Kalorit - Tolonen

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Joitain ihan mielenkiintosia teorioita löyty "Yksi gramma rasvasta muodostunutta ketonia vastaa noin 4 kcal:a. Niinpä lähes puolet rasvan kaloreista (9 kcal/g) häviää."

Mutta välillä päättely on vähä hanurista. "Ravinnon proteiinien primaari tehtävä ei ole energian tuotto, vaan pääasiassa solujen – ihon, verisolujen, hiusten, kynsien ym. –korjaus- ja rakennusaineiden valmistus." "Kun 100 grammaa lihaa sisältää noin 23 g proteiinia, tarvitsee 70 kg painava ihminen päivittäisiin perustarpeisiinsa noin 300 g lihaa tai muuta valkuaisen lähdettä. Esimerkiksi 300 g rasvatonta kananlihaa sisältää noin 465 kcal, mutta niitä ei suinkaan käytetä juuri lainkaan energian tuottoon, joten ne olisi vähennettävä syödyistä kaloreista." Eli koska roteiinia ei käytetä täysin energian tuottoon, on se vähennettävä syödyistä kaloreista :david: . Oikeasti en usko, että proteiinia ei käytettäisi energiaksi. Ei vakuuta tuo tolone
 
Minä ymmärsin asian sillä tavalla, että se proteiinimäärä, mikä käytetään "ihon, verisolujen, hiusten, kynsien ym. –korjaus- ja rakennusaineiden valmistukseen", voidaan vähentää kulutuksesta, mutta LOPUT menee energiaksi. Eli jos syön mininimäärän protskua niin näin käy, mutta jos vedän 300 g proteiinia niin se loput 230 grammaa menee energiaksi. Tai no, tuskin se asia näin simppeli on mutta niin minä käsitin. MUTUa parhaimmillaan.
 
Habankorppu sanoi:
Minä ymmärsin asian sillä tavalla, että se proteiinimäärä, mikä käytetään "ihon, verisolujen, hiusten, kynsien ym. –korjaus- ja rakennusaineiden valmistukseen", voidaan vähentää kulutuksesta, mutta LOPUT menee energiaksi. Eli jos syön mininimäärän protskua niin näin käy, mutta jos vedän 300 g proteiinia niin se loput 230 grammaa menee energiaksi. Tai no, tuskin se asia näin simppeli on mutta niin minä käsitin. MUTUa parhaimmillaan.

Samaa mieltä. Itse asiassa ymmärsit asian paremmin kuin minä:D
"2. Toinen ja ehkä vielä tärkeämpi virhe vallitsevassa teoriassa on, ettei se ota huomioon sitä tosiasiaa ettei keho tuota kaikesta ruoasta energiaa. Ravinnon proteiinien primaari tehtävä ei ole energian tuotto, vaan pääasiassa solujen – ihon, verisolujen, hiusten, kynsien ym. –korjaus- ja rakennusaineiden valmistus. Aivot valmistavat aminohapoista aivojen välittäjäaineita. Kaikkiin näihin tarpeisiin arvioidaan tarvittavan valkuaista yksi gramma kehon rasvatonta painokiloa kohti. Kun 100 grammaa lihaa sisältää noin 23 g proteiinia, tarvitsee 70 kg painava ihminen päivittäisiin perustarpeisiinsa noin 300 g lihaa tai muuta valkuaisen lähdettä. Esimerkiksi 300 g rasvatonta kananlihaa sisältää noin 465 kcal, mutta niitä ei suinkaan käytetä juuri lainkaan energian tuottoon, joten ne olisi vähennettävä syödyistä kaloreista."
Lisäksi vielä ehkä mietitään, että proteiinia ei todellakaan tule sitten muualta, jolloin on "pakko" ottaa tuosta ne rakennusaineet.
 
Mielenkiintoinen teksti. Tuon kasvuun, rakennusaineeksi jne. tarvittavan proteiinimäärän vähennyssysteemin olen jo käsittänyt ilman tätä tutkimusta, oli joskus bilsan tunneilla puhetta asiasta. Kyllähän toi järkevältä kuulostaa ja varmasti pitää suurilta osin paikkansa jos asioita yksinkertaistetaan. Se miten noi tutkimukset soveltuu bodareille onkin jo toinen juttu. Vois tässä joululomalla perehtyä asiaan tarkemminkin.
 
Måpå sanoi:
Oikeasti en usko, että proteiinia ei käytettäisi energiaksi. Ei vakuuta tuo tolone
Kyllä se vaan melko pitkälti noin menee, eli proteiineja ei käytetä energiaksi ellei siihen ole elimistön kannalta mitään järkevää syytä.
 
Ravitsemusasiantuntijat saattoivat siis vedota tieteeseen ja sanoa lihaville ihmisille: "Laihduttaminen on helppoa: Syö vähemmän ja kuluta enemmän (kaloreita)."

Juuri noin helppoahan se on. Jos ihminen aikuisten oikeasti kuluttaa 2000Kcal/vrk ja ravinnosta saa alle tuon määrän niin mua kiinnoistaisi tietää mistä se puuttuva energia otetaan jos ei kehon varastoista. Jostain se on kuitenkin otettu koska kulutus on ollut 2000Kcal. Valoravinto?

Ihmiselimistö ei vapauta ja kuluta kaloreita samalla tavalla kuin kalorimetri tai hehkulamppu.

Entäs sitten. Kaloreita kuluu silti.

Me emme hehku pimeässä.

:rolleyes:

Elimistö hajottaa verensokeria (glykolyysissä pääasiassa lihaksissa) ja tuottaa energiaa ja hiilidioksidia, josta puolet poistuu uloshengitysilmassa ja toinen puoli hiessä, virtsassa ja ulosteessa. Niissä on myös energiaa sisältäviä molekyylejä, ja tämä energiamäärä on laskelmissa vähennettävä suusta sisään menneistä kaloreita.

Tätä kutsutaan kulutukseksi. Auton tankki tyhjenee yhtä lailla bensaletkun vuotoon kuin kaasupohjassa ajamiseen.

Runsas rasvan syönti tuottaa ketoneja, jotka erittyvät virtsaan.
"The excretion of ketones into the urine may represent 10-20% of the total ketones made in the liver (4). However, this may only amount to 10-20 grams of total ketones excreted per day (17). Since ketones have a caloric value of 4.5 calories/gram, (17) the loss of calories through the urine is only
45-90 calories per day."

Lähde: The Ketogenic Diet

Yksi gramma rasvasta muodostunutta ketonia vastaa noin 4 kcal:a. Niinpä lähes puolet rasvan kaloreista (9 kcal/g) häviää.

No nyt se on onnistunut jo hävittämään kaloreita :)
"this wastage would only occur during the first few weeks of a ketogenic diet when tissues other than the brain are deriving a large portion of their energy from ketones. After this point, the only tissue which derives a significant amount of energy from ketones is the brain."

Toinen ja ehkä vielä tärkeämpi virhe vallitsevassa teoriassa on, ettei se ota huomioon sitä tosiasiaa ettei keho tuota kaikesta ruoasta energiaa

Eli jos syömäni proteiini menee kudokseksi niin eikö massani silloin kasva? Eli olen kuitenkin lihonnut/saanut lihasta. Satun myös tietämään että ajoittain esim. lihaksesta puretaan proteiinia :eek: Mitäs sille käy? No leikitään että se laitetaan takas lihakseen (re-synthesis) ja prosessissa kuluu energiaa. Taas on hukattu kaloreita? Ei vaan tätä kutsutaan kulutukseksi.

Elimistö alkaa polttaa energiaa säästöliekillä.

Voi ei, sitten ei ainakaan voi laihtua, ollaan sentään säästöliekillä.

Ehkä vielä illemmalla palaan aiheeseen. Esim. onko kulutus eri, riippuen siitä mitä syö (proteiinin TEF jne).
 
Lisää infoa Tolosesta
 
rahkanaama sanoi:
Lisää infoa Tolosesta

Nyt päästiin asian ytimeen:thumbs:
Onpas tosiaan Tolonen maailman ihmeellisin mies:D
 
Rasvan kalorit eivät mihinkään häviä. Rasva-proteiini, eli ketodieetillä lienee hieman hankalampi itseään lihottaa, kuin syömällä reippaasti hiilareita, mutta käykääpä kysymässä vaikka kilpailevan kolmikirjaimisen Helsingin liikkeen Salinin Samilta, voiko rasvaa ja prodea syömällä lihoa (veteli suraan pullosta oliiviöljyä:D )...
 
Laitetaanpas vastapainoksi Anssin jutulle postaus bodyrecomposition.comista:

"Of course it can't be explained if it hasn't been studied.

But when we have three decades of studies examining the topic in question.

And it all points to one thing. And that one thing is not what Feinman or Berardi or a bunch of bodybuilders/dieters want to believe (which is that calories somehow aren't what matter), well....

Becasue that's the bottom line with respect to this topic.

Studies using ad-lib intakes and relying on food reporting show one result. That is the data set that people love to use. Nevermind that food reporting is notoriously bad. Nevermind that, if we trust the food reporting, the nutrients end up all being different. Typically low-carb ad lib diets result in more protein than high-carb. So bozos like Feinman and Anssi conclude that LOW-CARBS is superior. Err, no, high protein is superior. But in that I set up all diets starting with protein intake (and ensuring that it's adequate), it's irrelevant whether they are carb or fat based from that standpoint.

Studies where calories are stritly controlled and things like protein intake are equated show NO SUCH MAGIC.

Note: studies comparing different protein intakes do support higher protein being better on a fat loss diet. Usually they compare something like the RDA (1 g/kg) to something higher (2 g/kg+). Usually, the latter is superior. In that I don't know of any bodybuilder eating much less than 1 g/lb (2.2 g/kg), I'm not sure how this is relevant. I consider a protein intake of 1 g/kg on a diet to be deficient; I start with 1 g/lb and go up from there.

In any event, which data set do you think I find more credible? The ad lib, food reporting studies which suggest metabolic 'a calorie isn't a calorie magic', or the strictly controlled, minimize the variables studies that don't? Which do you believe? Which ones do the average diet book author foist on the gullible public?

It's kind of like the old phenomenon where people swore up and down that they ate almost nothing and either gained weight or couldn't lose it. 50 years ago, there were two interpretations.

1. There are some people with magic metabolisms
2. People are incorrect about how much they are eating.

The general public continues to believe #1 while three decades worth of research indicate that, in all cases, it is really #2. People routinely understimate their food intake by up to 50% and overestimate their activity by that same 50%. And when you lock them up and control their food intake, they ALL lose weight.

This whole metabolic advantage thing is identical. Feinman (who's papers are mainly theoretical wanking anyhow) and Berardi and the rest carefully select their studies from a bunch of crappy data sets; studies using ad-lib intake (meaning the diets vary in all nutrients) which rely on food reporting.

They carefully ignore the controlled studies where people are locked in metabolic wards and fed exactinlgy controlled amounts of calories and where nutrients are actually kept constant (especially protein). No magic occurs in those second sets of studies. yet they are carefully ignored.


By the way, that's intellectually dishonest.

When you bring up those studies, they say "Well, science doesn't have all the answers and doesn't explain what I see in the real world"

So's that.

Look at Berardi's 'hypothetical', he's comparing a bodybilding diet to the standard Americna diet. Yeah, no shit, the standard american diet is so bad. Note: this is the kind of reductive examples that guys like Berardi always use. "Well, if we have one guy eating nothing but table sugar, and the other guy eating plenty of protein and EFA's, the second will lose less LBM; see, a claorie isn't a calorie." Err, yeah, how about a non-retarded example.

How about this. Say we have two bodybuidlers both eating plenty (and identical amounts of protein) and EFA's, lots of veggies. Then what happens when you mess around with carb/fat ratios or the rest. But that example is too logical (and happens to apply to the audience he's mainly talking to) and would point out the flaws in his argument. So he sticks with retarded shit."
 
astro sanoi:
Laitetaanpas vastapainoksi Anssin jutulle postaus bodyrecomposition.comista...
So bozos like Feinman and Anssi conclude that LOW-CARBS is superior. Err, no, high protein is superior. But in that I set up all diets starting with protein intake (and ensuring that it's adequate), it's irrelevant whether they are carb or fat based from that standpoint...

Tätä se on jauhanut koko ajan. Miten tämä sitten selitetään?
http://www.nutritionandmetabolism.com/content/1/1/13

Saman suuntaisia tutkimuksia löytyy monia.

Ei voi ero johtua pelkästään proteiinien aiheuttamasta termogeesistä.
 
Ja America Journal of Clinical Nutrition -lehdessä on västikään tutkimus, jonka johtopäätös oli nimenomaan se, että pikaisempi laardin palaminen johtui juuri hiilihydraattien vähenemistä, eikä niinkään korkeasta proteiinin saannista (millä on myös varmasti osuutt asiassa). Laitan AJCN-artikkelin lyhyennelmän myöhemmin...
 
Am J Clin Nutr. 2005 Apr;81(4):762-72. Related Articles, Links


Comment in:
Am J Clin Nutr. 2005 Nov;82(5):1140-1; author reply 1141.

Carbohydrate-restricted diets high in either monounsaturated fat or protein are equally effective at promoting fat loss and improving blood lipids.

Luscombe-Marsh ND, Noakes M, Wittert GA, Keogh JB, Foster P, Clifton PM.

Department of Medicine, University of Adelaide, Adelaide, Australia, Adelaide, Australia.

BACKGROUND: When substituted for carbohydrate in an energy-reduced diet, dietary protein enhances fat loss in women. It is unknown whether the effect is due to increased protein or reduced carbohydrate. OBJECTIVE: We compared the effects of 2 isocaloric diets that differed in protein and fat content on weight loss, lipids, appetite regulation, and energy expenditure after test meals. DESIGN: This was a parallel, randomized study in which subjects received either a low-fat, high-protein (LF-HP) diet (29 +/- 1% fat, 34 +/- 0.8% protein) or a high-fat, standard-protein (HF-SP) diet (45 +/- 0.6% fat, 18 +/- 0.3% protein) during 12 wk of energy restriction (6 +/- 0.1 MJ/d) and 4 wk of energy balance (7.4 +/- 0.3 MJ/d). Fifty-seven overweight and obese [mean body mass index (in kg/m(2)): 33.8 +/- 0.9] volunteers with insulin concentrations >12 mU/L completed the study. RESULTS: Weight loss (LF-HP group, 9.7 +/- 1.1 kg; HF-SP group, 10.2 +/- 1.4 kg; P = 0.78) and fat loss were not significantly different between diet groups even though the subjects desired less to eat after the LF-HP meal (P = 0.02). The decrease in resting energy expenditure was not significantly different between diet groups (LF-HP, -342 +/- 185 kJ/d; HF-SP, -349 +/- 220 kJ/d). The decrease in the thermic effect of feeding with weight loss was smaller in the LF-HP group than in the HF-SP group (-0.3 +/- 1.0% compared with -3.6 +/- 0.7%; P = 0.014). Glucose and insulin responses to test meals improved after weight loss (P < 0.001) with no significant diet effect. Bone turnover, inflammation, and calcium excretion did not change significantly. CONCLUSION: The magnitude of weight loss and the improvements in insulin resistance and cardiovascular disease risk factors did not differ significantly between the 2 diets, and neither diet had any detrimental effects on bone turnover or renal function.

Publication Types:
Clinical Trial
Randomized Controlled Trial

PMID: 15817850 [PubMed - indexed for MEDLINE]
 

Suositut

Back
Ylös Bottom