GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%

Kamppailijan oheis- ja lajiharjoittelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja gabber92
  • Aloitettu Aloitettu
Voimatreeni ei tosiaan aiheuta kummempia jumeja. Voimabodaus joo, hermostopainotteinen voimatreeni ei. Päinvastoin, pitää hermot skarppina.
Nää on aikansa eläneitä nää "puntti tukottaa paljon tasatahtista lenkkiä vaan", mutta menee joku 20-30v ennenkuin tän hetken jääristä on päästy eroon.
2min happosiedättely minuutin palauttelulla on kaukana mistään pk tai kävelylenkeistä ja avainasiaksi tulee tuo tottumus palautua 1min aikana.(+ tietty sietää oloja sen pari min siinä välissä)
Miten kovaa sä voit vetää ja palautua minuutissa järkevään happeen on se kysymys kehässä :)

e: Suomessa vaan tuo fysiikkapuolen tietämys on aivan hakusessa ja asenteet vie. Projetct Londoniin äijät veti failureen pyramidi riveä esim. :)
"kun kerta on puntit otettu niin tehdään nyt sitten tosiaan sitä jumia?" Ite en laittais ottelijaa tekemään kymppiä missään liikkeessä edes varastoon jättävillä sarjoilla, herrat veti pokerilla kymppifailurea rivellä, sitten taas puhutaan tietävinä "kyl se on se puntti se paha"...
Joo 1 säkki + 1 lenkki on liian vähän JOS EI ole 5 lajitreeniä...
Mites 5 seuran treeniä, puntti, kävely? 1xD/7pvä.

e2: olen siis siksi puntin puolella että jos toteutat treenin pari viikossa fiksusti, sulla tulee olemaan aina etulyönti vrt. kaveriin joka kävi pk lenkillä nekin hetket.
Jos hommat on numeromantraan lyötävä niin 4-10x1-5x65-95% ois varmaan pare kuin 8x3x50-60(nopeusvoimaa treenataan tosiaan 80-95 alueellakin ja vähän vaihtelua olisi. Taistelijat sitten tekevät jotain omaa "pikavoimaa" jossa tuijotetaan vain absoluuttista nopeutta, ei sitä todellista räjähtävyys ominaisuutta kuorman alla lainkaan, kuuluu samaan kerhoon kuin puntti tukottaa ja paljon pk:lenkkiä niin tuut kovaksi jätkäksi.
 
Viimeksi muokattu:
toi olis kerta viikkoon. ite oon saanu ok hyötyä nopeusvoima treenistä myös maksimi voimaan. luulis kans että ei kangista paikkoja samalla tavalla kuin maksimivoima treeni.
OK en itse asiassa tajunnut, että sulla oli nopeusvoimaa noi 8 x 3 sarjat. Tottakai joo, kun rauta on noin pieni. Sitten on varmaankin ihan hyvä noin. Ihan äärimmäiseen tappiin en tekis sitä vitostakaan kuitenkaan.
 
@AndyS jos teen ton voimaharjoituksen niin kannattaiskohan se tehdä lepopävää ennen että ei vaikuta niin moneen treeniin? eli jos on sunnuntaisin lepopäivä niin lauantai aamulla tekniikka harjoitus ja sitten puntti illemmalla.
 
@AndyS No suoraansanottuna vaikka yrität tuolla kollektiivilla tarkoittaa että tehän teette kaikki oikein, niin epäilen että on tehty jotain liian kovaa?
Kyllä jos seuraavana päivänä on paikat paskana herkistä treeneistä niin jotain on vialla(teettekö ilman tottumusta liian kovia treenejä? hapottavaa lihaskuntoa lisäksi samana päivänä?).
Toki itekkin tunnen jo parissa viikossa kun kädet tukkiutuu jos rupeaa vetämään 10+ sarjoja failureen. En tiedä mitä te sitten teette.

e: Nimittäin vastapainoksi mulla ja mun tutuilla taas ei jumiudu paikat.
e2: Ja tiedän että koska sulla on kb meriittiä niin teet kaiken omasta mielestä oikein, mutta mietippä vaikka Halmetta ja miten hänen treenifilosofioihin suhtaudutaan. Hänellä oli Hieman_Kovempaa näyttöä, sekä tosiaan myös punttilihaa.
Eikä se oo niin väärin, ei kaikki kaikkea handlaa, mä en ymmärrä mekaniikasta mitään sulla ei ollut junnuna mahdollisuutta tietokonetietoon.
e3: Ja jos jumit liikaa tulee niin niistä pääsee kyllä eroon vetämällä treenin lopuksi muutamia teräviä iskuja palautuksena hermostolle, takaisin ns. itse bisnekseen. Ja jos silti rupeaa kangistamaan niin epäilen että ohjelma on tosiaan huono.
 
Viimeksi muokattu:
Voimatreeni ei tosiaan aiheuta kummempia jumeja. Voimabodaus joo, hermostopainotteinen voimatreeni ei. Päinvastoin, pitää hermot skarppina.
Nää on aikansa eläneitä nää "puntti tukottaa paljon tasatahtista lenkkiä vaan", mutta menee joku 20-30v ennenkuin tän hetken jääristä on päästy eroon.

Kyllä, kuntosaliharjoittelua voi toteuttaa monella tapaa. Tämä mainitsemasi "voimabodaus" ja ihan vaikka bodaus on tosiaan enemmän lihasta rikkovaa, jonka myös tunnet lihaksessa jumina. Samalla siellä on jonkinasteista hermostollista vauriota, jota taas ei samalla tapaa lihaksessa tunne. Oletan, että "voimatreenillä" tarkoitat voimantuottoa maksimoivaa kuntosaliharjoittelua. Tällöin kuntosaliharjoituksen hermostollinen rasitus lihaksessa on huomattavasti suurempi. Puhekielessä puhutaan hermoston tukkoon menemisestä. Kamppailu-urheilun kannalta se on kaikista huonoin skenaario, sillä esimerkiksi lyönti- ja potkulajeissa suoritettavat tekniikat ovat nimenomaan enemmän hermostollista toimintaa, mitä ns. lihaksella tehtävää työtä, näin helvetisti yksinkertaistettuna. Aktiivinen voimantuottoon tähtäävä kuntosaliharjoittelu on aina pois siitä @AndyS mainitsemasta herkkyydestä ja tekniikasta. Mikäli taas voimantuottoon tähtäävää kuntosaliharjoittelua tehdään niin, ettei siitä juuri hermostollista rasitetta tule, on harjoittelu liian kevyttä eikä niinkään progressioon tähtäävää.
 
Sitten tullaan siihen montako treeniä on viikossa jos se rupeaa olemaan "pois tekniikasta", silloin on korvattu ei lisätty treenejä.
Jos teet vaikkapa jokapäivä lajia ja tuplaat treenit päälle niin tekisin 2-3 punttia niistä valinnaisista, loput voi olla sitä kuntoa.
Sit jos 3x päivässä niin en laittais viimeistä treeniä ees teholliseksi vaan koordinaatio, motoriikka tms. taitoharjoittelua.

esim:
Aamupala
Voima/Kunto
Lounas
Taidolliset harjoitteet
Välipala
Laji
Päivällinen
Venyttely
Iillallinen

jos taas max 1x päivässä treenit niin silti pitäisin aina vain sen 1x puntin niille joilla on jo voimaa, jos tähtää -57 kansalliseen niin sitten sillä ei ole niin väliä.
Ja kaikki kuntotreenit tulisi säkillä/pädillä&sparrissa.

ja 2x niin ottaisin varmaan lähtökohtaisesti jokapäivä lajia, 3/3 cardio&str ja 1 taidollinen(ns. kevyt tai palauttava, joko helpoimpana päivänä lepoa silmälläpitäen tai kovimman sparrin kakkostreeninä)

ja joo jo alle 1x päivässä voi ylikuormittaa hermoston, aika paljon on väliä sillä mitä ja kuinkakauan on tottumuksena, mutta se ilmenee kyllä yleensä kuumeena ja outoina oireina pelkän "jumin" sijaan. Oikeastaan hermostollinen ylikunto on jo semi vakava homma, eikä silloin enää ole jollain terävyydellä väliä, vaan sillä että palautuu ilman sydänoireita, edes johonkin kuntoon(vetää varmasti nimittäin joku 6kk kuume takapakkia ja paljon, valitettavasti sekin on kokeiltu ja 3x viikossa treeneillä :), vaikka on tullut myös tota 21/vko vedettyä ilman onkelmia(tosin oli 4/3 laji/str ja 1 hapokkaampi uintiveto(max kilsa ehkä, jokailta täpöllä) ja 1 parin tunnin palloilu /d ).
 
Viimeksi muokattu:

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Kyseessä on jo luultavasti Suomen vahvin tai ainakin yksi vahvimmista thainyrkkeilijöistä. Voimatasot ovat kansainvälisestikin tarkasteltuna erinomaista luokkaa. Miksi niitä voimatasoja pitäisi vielä yrittää lisätä? Etenkin kun kestävyysominaisuudet ovat heikot ja taidot aloittelijaluokkaa, jolloin niitä voidaan myös kehittää paljon enemmän.

Nimenomaan kova hermostollinen voimaharjoittelu on omiaan lisäämään ylikunnon riskiä. Peruskuntoharjoittelua taas voi tehdä paljon enemmän ja siitä palautuu nopeammin. Tällöin se myös lisää kalorinkulutusta enemmän.
 
Nojoo, tota en aatellu mihin verrataan. Gabberilla tosiaan on ihan mainittavan kovat voimat sekalajiseksi(ja vaikka pelkäksi harrastenostajaksikin olisi).
Ja tosiaan vaikka vertailen halmetta ja halveeraan niin @gabber92 Andy on oikeasti meistä paras neuvoja.
Tähtää sinne kovempaan ryhmään niin voi vielä tulla leveliä lisää siihen koutsaukseen, nimittäin paikanpäällä on aina eri kuin netissä.
 
Andy tossa ketjun alkupuolella tais mainita räjähtävyydestä ja kestävyydestä että priorisoi jompaakumpaa eikä koittaa treenata molempia saman aikaisesti. Suunnitelma ens otteluun parantamiseksi: Peruskuntokausi

ma: aamulenkki illalla padiireeni

ti: aamulla säkki illalla sparri

ke sama kun ma

to sama kun ti

pe kävelylenkki ja venyttely

la aamulla KEVYT tekniikka harjoitus ja illalla kova puntti!

su lepo

Mites kisakausi? lajitreeniä samanverran mutta HIIT pk lenkkien tilalle ja säkkitreenit räjähtäviä hyvällä palautuksella yksittäisiä hyviä suorituksia. jos matsi joulukuussa ni oiskohan hyvä aloittaa se noin 2kk ennen matsia? kaloreita en laske mutta proteeiineja paljon ja hiilarit treenien ympärille kuukausi ennen matsia puntti pois kokonaan
 
Viimeksi muokattu:
Mun mielestä turha miettiä mitään kisakausia tos vaiheessa.
Niin paljon matsia kun mahdollista, kaikki mahdolliset pikkukisat niin tulee rutiinia.
Taitaa thaikussa olla aluks kevyellä kontaktilla niin niitä vois ottaa vaik joka viikonloppu.
Sit joskus, sanotaan ens vuonna jo ehkä sm kisoihin, niin voi alkaa miettiä herkistelyjä.
 
Mun mielestä turha miettiä mitään kisakausia tos vaiheessa.
Niin paljon matsia kun mahdollista, kaikki mahdolliset pikkukisat niin tulee rutiinia.
Taitaa thaikussa olla aluks kevyellä kontaktilla niin niitä vois ottaa vaik joka viikonloppu.
Sit joskus, sanotaan ens vuonna jo ehkä sm kisoihin, niin voi alkaa miettiä herkistelyjä.
okei no miltäs toi peruskuntokausi vaikuttaa itsessään? haluisin olla joulukuussa siinä kunnossa että pääsen varmasti kisaryhmään koska saa sieltä yksilöllisempää opetusta tulevaisuuden matseja ajatellen. pelottaa vielä ajatuskin mennä ens vuonna SM kehään kun thaikussa kuitenkin saa ammattilaisetkin niihin osallistua. korjatkaa jos oon väärässä. painonvedon jälkeen sitten kaikkiin mahdollisiin kisoihin hakee kokemusta
 
Itse ainakin väittäisin että ihan hyvä, siellä on kaikki elementit lenkkeilyä, säkkiä, puntti, lepo ja mitä seura tarjoaa.
Yksittäiseen matsiin kanttii mieluumin soveltaa puntilta tuttuja menetelmiä: peruskausi, "piikkaus" eli hiittejä, hapokkaampaa lajia, mutta vähän keventää ennen matsia "vakautus". Puntinkin voi tehdä ihan lähellä tankoa ja hikijumppailla tai tosiaan jättää kokonaan pois, kumpi tuntuu henkisesti paremmalta aloita sillä, myöhemmin tiedät paremmin. Pointti ois että kunto ois tehty jo ja pari-kolmekin viikkoa vois vaan herkistellä viimosia padisarjoja ja tehtäväsparreja.
Kokonaisesta kisakaudesta mä en osaa sanoa mitään kun en tiedä montako matsia ja montako kuukautta se kestää.
(vanhasta muistista tää tarkoittaa siis amatööreillä syksy-kevät aikaa?, siinä tapauksessa vuoteen mahtuu vain se kesäinen peruskausi jossa voi parannella cardiota oheistreeneillä ja vähän punttailla alkukesästä, sitten vähän hiitata ja piikata loppukesään ja sitten toivottavasti koutsi ainakin sen 6kk pitää hommista huolen, jos tosiaan pelin kovin coutsi niin varmaan sitten ensivuodeksi on paremmat ohjeet jo :) )
 
okei no miltäs toi peruskuntokausi vaikuttaa itsessään? haluisin olla joulukuussa siinä kunnossa että pääsen varmasti kisaryhmään koska saa sieltä yksilöllisempää opetusta tulevaisuuden matseja ajatellen. pelottaa vielä ajatuskin mennä ens vuonna SM kehään kun thaikussa kuitenkin saa ammattilaisetkin niihin osallistua. korjatkaa jos oon väärässä. painonvedon jälkeen sitten kaikkiin mahdollisiin kisoihin hakee kokemusta

Hyvältä näyttää.
Jos motivaatio pysyy niin ihan eri kondis ja tekniikka vuoden lopussa.
Käytännössä juttu menee silleen että jos pärjäät kovissa sparreissa niin oot valmis matseihin.
Ei se niin paljoa eroa.
Mut eiköhän se riku siellä osaa neuvoa paremmin sitkun olet hänen valmennuksessa, yks suomen parhaista thaikkuvalmentajista.
 
kiitos kaikille tsemppaamisesta!! toivotaan nyt sitten että pysyy ukko kasassa. menee nyt OFF topiciksi mutta mites kamppailijan lisäravinteet? hera malto ja ZMA menee tällähetkellä. onko piristävistä rasvanpolttajista hyötyä(muutakuin piristävä vaikutus)?
 
kiitos kaikille tsemppaamisesta!! toivotaan nyt sitten että pysyy ukko kasassa. menee nyt OFF topiciksi mutta mites kamppailijan lisäravinteet? hera malto ja ZMA menee tällähetkellä. onko piristävistä rasvanpolttajista hyötyä(muutakuin piristävä vaikutus)?

Väittäisin että lisäravinteilla ei tee mitään jos ei ole syömisongelmaa päivän kaloreissa.
Tosin runsaalla treenimäärällä ei kait olisi pahasta vetää pientä malto+heraa ainakin kovemman treenin päälle.
Toinen kanta on taas se että ovat hyviä, mutta se on sitten tovin opiskelu jos haluat täydentää lisäravinteilla maximaalisesti eri aminohappoja ja oikeanlaisia kohdistaa juuri yölle. Magnesium auttaa kramppeihin, kait se ehkäiseekin niitä? Vitamiinitkin voi syödä ruoasta tai purkista.
Mutta lähtökohtaisesti et tarvi lainkaan. Tai sitten tarviit kaiken. Vähän uskonasioita. (silloin kun itse opettelin näitä niin maltoahan voi verrata suoraan sokeriin, vain erilainen helpommin blendaantuva rakenne ja heran väitettiin olevan jotain tuhkan ja koiranruoan sekoitusta ja "ravintoarvojen" kusetusta)
Koskaan en mitään eroa huomannut kehityksessä tai palautumisessa: ilman, heralla, heramaltolla, herakrealla enkä heramaltokrealla. Päädyin vain juomaan heraa treenin jälkeen ja laskemaan sen päivän prodeihin, kun oli tapana jäädä välillä tuntikausiksi illalla salin ovelle jauhamaan :)
 
painoa se 115kg tällähetkellä. jos rupeis ne kalorit laskee kuitenkin niin mitä määrää suosittelisitte? mulla sähköpostissa dieetti jossa on 2800kcal päivässä. en viitti sen tarkempaa avata kun oon maksanu siitä. dieetin tekijä bodari kuvioista tuttu Antti Ala-laurinaho.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom