Kamppailijan oheis- ja lajiharjoittelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja gabber92
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Oon nyt ottanut videokuvaa ja kovin hitaita ja raskaita lyöntejä. Palautus on hidasta.
En tiedä oletko jo sparranut ja haluatko edes sparrata, mutta siinä oppii usein kantapään kautta, palauttamaan lyönnin edes vähän nopeammin:)
Toki pistareiden pitäjäkin voi aina kevyesti läpätä, jos käsi palaa liian hitaasti suojaamaan.
 
En tiedä oletko jo sparranut ja haluatko edes sparrata, mutta siinä oppii usein kantapään kautta, palauttamaan lyönnin edes vähän nopeammin:)
Toki pistareiden pitäjäkin voi aina kevyesti läpätä, jos käsi palaa liian hitaasti suojaamaan.
Oon sparrannut mutta tosi vähän kun tuntunut että tarvisin paremman tekniikan ja opetella väistöjä ettei se sparri mene pelkästään tappeluksi ja osumien ottamiseksi vastaan. Viimeksi kun sparrasin enemmän sain kolhun polveen ja puoli vuotta kesti ennenkuin sain sen kuntoon.
Mutta nyt oon tahkonnut useita kuukausia tekniikkaa joten sykdsyks kun taas alkaa seuran treenit niin siellä on usein sparria.
 

View: https://www.youtube.com/watch?v=_h4gc3oV3Y8


Haastateltava Phil Daru ei ihan turha tyyppi:
American Top Team strength & conditioning coach.
•Sports Medicine and Exercise Science Degree from Alabama State University
•Certified Functional Movement Specialist (FMS)
•Certified ACE Instructor
•Former Division 1 football player
•Former Professional MMA fighter
•Awarded S&C coach of the year 2012-2013
 
tuleeko riittävästi peruskunto treeniä kun on pakko mennä fillarilla laji treeneihin (15km suunta). lajitreenejä viikossa ois 5-6 eli tulee kilometrejä viikkoon aika hyvin
 
unelmahan ois että joskus voisi pärjätä hyvin ammattilais kehissä... pitää kyl varata siihen 15km rutkasti aikaa että jaksaa painaa lajitreenit hyvin. syke tasosta en osaa sanoa kun ei oo sykemittaria
 
Noin hidas pyöräily vastaa rasitukseltaan lähinnä kävelyä, joten se ei oikein hyvin toimi peruskuntoharjoitteluna kilpailevalle kamppailu-urheilijalle. Oletan siis tässä, että olet jokun perushyvä amatööri, jos tavoitteet on ammattilaisottelemisessa. Tietysti jos olet tosi huonossa kunnossa, niin sitten tuo on tietenkin suhteessa lähempänä maksimisykettä ja voi toimiakin.

Ei tuosta nyt tietenkään haittaa ole, mutta et oikein voi laskea, että tuo kauheasti lisäisi peruskuntoasi. Ja ei tosiaan olisi oikein järkevää uuvuttaa itseään jo treenimatkalla, kun lajitreenissä pitäisi olla skarppina. Kovin hyvä tilanne tuo ei ole ja siksi yleensä ei tehdäkään niin, että lätkittäisiin päivän kaikki treenit yhtään - jos niitä siis on se noin 3h - vaan ne tehdään aamulla ja illalla erikseen.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Räjähtävyys ja nopeus on geeneissä ei hitaasta saa koskaan nopeaa ja vaikka saisi vähän nopeamman niin koordinaatio ei pysy mukana .
Silloin kannattaa kehittää niitä muita vahvuuksia.
 
Minusta hitaankin kannattaa tehdä nopeusharjoituksia. Kehitys on rajallista, mutta jos hitaasta saa kehitettyä edes keskinkertaisen, niin se on jo ihan selkeä etu.
Täysin samaa mieltä. Nopeutta ja räjähtävyyttä on ihan pakko treenata. Sanoisin että ne on oltava joka ottelijalla melko tapissa. Nopeudella saa lyöntilajeissa paljon enemmän irti kuin voimalla, joka on kankeaa tai hidasta. Liikkuvuus on asian ytimessä, hyvin liikkuvana ja nopeana pärjää aina paremmin.
 
Yllättävän monella kamppailulajien huipuilla ei ole älyttömiä nopeus ominaisuuksia tietysti koon puolesta jo hitaita esim . Schilt ja Valujev

Mutta liikkuvuutta totta kai

Klitchkot
Cain Velasquez
Chris Weidman
Peter Aerts
Rocky Marciano
Äkkiseltään tulee mieleen.

Yrittääkö treenata itseänsä täydelliseksi kaikkine ominaisuuksineen ?

Vai kehittää niitä ominaisuuksia lisää mihin on lahjoja esim, voima ja kestävyys ? Ja näillä supervahvoilla ominaisuuksilla mihin on lahjoja hioo oma ottely tyyli ja taktiikka.
 
Noista nyt kannattaa huomata, että kyseessä on raskaan sarjan tai muuten tosi isot ottelijat, jotka edustavat pientä vähemmistöä kaikista ottelijoista. Jos katsoo jotain noin 70kg sarjoja, niin hitaita huippuja on aika paljon vähemmän. Ei tarvitse olla supernopea, mutta siitä on keskisarjoissa ja varsinkin pikkusarjoissa selvästi isompi etu.

Ja oli millä tasolla tahansa, niin sitä nopeutta kannattaa treenata. Ensinnäkin nopeusharjoittelu ei ole välttämättä kovin kuluttavaa ja sitä on helppo lisätä muihin treeneihin ilman että palautumiskapasiteetti joutuu kauhean koville. Toki on olemassa myös erityisesti hermostollisesti kuluttavaa nopeusharjoittelua.

Toiseksi nopeuden kasvattamisesta on etua, oli hidas tai nopea. Jos sitä saa kasvatettua esimerkiksi 10% niin näkisin että jonkun liikkeen nopeuden lisääminen 8m/s -> 8,8m/s on varsin hyödyllistä kamppailijalle vaikka joku toinen luonnostaan nopeampi saisikin lisättyä nopeuttaan samalla harjoittelulla 10m/s -> 11m/s.

Pitää kuitenkin ymmärtää, että nopeuden kehittämisellä on rajansa eikä yrittää lisätä ja lisätä nopeusharjoittelun määrää pyrkiäkseen kehittämään sitä liikettä 8m/s -> 11m/s, kun kaverikin pystyy siihen nopeuteen.
 
thaiboxingia on ennen koronaa tullut harrastettua. mites treenit kun jatkuu ni jakais kun mahdollisuus lajiharjoitteluun 5xviikossa? puntti treenit ajattelin jättää että joka toinen viikko 1kova salitreni. kuinka pitkä kestoisia noi peruskunto jumpat pitäis olla? ajattelin että vois tehdä juoksun lisäksi säkkiharjoittelu treenejä peruskunto sykkeellä. sen takia tämä että saa samalla hyvää tekniikka treeniä. liikkuvuuteen ajattelin panostaa että saa potkuun lantion mukaan paremmin ja jalan nousemaan. venyttelyitä ajattelin sekä staattisia ja dynaamisiä. jalan heilutteluja eri suuntiin ainakin 100per jalka päivässä... mul on joulukuussa matsi saa nähdä että mihin panostan sen jälkeen
 
Lenkkeilyssä semmoinen 40-60 minuuttia on hyvä. Aivan hirveän pitkiä settejä ei kannata vetää, koska se voi hidastaa ja matsit on kuitenkin 3x2 min tai 3x3 min eikä mitään maratonisuorituksia.

Tuo siis juosten, pyöräillessä pitää olla pidempi, esim. 60-90 minuuttia, kun se ei muuten ole niin raskasta. Säkkiä jos lyö pk-mielessä niin esim. 5 min erät 1 min tauoilla on hyvä lähtökohta. Tätä esim. 8-12 erää.
 
itellä tosi huono kunto oli eka TRYOUT matsi 2x2min ja puuskutin siinä jo toisessa erässä huolella. osittain johtuu varmaan että oli liian agressiivinen tyyli. toka matsi meni paremmin kulmamies huuteli aikoja niin otin itsestäni irti vasta erien loppupuolella. seuraavaan matsiin yli 30viikkoa aikaa oisko hyvä peruskuntokausi vaikka 22viikkoa ja sitten intervalleja 7viikkoa ja viiminen viikko tosi kevyttä.
View: https://www.youtube.com/watch?v=nC3pu_DQEXA
tuossa mun toinen matsi. mites toi liikkuvuuden haku taktiikka miltä vaikuttaa? oon siis tossa sinisessä kulmassa
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom