- Liittynyt
- 4.3.2008
- Viestejä
- 570
Punnitsetteko oikeasti ruokanne?
Sairaimpia asioita mitä tiedän on ruoan käyttäminen vaa'an kautta.
Ei vain mahdu tajuntaan miksi sitä harrastetaan vieläkin.
Kaikki (=suurin osa ihmisistä) ei osaa arvioida ruoka-aineiden painoja läheskään oikein. Tietysti on helppo ottaa 200g raejuustopurkista n. 150g, mutta eipä ole niin helppo leikata naudan fileestä 150g pihviä tai arvioida paljonko on 150g ahventa jos ei siihen ole tottunut. Multa onnistuu pihvin leikkaaminen naudan sisäfileestä n. 20g tarkkuudella yleensä, mutta ei ihan helposti onnistu 250g perunoita yhtä tarkasti kun niitä ei pahemmin tule syötyä. Mä käytän esim. puuroon menevän maidon vaa`an kautta koska on helpompaa ja nopeampaa kuin desimitalla tai lasilla ja tiskiä tulee vähemmän. Eikä ärsytä sitten kun tulee liian vetistä tai liian tiukkaa... Mun tajuntaan taas ei mahdu mitä sairasta on käyttää vaakaa apuna ruoan laitossa ellei mennä niin tarkaksi että nypitään ylimääräisiä kaurahiutaleita pois jos vaaka näyttää gramman enemmän kuin ohjeessa. Aloitteleville varsinkin erittäin hyvä apuväline kun silmämääräiset arvioinnit menävät helposti pieleen.