Kamppailijan oheis- ja lajiharjoittelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja gabber92
  • Aloitettu Aloitettu
Tekoäly tulee kyllä vaikuttamaan vielä todella paljon.

Aluksi ehkä vaikka niin, että kuvaat puhelimella potkimistasi, tekoäly vertaa suoritusta näkemiinsä huippusuorituksiin, osoittaa virheet ja antaa korjausneuvot. Tai se voi tarkkailla sparrissa sykemittarin lukemia ja varoittaa, jos pidetään niin kovaa tahtia, että suorituskyky ei riitä koko erää. Varmasti löydetään sovelluksia, joita vielä ei osaa aavistaakaan.

Robotiikan mahdollisuudet ovat sitten jo aivan älyttömät. Aluksi treenirobotit tulevat tietysti jalkapallon tai koripallon tapaisiin lajeihin, joissa rahaa liikkuu enemmän. Vaikka Saksan maajoukkue voisi harjoitella kulmatilanteita robottijoukkuetta vastaan, jonka jäsenet vastaavat kaikki ominaisuuksiltaan Brasilian maajoukkuetta: juoksevat yhtä nopeasti, ovat saman pituisia ja matkivat näiden pelitapaa.

Myös kamppailurobotti voidaan ohjelmoida vastaamaan täsmälleen tulevan vastustajan ominaisuuksia. Paino ja raajojen mitat säädetään samoiksi, lyö tasan yhtä kovaa, "väsyy" samaa tahtia jne. Sen kanssa voi myös treenata vaikka hyppypolvea päähän ilman että se vahingoittuu. Robotti voidaan myös säätää niin että se jättää vaarallisimmat tekniikat kesken ja vain ilmoittaa, että nyt osui stomppi päähän.

Matchmakingiin tämä tulee muuten vaikuttamaan merkittävästi, kun urheilija voi etukäteen kokeilla robotilla, tuleeko pärjäämään vai ei. On varmaan hieman masentavaa, jos treeneissä häviää joka kerta vastustajaa simuloivalle robotille. :confused:

Maailman parasta ottelijaa simuloivasta robotista olisi useimmille aika vähän hyötyä. Sehän niputtaa saman tien, eikä oppimista juuri tapahdu. Paljon parempi olisi harjoitella robotin kanssa niin, että sen tasoa säädetään itseen verrattuna vähän huonommasta tasavertaisen kautta vähän parempaan.
Kysymys kuuluu vaan millon on mahdollista. Voi olla 10 vuodessa jopa.
Uskon että aika lähellä jo että esim optimus robotit voisivat pitää vaikkapa pistareita.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sovelluksia on jo kehitteillä. Tästä jutusta ei oikein ilmene, mikä tässä olisi teknisesti ideana. Ainoa maininta on pääsuojaan asennettu kiihtyvyysanturi, joka mittaa iskun vaikutusta.


Antureihin ja videokuvan tarkkailuun perustuvia tekoälysovelluksia tulee varmasti käyttöön ensin ja robotiikka seuraa myöhemmin.

Optimus-robotin hinnaksi arvioidaan jotain 20 000 - 30 000 €. Jos siitä tai jostain sen myöhemmästä kehitysversiosta olisi hyötyä treenaamiseen, niin sellaisen hankkiminen ei olisi mikään ongelma jollekin ammattinyrkkeilyn maailmanmestarille tai UFC:n mestarille.

Harrastekäytössä ongelma on se, että niitä tarvittaisiin aika paljon. Jos on vaikka 20 harrastajan ryhmä, niin ei välttämättä tarvita 20 robottia, koska harjoitukset voi suunnitella niin, että osa harrastajista tekee muuta osan treenatessa robotilla. Mutta kyllä niitä aika monta silti tarvitsisi, ettei tarvitse jonottaa.

Aloin jo miettiä, tarvitsenko jonain päivänä pakettiauton, jonka tavaratilasta kävelee aina joukko robotteja koulujen liikuntasaleihin treenaajien muksittavaksi. :unsure:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom