Kamppailulajien tyhmien kysymysten kerho (Kysy mitä vaan, joku vastaa kuitenkin)

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL

Noi on Shooto-organisaation säännöt. Shooton alaisia vaparikisoja järjestetään muutama hassu vuoteen. Tosin niiden hyvä puoli on se, ettei ottelijan yleensä tarvitse kuulua mihinkään seuraan osallistuakseen kisoihin. Suomen Vapaaotteluliiton säännöt löytyvät tuolta>>http://www.vapaaottelu.fi/
Noiden sääntöjen alaisiin kisoihin osallistuakseen, tulee kilpailijan kuulua seuraan, joka taas kuuluu SVOL:oon.

Huomattavin ero lienee se, että Shootossa alin on C-luokka, kun taas SVOL:ssa on D. Shooton kaikissa luokissa saa tyrmätä, kun taas SVOL:on D-luokassa tyrmäyshakuinen ottelutyyli on kielletty.
 
Sama kysymys potkunyrkkeilystä?

Nykyään kun on tuo Light, niin siihen ottelijat saattavat lähteä hyvinkin vähäisellä kokemuksella. Siis tyyliin peruskurssi + pari kuukautta normitreenejä. Jos on lahjakas ja ahkera ja on hyvässä valmennuksessa, niin saattaa saada ihan hyvänkin matsin aikaiseksi tällaisella kokemuksella. Olettaen tietysti että vastustaja on melko samaa tasoa.

Täyskontkatimatseihin ei kannata mennä, ellei oikeasti tiedä, mitä tekee. Silloin pitäisi jo pystyä sparraamaan (kovaa) fularikilpailijoiden kanssa ilman, että se on ihan yhtä maalia.
 
Olisi kiva tietää kuinka vanha laji vapaa-ottelu on? Siis milloin siitä tuli super suosittu jne. Kiitoksia vastauksista.

Vapaaottelu sinänsä on tunnettu jo antiikin ajoista, mutta varmaan tuossa vuosituhannen vaihteessa alettiin jo puhua kamppailu-urheilusta vapaaotteluna.. Termi "Ultimate Fighting" muuttui englanninkielessä Mixed Martial Art:iksi ja Suomessakin vapaaotteluksi.. UFC tosiaan vaihtoi omistajaa tuossa vuosituhannen alussa ja uusi omistaja Zuffa alkoi muotoilla siitä enemmän vakavasti otettavaa urheilua kuin spektaakkelia ja friikkishowta. :)
 
Mistähän mahtaa johtuen, että lähes aina tosi isot miehet ei kestä hapetusta tai jalkalukkoja.

Ite huomannu painissa, että kun toisen hauis on sun pään paksunen niin kun pääse niskaan tai nilkkaan kiinni niin toinen on ihan avuton
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Millastas punttitreeniä kannattaa vetää jos haluu parantaa kamppailulajiaan? Eli esim jos vaparia tai kickboxingia varten käy puntilla niin minkälaisia sarjoja, mihin lihaksiin keskittyy yms.
 
eli siis hyödyllistä on vain kehittää tekniikkaa ja käydä esim lenkillä? ´nii ja tuski noista omalla painoilla tehtävistä liikkeistäkää haittaa oo..
 
Ainakin sillä saa tehokkaammin itsensä jumiin. Painojen kanssa pitää tietää mitä tekee, eikä tietoa suinkaan hankita siten, että kysytään joltain potkunyrkkeilyä koskaan treenaamattomalta nettisenseiltä neuvoja.

Tietysti millä hyvänsä treenillä voi mennä metsään, mutta rauhallisella lenkkeilyllä se on aika vaikeaa, ellei painoa ole ylettömästi. Jos haluat treenata lajitreenien lisäksi jotakin, on kaikkein paras idea kysyä omalta valmentajalta neuvoa. Hän tietää parhaiten, mitä asioita sinun on tarpeen kehittää.
 
Mistäs muuten saa halvimmat päärynä- ja pistepallot, potkutyynyt sekä mahdollisesti sellainen hmm... mikähän olisi nimeltään mutta päälle tuleva panssari johon on hyvä opetella parin kanssa alalyöntejä/potkuja/polvia? Sillä rajoituksella tietty että pitää olla käyttökelpoisia.
 
Svedbergin sarjat, leuanvedot, dipit, giryat, tempaukset ja työnnöt sekä erilaiset keskivartalotreenit riittää mun mielestä täysipainoiseen punttitreeniin vapaaottelua silmälläpitäen. Noilla saa helposti sen kolme kamppista tukevaa salitreeniä viikkoon.

Svedbergin sarjat tuntuvat alussa hyvin hauispainoitteiselta, mutta mä ainakin olen saanut niistä hyvin lisäpuhtia painiin. Eikä se hauiksen hyvä kestävyys tietenkään pahitteeksi ole jos myöhästyy jujilta puolustautuessa.:hyper:

Sarjat ja painot mitoitetaan siten, että jokaisen toiston pystyy tekemään räjähtävästi.
 
Back
Ylös Bottom