SUPERCARB 1kg -40%

Kaikenmaailman ruokavaliot; Perustietoa eri dieeteistä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Vilu
  • Aloitettu Aloitettu
Nyt kun on ollut puhe juurikin tästä leptiinistä sekä plussapäivien tärkeydestä dietillä niin kun täällä on asiantuntijatkin paikalla ja en ole saanut toisessa threadissä vastausta niin kokeilempa onneani täällä:

Ajattelimpa kirjoittaa kysymykseni tähän threadiin tällä kertaa. Elikkäs pari käytännön kyssäriä mietityttää näin dietin alussa.

Viimeksi kun diettasin (VHH), taisin vetää hieman liian kovilla miinuksilla ja liian kovia treenejä (varsinkin tyhjän vatsan aamuaerobiset, jotka todellisuudessa menivät välillä vain kunnonparannustreeneiksi eivätkä rasvanpolttotreeneiksi). Niinpä siis päätin pitää miinukset 500-600 holleilla ja kokeilla kevyempää, enemmänkin nimenomaan rasvanpolttoa tehostavaa lähestymistapaa. Lisäksi syön nyt normisti hiilareita.

(1) Aerobinen harjoittelu
Kuulostaako fiksulta järjestely, jossa edelleen vedetään aamuaerobista tyhjällä vatsalla, mutta juoksun sijaan vedettäisiin 1-2krt/vko reipasta/nopeaa kävelyä n.45 min, minkä päälle aamupala?
Tämän päälle otettaisiin käyttöön myös normaalit juoksulenkit, mutta ne painotettaisiin iltapäivälle/illalle, joka tapauksessa niin, että alla on vähintään yksi täysipainoinen ateria.

(2) Plussapäivien käyttöönotto ja pituus
Katabolian minimoimiseksi käsitykseni mukaan järkevintä olisi pitää n.2-x päivän pituisia maltillisia plussajaksoja, jolloin siis syötäisiin n.200-400 kcal yli kulutuksen ja treenattaisiin hyvin. Onko tällainen kuinka järkevää ja millainen olisi mielestänne optimaalinen pituus yhdelle plussakaudelle jos dietti kestää n.13 viikkoa ja kuinka pitkä tällaisen yhden plussajakson tulisi tämän pituisessa dietissä olla? Olisiko fiksua jatkaa suoraan normimiinuksilla plussajakson jälkeen vai ottaa ns. shockeri ja vetää pari päivää esim. -800 tai -1000 kcal/d? Taustalla on myös ajatus siitä, että näille plussakausille osuisivat juuri ne muutamat tärkeät opiskelijatapahtumat missä suurella todennäköisyydellä nautitaan enemmän tai vähemmän alkoholia ... (ei moralisointia, pyydän)


Muutoin noudatan peruskaavaa, eli siirrytään pikkuhiljaa yhä vahvemmin voimapainotteisempaan treenityyliin. Syön puhtaasti 35/35/30 jakaumalla, napsin reilusti B,C,D- vitskuja, magnesiumia(oksidia, toistaiseksi toiminut ihan ok ainakin vatsan suhteen), sinkkiä ja omega3:sta. Esimerkkeinä määristä: B: tuhansia prosentteja, C: 1-2g, D: 60-80ug, MgO: 500-600mg, Zn: 30mg, monivitamiinista kaikkea 100% ja omegaa 4-7g. Vettä menee 2-4l. Kasviksia, kuituja, protskua, hyviä rasvoja jne. Kreatiinit ja beta-alaniinit pidetään myös mukana ja kofeiinia tietysti töiden ja koulunkin takia n. 400-600mg päivässä, mikä alkaa olemaan jo semikorkea taso.

Olisko vielä jotain, millä voisi yrittää parantaa nykyistä kaavaa? Onko HIIT edes välttämätön? Viimeksi ei oikein natsannut... Ehdotuksia, kommentteja? Joku tapa millä sais pidettyä punnerrusliikkeet edes hädin tuskin lähellä lähtötasoa ;)?

Nyt tosissaan ehtinyt jos pari viikkoa olla ja ihan hyvin menee. Jokatoinen aerobinen on aamukävely (50min-1h) ja joka toinen tehokas lenkki (n.45min). Duunissa tulee myös satunnaisesti käveltyä useitakin kilometrejä ja yleensäkin käveltyä tulee ihan muutenkin julkisia käytettäessä, minkä luulisi olevan ihan ok rasvanpolton kannalta. Kalorivaje kuitenkin on se pääasia. Ja ihan tälleen btw; Onko uusia tutkimuksia tullut leptiinin taikka aamuaerobisen osalta tässä vuoden sisään?
 
Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%
Jees eli tästä vois päätellä sen, kun jotku eivät pidä dieetillä mättöpäiviä niin se ei ole kannattavaa koska leptiinit ois hyvä nostaa välistä ylös.. 1-2välein luultavasti.

Kyllä ja ei... Siinä menee se tietty raja, että milloin (liian usein toistuvan) mättöpäivien kalorimäärät ylittää haitoissa leptiinitason väliaikaisen nousun aikaansaamat hyödyt.

Toisekseen - ja tämä on tärkeää - leptiinitason putoaminen alkaa muodostua ongelmaksi vasta sitten, kun kehossa rasvamäärä on kaiken kaikkiaan vähäinen eli rasvaprosentti alhainen. Jos pudottaa 25% rasvoista 15% rasvoihin, niin eipä siinä vielä tarvitse leptiiniä tai refeed -päiviä edes ajatella. Sitten vasta kun pudottaa 15% rasvoista 5%:iin, niin sitten asia tulee ajankohtaiseksi.

Ja kuten Kettunen sanoi, niin ongelmia leptiini kanssa tulee vasta pitkällä dieetillä... pari - kolme kuukautta ei tunnu vielä missään.
 
Jos puhutaan omista kiristelysessioistani, niin olen päässyt melko kireään kuntoon periaatteella "syö vähemmän kuin kulutat". Toki olen vältellyt silloin pizzan yms. syömistä ja joskus mennyt aika vähillä hiilareilla, mutta en ole kaikista herkuista kieltänyt, pl. ne ajat jolloin olen pudottanut painoa kisoihin. Olen juonut maitoa suht normaalisti kiristellessäni, vaikka olen ymmärtänyt, että tämä joidenkin mukaan hidastaisi kiristymistä. Olen myös syönyt hiilaria illalla, enkä pysty sanomaan, että se olisi ihmeemmin hidastanut kiristymistä. Toki en treenaakaan bodauskisoja varten. Haluaisin vain kysyä asioista paremmin tietäviltä, että sortuvatko monet liialliseen hifistelyyn kiristellessään?
 
Joskus kyrpii kun katsoo veljeä/isää jotka eivät treenaa (paitsi veli sillo tällö käy) niin kunto on helvetin kova,päkki on paksua köyttä eikä pikku poikien nyppylöitä,rasvat 8% ja ruokavalio koostuu grilliruuasta ym. ja sitä myös syödää paljon. Velipojal tuli kesän aikana lihasta 0,5kg ja rasvat tippu alle 8, tekemällä fyysisiä rakennushommia pitkiä päiviä. Totesi et kummasti virtaa ja papua tulee ku arska paistaa. :) Ois kiva nähdä miten hän kehittyis panostamalla hommaan. Itseen kyllä tarttuu kaikki mitä syön, onneksi myös liha melko helpostikkin.
 
The Metabolic / Anabolic Diet - Dr. Mauro Di Pasquale

Mauro Di Pasqualen "kehittämä" ruokavaliomalli sopii sekä dieetille ja tunnetaan sekä aikaisemmalla nimellään Anabolic Diet sekä myöhemmin lanseeratulla Metabolic Diet. Vaatimattomasti Dr. Di Pasquale kertoo tämän ruokavalion tekevän turhaksi kaikki muut ruokavaliot sekä olemaan yhtä tehokas menetelmä massankasvatuksesta kuin steroidit. Ruokavaliolla pyritään siis vaikuttamaan hormonitoimintaan ja ensisijaisesti testosteroniin, kasvuhormoniin ja insuliniin. Tässä en sen enempää tiedettä selitä, koska aiheesta on kirjoitettu kaksi kokonaista kirjaa.

Anabolic Diet aloitetaan parin viikon tiukalla ketoosilla, jolloin tarkoitus olisi saada keho käyttämään ensisijaisena energianlähteenään rasvaa. Sen jälkeen perusajatuksena on, että ma - pe syödään matalilla hiilareilla ja la - su ovat tankkauspäiviä.

Tarkoitus on lähteä nostamaan arkipäivien hiilarimäärää hiljalleen, kunnes löytää määrän, jolla oma keho toimii parhaiten. Kyseessä ei siis välttämättä ole ketoosiruokavalio, vaan hiilareita nostetaan kunnes paras tehotaso treenissä / vireystaso muutoin on saavutettu (dieetillä tosin tulee kalorit ottaa huomioon). Toisilla tämä määrä on alle 100g / pv ja kirjan mukaan useimmilla 100 - 200g päivä. Viikonloppuna taas tankataan kunnolla eikä tankkaus ole mikään puhdas hiilaritankkaus, vaan myös rasvaa ja proteiinia syödään.

Tämä ruokavalio sisältää kaiken. Arkipäivät voidaan olla ketoosissa tai olla olematta... riippuu yksilöllisyydestä. Tankkausaikaa voidaan säätää 12 - 48 tunnin välillä, mutta se voi olla niinkin lyhyt kuin 6 tuntia... riippuu yksilöllisyydestä. Jos on arkipäivät vähemmillä hiilareilla, niin keskelle viikkoa voidaan lisätä yksi osittainen tankkauspäivä, jos muutoin treenitehot laskevat liikaa... riippuu yksilölisyydestä. Tankkauspäivinä mm. hiilihydraattien määrä voi vaihdella välillä 35 - 55 E%... mikä aikamoinen haitari ja riippuu yksilöllisyydestä. Useimmilla arkipäivien hh-määrä on 100 - 200g, mutta joidenkin kohdalla voidaan mennä niinkin korkealle kuin 3g / pauna kehonpainoa (90kg miehellä 600g?).

Toisin sanoen aivan varmasti tämä ruokavaliomalli tekee kaikki muut turhiksi, koska tämä sisältää ne kaikki.

* * * * * * * * * *

Sivuhuomautuksena, että kyllä Anabolic Dietin perusidea todella lähelle menee tuota Scott Abelin Cyclic Diettiä, koska suurin osa viikosta mennään vähillä hiilareilla / energialla ja sitten viikonloppuna tankataan reilusti... Cyclic Dietissa vaan vielä vähän reilummin. Ja jos haluaa, niin keskelle viikkoa voi sisällyttää minitankkauksen.
 
The Metabolic / Anabolic Diet - Dr. Mauro Di Pasquale

* * * * * * * * * *

Sivuhuomautuksena, että kyllä Anabolic Dietin perusidea todella lähelle menee tuota Scott Abelin Cyclic Diettiä, koska suurin osa viikosta mennään vähillä hiilareilla / energialla ja sitten viikonloppuna tankataan reilusti... Cyclic Dietissa vaan vielä vähän reilummin. Ja jos haluaa, niin keskelle viikkoa voi sisällyttää minitankkauksen.

Olen ainakin yhden AD -kirjan joskus lukenut mutta kiitos yhteenvedosta. Suurimmat erot CD:iin nähden ovat nähdäkseni siinä, että CD:llä "päätankkaus" on 12-36h ikkunassa yksilöstä riippuen ja sillon ollaan tosiaan off-diet. Eli ihan kaikki käy, eikä tarvitse laskea makrosuhteita tai muuta. Kunhan syö kaloreita ja paljon, jotta leptiinit saadaan nousemaan. Abel ei myöskään juuri perusta ketogeenisistä dieeteistä, tai kovin vähähiilarisista muutenkaan, joten kaikki "viralliset" CD-versiot ovat enempi tai vähempi hiilarivetoisia myös dieettipäivien osalta.

Muutenhan nuo ovat kieltämättä hyvin samankaltaisia ja Abel on kyllä monesti referoinut Di Pasqualea lähteenä ravintoasioissa.
 
Raakaruokavalio

Useimmiten täysin vegaaninen ruokavalio, jossa käytetään raaka-aineita, joita ei ole kypsennetty yli 42 celciusasteen ja jotka ovat prosessoimattomia. Luomua suositaan. Jotkut raakaruokailijat käyttävät myös prosessoimatonta maitoa ja/ tai raakaa/fermentoitua kalaa. Ajatuksena on, että kypsentäminen tuhoaa raaka-aineiden vitamiinit ja hivenaineet, ja että ne on siksi paras syödä mahdollisimman käsittelemättöminä ja kuumentamattomina. Harva raakaruokailija noudattaa ruokavaliota 100%:sesti ja useimmat käyttävät lisäksi mm. kypsennettyjä linssejä ja quinoaa.

Raakaruokavaliolla on myös omia alalajejaan, joihin kuuluvat mm. fruitianistit, jotka elävät ainoastaan kasvikunnan tuotteista, jotka voidaan kerätä kasvia vahingoittamatta. Toinen alalaji on ns. 80/10/10 -dieetti, jossa ruokavalion makrojakaumat menevät lukemin 80% hiilihydraatteja, 10% rasvaa ja 10% proteiinia.

Joitain linkkejä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism
http://www.everydiet.org/diet/80-10-10-diet
http://raakaruoka.com/

80/10/10 -dieetistä on hankala löytää mitään järkevää dataa, joten varautukaa höyryn nousemiseen korvista. :rolleyes: Vika linkki puolestaan on mielenkiintoinen blogi kahdesta kyseistä dieettiä noudattavasta ihmisestä.
 
Olen ainakin yhden AD -kirjan joskus lukenut mutta kiitos yhteenvedosta. Suurimmat erot CD:iin nähden ovat nähdäkseni siinä, että CD:llä "päätankkaus" on 12-36h ikkunassa yksilöstä riippuen ja sillon ollaan tosiaan off-diet. Eli ihan kaikki käy, eikä tarvitse laskea makrosuhteita tai muuta. Kunhan syö kaloreita ja paljon, jotta leptiinit saadaan nousemaan. Abel ei myöskään juuri perusta ketogeenisistä dieeteistä, tai kovin vähähiilarisista muutenkaan, joten kaikki "viralliset" CD-versiot ovat enempi tai vähempi hiilarivetoisia myös dieettipäivien osalta.

Muutenhan nuo ovat kieltämättä hyvin samankaltaisia ja Abel on kyllä monesti referoinut Di Pasqualea lähteenä ravintoasioissa.

Ovat samankaltaisia. Ja näitä erilaisiin syklityksiin ja mahdolliseen ketoosiin perustuvia dieettejä löytyy todella paljon. Joissain on guru takana, joissain ei. Ja kuten T-101 sanoitkin, että jokaisella gurullahan pitää olla oma dieetti :) Eikös esim. Lyle McDonaldilla ole joku Ultimate Diet, joka on myös vähän tämän suuntainen? Aika paljon samaa tiedettä näissä kaikissa on taustalla, sieltä pitää vain osata poimia itselle sopiva versio, tai osata soveltaa sitä elämäntilanteeseen nähden.
 
Ovat samankaltaisia. Ja näitä erilaisiin syklityksiin ja mahdolliseen ketoosiin perustuvia dieettejä löytyy todella paljon. Joissain on guru takana, joissain ei. Ja kuten T-101 sanoitkin, että jokaisella gurullahan pitää olla oma dieetti :) Eikös esim. Lyle McDonaldilla ole joku Ultimate Diet, joka on myös vähän tämän suuntainen? Aika paljon samaa tiedettä näissä kaikissa on taustalla, sieltä pitää vain osata poimia itselle sopiva versio, tai osata soveltaa sitä elämäntilanteeseen nähden.

Joo Pasquale oli, sitten oli Zumpanon Rebound Training System, siitä jalostivat Duchainen kanssa Ultimate Diet:in. Tästä Duchaine taas jalosti kompaktimman Bodyopus-dieetin (oma rakkaus!!), Lyle Mcdonald sitten tämän jälkeen Ultimate Diet II:n.
 
Fakta: en ikinä avaa linkkiä, joka johtaa jonnekin puhdasruoka.fi-foorumille.


:lol2: On muuten hämmentävää, kuinka vähän asiallista ja tutkittua tietoa edes raakaruokavaliosta saati sitten sen alalajeista on saatavilla. Kaikki linkit päätyy jonnekin hehkutussivustoille, vaikka monet tuota ruokavaliota noudattaneet bloggaajatkin ovat luopuneet siitä sen aiheuttamien terveysongelmien takia.

Katsoin myös kerran aiheesta tehdyn "dokumentin" Reversing diabetes in 30 days, jossa väitettiin raakaruokavalion voivan kumota 2-tyypin diabeteksen. Hillitöntä jenkkityylin hehkutusta. Sinänsä varmaan auttaakin, et vaihtaa paskan ruokavalion raakoihin rehuihin, mut suhtaudun silti skeptisesti paitsi siihen, et diabetes saatais kumottua kuukaudessa myös siihen, että sen pystyisi tekemään raakaruokavaliolla, joka on hyvin hiilihydraattipitoinen ruokavalio. :rolleyes:

Tuo mun linkkaama blogi sen sijaan on ihan lukemisen arvoinen (pitkällä pinnalla höystettynä...), sillä sen pitäjät ovat paitsi terveysalan ammattilaisia myös erittäin liikunnallisia ihmisiä. Itelle ei kyllä tulis ekana mieleen kiskoo aamupalaks 2kg:n vesimelonia... :D
 
:lol2: On muuten hämmentävää, kuinka vähän asiallista ja tutkittua tietoa edes raakaruokavaliosta saati sitten sen alalajeista on saatavilla. Kaikki linkit päätyy jonnekin hehkutussivustoille, vaikka monet tuota ruokavaliota noudattaneet bloggaajatkin ovat luopuneet siitä sen aiheuttamien terveysongelmien takia.

Katsoin myös kerran aiheesta tehdyn "dokumentin" Reversing diabetes in 30 days, jossa väitettiin raakaruokavalion voivan kumota 2-tyypin diabeteksen. Hillitöntä jenkkityylin hehkutusta. Sinänsä varmaan auttaakin, et vaihtaa paskan ruokavalion raakoihin rehuihin, mut suhtaudun silti skeptisesti paitsi siihen, et diabetes saatais kumottua kuukaudessa myös siihen, että sen pystyisi tekemään raakaruokavaliolla, joka on hyvin hiilihydraattipitoinen ruokavalio. :rolleyes:

Tuo mun linkkaama blogi sen sijaan on ihan lukemisen arvoinen (pitkällä pinnalla höystettynä...), sillä sen pitäjät ovat paitsi terveysalan ammattilaisia myös erittäin liikunnallisia ihmisiä. Itelle ei kyllä tulis ekana mieleen kiskoo aamupalaks 2kg:n vesimelonia... :D
Toivottavasti ei jäänyt sellaista kuvaa, että puhdasruoka.fi olisi joku 100% raakaruokasivusto, koska se nyt olisi täysin väärin. Sivustolla on monia lihansyöjiä. Postasin tuon Durianrider-ketjun, koska mielestäni mies on yksi kovimmista trolleista koko internetissä. :D Hänkään ei ole mikään raakaruokailija, vaan vegaani, joka suosii hedelmädiettiä.

Mahdollisimman terveellinen ruokavalio sisältää kuitenkin myös raakana syötävää ruokaa.
 
Nyt sit, ei jumal... :wall:


http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012031315319290_ru.shtml

"KYLLÄSTYTTÄÄKÖ KARPPAUS, NYT TULEE PROTAUS"

Sata grammaa naudan paistijauhelihaa sisältää enemmän nälkää loitolla pitävää proteiinia kuin sama määrä selvästi rasvaisempaa sika-nautajauhelihaa.

Finelin mukaan naudan paistijauhelihassa keskimäärin 19g/100g ja sika-naudassa 17.5g/100g. Kyllähän ton 1,5g eron varmaan huomaa kylläisyydessä :face:
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%

Australialainen henkinen opettaja, Jasmuheen, on kirjoittanut kirjan ”Pranic Nourishment”. Se kertoo siitä kuinka hän suoritti vuonna 1993 vahvan henkisen vihkimysprosessin. Sen seurauksena hänen kehonsa mekanismit muuttuivat niin, että hän ei enää tarvinnut fyysistä ravintoa, vaan hän saa kaiken ravintonsa ja vitamiinit Valosta eli ihmissilmälle näkymättömästä maailmasta. Hän on ollut siis syömättä 12 vuotta.

Ei siis parane mennä aurinkoisella kelillä ulos, jos on dieetillä :jahas:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom