Kananmunalle sydänmerkki

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Critter
  • Aloitettu Aloitettu
hernekeppi sanoi:
Mitäs mieltä ootte tuosta teksistä minkä tummensin?

Mielestäni :anssi: perustelee tämän varsin hyvin.

Critter sanoi:
Itse saan kaiken tarvitsemani maidon ja kerman sedältäni täysin käsittelemättömänä suoraan utareesta, kananmunat mökkinaapurilta. Samalta naapurilta saan syksyllä myös sian ja sedältäni nautaa. Ensivuonna tämä opiskelija syökin vain sisäfilettä ja sikanauta-jauhelihaa Niin ja kasviksia myös, omasta maasta ja 100% luomua.

No voi morjes! :worship:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Critter sanoi:
Niin siis tuo Valion luomu kevytmaito sekä muutama muu eivät ole homogenoituja. Itse saan kaiken tarvitsemani maidon ja kerman sedältäni täysin käsittelemättömänä suoraan utareesta, kananmunat mökkinaapurilta. Samalta naapurilta saan syksyllä myös sian ja sedältäni nautaa. Ensivuonna tämä opiskelija syökin vain sisäfilettä ja sikanauta-jauhelihaa :) Niin ja kasviksia myös, omasta maasta ja 100% luomua.

Perkele, sullahan on asiat hyvällä mallilla. Muijalta saa joskus maitoo joka on suoraan sen porukoiden maatilan lehmistä. Hyvää :kuola:

Sanoppas mitä kaikkee kasviksia siel oikee kasvattelet??
 
Mr. Smith sanoi:
Sanoppas mitä kaikkee kasviksia siel oikee kasvattelet??
No yrteistä pääpaino on persiljalla, sitä on noin 5m (rakastan persiljaa). Yrteistä kasvatan lisäksi minttuja, iisoppia, tilliä, ruohosipulia, marunaa, oreganoa, timjamia sekä saksankirveliä. Kasviksista ehdoton ykkönen on paprika, sen lisäksi tomaatti saa paljon kasvihuonetilaa. Juureksista nauris ja lanttu. Kaaleista ruusu,parsa-ja kukkakaali. Sipulia ja valkosipulia PALJON. Hedelmistä päärynä, viinirypäle (!), luumu, kirsikka sekä omena. Marjoista mansikkaa (kesäisin), mustikkaa ja puolukkaa ympäri vuoden. Kuulostanee taivaalta ja lähellä sitä se onkin :)

Edit: niin ja sen verran vielä, että kesämökiltä Päijänteeltä tulee hyvin siikaa ja kuhaa.
 
Critter sanoi:
No yrteistä pääpaino on persiljalla, sitä on noin 5m (rakastan persiljaa). Yrteistä kasvatan lisäksi minttuja, iisoppia, tilliä, ruohosipulia, marunaa, oreganoa, timjamia sekä saksankirveliä. Kasviksista ehdoton ykkönen on paprika, sen lisäksi tomaatti saa paljon kasvihuonetilaa. Juureksista nauris ja lanttu. Kaaleista ruusu,parsa-ja kukkakaali. Sipulia ja valkosipulia PALJON. Hedelmistä päärynä, viinirypäle (!), luumu, kirsikka sekä omena. Marjoista mansikkaa (kesäisin), mustikkaa ja puolukkaa ympäri vuoden. Kuulostanee taivaalta ja lähellä sitä se onkin :)

Edit: niin ja sen verran vielä, että kesämökiltä Päijänteeltä tulee hyvin siikaa ja kuhaa.

Jooh... Kaupungin keskustas en voi ite paljo viljellä.. jos noin monipuolisesti aikoisin syyä ni ei lompakko kestäis. Perkele.
 
Kysymykseni:
1)Millasia jakoja suosittelette rasvoille tyydyttyneet/kertatyyd/monityyd? Onko se "kutakin kolmasosa" hyvä?
2)Onko ihminen sopeutunut syömään hirveän suuria määriä tyydyttynyttä rasvaa pitkiä aikoja? Ajattelen tätä lajikehityksellisesti niin, että riistaa on syöty milloin mahdollista ja sehän on hyvin vähärasvaista luonnostaan. Nykyinen tehotuotettu liha taas on laadultaan sekundaa verrattuna riistaan ja rasvaa piisaa. Ajoittain (alkutalvella) eläimet on kerännyt vararasvaa, ja silloin liharuuan rasvapitoisuus on ollut korkeampi, joten uskon ettei runsas eläinrasvan saanti haittaa lyhyillä aikajaksoilla. Mutta entäs vuosikausia jatkuvana? Mun mielestä sellainen olisi yhtä "luonnotonta" ihmiselle kuin hiivaleipäkin?
3)Ette kai suosittele kuitenkaan siirtymistä paistijauhelihasta sikanautamössöön?
4)Miten ketoillessa kulkuu treeni?
5)Critter millon kutsut kylään?
 
1) en osaa suositella mitään. ite pyrin syömään monipuolisesti ja toivon että se riittää.
2) eiköhän se nykyinen tehotuotettu liha ole koko ajan mennyt vähärasvaisempaan suuntaan. Mietipä joulukinkkua. 10-15 vuotta sitten kinkussa oli vielä kunnon kerros silavaa. Nyt nämä parhaat kinkut myydään tiskin alta lihakauppiaan tuttaville ja hyvä että tavallisen kuolevaisen kinkusta irtoaa rasvaa pellille edes kastiketarpeiksi. Riistahan totta kyllä on vähärasvaista. Toisaalta taas on varmaan syöty karhua/norsua/mammuttia, joista löytyy rasvaakin kiitettävästi, ainakin tiettyihin aikoihin vuodesta. Evoluutiohan on sopeuttanut ihmisen sekasyöjäksi. Liha on varmaan ollut savanilla antiloopi perässä juoksevalle esi-isälle ollut vaikeammin tavoitettavissa kuin nykyihmiselle jonka tarvitsee roudata leveä perseensä lähimpään kauppaan. Sinänsä eräs nyrkkisääntö: 2 nyrkin kokoista palaa lihaa ja ½ kiloa rehua ei välttämättä ole kovin paha veikkaus.

3) sinänsä sianlihassa ei ole mitään vikaa. Se, että sikanautaan jauhetaan kaikki kamarat ja rapamahat tekee siitä huonomman vaihtoehdon kuin paistijauheliha.

4) hyvin kulkee

5) hyvä kysymys... ;)
 
Belmondo sanoi:
Kysymykseni:
1)Millasia jakoja suosittelette rasvoille tyydyttyneet/kertatyyd/monityyd? Onko se "kutakin kolmasosa" hyvä?
2)Onko ihminen sopeutunut syömään hirveän suuria määriä tyydyttynyttä rasvaa pitkiä aikoja? Ajattelen tätä lajikehityksellisesti niin, että riistaa on syöty milloin mahdollista ja sehän on hyvin vähärasvaista luonnostaan. Nykyinen tehotuotettu liha taas on laadultaan sekundaa verrattuna riistaan ja rasvaa piisaa. Ajoittain (alkutalvella) eläimet on kerännyt vararasvaa, ja silloin liharuuan rasvapitoisuus on ollut korkeampi, joten uskon ettei runsas eläinrasvan saanti haittaa lyhyillä aikajaksoilla. Mutta entäs vuosikausia jatkuvana? Mun mielestä sellainen olisi yhtä "luonnotonta" ihmiselle kuin hiivaleipäkin?
3)Ette kai suosittele kuitenkaan siirtymistä paistijauhelihasta sikanautamössöön?
4)Miten ketoillessa kulkuu treeni?
5)Critter millon kutsut kylään?

1.)En oikein voi sanoa, sekin riippuu ihan määristä. Jos minulla tulisi 1/3 rasvoista monityydyttymättömiä, se tarkoittaisi 100g päivässä ko.rasvahappoja. Ja se olisi aivan liikaa. Minun ohjenuorani: ensin omega-3/omega-6 suhde ja kokonaismäärät kuntoon. Sen jälkeen runsaasti kertatyydyttymättömiä ja tyydyttyneitä. Tyydyttyneitä monipuolisesti. (Lähinnä rasvahapot C10-C18)

2.) Näin uskon. Kyllä ihmiset ovat aina arvostaneet ruhon rasvaisimpia osia. Sen, että pelkästään vähärasvaisen lihan syöminen tekee sairaaksi, huomasivat monet alkuperäiskansat. Ja kyllähän kookospähkinöitäkin on syötä pitkä aika.

3.) Paha sanoa. Itse tulen etenkin tulevana vuonna syömään paljon sikanautaa em.mainitusta syystä. Koska pystyn vaikuttamaan itse rasvaprosenttiin, niin tulen tekemään kahdenlaista jauhelihaa: toinen pelkilteen syötäväksi, rasvaa 20% ja toinen kastikekäyttöön, rasvaa 30%. Kaupan jauheliha onkin kinkkisempi juttu, toisaalta proteiini olisi paistinjauhelihassa laadukkaampaa, mutta se on myös vähärasvaisempaa. Kyllä minä siltikin kääntyisin sikanautaan, jos kaupan jauhelihaa joutuisin ostamaan.

4.) hyvin kulkee. Ensimmäiset kuukaudet voi olla tiukkaa, kun lihakset eivät osaa vielä käyttää rasvaa hyväkseen. Sen jälkeen helpottaa.

5.) Houkuttaako? :)
 
Critter sanoi:
Suomalaisista arviolta n.10 000 on tällainen luontainen hyperkolesterolemia-geeni. Eli aika rajua yleistää tuo koko Suomeen.

Ei ole minullakaan tätä. Mutta eikös Suomessa normaalikolesterolitaso ole n.5, kun se monessa muussa maassa on pykälän pari alempana? Sen takiahan meillä on Pohjois-Karjala -projektit yms., koska kolesterolin keskiarvotasokin on väestössä ongelmallisen korkea.
 
eldd sanoi:
Ei ole minullakaan tätä. Mutta eikös Suomessa normaalikolesterolitaso ole n.5, kun se monessa muussa maassa on pykälän pari alempana? Sen takiahan meillä on Pohjois-Karjala -projektit yms., koska kolesterolin keskiarvotasokin on väestössä ongelmallisen korkea.
Nyt sekoitat asioita, väestön kolesteroliarvoilla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. http://www.yhtyneetlaboratoriot.fi/kasikirja/tutkimukset.asp?id=10279&char=l :"Familiaalinen hyperkolesterolemia (FH) on yleinen periytyvä sairaus. FH periytyy autosomisesti vallitsevasti, ja Suomessa arvioidaan olevan noin 10 000 heterotsygoottia FH-potilasta (homotsygootteja vain aniharva). FH:n tärkeimmät kliiniset ilmentymät ovat hyperkolesterolemia, jänneksantomatoosi sekä ennenaikainen sydäninfarktin riski."
 
Critter sanoi:
Kyllä sinäkin laihtuisit jos muistaisit, että kaikkea saa syödä. - kohtuudella. Paitsi tietenkin luonnolliset rasvat ovat pannassa. Ne onkin hyvä korvata kevyttäkin kevyemmillä kevytlevitteillä. Vain pieni shipaisu kovetettua kasvirasvaa riittää.

Ja ne kevytlevitteiden transrasvathan sitten onkin tosi terveellisiä.. NOT. :jahas:
 
juffe sanoi:
Ja ne kevytlevitteiden transrasvathan sitten onkin tosi terveellisiä.. NOT. :jahas:
a014.gif
Ja tuon kaiken sanoin tosissani.. NOT.
n060.gif
 
overcome sanoi:
Mistä saa kookosöljyä? Mitä maksaa?

Ihan kaupasta saa, mun mielestäni jossai peltipurkissa myytiin, ei sen pitäs mitää hirveitä maksaa max 5 egee tai sinne suuntaan.
 
overcome sanoi:
Mistä saa kookosöljyä? Mitä maksaa?
Kookosöljyä saa seuraavista liikkeistä. Kookosöljy maksaa n.25euroa kilo, eli on melko kallista. Mutta toisaalta, maku on taivaallinen (lue vahva kookoksen maku), se on luomua, suojaa elimistöä monilta sairauksilta, on hyväksi kolesterolille jne. ja kilon paketti kestänee jonkin aikaa.

Ekokauppa Ruohonjuuri
Mannerheimintie 13 A, Helsinki Puh. 09 445 465

Ekokauppa Ruohonjuuri
Aleksanterinkatu 10, Tampere Puh. 03-214 5688

Hämeen luontaispalvelu
Hämeentie 3, Hämeenlinna puh. 03-6547300

LuontaisPrisma
Itäkeskuksenkaari 6, Pori Puh. 02-625 1544

Forum Sauna
Kurjenmäenkatu 17, Turku Puh. (02) 2360 440

P. R. Hierontapalvelu, Petri Remsu
Kangasala Puh. 040 9634005

Näistä saa siis Virilo nimistä luomu neitsytkookosöljyä.
 
training_day sanoi:
Tyydyttyneen rasvan saamiseen ei kuitenkaan tarvitse paljoa päätä vaivata. Sitä kun löytyy niin monesta ravintoaineesta ihan riittämiin. Eli, jos sitä ei välttele niin varmasti saantia on ihan tarpeeksi.

Jep ja tässä kannattaa myös muistaa, että erilaisilla rasvahapoilla on erilaisia vaikutuksia insuliinisensitiivisyyteen. Se kuitenkin näyttelee jonkinlaista osaa ihmisellä, joka syö insuliinin eritystä aiheuttavia ravintoaineita (hiilihydraatit, proteiini). Tyydyttyneet rasvat eivät kai pääosin mitenkään loista tässä suhteessa.
 
Mr. Smith sanoi:
Ihan kaupasta saa, mun mielestäni jossai peltipurkissa myytiin, ei sen pitäs mitää hirveitä maksaa max 5 egee tai sinne suuntaan.

jooh.. tietenki sekotin sen siihe kookosmaitoon.. :jahas: öljyhän on iihan eri asia oon vähä :david: näköjään
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom