Kaikenmaailman ruokavaliot; Perustietoa eri dieeteistä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Vilu
  • Aloitettu Aloitettu
Siksi tuo viimeinen lause. Jotenkin pitäisi kyllä saada ihmisten päähän järkeä, jatkuvasti kuulee miten lähdetään laihduttamaan ihan älyttömillä ideoilla.
Aika usein törmää esim. pähkinöiden hehkutukseen, vaikka tavoitteena on painonpudotus. "Jätin höttöhiilarivälipalan pois ja syön sen tilalla 100 grammaa pähkinöitä... paino vaan ei putoa, ihme homma!"

Tärkeintä olisi edes suuntaa-antavasti tietää, mikä on minkäkin ruuan energiasisältö ja mikä on oma kulutus. Sitten voi ihan vapaasti tehdä ne ratkaisut, että mistä kohteista ne omat sallitut kalorinsa ottaa.

Jos haluaa esim. välillä vetää pienen suklaapatukan sen sijaan, että söisi ison kulhon salaattia, niin siitä vaan.
 
Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%

Belinda Fettke kertoo meille totuuden...🤦‍♂️


My husband, Dr. Gary Fettke No Fructose, has been silenced and so, from today, this page will become Belinda Fettke No Fructose.


There has been an AHPRA investigation into Gary’s qualifications to give nutritional advice and speak on the science of what we eat and its central role in our health. This investigation has been going on for over 2 years and a ‘caution’ has been proposed. Until the case is finalised he will have to abide by the law to maintain his professional registration, and to come back another day.


The Medical Board of Tasmania, under the umbrella of the Australian Health Practitioners Regulatory Authority, have advised him; ”In particular, that he does not provide specific advice or recommendations on the subject of nutrition and how it relates to the management of diabetes or the treatment and/or prevention of cancer.”
Aivan varmasti saadaan se objektiivinen totuus nimimerkiltä "FructoseNo", joka on "hiljennetty viranomaisten toimesta".:LOL:


Twitterissäkin äijä tarjonnut pelkkää laatua.

View: https://twitter.com/BioLayne/status/1293204932917682178
 
Angel Keys oli mukana tutkimuksessa 60 luvulla jossa testattiin sydänsaurauksien jälkeen öljyjen vaikutuksia. Ne jotka sai enemmän kasvirasvoja kuoli enemmän vaikka verrokkiryhmä sai mm. transrasvoja. Ei yllättänyt että tutkimus haudattiin 50 vuodeksi, koska tulos ei vastannut odotuksia.

Saladinohan on nykyään myöntänyt että hiilarit ei aiheuta lihavuuttaa vaan juurikin omega6 rasvat joita tupataan mm. valmisruokiin ja kastikkeisiin järkyttäviä määriä.
 
Angel Keys oli mukana tutkimuksessa 60 luvulla jossa testattiin sydänsaurauksien jälkeen öljyjen vaikutuksia. Ne jotka sai enemmän kasvirasvoja kuoli enemmän vaikka verrokkiryhmä sai mm. transrasvoja. Ei yllättänyt että tutkimus haudattiin 50 vuodeksi, koska tulos ei vastannut odotuksia.

Saladinohan on nykyään myöntänyt että hiilarit ei aiheuta lihavuuttaa vaan juurikin omega6 rasvat joita tupataan mm. valmisruokiin ja kastikkeisiin järkyttäviä määriä.
Tää karppaajien viha öljyjä kohtaan on kerrassaan hulvatonta seurattavaa. Ja Saladino "myöntänyt"! Aivan niin kuin sillä äijällä olis mitään auktoriteettiä myöntää muuta kuin sen, että kusettaa rahat pois tyhmiltä kirjallaan. :LOL:

nnDGAWM.jpg



View: https://twitter.com/TheAlanAragon/status/1269759732291481601
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%
Yleisesti hyväksytyn näkemyksen mukaan harjoitusärsykkeen jälkeen lihas on 2-3 vrk ajan altis kasvamaan saadessaan riittävästi aminohappoja ja energiaa. Tutkimusnäyttö (itsellä esilukijana suomalaiset Hulmi ja Rytkönen) viittaisi siihen, että on parempi saada niitä suht tasaisesti tietty vrk annos ja tietty mininimäärä kerrallaan.

Miksi kuitenkin jotkut suosivat esimerkiksi IF:ää tai jopa kerta vuorokaudessa syömistä pitkäaikaisestikin, ei vain rasvanpolttojaksolla? (Näin olen ymmärtänyt). Oikeastaan ihmetyttää miksi tuo ylipäätään olisi tai on toimivaa (optimaalisinta) lihaksen kasvatuksen tai "ylläpidon" kannalta missään energiataseen tilanteessa.
 
Yleisesti hyväksytyn näkemyksen mukaan harjoitusärsykkeen jälkeen lihas on 2-3 vrk ajan altis kasvamaan saadessaan riittävästi aminohappoja ja energiaa. Tutkimusnäyttö (itsellä esilukijana suomalaiset Hulmi ja Rytkönen) viittaisi siihen, että on parempi saada niitä suht tasaisesti tietty vrk annos ja tietty mininimäärä kerrallaan.

Miksi kuitenkin jotkut suosivat esimerkiksi IF:ää tai jopa kerta vuorokaudessa syömistä pitkäaikaisestikin, ei vain rasvanpolttojaksolla? (Näin olen ymmärtänyt). Oikeastaan ihmetyttää miksi tuo ylipäätään olisi tai on toimivaa (optimaalisinta) lihaksen kasvatuksen tai "ylläpidon" kannalta missään energiataseen tilanteessa.
Harva järkevä varmaan tosissaan koittaa kasvattaa massaa ja paastoaa samaan aikaan. Ja paastoamisella en meinaa vaan treenaamista ennen aamupalaa vaan tyyliin 16-18h paastoja ja muutamien tuntien syömisikkunaa, tai peräti OMAD. Miinuskaloreillakin se on vaan hyvä tapa hallita nälkää, ei tule syödessä nälkä kun ei syö yhtään mitään. Ajatus kans monella kulkee paremmin kun vatsa ei ole jatkuvasti töissä.
 
^ En nyt hakutoiminnolla löytänyt postausta, mutta muistaakseni, joku Pakkiksen "guruista" kirjoitti joskus, että tuo rasvanpoltto ja lihaksen samanaikainen kasvu onnistuu jossain määrin korkeammilla rasvaprosenteilla, mutta muuttuu sitten yhä vaikeammaksi rasvojen vähetessä.
Olisiko tuossa tuo raja ollut lk 13-15%? Onkohan tästä tutkimuksia?

Itse turvallisesti tuon rajan yläpuolella. Useinhan Pakkiksella on varsinkin alkuun vaikea hahmottaa mikä koskee hc/kilpailevaa kehonrakentajaa ja mikä jonkin tiedon merkitys on keskiverto kuntosaliharrastajalle.

(Joo, tuo näläntunne ja/tai syömisen himo on jännä juttu. Itse saanut hiilarit pääosin kasviksista ja ruisleivästä viimeiset reilu 10 vuotta. Jos syö kunnon peruna tai pasta-annoksen vaikka miten ison pihvin ohelle, niin kohta on nälkä tai syömisen himo. Etenkin jos vetänyt jälkkärinä muutaman sadan kalorin tiramisun. 2 kk kokeilumielessä 5:2 paastolla ja tuona 600 kcal päivän iltana on ihan helppo olla syömättä yli.)
 
^ En nyt hakutoiminnolla löytänyt postausta, mutta muistaakseni, joku Pakkiksen "guruista" kirjoitti joskus, että tuo rasvanpoltto ja lihaksen samanaikainen kasvu onnistuu jossain määrin korkeammilla rasvaprosenteilla, mutta muuttuu sitten yhä vaikeammaksi rasvojen vähetessä.
Olisiko tuossa tuo raja ollut lk 13-15%? Onkohan tästä tutkimuksia?

Itse turvallisesti tuon rajan yläpuolella. Useinhan Pakkiksella on varsinkin alkuun vaikea hahmottaa mikä koskee hc/kilpailevaa kehonrakentajaa ja mikä jonkin tiedon merkitys on keskiverto kuntosaliharrastajalle.

(Joo, tuo näläntunne ja/tai syömisen himo on jännä juttu. Itse saanut hiilarit pääosin kasviksista ja ruisleivästä viimeiset reilu 10 vuotta. Jos syö kunnon peruna tai pasta-annoksen vaikka miten ison pihvin ohelle, niin kohta on nälkä tai syömisen himo. Etenkin jos vetänyt jälkkärinä muutaman sadan kalorin tiramisun. 2 kk kokeilumielessä 5:2 paastolla ja tuona 600 kcal päivän iltana on ihan helppo olla syömättä yli.)
Aloittelijat ja pidemmän tauon pitäneet toki kasvattaa lihasta vaan ajattelemalla salia, mutta jos sen 3-5v on puolitosissaan treenannut ja tietää suunnilleen mitä tekee niin valtaosa joutuu valitsemaan lihaksen kasvatuksen tai rasvan polttamisen. Tai jos sitä rakastettavaa on kropassa vähän enemmän. Näkisin fiksuna muutenkin keskittyä kunnolla toiseen eikä tehdä molempia puolivillasta. Rasvaa polttaessa pyrkii vaan pitämään kiinni massasta ja/tai voimasta, kuitenkin tiedostaen että jonkun verran on uhrattava riippuen miten pienelle rasvaprosentille tähtää.

Minä syön paljon perunaa koska sillä saa helposti vaikka ähkyn ja energiamäärä on ihan kohtuullinen. Sokeri on sit taas semmosta myrkkyä aivoille että huhhei.
 
Harva järkevä varmaan tosissaan koittaa kasvattaa massaa ja paastoaa samaan aikaan. Ja paastoamisella en meinaa vaan treenaamista ennen aamupalaa vaan tyyliin 16-18h paastoja ja muutamien tuntien syömisikkunaa, tai peräti OMAD. Miinuskaloreillakin se on vaan hyvä tapa hallita nälkää, ei tule syödessä nälkä kun ei syö yhtään mitään. Ajatus kans monella kulkee paremmin kun vatsa ei ole jatkuvasti töissä.
Poislukien sumopainijat, mutta lieneekö se heidän massankasvatus sitten järkevää terveydellisin perustein??
 
Poislukien sumopainijat, mutta lieneekö se heidän massankasvatus sitten järkevää terveydellisin perustein??
Kontekstina tietysti kehonrakennuksen ja voimanoston maailma, painijoista en tiedä yhtään mitään. Ja eihän tolkuttoman massan (sanotaan ~130kg+) kantaminen ole koskaan terveellistä pidemmän päälle, mutta se terveys on vaan sivuseikka jos oikeastaan missään lajissa haluaa menestyä. Tavan pulliaiselle joka käy töiten jälkeen muutaman kerran viikossa vähän jumppaamassa on varmaan ihan sama paastoaako vai ei.
 

Jos kerta CICO on höpönpöppöä niin Anssi voisi joskus kertoa miten tätä MBM:ää voi käytännössä soveltaa. Tuo vhh vs lautasmalli samalla energiasisällöllä nyt ei voi mitenkään johtaa ratkaiseviin eroihin, muihin kuin mitä tiedetään jo ennestään. Saa kertoa jos keksii miten tuo teoria ei palaa aina lopulta energiamäärään, jos kaloreilla ei ole merkitystä niin (samalla ajanjaksolla) 1kg normaalia ruokaa vs 1kg vettä niin kehonpainon pitäisi pysyä samana mutta eihän se niinkään toimi. Tai todellisempi tilanne että 1kg lautasmallia vs 1kg lautasmallia + toinen kilo vielä rehuja joissa on vaan nimellinen määrä energiaa, paino ja kehonkoostumushan pitäisi pysyä käytännössä samana.

Sitten vielä tuo että kulutuksella ei ole väliä, yksinäänhän tuo väite ilman kontekstia on ihan yhtä tyhjän kanssa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom