- Liittynyt
- 28.3.2003
- Viestejä
- 1 950
Moro!
Vaikuttaa jotenkin siltä, että porukat suosivat kanaa jauhelihan sijasta, koska siinä on huomattavasti enemmän proteiineja suhteessa rasvan määrään.
Noh, nyt kun Espoon Leppävaaran Citymarketissa on tuo jauheliha 2.99e/kg, niin piti käydä tankkaamassa 8kg lasti. Tuossa pitäisi olla rasvaa noin 10% ja protskua noin 19% kun taas nahattomissa rintefileissä jotain 5% ja 27%. Ajattelin kokeilla pystyykö tuossa jauhelihassa parantamaan tuota suhdetta.
Elikkä koetin paistaa kilon tuota jauhelihaa ja sitten siivilöin kattilaan nesteet siitä. Jotenkin oletan, että se protsku on siinä kovassa mönjässä eikä mitenkään liuenneena tuohon nesteeseen.Siivilöin tuon lihan nesteet kattilaan ja keitin tuon nesteen sitten kunnes se ei enään höyrynny (eli jäljellä pitäisi olla pelkkää rasvaa). Rasvan määräksi paljastui 0.8dl, mikä olisi painoltaan noin 75g/dl*0.8dl = 60g (mikäli ominaispaino on tuo 3/4 veden painosta). Elikkä tuon lihan rasvapitoisuuden pitäisi tuon operaation jälkeen olla noin 4.2%. Osa rasvasta jäi toki kiinni siivilään sekä kattilan metalliin, joten tuon pitäisi olla hiukan alhaisempikin, mutta se kompensoituu sillä, että sitä vettä jäi varmasti vielä hitunen siihen kattilaan. Ainakin nahattomasta broilerin rintafileestä ei rasvaa tunnu uunissapaiston aikana irtoavan juuri mitään, joten tuolla konstilla taitaa päästä melkein tasoihin.
Ainakin sopii paremmin opiskelijan ruokabudjettiin. Itse aivan aloittelijana ajattelin kysyä sitä, että onko jauhelihan protsku sitten yhtä laadukasta kuin kanan?
Vaikuttaa jotenkin siltä, että porukat suosivat kanaa jauhelihan sijasta, koska siinä on huomattavasti enemmän proteiineja suhteessa rasvan määrään.
Noh, nyt kun Espoon Leppävaaran Citymarketissa on tuo jauheliha 2.99e/kg, niin piti käydä tankkaamassa 8kg lasti. Tuossa pitäisi olla rasvaa noin 10% ja protskua noin 19% kun taas nahattomissa rintefileissä jotain 5% ja 27%. Ajattelin kokeilla pystyykö tuossa jauhelihassa parantamaan tuota suhdetta.
Elikkä koetin paistaa kilon tuota jauhelihaa ja sitten siivilöin kattilaan nesteet siitä. Jotenkin oletan, että se protsku on siinä kovassa mönjässä eikä mitenkään liuenneena tuohon nesteeseen.Siivilöin tuon lihan nesteet kattilaan ja keitin tuon nesteen sitten kunnes se ei enään höyrynny (eli jäljellä pitäisi olla pelkkää rasvaa). Rasvan määräksi paljastui 0.8dl, mikä olisi painoltaan noin 75g/dl*0.8dl = 60g (mikäli ominaispaino on tuo 3/4 veden painosta). Elikkä tuon lihan rasvapitoisuuden pitäisi tuon operaation jälkeen olla noin 4.2%. Osa rasvasta jäi toki kiinni siivilään sekä kattilan metalliin, joten tuon pitäisi olla hiukan alhaisempikin, mutta se kompensoituu sillä, että sitä vettä jäi varmasti vielä hitunen siihen kattilaan. Ainakin nahattomasta broilerin rintafileestä ei rasvaa tunnu uunissapaiston aikana irtoavan juuri mitään, joten tuolla konstilla taitaa päästä melkein tasoihin.
Ainakin sopii paremmin opiskelijan ruokabudjettiin. Itse aivan aloittelijana ajattelin kysyä sitä, että onko jauhelihan protsku sitten yhtä laadukasta kuin kanan?