GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%

Kamppailijan oheis- ja lajiharjoittelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja gabber92
  • Aloitettu Aloitettu
@gabber92
12-16vko varmaan riittäis pk/perusvoima(ilmeisesti puntit mukana kun foorumia lueskelen) sit 6-10vko intervallia/hermottelua.
18-26 tulee noista mun numeroista. Siihen perään täysi kevennys oheisharjoittelusta 1-2vko + pientä ylläpitävää & kävelyä sen viimosen 2-3vko
sen lisäks mitä valkku teettää. Jos on seura jossa voi keskustella(vaikka mielellään harkan jälkeen) niin kantsii kyllä kertoa coutsille omista oheisista.
(ihan parhaassa tapauksessa se on joku sage ja saat +10kg valitsemaasi pääliikkeeseen :))

Jos on joskus löysää tai jätät yhden kopan ostamatta ni sykemittari on aika hyvä apuväline vähän kaikkeen!
Ite pyrkisin nostamaan tahtia menomatkalla sitä mukaa miten treenit jaksaa ja takaisin päin sit hissummin.
+suosittelen vakavasti tekemään ainakin "raakoja" painonnostoliikkeitä, ainakin tempausta ja riveä.
Jos saat ne sujumaan vähääkään fiksusti ni ovat todella hyviä liikkeitä kamppailijalle jostain kokonaissyystä,
eihän senkaltaistakaan liikettä tehdä jos ei painita...

e: Ja ihan muuten vaan, kantsii kamppailuhommissa jos punttaa niin pysyä toistoissa 8 alla, voima on tärkeintä
ja oma henk. koht. piruraja on 10(tosin ysejä en oo kokeillu) missä menee jo parissa viikossa kaikki teho iskuista.
Yleensä ite enempi 6 alla pääliikkeissä sit jotai ranskiksia, hammereita, taljoja esim. sil 8 maxilla.
Eli käytännössä pääliikkeet 3-6 ja avut & tuet 5-8 on melkein perusvoima alueet itellä.
 
Viimeksi muokattu:
punttia ja kehonpainotreeniä teen vielä mutta siiihen tulee muutos voimatasot ylläpito moodille. aamuisin sitten lenkille ja säkkiä aluksi peruskunto mielessä. ja sitten toi hermottelu vois olla vaikka että intervalleja ja räjähtävyyttä? räjähtävyys treeni seuraavanlainen.

polvet rintaan
läpypunnerrus
linkkuveitsi
sammakkohyppy
burpee
kaikkia ensiks 5x5 ja sitten vielä uusi kierros.

toinen ois että haarahyppyjä ja toinen antaa merkin ja sitten 30sprintti . säkkitreeni räjähtävyyttä ajatellen 5x10 terävää potkua per jalka ja aina hyvä palautus
 
thaiboxingia on ennen koronaa tullut harrastettua. mites treenit kun jatkuu ni jakais kun mahdollisuus lajiharjoitteluun 5xviikossa? puntti treenit ajattelin jättää että joka toinen viikko 1kova salitreni. kuinka pitkä kestoisia noi peruskunto jumpat pitäis olla? ajattelin että vois tehdä juoksun lisäksi säkkiharjoittelu treenejä peruskunto sykkeellä. sen takia tämä että saa samalla hyvää tekniikka treeniä. liikkuvuuteen ajattelin panostaa että saa potkuun lantion mukaan paremmin ja jalan nousemaan. venyttelyitä ajattelin sekä staattisia ja dynaamisiä. jalan heilutteluja eri suuntiin ainakin 100per jalka päivässä... mul on joulukuussa matsi saa nähdä että mihin panostan sen jälkeen

Ainaskin tuo 1 kerta joka toinen viikko kova salitreeni kuulostaa melko hyödyttömältä. Joko pistää siihen vaikka sen 3 kertaa viikkoon tai sitten miettii mihin muuhun sen ajan kannattaisi käyttää. Jos siitä jotain kicksejä itse saa niin ei kai siinä sitten mitään kun antaa mennä vaan sillä 2 kertaa kuussa taktiikalla.

Tuosta TRYOUT matsista sen verran että ilmeisestikkään ei ole lupa mätkiä täpöillä (en tiedä pitäisikö minun tietää noi säännöt) mutta kannattaa otella samalla tavalla kuin normaalissakin matsissa. Nyt kädet ovat jatkuvasti liian alhaalla etkä selvästikkään hae mitään Roy Jones junior tyyliä, niin kannattaa opetella pitämään niitä käsiä siellä lähempänä lärviä ettei tule nenuun.

Ei muuta kun kovaa treeniä matsiin ja onnea sinne. Näin "uran" alkuvaiheessa se kunto on sellainen "pieni" asia millä voi voittaa monet taitavammatkin ukot joten pelkästään sen kun hoidat rautaiseen tasoon niin merkkaa paljon.
 
Ainaskin tuo 1 kerta joka toinen viikko kova salitreeni kuulostaa melko hyödyttömältä. Joko pistää siihen vaikka sen 3 kertaa viikkoon tai sitten miettii mihin muuhun sen ajan kannattaisi käyttää. Jos siitä jotain kicksejä itse saa niin ei kai siinä sitten mitään kun antaa mennä vaan sillä 2 kertaa kuussa taktiikalla.

Tuosta TRYOUT matsista sen verran että ilmeisestikkään ei ole lupa mätkiä täpöillä (en tiedä pitäisikö minun tietää noi säännöt) mutta kannattaa otella samalla tavalla kuin normaalissakin matsissa. Nyt kädet ovat jatkuvasti liian alhaalla etkä selvästikkään hae mitään Roy Jones junior tyyliä, niin kannattaa opetella pitämään niitä käsiä siellä lähempänä lärviä ettei tule nenuun.

Ei muuta kun kovaa treeniä matsiin ja onnea sinne. Näin "uran" alkuvaiheessa se kunto on sellainen "pieni" asia millä voi voittaa monet taitavammatkin ukot joten pelkästään sen kun hoidat rautaiseen tasoon niin merkkaa paljon.
juu noissa TRYOUTeissa ei saa tyrmätä. unohtuu noi kädet alas vaikka tiedän että kaveri saa sillä ilmaisia osumia. Ja kiitos kannustuksesta!!!
 
En ole mikään ekspertti valmennushommissa mutta tuli tässä tuon sinun matsin katsomisen jälkeen mieleen, että onkohan voima ja räjähtävyys sittenkään ne asiat mihin juuri sinun kannattaa nyt panostaa?

Jos se seuraava matsi on samanlainen kuin edellinen eli tyrmätä ei saa ja clinchiäkin oli tuossa matsissa vähänpuoleisesti niin itse miettisin onko esim. voimaominaisuudet sellaisia mille kannattaa tässä vaiheessa uhrata aikaa ja treenejä. Varsinkin, jos teet raskasta punttia ilman valmennusta ja pahimmassa tapauksessa voimatreeni sekä syö tehoja lajiharjoittelusta että kangistaa. Eri asia toki jos saat asiantuntevaa valmennusta ja harjoitusohjelman.

Sinuna keskittyisin nyt ensisijaisesti aerobisen kunnon ja kestävyyden parantamiseen lajiharjoittelun ohella. Matsin ollessa näin kaukana keskittyisin itse peruskunnon luomiseen: siis pitempikestoista lenkkiä, pyöräilyä, uintia jne.. Jos kunto loppuu matsissa niin ei ole väliä sillä miten nopea, vahva tai räjähtävä olet - nuo ominaisuudet lopahtavat siinä samalla. Ja jos peruskunto ei ole tarpeeksi vahvalla pohjalla niin siihen on melko turhaa lähteä tekemään mitään kovia vauhtikestävyystreenejä ja intervalleja, sillä kroppasi ei välttämättä kestä sitä rasitusta ja loukkaannut tai et edes pysty saamaan itsestäsi tarvittavia tehoja irti.

Joku tuolla ylempänä sanoikin, että uran alkuvaiheessa voi hyväkuntoisena voittaa parempiakin ukkoja. Hyvin sanottu ja tuosta kannattaakin ammentaa motivaatiota omaan tekemiseen! Tsemppiä jatkoon.
 
Ooookei.

Nyt ensinnäkin. TMT:n päävalmentajana toimii Riku Immonen, joka on thainyrkkeilyn maailmanmestari ja yksi Suomen parhaita thainyrkkeilyvalmentajia. Kysy häneltä miten treenata thainyrkkeilyä ja tee juuri niin kuin hän sanoo. Riku osaa aivan varmasti neuvoa sinua paremmin thainyrkkeilyyn kuin Pakkiksella kukaan, minä mukaanlukien. Etenkin kun hän näkee sitä sinun suorittamistasi säännöllisesti ihan livenä.

Muutama ajatus silti. Tärkeintähän tuossa nyt olisi parantaa taitotasoa ja toiseksi tärkeintä saada painoa pois ainakin 20 kiloa. Kenties jopa toisin päin, koska se painon pudottaminen auttaa kestävyyteen, räjähtävyyteen erityisesti potkuissa ja parantaa tekniikkaa, sekin erityisesti potkuissa. Et voi tehdä potkuja oikeilla liikeradoilla etkä varsinkaan räjähtävästi, jos sinulla on kymmeniä kiloja ylimääräistä massaa liikutettavana koko ajan. Se on mahdotonta.

Eli lajiharjoittelua paljon heti kun se on mahdollista, pk-tason aerobista ja ruokavalio sellaiseksi, että olet kohtuullisessa kalorivajeessa useita kuukausia. Puntit voit viskata vaikka suohon, ellei Riku erikseen käske sinua nostamaan niitä, jolloin teet niin kuin hän sanoo.

Punttitulokset epäilemättä tippuvat mutta siitä ei kannata huolehtia. Et hyödy siitä 160 kilon penkistä ja 210 kilon kyykystä nyt mitenkään, kun taidolliset puutteet eivät mahdollista voimakkaita tekniikoita. Nostat rautaa varmasti enemmän kuin Daniel Forsberg, mutta et todellakaan lyö tai potkaise yhtä kovaa.

Mitä matsiin tulee, niin suojauksen pitäminen on aloittelijalla mahdotonta kun väsyy. Se ei ole asia jonka voisi tuosta vain korjata vaan se vaatii yleistason ja kestävyyden parantamista.

Tuo jatkuvaan liikkumiseen perustunut taktiikka oli ehkä huonoin mahdollinen. Koska sinulla on ylipainoa, sinun pitäisi liikkua mahdollisimman vähän. Silloin et väsytä itseäsi pelkkään liikkumiseen ja suorittaminen on parempaa matsin lopulla.

Ylipainoisena liikkuminen on joka tapauksessa niin hidasta, että et voi hallita tilannetta sillä liikkumisella vaan vastustaja kykenee yleensä päättämään otteluetäisyyden. Siksi siitä itsensä väsyttämisestä ei saa edes hyötyä.
 
paino nyt 115 koitan päästä alle sataan jouluun mennessä ja siitä seuraavaan matsiin 90kg. en tiedä sitten että jeesaako riku kun valmentaa vaan kisaryhmää ja treenaan harrastajissa mutta voishan sitä silti kysyä... saaren rami mua luultavasti auttaa tekee lukujärjestyksen joka on forsbergin entinen fysiikka valmentaja
 
Viimeksi muokattu:
itellä tosi huono kunto oli eka TRYOUT matsi 2x2min ja puuskutin siinä jo toisessa erässä huolella. osittain johtuu varmaan että oli liian agressiivinen tyyli. toka matsi meni paremmin kulmamies huuteli aikoja niin otin itsestäni irti vasta erien loppupuolella. seuraavaan matsiin yli 30viikkoa aikaa oisko hyvä peruskuntokausi vaikka 22viikkoa ja sitten intervalleja 7viikkoa ja viiminen viikko tosi kevyttä.
View: https://www.youtube.com/watch?v=nC3pu_DQEXA
tuossa mun toinen matsi. mites toi liikkuvuuden haku taktiikka miltä vaikuttaa? oon siis tossa sinisessä kulmassa

Mullakin kiinnitti huomion kun suojaus ei pysy ylhäällä. Varsinkin takakäsi roikkuu ikävän alhaalla. Mutta tuon oppii korjaamaan. Pistareissa ja otellessa täytyy sanoa vastustajalle että kuittaa heti leukaperiin muistutus näpyn kun kädet tippuu. Auttaa myös kun keskittyy lyönnin nopeaan palauttamiseen. Monella jää siinä roikkumaan kun palautus on hidas. Hyvin osaat sparrata maltilla ja sopivan nätisti. Ei ole sellasta alottelijan täysiä päälle ylikovaa tappelua. Hyvä tuosta tulee👍 En lähtisi hakemaan voimaa, vaan aerobista kuntoa ja herkkyyttä/räjähtävyyttä.
 
okei no koitan parantaa ens matsiin tota suojauksen ylläpitoa. mitä mieltä porukka noista räjähtävyys harjoitteista mitä tuossa eilen illalla mainitsin? ja kiitos kannustavista kommenteista!!! :)
 
Mullakin kiinnitti huomion kun suojaus ei pysy ylhäällä. Varsinkin takakäsi roikkuu ikävän alhaalla.
Käsien "roikkuminen" on aloittelijoille ihan normaalia, eikä mielestäni ollenaan niin huono juttu kuin monet luulevat. Kun aloittelija nostaa tumput ylös, niin siitä seuraa yleensä välitön rentouden kaikkoaminen, kovaa puristamista, liikkumisen vähenemistä, nopeampaa väsymistä ja yleistä suorituskyvyn laskua.

Tarkoitus on, että pystyy puolustautumaan niin, ettei vastustaja pääse osumaan, ei "pitää käsiä ylhäällä koko ajan!".
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Itse olen aika paljon Andyn linjoilla, että peruskunto ja ruokavalio sellaiseksi, että paino lähtee laskuun. Jokainen voi koittaa laittaa vaikka 10kg repun selkään ja sitten alkaa tehdä säkkiä/sparria tai oikeastaan mitä vaan. On ihan helvetin raskasta. Näin kun pudotat vaikka sen kympin ensiksi tuosta, niin sinun räjähtävyys ja liikkuminen on jo ihan eri tasolla. Voimaa sinulla varmasti on jaloissa, kun olet tottunut liikkumaan isolla massalla.

Tämän ohessa keskittyisin nyt aika paljon myös ihan perustekniikkaan, niin lyönneissä kuin potkuissa. Erityisesti lyönnit on nyt sellaisia työntöjä, joissa ei ole palautusta nimeksikään. Jos haluat lisää käsinopeutta, niin lyönnissä pitää olla myös nopea palautus tai se homma ei vaan pelaa. Tätä voi korjata jo itse säkin kanssa ja toivottavasti valmentaja sitten huomauttelee tasaisesti treeneissä.

Reipasta tekemistä kuitenkin matsissa ilman turhaa arkailua/tappelua tms. Tsemppiä tekemiseen ja jatkoon!
 
Toisin vielä yhden näkökulman tuohon kuntopuoleen. Tottakai aerobista pitää treenata, se on selvä. Mutta vaikka olet kuinka hyvässä kunnossa, saatat olla jo ensimmäisen erän jälkeen puhki. Tämä sattuu jopa yllättävän monelle. Syynä on rentouden puute. Jos kehässä "jännittää", ja kokoajan on lihakset jäykkänä, niin kovakuntoisinkin kaveri puuskuttaa nopeasti. Vaikka jaksaa helposti vetää kymmenen erää säkkiä, se ei välttämättä näy siinä ottelutilanteessa kuitenkaan.
Ja parasta lääkettä tähän on mielestäni riittävä laadukas sparri, jolloin tottuu olemaan rentona siellä kehässä. Etenkin vaähan aikaa treenanneille tämä on erityisen tärkeää. Kokenut ottelija tuskin siellä kehässä jännittää, vaikka olisi pidempiäkin taukoja sparreista. En ole seurannut, kuinka pitkään olet itse treenannut, mutta ainakin aloitteleville ottelijoille tämä on mielestäni se kaikkein tärkein neuvo.
 
harrastajilla TMTllä mahdollisuus viiteen harjoitukseen viikossa joista 2sparria 2pädi ja 1 tekniikka harjoitus. jos teen säkillä peruskuntoa ja samalla koitan parantaa tekniikkaa niin aloitanko alussa hitailla potkuilla ja lyönneillä tai nopeat lyönnit ja palautukset vai siitä välistä? luultavasti otan joltain TMTn valmentajalta yksityistunteja kerran kuukauteen että voi sitten kattoa miten mun tekniikka kehittyy ja antaa sparreihin vinkkejä
 
@gabber92
Jos et tietoisesti tavoittele jotain erikoisuutta iskuihin niin hyvä prinsiippi on vetää aina ja jokainen "läpi".
Lähtee sitten "automaattisesti" esim. väsyneenä tai kovan osuman jälkeenkin iskut kunnolla(ja paineen alla).
Suosittelen käymään joka treenissä, jos/kun on sparrikavereita ja pitämään 1-2 kunnon lepoa, jos tuplatreenejä
vedät(aamuaerobiset & puntit) ja vielä fillarilla treeneihin.
Jos et saa parempia ohjeita niin suosittelisin 1x viikossa pääliikkeillä kroppa(penkki, pystäri, leaut, kulmis, kyykky/veto(rive?), pötsi)
tai 2x minimillä (penkki, kyykky, kulmis, istumaannousut / pystäri, leuat, mave, jalannostot), vatsat tietty lisäpainolla.
Treeneissä tulee yleensä? lihaskuntoa ihan tarpeeksi. Et menetä lihaksia etkä voimaa juurikaan jos edes 1x kunnolla viikossa vedät.
Vaikka ois mikä mm äijä kertomassa niin pitää muistaa tavoitteiden kohtaaminen, jos sä haluat olla 120kg jäpä joka punnertaa op:ta
pystyyn ja samalla osaa huitoa niin harjoittelu on aivan erilaista kuin jos sinun raameista lähdetään tekemään parasta mahdollista ottelijaa.
 
en oo aina ollu näin ylipainoinen olin intissä vielä 83kg tiukassa kunnossa. potkut lähti silloin kuin ruoska. tavoite ois päästä joskus samaan painoon ja kuntoon mukaan lukien liikkuvuus että vois pärjätä joskus kovemmissakin matseissa. intissä oli teho paino suhde kohillaan punnersin silloin 61 hyväteknikkaista punnerrusta minuutissa ja mave oli 190x2 ens vuonna ois tarkoitus päästä samaan kuntoon ja siitä ohi
 
Käsien "roikkuminen" on aloittelijoille ihan normaalia, eikä mielestäni ollenaan niin huono juttu kuin monet luulevat. Kun aloittelija nostaa tumput ylös, niin siitä seuraa yleensä välitön rentouden kaikkoaminen, kovaa puristamista, liikkumisen vähenemistä, nopeampaa väsymistä ja yleistä suorituskyvyn laskua.

Tarkoitus on, että pystyy puolustautumaan niin, ettei vastustaja pääse osumaan, ei "pitää käsiä ylhäällä koko ajan!".
Tiedän, ei niitä olekaan tarkoitus pitää kokoajan kilpikonnassa. Syö happea ja rentoutta. Mutta ei myöskään noin että roikkuvat kokoajan alhaalla. Esim jos lyöt jabin takakäsi ei saa tipahtaa. Silloin on koko paketti auki kun kaveri lyö vastaan.
 
Toisin vielä yhden näkökulman tuohon kuntopuoleen. Tottakai aerobista pitää treenata, se on selvä. Mutta vaikka olet kuinka hyvässä kunnossa, saatat olla jo ensimmäisen erän jälkeen puhki. Tämä sattuu jopa yllättävän monelle. Syynä on rentouden puute. Jos kehässä "jännittää", ja kokoajan on lihakset jäykkänä, niin kovakuntoisinkin kaveri puuskuttaa nopeasti. Vaikka jaksaa helposti vetää kymmenen erää säkkiä, se ei välttämättä näy siinä ottelutilanteessa kuitenkaan.
Ja parasta lääkettä tähän on mielestäni riittävä laadukas sparri, jolloin tottuu olemaan rentona siellä kehässä. Etenkin vaähan aikaa treenanneille tämä on erityisen tärkeää. Kokenut ottelija tuskin siellä kehässä jännittää, vaikka olisi pidempiäkin taukoja sparreista. En ole seurannut, kuinka pitkään olet itse treenannut, mutta ainakin aloitteleville ottelijoille tämä on mielestäni se kaikkein tärkein neuvo.
Erittäin totta! Salaisuus on juurikin tuossa rentoudessa. Olen ottanut sparreissa erittäin kovakuntoisia juoksijoita ja muita urheilijoita vastaan. Väsähtävät hyvin nopeasti koska jännittävät kroppaa kokoajan. Tuon saa kyllä ajanmyötä pois kun kokemusta karttuu. Sama oli painissa. Alottelija jäkittää kokoajan täysiä jolloin kunto kestää minuutin. Voima pitää osata käyttää silloin kun on paikka. Muuten pystyy olee yllättävän rentona, vaikka painissa ei siltä näytä.
 
Esim jos lyöt jabin takakäsi ei saa tipahtaa. Silloin on koko paketti auki kun kaveri lyö vastaan.
Silti monesti takakäsi on ihan missä sattuu, kun jabi osuu, ihan huipputasollakin. Ei mikään ole pakollista, vain naamalla torjumisen minimointi on suotavaa. Aloittelijoiden kanssa noiden oppien korostaminen ei nopeuta oppimista, vaan päinvastoin.
 
No tuossa tapauksessa kannattaa tosiaan puhua valkun kanssa ja mainita että haluaisit säilyttää 1-2 lyhkästä punttia ettei mee gainssit...
Suosittelen tuohon käsien sijoitukseen kokeilemaan saksalaista pakettityyliä, jos saat pidettyä itsesi siinä rentona ja lyönnitkin liikkeelle niin
aika turvallinen siellä käsien takana on olla. IMO pitää vaan hartioita venytellä ja totutella jos ei mee kädet rentona pakin eteen. Laihdutus tulee auttamaan.
 
ei kai niillä gainsseilla niin väliä tulokset tulee olemaan keskiverto harrastajaa yläpuolella pitkään vaikka jättäis puntin pois. jos tuntuu että voimaa tarvii lisää niin otan sitten 2-3kk voimakauden tulosten palauttamiseksi
 

Suositut

Back
Ylös Bottom