Kahjoimmat ravintouskomukset??

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja PMLats
  • Aloitettu Aloitettu
Entä mitä vikaa on banaaneissa? Jotenkin alkaa tuntua, että pakkiksen lukemisesta seuraa ihmeellisiä ravintokäsityksiä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Banaanihan on lähes täyttä hiilihydraattia? Ainakin mulla on se käsitys. Joskus on tullut tosiaan luultua, et syömällä pelkästään pastaa(ei perunaa, ei riisiä...)
pysyy laihana. No sitä tuli sitten vedettyä ihan valtavia määriä... Liikuntaa ei tullut kuitenkaan harrastettua... Hiilarit + Lepo = Sixpäck... Duh.. :nolo:
 
Ja yks kaveri luulee että kananmuna on terveellistä, missä muodossa tahansa ja siksi hän syökin normaali aamupalallaan 3 tai 4 PAISTETTUA Kananmunaa... paistettuna 3 kananmunaa on ehdoton yläraja viikossa, kolesterolin kannalta...
 
Fat Daddy sanoi:
Ja yks kaveri luulee että kananmuna on terveellistä, missä muodossa tahansa ja siksi hän syökin normaali aamupalallaan 3 tai 4 PAISTETTUA Kananmunaa... paistettuna 3 kananmunaa on ehdoton yläraja viikossa, kolesterolin kannalta...

No ei se paistaminen kananmunaa sen epäterveellisemmäksi tee, jos ei käytä kiloa voita paistorasvana. Tosta kananmunan kolesteroli vaikutuksista on täällä väännetty vaikka kuinka paljon. Tulos on tainnut olla se, että osalla ihmisistä nostaa kolesterolia ja osalla ei. En mä nyt ainakaan tuohon kolmen munan maksimiin usko (oli se sitten keitettynä, paistettuna tai raakana).

Asiaan:

Itsellä muutama vuosi sitten proteiinit oli täysin tuntematon makroravinne.. Jos joku olis kysynyt, että mikä on proteiini niin olisin varmaan vastannut hivenaine tjsp. KOvasti olin siinä uskossa, että purkki valkoisia papuja viikossa riittää proteiinin saantiin. Ihme, että tuloksia ei tullut.

Rasvakammo on se toinen, vetelin sellasta diettiä jossa ei ollut rasvaa ollenkaan tarkoittaa käytännössä siis pelkkiä vihanneksia :david:. MItenköhän paljon olen itselleni tehnyt hallaa noina muutamana vuotena..
 
Fat Daddy sanoi:
paistettuna 3 kananmunaa on ehdoton yläraja viikossa, kolesterolin kannalta...

Tyydytetyt rasvat (ja huonot perintötekijät) nostavat veren kolesterolitasoja paljon pahemmin kuin ravinnossa oleva kolesteroli. Paistoin pitkään joka aamu 4 kananmunaa ja kolesteroliarvoni oli 3.0 (pitäisi olla alle 5.0).
 
D.Yates sanoi:
Entä mitä vikaa on banaaneissa? Jotenkin alkaa tuntua, että pakkiksen lukemisesta seuraa ihmeellisiä ravintokäsityksiä.

Proteiinin tavoitteluun se on vähän huono lähde. Finelin mukaa protskua on 1,1g/100g. Mutta jos sen mausta tykkää, niin onhan se hyvä välipala.
 
MKM sanoi:
Tyydytetyt rasvat (ja huonot perintötekijät) nostavat veren kolesterolitasoja paljon pahemmin kuin ravinnossa oleva kolesteroli. Paistoin pitkään joka aamu 4 kananmunaa ja kolesteroliarvoni oli 3.0 (pitäisi olla alle 5.0).

Se voi olla kiinni myös pelkästään huonoista perintötekijöistä... Kolesteroli 6-> ja syön kuitenkin terveellisesti jne. Siihen kun lisätään pari kananmunaa, niin verisuonet paukahtaa rikki. Ei tämä ole asia, jossa ketään voi neuvoa. Ihmisten kropat on niin erilaisia ja reagoi eri tavalla. Kaverilla, joka pelaa futista 1. divarissa ja on siis (sanomattakin selvää?) hyväkuntoinen ja syö terveellisesti, on myö samat kolesteroliarvot. Kiitos vanhemmat ja iso- ja esivanhemmat. :rolleyes:
 
:offtopic:

Huomatkaa, että tuo kolesteroliarvo voi olla ihan hyvä vaikka kolesterolit olisi 5. Huonon ja hyvän kolesterolin suhde kertoo huomattavasti enemmän.
 
houdini sanoi:
Mitäs vikaa vehnänalkioissa on? Finelin mukaan 29,4 g proteiinia / 100 g.


Josta kannattaa laskea vain n. 40%, koska sen välttämättömät aminohapot eivät ole parhaassa mahdollisessa suhteessa toisiinsa, kuten kasvikunnan tuotteissa asia monesti tuppaa olemaan.
 
houdini sanoi:
Mitäs vikaa vehnänalkioissa on? Finelin mukaan 29,4 g proteiinia / 100 g. Olenko itsekin joutunut jonkin harhaluulon kohteeksi? :wall:

Eihän niissä mitään vikaa olekaan. Eikä banaanissakaan. Silloin vain nuo olivat ainoat "lisäravinteet" muun ruuan lisäksi. Ja muu ruoka oli lasi mehua ja voileipä aamulla, koulussa safka (oli sentään ravintola-oppilaitos) ja Saarioisten lättypitsa. Tuolla ruokavaliolla ei paljon banaani treenin jälkeen ja ruokalusikallinen vehnänalkiota rahkassa auttanut.
 
off-topiccia mut onks noi vehnänalkiot hinta/proteiini suhteeltaa hyviä ja saaks niitä mistä mihin hintaan?

miks kukaan ei niitä näytä vetävän jos niis on noin hyvin proteiinia?

Onks vehnänalkiot muuten niitä mitä tuolla pelloilla kasvaa?

Vois käydä sutaseen pyöräilyretken kassin kanssa jos on... :D
 
Vehnää vaan keräämään pellolta. 12 senttiä kilo veroineen, jos haluaa maksaa. :)

Pakkista seuraamala voi myös vääristyä hieman tuo ruoka-ainepuoli. Hiilihydraattipelko iskee. Jatkuva lihottaminen ja laihduttaminen ei myöskään ole hirveän terveellistä pidemmän päälle.
 
Joo ite kun tän homman aloitin noin vuosi sitte niin luulin että heraproteiini on yks hitainpia proteiinia maitoproteiinin kans, koska lähde on vähän sama. :rolleyes:
 
VelttoV sanoi:
Vehnää vaan keräämään pellolta. 12 senttiä kilo veroineen, jos haluaa maksaa. :)

Pakkista seuraamala voi myös vääristyä hieman tuo ruoka-ainepuoli. Hiilihydraattipelko iskee. Jatkuva lihottaminen ja laihduttaminen ei myöskään ole hirveän terveellistä pidemmän päälle.


juu kyl täällä pakkotoistossakin on joskus, no, vähän omituisia ravinto-juttuja. Tosiaan, sikabulkkia. Kuka on syönyt eniten päivän aikana. Toisaalta, Hiilareita ei saa syödä ja rasvaa pitää tulla nii, et sil voitelis paperikoneenkin.. Millon kebabbi on ollut kelpo bodarisafkaa, joskus taas ollaa ihmetellyt miksei energiavajetta voi täydentaa perunalastuilla. Noh, se nyt vaan on tyhmää uskoa kaikkea. Joskus oon vähän yrittänyt todistella toisen suuntaista, mut se on taistelua tuulimyllyjä vastaan. Vaikka, on täällä kyllä suurin osa neuvoista ja kommenteista asiallisia.
 
Testorage sanoi:
Hmm, mitäs tämä anti-maltopropaganda on? Mulla taitaa olla tiedoissa aukko. Ei niin, että käyttäisin sitä paljon, mutta jos on itse tehtävä palautumisjuoma niin kyllä se on mulla dekstroosin ohella se toinen hiilihydraattilähde ollut yleensä (sikäli kun ei ole marjoja ja sauvasekoitinta käsillä).
Palkkari onkin ainut paikka minne maltoa kannattaa laittaa. Silloinhan halutaan raju insuliinipiikki aikaiseksi. Muussa tilanteessa hiilarit kannattaa ottaa jostain hitaammasta lähteestä.
 
:offtopic:
teemupii sanoi:
Rasvan kuumentaminen huonontaa sen rasvahappokoostumista.

Missä lämmössä tämä tapahtuu? Ei sitä levyä tartte kutosella pitää. Tässä onkin hyvä aihe johon en vielä ole saanut vastausta. Puhetta on ollut öljyjen käyttämisestä paistinrasvana ja siitä, että heikentääkö paistaminen öljyn rasvahappokoostumusta. Suoraa vastausta ei ole muun silmiini osunut.

Pitäs varmaan aloittaa oma thread aiheesta..
 
Jakob sanoi:
:offtopic:


Missä lämmössä tämä tapahtuu? Ei sitä levyä tartte kutosella pitää. Tässä onkin hyvä aihe johon en vielä ole saanut vastausta. Puhetta on ollut öljyjen käyttämisestä paistinrasvana ja siitä, että heikentääkö paistaminen öljyn rasvahappokoostumusta. Suoraa vastausta ei ole muun silmiini osunut.

Pitäs varmaan aloittaa oma thread aiheesta..
Pub-Med auttaa...
 
ehec sanoi:
Teininä palautusjuomani sisälsi yhdessä vaiheessa 3dl maltoa + 2dl soijajauhoa, siis ei soijaproteiinia, vaan sellasta soyolk(vai mikä lie) soijajauhoa. Voin kertoa että kun tuon kiskasin ykösellä alas niin meinasin pari kertaa pyörtyä/kuolla kotimatkalla :) ....ja taisinpa tuohon vielä parhaina aikoina vetästä 1h ennen reeniä 2dl maltoa. Nohhh, tuli ainakin massaa...

Ei helvetti että repesin :rock: Ei sillä ettei ittekkin ois uskonu kaiken potaskaa. mm. 15 vuotiaana vedin puoltatuntii ennen reeniä banaani, 1/2 litraa maitoa ja 3 raakaa kananmunaa ja tehosekottimeen ja naamaan. Voimajuoma :eek:
 
VelttoV sanoi:
Vehnää vaan keräämään pellolta. 12 senttiä kilo veroineen, jos haluaa maksaa. :)

No huomenna vois mennä jos vaikka alkais vetää desin noita päivässä niin hyvä tulee. Jos vuodeks eteenpäin hakis niin se olis sit 365 dl eli.... hmm.....
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom