Kananmunan valkuaisen erottaminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Kyselin tuolta Scanegiltä tuota valkuaisjauhetta n. vuosi sitten. Myyvät tavaraa pääasiassa yrityksille (leipomot) mutta olivat valmiita tekemään poikkeuksen jos olisin suostunut maksamaan rahtikulut.
Säkki maksoi ihan kivan summan jo itsestään (en muista hintaa, selviää soittamalla heille) ja rahtikulujen kanssa 'kilohinta' oli laskelmieni mukaan suunnilleen samaa luokkaa kuin tavallisia kananmunan valkuaisia käytettäessä mutta olisi jäänyt tuo keltuaisten tuhlaaminen pois. En silloin ostanut tuota, mutta jäihän se mietityttämään. Jauhe säilyy tosi hyvin kunhan sitä ei kosteassa tilassa pidä.

Saisko tuota jauhoa Pakkisen kauppaan :-)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mä olen erotellut sen keltuaisen pois seuraavasti: muna keltuaisineen lasiin ja nostaa sit ruokalusikalla keltuaisen lasin reunaa pitkin pois. Kun pysäyttää hetkeks matkalla sitä reunaa vasten niin valkuainen jää melko hyvin lasiin.
 
Mike sanoi:
Juu, jos joku antaa fyrkkaa kylmäkaappi-investointiin. ;)

Sen jauhon pitäis säilyä hyvin ihan huoneenlämmössä. Säkin koko on vaan vähän haastava (alkaen 15 kg)
 
rikkoo kananmunan pannulle ja sit nostaa kuoren puolikkailla sen keltuaisen pois,ehdottomasti nopein tapa toimia....tämä siis jos syö paistettuna.
 
Uskokaa pois tuota kahteen kertaan mainittua konstia että rikotte sen munan käteen ja valkuaiset valuu sormien välistä kulhoon. Silleen homma hoidetaan esim. ravintoloiden keittiössä, satakin egua hoituu nopsasti.
 
D.Yates sanoi:
Kyllä pelimies kilon valkuaista syö päivässä. :lol2:

Jos tuollaisen ostaa kaverin kanssa puoliksi, niin alkaa koko olemaan sopeva...
5kg viikossa tekee 714g/vrk joka proteiiniksi muutettuna tekee 71,4g/vrk.
Varsin sopivat pari annosta. Eli pari vajaata 4dl lasillista päivässä.
Eipä pitäisi olla mikään mahdoton tehtävä.
Isommat voivat imasta kilon päivässä jolloin annoskooksi tulisi 2x50g proteiinia.

Mutta mutta, säilytyksen kanssa tulisi eteen ongelmat.
Alle 4°C lämpötilaa ei välttämättä löydy joka jääkaapista, saati tilaa sellaisille päniköille.
 
katkarapu sanoi:
Laittaa munat mikroon minuutiksi,pariksi jonka jälkeen keltuaiset lähtee kuin ittestään.

Juu ja mielellään kuorimatta ja laittamatta reikää siihen kuoreen niin se mikro kyllä hoitaa että on hyvin eroteltu kananmuna. Räjähtää nimittäin ihan mukavasti... :evil:
 
Mike sanoi:
10 valkuaisesta saa palttiarallaa 35g protskua. Paistettuna vetelen tai sitten vaihtoehtoisesti drinkin sekaan.
niin ja koko on M. koko L antaa protskua n.5g per muna :rock:
 
Itse syön aamuisin viitisen munaa paistettuna. Yleensä tuota kokoluokkaa L. Viidestä munasta saatan syödä yhden keltuaisineen päivineen, joskus en sitäkään. Kolesteroliinhan nuo keltuaiset vaikuttavat.

Mites muuten tuo kananmunien soveltuvuus aamupalaksi? Pitäisikö syödä mitä muuta lisäksi?

Ja kun puhutaan ravinnosta, niin mitä olette mieltä noista rasvattomista jugurteista? Tai jugurteista yleensäkään, niitä kun tulee syötyä suhtkoht runsaasti.
 
Ilecules sanoi:
Ja kun puhutaan ravinnosta, niin mitä olette mieltä noista rasvattomista jugurteista? Tai jugurteista yleensäkään, niitä kun tulee syötyä suhtkoht runsaasti.
jukurteissa on helvetisti sokeria, enemmän mitä limsassa (muistaakseni).
Takas tohon muna dilemmaan. Jos tätä nyt jotenkin saisi hommattua, niin milläköhän jauheen saa sekottumaan, ei sheikkerillä kuulemma ainakaan ja onkohan koko touhuun lähteminen ees vaivan arvosta, vaan ostaakko jotain valmista lisäravinnetta, mihin on munaa käytetty.
 
Räkä sanoi:
jukurteissa on helvetisti sokeria, enemmän mitä limsassa (muistaakseni).

Kyllä ja ei, tähän pätee sama homma kuin limsoihkin eli jossain on helvetisti sokeria ja joissain taas ei yhtään.

Kysymys: Kuinka pitkään munanvalkuaiset säilyvät jääkaapissa?
Nykyisin kun tulee vedettyä valkuaisia esim munakkaan muodossa mutta olisi mukavampaa erotella koko 15 munan paketti kerrallaan johonkin purkkiin ja käyttää sitä sitten ettei tarvitsisi joka kerta läträtä munien kanssa.
 
Laffer sanoi:
Kysymys: Kuinka pitkään munanvalkuaiset säilyvät jääkaapissa?
Nykyisin kun tulee vedettyä valkuaisia esim munakkaan muodossa mutta olisi mukavampaa erotella koko 15 munan paketti kerrallaan johonkin purkkiin ja käyttää sitä sitten ettei tarvitsisi joka kerta läträtä munien kanssa.
Suljetussa purkissa luultavasti parastaennen päiväykseen saakka.
 
Originally Posted by Laffer
Kysymys: Kuinka pitkään munanvalkuaiset säilyvät jääkaapissa?
Nykyisin kun tulee vedettyä valkuaisia esim munakkaan muodossa mutta olisi mukavampaa erotella koko 15 munan paketti kerrallaan johonkin purkkiin ja käyttää sitä sitten ettei tarvitsisi joka kerta läträtä munien kanssa.




neutraali sanoi:
Suljetussa purkissa luultavasti parastaennen päiväykseen saakka.


Luulisimpa ettei niin kauaa säily. Kananmunan kuori on tiivis ja erittäin hyvä "säilytysastia" kananmunalle. Kun se rikotaan ja valkuainen erotetaan, pääsee sen joukkoon aina jotain siihen kuulumatonta, ihan vaan ilman mukana. Valkuainen on sellaisenaan helposti pilaantuva tuote, eikä tiiviisti suljettu säilytysastia pidennä sen säilyvyyttä merkittävästi.

Varmaan kuitenkin päivän pari säilyy, jos ei anna lämmetä liiaksi erotellessa.
 
Mike sanoi:
10-20. Kananmunan proteiinin on varmaan parasta mitä normi sapuskasta saa.


Joku ihmeen biologinen arvo on kananmunassa liki 100, ainostaan äidinmaito saa sen täydet 100, eli kananmuna on tosiaan kova.

Näin muistelen kuulleeni jostain...
 
trym sanoi:
keitä se,ni johan irtoo... :rock: :urjo: :arvi:


En usko että drinksun joukossa ne keitetyt kokkareet ovat mitenkään makuhermoja hivelevä kokemus :david: :rolleyes:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom