

epäilen, että valkuaisessa olisi siis jopa 5 g proteiinia, koska keltuaisessa on käsittääkseni vain vähän portskua

näin ollen 10 munan valkuaisessa olisi 50 g proteiinia!?!?!?!??!

Ei tää nyt mikään tieteellisen tarkka ollut mutta sou not. Oletko Mike kuulut tuon 3,5 g / valkuainen jostain.


Finelin mukaan 100g munanvalkuaista sisältää 9,8g proteiinia. Yhdessä munassa valkuaisen osuus painosta on 66%. Eli yksi valkuainen painaa n. 40g.
 
Jossain threadissa mainittiin, että keltuaisessa olisi enemmän proteiinia kuin valkuaisessa. ei nyt muistu mieleen missä
 

Suositut

Back
Ylös Bottom